Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(ratuto @ 2010 04 06, 16:01)
Pernai susodinau savąsias tujas. Nuo tvoros kaimynų dėjau 50 cm, tarp tujų - 55 (čia dėl to, kad vieni sakė 50, kiti - 60 cm)..
Be proto pergyvenau dėl šaltos žiemos..ir dėl gausaus sniego..tikrai gailėjaus nepaklausius ir pirmamečių tujų neaprišus špagatu - šakas sunkus sniegas gerokai aplaužė..Mat ne iškart susisgribau brist per pusnis ir kratyt sniegą nuo šakų...  doh.gif
Bet nieko..kai kurios parudusios, kai kurios su aplūžusiom šakom, bet visos gražiai toliau auga, vakar apkaupiau, apravėjau, patręšiau (pirmais metais netręšta buvo), apglosčiau ir tikiuos, kad šiemet ūgtels kaip reikiant..
Nors sako, kad pirmais metais tujos beveik neauga, bet štai ką sako maniškės:

Dėl vejos nežinau..mes per pernai vasarą taip ir nesugebėjome būsimoje pievoje išnaikint kai kurių gėrybių, tai gal pagaliau šiemet užsisėsiu.. paliksiu žemės juostą .. jei žolė bus priepat, su žolepjove neprieisiu, o ilgi žolės kupstai negražiai kyšos...Už kelių metų, kai tujos suaugs, gal ir paleisiu žolę arčiau..  g.gif

thumbup.gif grazios tavo tujos, didokos pirkot, apie metra turbut g.gif ,koks cia kiekis tuju? o ka darysi tarp tvoros ir tuju, taip paliksi plika zeme? nes ravet reikes daznai g.gif
MB sako kad reikia uzdet plevele ir akmenukas uzklot, bet man atrodo cia brangu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Packa: 06 balandžio 2010 - 19:50
Tujų apie 50.. Tikri mažesnes, nei metras pirkom..Gal 50 - 60 cm buvo..Taip čiut aukščiau kelių, kai kurios mažesnės..

Už tujų kol kas negalvoju nieko. Plėvelė tikrai nėr brangu.. Juk nebūtina itin stora..O akmenukų pomažėl pati prisirinksi.. Vat aš artimiausiom dienom eisiu tą būsimą pievą eilini kart tvarkyt, akmenukų sočiai.. Rinksiu, pilsiu už tujų..tik be plėvelės. Juk už kelių metų (greičiau nei atrodo), tujų šakos sieks tvorą, tai jei po ja ir išaugs kokia pienė, nesimatys smile.gif))))

O kiek tujų pas Tave?
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2010 04 07, 07:08)
Už tujų kol kas negalvoju nieko. Plėvelė tikrai nėr brangu.. Juk nebūtina itin stora..O akmenukų pomažėl pati prisirinksi.. Vat aš artimiausiom dienom eisiu tą būsimą pievą eilini kart tvarkyt, akmenukų sočiai.. Rinksiu, pilsiu už tujų..tik be plėvelės. Juk už kelių metų (greičiau nei atrodo), tujų šakos sieks tvorą, tai jei po ja ir išaugs kokia pienė, nesimatys smile.gif))))

pas jus labai dailiai ir tvarkingai atrodo gyvatvore 4u.gif .
Gal turit kokiu ypatingu ketinimu, jei norit akmenukais uzpilti, bet visu naturaliausia ir naudingiausia butu zieves mulcias. Tai juk dregme palaikantis apsauginis sluoksnis, kuris naudojamas ne tik nuo piktzoliu apsaugoti, bet ir puiki terpe mikroorganizmams veistis. Zieve pudama pati virsta trasa, ja tereikia kas keli metai gal tik siek tiek papildyti.
Jei prikris lapu ar ziedu ant akmenuku, bus arba sunku juos isrinkti, arba palikti netvarkingai atrodys, o ant zieves to net nesimato ir sekmingai supuva.
Atsakyti
galvojau, Vid, apie tai.. Bet vat jau žievių mulčas - man prabanga..sad.gif.. nebent miške kur prisirankioti, pasmulkinti.. O taip - maišiokas mulčo - ar ne 27 litai? O kiek tų tujų teapdėsi? .. reikia kokių dešimties maišų tada.. ir vos porai metų (nors kas žinot? kiek tos žievės laikosi?)..
Manau svarbiausia porą metų išlaukt, o tada jau per tujas nei žolių nei lapų nesimatys smile.gif))) O akmenukus taip ar taip rinksiu iš dirvos..bersiu..
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2010 04 07, 10:09)
galvojau, Vid, apie tai.. Bet vat jau žievių mulčas - man prabanga..sad.gif.. nebent miške kur prisirankioti, pasmulkinti.. O taip - maišiokas mulčo - ar ne 27 litai? O kiek tų tujų teapdėsi? .. reikia kokių dešimties maišų tada.. ir vos porai metų (nors kas žinot? kiek tos žievės laikosi?)..
Manau svarbiausia porą metų išlaukt, o tada jau per tujas nei žolių nei lapų nesimatys smile.gif))) O akmenukus taip ar taip rinksiu iš dirvos..bersiu..

kazkada kazkurioje temoje buvo kalbeta, tai mergaites patirtim dalijosi, kad is lentpjuviu berods zieviu atsiveza ir susismulkina.
Pas mane 4- 5 metams stambesnio tikrai uztenka, o tuju gyvatvorems paprastai uzpilama tik viena karta, o veliau, kaip tu sakai - jos suauga ir jau nebesvarbu.
Buna pvz. zieves mulcias rozems, tai jis toks smulkutis, todel "susidevi" greiciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 07 balandžio 2010 - 10:29
nu jei 4 - 5 metams... Vid, ačiū už viltį smile.gif)) reiks perlėkt lentpjūves smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2010 04 07, 07:08)
Tujų apie 50.. Tikri mažesnes, nei metras pirkom..Gal 50 - 60 cm buvo..Taip čiut aukščiau kelių, kai kurios mažesnės..

O kiek tujų pas Tave?

Pas mane pirkta 70 vnt. Visos per ziema issilaike puikiau, nei viena nenusalo thumbup.gif
O del akmenuku, tai gera mintis, kad prisirinkti tai tikrai yra kur mirksiukas.gif , bet pas mane 40 metru doh.gif
Tai kodel jei rinksi akmenukus, nenori pleveles uzklot g.gif zole ne augs
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Packa: 07 balandžio 2010 - 12:04
QUOTE(Packa @ 2010 04 07, 12:01)
Tai kodel jei rinksi akmenukus, nenori pleveles uzklot g.gif zole ne augs

Sąžiningai? Iš tingumo. blush2.gif
Atsakyti
Jei sodinčiau vakarinių tujų `Smaragd` gyvatvorę - kasčiau tranšėją, sodinčiau kas 60 cm. Dėl tarpo nuo tvoros - slidus klausimas. Jei dėl kaimynų nebus problemų - galima tik tokį tarpą, kad užaugusi tuja tilptų. O kol užaugs - pilti žievę, nuo vejos atriboti vejos borteliais. Dabar yra naujoviškų ir beveik nesimatančių. Dėl žievės - jei sklype yra didelių medžių - vis tik nėra patogu iš žievės rinkti lapus. Bet žolė tikrai neauga ir dapilinėti daug nereikia.
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2010 04 07, 13:38)
Jei sodinčiau vakarinių tujų `Smaragd` gyvatvorę - kasčiau tranšėją, sodinčiau kas 60 cm. Dėl tarpo nuo tvoros - slidus klausimas. Jei dėl kaimynų nebus problemų - galima tik tokį tarpą, kad užaugusi tuja tilptų. O kol užaugs - pilti žievę, nuo vejos atriboti vejos borteliais. Dabar yra naujoviškų ir beveik nesimatančių. Dėl žievės - jei sklype yra didelių medžių - vis tik nėra patogu iš žievės rinkti lapus. Bet žolė tikrai neauga ir dapilinėti daug nereikia.

Aciu uz atsakyma 4u.gif , bet dabar iskilo klausymas: kodel transeja? g.gif
Perskaiciau visa tema ir kai kurios supermamos sako kad tarp tuju uzsejo zole, nes dag ravet reikia ir uzima daug laiko ax.gif Tai vel klausymas patyrusiems, kaip geriau ir patogiau:
Taip, iskasti transeja iki tvoros:
user posted image

Ar taip, susodinti i duobutes, ir palikti zole (pas mane veja jau paseta pernai)
user posted image

(nesupikit, kad ikeliau nuotraukas is forumo) blush2.gif ax.gif 4u.gif

Dar galimas toks variantas kaip siulote su transeja: nuo tvoros palikti atstuma 60 cm, iskasti transeja 40 cm plocio, susodinti tujas ir tam kad neaugtu zole apmulcioti nuplata zole g.gif
Atsakyti
Tik nesugalvokit, po akmenimis kloti celofaninės plėvelės, nes šus ir nekviepuos žemė. Yra pirkti juoda agro plėvelė, pro kurią pralis, iš viršaus,ir kvėpuos žemė bet iš apačios nieks neaugs.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2010 04 07, 14:24)
Tik nesugalvokit, po akmenimis kloti celofaninės plėvelės, nes šus ir nekviepuos žemė. Yra pirkti juoda agro plėvelė, pro kurią pralis, iš viršaus,ir kvėpuos žemė bet iš apačios nieks neaugs.

pioneer.gif
Atsakyti