Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(_lina_ @ 2010 04 18, 14:11)
Skubiai parduodu tujas gyvatvorei, aukštis apie 60 -30 cm., kaina 5-3,5 LT (galima deretis) Kaunas, Aleksotas, tel. 867887553. Jiegu susidomejote, kreipkites  smile.gif

tujas jau pardaveme, aciu visies kurie skambino ir nusipirko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simonne @ 2010 04 21, 12:39)
Pribrendo laikas ir man apie tujas rinktis informaciją, kadangi šioj srity žalia, žalia  ax.gif 
Gal patarsit kaip pasielgt: mama į lysves priaugino tujų daigelių gyvatvorei tai kadangi vyko statybos nesukau galvos apie tas tujas o jos sau sekmingais tris metus ir augo, daigų ten apie 80 vnt. niekas jų nepikiavo, nekarpė taip ir suaugo toks "miškiukas"  doh.gif  o dabar suprantu kad tas tujas būtų gerai šį pavasarį pasodint į gyvatvorę, bet pasirodo, kad ir šį pavasarį dar negalėsiu sodinti į nuolatinę vietą, kadangi dar vyks statybų darbai  doh.gif
Tai kaip geriau daryt: tujas apgenet ir palikt iki rudens tose lysvėse, o paskui rudenį sodint į nuolat. vietą, ar jas vis dėlto jau šį pavasarį reikia kažkaip tvarkyti  g.gif  ar prigis tujos iš tokio bendro "miškiuko"  iškastos  g.gif

Aš gal ne labai į temą, bet vis dbandau tujų šakeles sudaiginti, bet niekaip nesigauna, gal galit papasakoti, kaip Jūsų mama darė, ir kuriuo metu nuskabė nuo tujų.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(GRAIKIJA @ 2010 04 22, 12:55)
Aš gal ne labai į temą, bet vis dbandau tujų šakeles sudaiginti, bet niekaip nesigauna, gal galit papasakoti, kaip Jūsų mama darė, ir kuriuo metu nuskabė nuo tujų..  g.gif

Reiks paklaust mamos, tada parašysiu mirksiukas.gif Kiek žinau apskabė kaimynų tujas blush2.gif Ar nebandėt paskaityt temos, kad lyg kažkur buvo užkluvę kad sodinama šakelė su "pėdute" ar kaip ten, o kuriuo laiku ir į kokią žemė gal geriau žinantys patars mirksiukas.gif
Atsakyti
ačiū,labai lauksiu, ką mama Jūsų pasakys. skaičiau senas temas, su pėdutėm šiek tiek kampu, aš rudenį skabydavau, ir namie ir šiltnamy šaknydavau, bet niekas nei vienais metais nesigavo, iki pavasario nei vieni neištempė, tai galvoju, tikrai kažko arba nepadarau, arba negerai darau..
Atsakyti
As cia temoj skaiciau kad geriausias metas skabyti birzelio menuo ir sukisti i pavesinga vieta kur nepatektu saules ir butu labai dregna....
Atsakyti
nuo birželio iki liepos vidurio rekomenduojama imti šakeles įšaknydinimui,aš buvau susodinus į paprastą žemę į inspektą ,geriau ,kad būtų pavėsyje ,nes ilgiau drėgmė laikosi .Bet visai neseniai skaičiau ,jog galima jau pavasarį imti sumedėjusių šakelių auginius ir šaknydinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 22 balandžio 2010 - 14:49
QUOTE(vida777 @ 2010 04 08, 08:42)
ar kas galetu taip sugalvoti padaryti  blink.gif ?
as po sena tuju gyvatvore verciau svieziai nupjauta zole, bet jos nesimate is po saku, o prie mazu augaliuku tas s(h)ienas atrodys labai neestetiskai (nors neabejoju, kad atsiras tvirtinanciu, jog akiu nebado  blush2.gif ) - cia visgi ne darzas.
Transeja kasti verta, jei sodinama tankiai arba reikia is esmes pagerinti dirva, o kitu atveju pakanka duobiu. Pasodinus medelius i duobes, taip pat galima padaryti "transejos" vaizda - nupjauti velena pagal sniura, virsutini sluoksni nukasti, apversti saknimis i virsu (palikti puti), o ant virsaus uzpilti zieve.

Kad jau apie celofana buvo pamokymas, tai as dar pridesiu  blush2.gif  - duobes krastus aplink medeli reikia supilti taip, kad krastai butu auksciau uz viduri (kad vanduo laistant nenubegtu).

Del vejos tarpo uz gyvatvores (cia kam aktualu) - manau palikti neverta.
-Paskaiciuokit, koks tas tarpas liks tujoms suaugus - gali buti, kad su zoliapjove nebeisiteksit, o ir kam tas papildomas vargas. Gali tekti veliau po keliu metu ta zole naikinti ir galvoti kuo mulciuoti patvori.
-Paziurekit, kaip atrodys is kaimynu puses, ar zole nebus su laiku nustybusi ir nedekoratyvi, ar prie tvoros borteliu/pamato prieisit graziai nupjauti ir nekysos pavieniai stagarai...

Toje foto, kur tujos retai vejoje susodintos - tikrai netipiskas gyvatvorinis variantas, todel visai imanoma, kad tarpuose augtu zolyte (bent jau kuri laika).

Sveiki 4u.gif
Del tarpo tarp tvoros ir gyvatveres nezinau kadel nusprendziau palikti g.gif Bet dabar supratau kad neverta, nes kai paaugs ir taip neprieisiu su zolepjove. Tai tarpo nepaliksiu, kasiu bendrai nuo tvoros, tik dabar nezinau kokio plocio g.gif Ratuto lyg 50 cm rase g.gif Kaimynu salia nebus, nes tujas sodinsiu nuo kelio puses. Cia smaragdas pas mane.
Tik iskilo viena problema, tvora bus padaryta tik vasaros vyduri, nes vyras isvaziuoja ir gris tik liepos men. Manau kad negaliu dabar susodinti, nes jam trugdis ir gali apgadynti tujas. Tegus dar auga vazoneliose, su vazoneliais ziemai ikisau i lysve, gal dar gali palaukti.Kiek zinau is vazonieli galima visa sezona sodinti iki spalio. Tik pastebejau, kad kai kurioms virsuneles pasalo, ka dabar su jom daryt?
Atsakyti
tai apkarpysit ir bus gerai, ,labiau šakosis smile.gif
aš tai irgi dabar suku galvą kuo mulčiuoti apie tujas, nes tarpas iki tvoros dar nemažas ,o su žoliapjove nebeįmanoma apvažiuoti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 24 balandžio 2010 - 19:10
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 04 24, 19:04)
tai apkarpysit ir bus gerai, ,labiau šakosis   smile.gif
aš tai irgi dabar suku galvą kuo mulčiuoti apie tujas, nes tarpas iki tvoros dar nemažas ,o su žoliapjove nebeįmanoma apvažiuoti  doh.gif

O GAL GALYTE NUOTRAUKA PADARYT, LABAI NORIECIAU PAZIURIET KAIP JUSU TUJOS SUSODINTOS ax.gif 4u.gif
o koks plotas, kiek tuju, idomu kiek to mulcio maisu reiketu ir kiek kainuotu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Packa: 24 balandžio 2010 - 20:12
Sveiki,
pirksim 50 vnt koloniniu tuju, gal kas zino kur galima isigyti uz realia kaina??
Busim dekingi !
Rasykite i a.z.
Atsakyti
sveikos ar kas dare mulcia is kavos pupeliu lukstu maciau elektrenu maksimoje maisas 50 l arba kg db nepamenu 24lt ?

Atsakyti
sakyčiau nepigus malonumas verysad.gif ,man reiktų apmulčiuot 15 arų apjuostų tujų gyvatvore, beto galvoju ,kad toks mulčas lengvutis ,tai svetimos katės , paukščiai ,o ir vėjas išnešiotų..... smile.gif
Atsakyti