Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Pirkti galit tujas su vazonėliu, o sodinti dar ir aš neskubėčiau
Atsakyti
Aš pernai pirkau apie metrą buvo tujos, o kaina 10-12 litų. radau sklebimą skelbiu.lt. Deja nr. neišsisaugojau. reikėjo patiems iš grunto išsikasti.
Atsakyti
Mes siemet zemes ukio parodoj domejomis tujomis nes mums reikia 100 vnt tai 1,50 cm tujos kaina 50 lt randasi Rokiskyje ir patiems reikia issikasti doh.gif
Turbut tikrai apsimoka vaziuoti i Lenkija g.gif
Atsakyti

QUOTE(diasaja @ 2010 04 09, 14:22)
Aš pernai pirkau apie metrą buvo tujos, o kaina 10-12 litų. radau sklebimą skelbiu.lt. Deja nr. neišsisaugojau. reikėjo patiems iš grunto išsikasti.

4u.gif Tikriausiai kalbat ne apie "smaragdines"tujas,o apie paprastas mirksiukas.gif

Nereikia bijoti pirkti nedideles tujas,jos per metus paauga 15-20 cm. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(loret30 @ 2010 04 09, 22:24)
1. 4u.gif Tikriausiai kalbat ne apie "smaragdines"tujas,o apie paprastas mirksiukas.gif

2. Nereikia bijoti pirkti nedideles tujas,jos per metus paauga 15-20 cm. mirksiukas.gif

1. taip
2. nepatikėčiau, kad Smaragdas per metus paauga 20cm.

O piramidinės nuo Smaragdo kuo skiriasi? Atspalviu (man taip parodoje aiškino)?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 04 10, 08:20)
1. taip

O piramidinės nuo Smaragdo kuo skiriasi? Atspalviu (man taip parodoje aiškino)?

Pirmiausia kaina skiriasi, Smaragdo splava, gražiai žalia, forma taip pat graži ir jų nereikia formuoti,karpyti, jos jau turi savo dekoratyvinę formą.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 04 10, 07:20)

paversk porą puslapių atgal.. foto aiškiai matosi, kad net pirmais metais (sodintos praėjusį pavasarį), netręštos mano Smaragdinės paaugo daugiau, nei 20 cm.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2010 04 10, 11:06)
netręštos mano Smaragdinės paaugo daugiau, nei 20 cm..  ax.gif

Kodėl rašiau, kad nepatikėčiau? Nes aš pirkau prieš 3 metus iš Zapyškio medelyno vazonėliuose, tai pirmus metus nieko nepaaugo ir naujų šaknų neleido.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 04 10, 12:40)
Kodėl rašiau, kad nepatikėčiau? Nes aš pirkau prieš 3 metus iš Zapyškio medelyno vazonėliuose, tai pirmus metus nieko nepaaugo ir naujų šaknų neleido.

Girdėjau, kad Zapyškyje pardavinėja iš lenkų atsivežtas, tik sako, kad augina pas save.Gal kiek ir turi savų.
Atsakyti
sveikos merginos ,įkišiu ir aš savo trigrašį mirksiukas.gif tikrai zapyškio smaragdai kažkokie neaugūs ir pas mane, prieš metus buvau pirkus iš kito medelyno ,tai tikrai per vasarą labai paaugo ir kažkokios gražesnės -žalesnės ,šakelės tokios horizontaliai pasibangavusios thumbup.gif ,nu nesulyginsi su zapyškinėmis verysad.gif dar nusivyliau jų prekiaujamomis rožėmis ,nes jau tokie ligų kamuoliai , jei su anksčiau augintom neturėjau bėdų ,tai dabar supratau ką tas reiškia ,gal kad pirkau akcijines susigundžius maža kaina,na daugiau neužkibsiu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 10 balandžio 2010 - 13:41
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 04 10, 14:40)
  tikrai zapyškio smaragdai kažkokie neaugūs ir pas mane,

gal iš Olandijos veža, o ne iš Lenkijos. Tai ir reikia aklimatizuotis.
Atsakyti
Sveiki,

kadangi užtikau artimą temą (jau senokai tėveliai augina tujas), nusprendžiau prisijungti, nes tai ir pačiai tenka prie auginimo ir su tuo susijusių reikalų daugiau mažiau prisidėti kartais praktiškai, tai visada įdomu smile.gif...), jau kaip tik jie pradėjo iškasinėti norintiesiems, nes žemė nebeįšalusi jau, ir sodinimui jau laikas geras, tujos po itin šaltos žiemos atsigauna ir tujas galima persodinti iki momento, kai pradeda joms augti pridėtinės šaknys... Šiaip apskritai labai svarbu nepažeisti augalų šaknų, nes, norint, kad tuja gražiai nuaugtų, reikia ir tvirtos šaknų sistemos, todėl labai svarbu ne tik iškasimas, bet ir teisingas persodinimas, neužlenkiant šaknų, tinkamai paruošiant duobę ir t. t., na ir perkant visada siūlyčiau gerai apžiūrėti šaknis, ar jos nepažeistos, saulės spinduliais nepaveiktos ir pan., ir atkreipti dėmesį į tujos auginimo sąlygas.

Tujų auginimas šeimoje tapo gražia tradicija, nesame dideli didmenininkai, nes tai daugiau iš sodininkiško mėgėjiškumo, bet šiuo metu auginame įvairių rūšių tujas. Pastebėjau, jog organizuojama mugė savaitgali Siaures miestelyje, turbūt bandysime užsiregistruoti ir dalyvauti, jeigu kam nors būtų kažkiek aktualu.

QUOTE(uolma @ 2010 04 09, 14:09)
Pirkti galit tujas su vazonėliu, o sodinti dar ir aš neskubėčiau

Atsakyti