Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Sveikutes as prieš 3 metus,pasisodinau 68 vakarines tujas ,nu kaip tvora.Jos buvo visos po 0,50cm ,dabar jos kai kurios jau 1,50m. aš trešiu jas 2 kartus balandi,birželi galima ir rudeni tik nedaug trąšų.Man viena želdinių dizainere sakė, tujos nebijo per daug trąšų jos papraščiausiai greičiau užaugs,tai ir bėriau negailėdama, tai paūgejo, kaip reikiant. smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandraspo: 15 kovo 2010 - 19:44
QUOTE(sandraspo @ 2010 03 15, 21:43)
Sveikutes as prieš 3 metus,pasisodinau 68 vakarines tujas ,nu kaip tvora.Jos buvo visos po 0,50cm ,dabar jos kai kurios jau 1,50m. aš trešiu jas 2 kartus balandi,birželi galima ir rudeni tik nedaug trąšų.Man viena želdinių dizainere sakė,  tujos  nebijo per daug trąšų jos papraščiausiai greičiau užaugs,tai ir bėriau negailėdama, tai paūgejo, kaip reikiant. smile.gif  smile.gif  smile.gif

o kuom tresi? kokiom trasom? man taip reikia privatumo kuom greiciau , o tujos kaip tycia neauga nors tu ka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(isabelaa @ 2010 03 18, 09:04)
o tujos kaip tycia neauga nors tu ka  unsure.gif

gal pas tave tokia rūšis, kur auga labai lėtai. Aš esu pirkus "užsienines", tai tik trečiais metais pradėjo augti, o lietuvės pirmus metus jau sparčiai augo.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 03 18, 23:45)
gal pas tave tokia rūšis, kur auga labai lėtai. Aš esu pirkus "užsienines", tai tik trečiais metais pradėjo augti, o lietuvės pirmus metus jau sparčiai augo.

smile.gif negaliu pasakyti rusies be,t tos tujos skirtingos,sodinau skirt.metais jas ,ir augo l.nevienodai g.gif ypac neauga tujos pirktos pries 2 metus doh.gif o tas ,kurias pirkau pries 5-6 metus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 03 19, 00:10)
kurias pirkau  pries 5-6 metus thumbup.gif

gal papuolė "užsienėtės", tai dabar jau adaptavosi prie mūsų žemių ir klimato, tai ir auga gerai.
Atsakyti
tai kad tujos dazniausia pirmus du metus praktiskai stovi vietoje,o veliau tai sparciai auga.Na aisku dar priklauso rusies.
Atsakyti
As tresiu kompleksinemis trasomis,dar as daznai aplink tujas papurenu zeme jos tirai megsta,ir nebijokite berti daug trasu apie 100 gr. aplink tuja ji kiek reikes isisavins trasas,jos greciau augs.
Atsakyti
mano tujos vadinasi paprastos gyvatvorines, turbut taip pasakiau g.gif
o tarp tuju ne zeme o zole , na pieva visur tai ir tarp tuju .
vpernai masciau gal reiktu aplink jas supurenti zeme? kad butu viena zeme , o ne zole?
Atsakyti
laba tuju augintojos smile.gif pas mane auga gyvatvore is 300 krumeliu. pernai pasodinom ir dar patresem truputuka, ziuresim ar nebus kritusiu del salciu. mano beda tokia, kad labai sunki zeme ir as jos tikrai nepapurensiu aplink pacia tuja, o ir kiekis nelabai imanomas rankom apeiti. o pati zeme dar ir labai skurdi, be trasu ten niekas neauga. tai norejau paklausti kiek maksimaliai galima tresti tujas, kad jos augtu sparciai, nes dabar tokios skurdzios stypso. ir gal pasakysit pavadinima efektyviausiu tuju trasu, kurios jau pacios paciausios butu...
Atsakyti
QUOTE(zuikulis @ 2010 03 21, 19:51)
ir gal pasakysit pavadinima efektyviausiu tuju trasu, kurios jau pacios paciausios butu...

aš dedu kompostinę žemę ir nupjautą žolę.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 03 22, 09:56)
aš dedu kompostinę žemę ir nupjautą žolę.

as treciau siomis trasomis

http://www.e-senukai...augalams_1.html

ir visa vasara pyliau nupjauta zole aplink tujas doh.gif (P.s.pas mane apie 400 tuju ) doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adra: 22 kovo 2010 - 11:07
QUOTE(adra @ 2010 03 22, 12:05)
as treciau siomis trasomis

ir visa vasara pyliau nupjauta zole aplink tujas  doh.gif (P.s.pas mane apie 400 tuju ) doh.gif  doh.gif  doh.gif

tai kiek trąšų reikėjo tokiam kiekiui? blink.gif
Atsakyti