Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(Packa @ 2010 04 07, 15:10)
Aciu uz atsakyma 4u.gif , bet dabar iskilo klausymas: kodel transeja? g.gif

Dar galimas toks variantas kaip siulote su transeja: nuo tvoros palikti atstuma 60 cm, iskasti transeja 40 cm plocio, susodinti tujas ir tam kad neaugtu zole apmulcioti nuplata zole g.gif

Jei vejoj - gal duobės geriau. drinks_cheers.gif

Dabar skaičiuoju - nuo tvoros iki tujos kamieno gaunas 80 cm. Vadinas užaugus gyvatvorei, liks tarpas tarp tvoros apie 40 cm.
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2010 04 07, 15:05)
Jei vejoj - gal duobės geriau.  drinks_cheers.gif

Dabar skaičiuoju - nuo tvoros iki tujos kamieno gaunas 80 cm.  Vadinas užaugus gyvatvorei, liks tarpas tarp tvoros apie 40 cm.

O man Jusu ideja su transeja patiko, nes galima gi mulcioti su nupjauta zole ir tarp tuju neaugs jokie s... g.gif O toki tarpa nuo tvoros noriu palikti tam kad galieciau prieiti su zoliapjove, o gal nereikia tokio tarpo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2010 04 07, 16:36)
O man Jusu ideja su transeja patiko, nes galima gi mulcioti su nupjauta zole ir tarp tuju neaugs jokie s... g.gif O toki tarpa nuo tvoros noriu palikti tam kad galieciau prieiti su zoliapjove, o gal nereikia tokio tarpo g.gif

Gal atsakys, kas bandė su ta nupjauta žole mulčiuoti. Man kyla klausimas - kaip atrodys? Ar tikrai žolės neaugs?

Dėl tarpo - galima ir taip, ir taip.
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2010 04 07, 15:55)
Gal atsakys, kas bandė su ta nupjauta žole mulčiuoti. Man kyla klausimas - kaip atrodys? Ar tikrai žolės neaugs?

zole labai ret kur gali islisti jei plonai nupjautos zoles pilsi reikia vidutiniskai papilti.na vaizdelis geresnis nei zoles ir rauti beje tada nereikia laiko susitaupo
Atsakyti
QUOTE(adra @ 2010 04 07, 21:15)
zole labai ret kur gali islisti jei plonai nupjautos zoles pilsi reikia vidutiniskai papilti.na vaizdelis geresnis nei zoles ir rauti beje tada nereikia laiko susitaupo

Aišku. O tas pabarstymas ilgai užtrunka? Ir kaip dažnai barstot?
Atsakyti
.. ir aš nesupratau kam tranšėja.. g.gif
pernai kasiau duobeles, sodinau tas 50 smaragdinių, beje, viena. Vieną dieną išsikasiau duobeles, kitą - sukišau..nei spec žemės, nei spec medžiagų ar chemikalų.. greitai greitai greitai..

Jei įvažiuosi į tarpą tarp tujų su vejapjove, palik žolę, jei ne - gal ne? g.gif

Pernai pas mane buvo mulčiavimo vajus - mulčiavau pomidorus, braškes ir...tujas.. Deja, žolės turėjau per mažai pilnai joms mulčiuot, mažai dar turėsiu ir šiemet.. o atrodo..nu ką aš žinau.. žievės, žinoma, atrodytų gražiau.. Barstai nupjauta žole kokius 3 - 5 cm. Turėtų išlikt iki kito pavasario smile.gif Behe, neberk tik nupjautos žolės..Jei storai sumesi, ana ne džius, o pus..o pūdama skleis karštį.. Tujos gal ir nenudegis, o kokie pomidorai gali ir pageibt..
Dėl plėvelės tai jo..apie nekvėpavimą kaip tai nepagalvojau.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2010 04 07, 15:10)
susodinti tujas ir tam kad neaugtu zole apmulcioti nuplata zole g.gif

aš taip darau, o tujos pasodintos prie pat tvoros.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2010 04 07, 14:24)
Tik nesugalvokit, po akmenimis kloti celofaninės plėvelės, nes šus ir nekviepuos žemė.

ar kas galetu taip sugalvoti padaryti blink.gif ?

QUOTE(picea @ 2010 04 07, 15:55)

as po sena tuju gyvatvore verciau svieziai nupjauta zole, bet jos nesimate is po saku, o prie mazu augaliuku tas s(h)ienas atrodys labai neestetiskai (nors neabejoju, kad atsiras tvirtinanciu, jog akiu nebado blush2.gif ) - cia visgi ne darzas.

Transeja kasti verta, jei sodinama tankiai arba reikia is esmes pagerinti dirva, o kitu atveju pakanka duobiu. Pasodinus medelius i duobes, taip pat galima padaryti "transejos" vaizda - nupjauti velena pagal sniura, virsutini sluoksni nukasti, apversti saknimis i virsu (palikti puti), o ant virsaus uzpilti zieve.

Kad jau apie celofana buvo pamokymas, tai as dar pridesiu blush2.gif - duobes krastus aplink medeli reikia supilti taip, kad krastai butu auksciau uz viduri (kad vanduo laistant nenubegtu).

Del vejos tarpo uz gyvatvores (cia kam aktualu) - manau palikti neverta.
-Paskaiciuokit, koks tas tarpas liks tujoms suaugus - gali buti, kad su zoliapjove nebeisiteksit, o ir kam tas papildomas vargas. Gali tekti veliau po keliu metu ta zole naikinti ir galvoti kuo mulciuoti patvori.
-Paziurekit, kaip atrodys is kaimynu puses, ar zole nebus su laiku nustybusi ir nedekoratyvi, ar prie tvoros borteliu/pamato prieisit graziai nupjauti ir nekysos pavieniai stagarai...

Toje foto, kur tujos retai vejoje susodintos - tikrai netipiskas gyvatvorinis variantas, todel visai imanoma, kad tarpuose augtu zolyte (bent jau kuri laika).

Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 04 08, 09:42)

Vat ir man kilo įtarimas, kad ta nupjauta žolė nelabai estetiškai atrodo. Ir šusti gali.
Dėl tarpo tarp tvoros. Jei tvora medinė, ir ją reiktų perdažyt - tada logiška palikt tarpą. g.gif
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2010 04 08, 10:12)
Vat ir man kilo įtarimas, kad ta nupjauta žolė nelabai estetiškai atrodo. Ir šusti gali.
Dėl tarpo tarp tvoros. Jei tvora medinė, ir ją reiktų perdažyt - tada logiška palikt tarpą.  g.gif

maža bėda. Mes dirbam kartu su vyru šį darbą, jis pjaudamas žolę plonai iškrato iš surinktuvo aplink tujas, po kelių valandų einu pabarstyti ant viršaus durpių. Taip ir sluoksniuojam visą sezoną.
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2010 04 08, 09:12)
Jei tvora medinė, ir ją reiktų perdažyt - tada logiška palikt tarpą.  g.gif

tada logiska, bet ar logiska medine tvora uzsodinti tuju gyvatvore g.gif ?
p.s. cia tuo atveju, jei tvora dazoma ar alyvuojama, tai mano supratimu, ji jau savaime dekoratyvi.

QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 08, 09:19)
maža bėda. Mes dirbam kartu su vyru šį darbą, jis pjaudamas žolę plonai iškrato iš surinktuvo aplink tujas, po kelių valandų einu pabarstyti ant viršaus durpių. Taip ir sluoksniuojam visą sezoną.

cia tiems, kurie istroske darbo biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 04 08, 10:59)
tada logiska, bet ar logiska medine tvora uzsodinti tuju gyvatvore g.gif ?
p.s. cia tuo atveju, jei tvora dazoma ar alyvuojama, tai mano supratimu, ji jau savaime dekoratyvi.
cia tiems, kurie istroske darbo  biggrin.gif .

Man atrodo nelabai, bet visokių variantų būna, smalsių kaimynų ir pan. smile.gif
Dar reiktų žinot, kad gyvatvorė nuo kaimyno sklypo ribos turi būt per metrą. Niekas taip nedaro, bet jei kaimynas piktybiškas, gali prisikast ir iki taisyklių.
Atsakyti