Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Aš sodinčiau,būtų rami galva.Joms dirvoj būtų geriau nei vazone patalpoj.Neaišku kada jos į tuos vazonus pasodintos (gal dar nuo pavasario ),apžiūrėtumėt šaknis,ar nėra jos kokia viela apsuktos,nes būna,kad pardavėjai taip daro (begėdžiai).Tuomet augalas stovi stovi vietoj,o po to pradeda nykt ir nunyksta,o žmogus vėl perka naują.Oras dabar labai tinkamas,palyja,žemė drėgna.(Aš tik praeitą savaitgalį braškes sodinau ir tai galvoju,kad viskas bus gerai)
Atsakyti
QUOTE(Hoffnung @ 2009 10 18, 18:44)
Tai sakot joms pavojingiau butu vesioje patalpoje isbuti nei lauke? As mielai jas per ziema vazonuose palikciau,galeciau dar del sodinimo vietos pamastyti  rolleyes.gif Didesne tikimybe,kad jos gali per ziema vazonuose numirti?

Na del vietos doh.gif as savo dauguma pavasari pasodintu augalu si rudeni persodinau i mano manymu "tinkamesnes" vietas smile.gif pavasari neikaip neapsisprendziau kas su kuo ir kurioje vietoje dera smile.gif

Tai, kad.. sodinkite dabar i beveik idealia vieta smile.gif Jei pasikeis norai ir nuotaikos - pavasari surasite kita tinkamesne vieta smile.gif
Atsakyti
o as tike laiko laukiau vakarinem tujom barbadosom ar kaip ten akcios tai kai sulaukiau nusipirkau kadagy skyroket smile.gif sodinsim pas mama ryt na ziuresim ar mano fanazija po kokiu 4 metu atitiks lukescius smile.gif gal kas daresi is ju gyvatvore ?
Atsakyti
Sveiki,

turiu du klausimus del tuju:

1. Ar pirkti ir sodinti 1,75 m aukscio Brabant tujas (60 cm plocio) yra nesamone? T.y. galutinis tikslas, kaip suprantu, tureti gyvatvore - tad ar susipins tokio aukscio tujos?

2. Ar galima butu sodinti tujas dabar? Jei uzeitu salnos ir t.t., ar tuju saknys nukentetu? Sodintojai pasirenge sodinti, su garantija...
Papildyta:
Ir dar - parasykite prasau, kokios tuju veisles yra sodrios zalios spalvos (neskaitant Smaragd). Taip nesinori blyskaus pabodusio Brabant zalsvumo...
Atsakyti
QUOTE(Dzentelmenas @ 2009 11 16, 17:14)
Sveiki,

1. Ar pirkti ir sodinti 1,75 m aukscio Brabant tujas (60 cm plocio) yra nesamone? T.y. galutinis tikslas, kaip suprantu, tureti gyvatvore - tad ar susipins tokio aukscio tujos?

2. Ar galima butu sodinti tujas dabar? Jei uzeitu salnos ir t.t., ar tuju saknys nukentetu? Sodintojai pasirenge sodinti, su garantija...

1. Tokio didelio aukščio nerizikuočiau, nebent šaknys su dideliu kiekiu žemių.
2. Sodinčiau pavasarį. Kam skubėti?
Atsakyti
gal juokingai skambes bet pavasari pasisodinau kolonines tujas nedidukes puses metro aukscio o tik dabar susimasciau gal pirma ziema jas reikia aprist? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(karalyste @ 2009 11 16, 17:50)
gal juokingai skambes bet pavasari pasisodinau kolonines tujas nedidukes puses metro aukscio o tik dabar susimasciau gal pirma ziema jas reikia aprist? g.gif  blush2.gif

ne, nereikia smile.gif
Atsakyti
Aciukas Diasaja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(karalyste @ 2009 11 17, 19:31)
Aciukas Diasaja mirksiukas.gif

kad tik į naudą būtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzentelmenas @ 2009 11 16, 16:25)
Sveiki,

Papildyta:
Ir dar - parasykite prasau, kokios tuju veisles yra sodrios zalios spalvos (neskaitant Smaragd). Taip nesinori blyskaus pabodusio Brabant zalsvumo...

Na bent jau pigiau už Smarragd'ą tikrai nieko panašaus nerasit. smile.gif
Ar suaugs į vientisą gyvatvorę priklauso ne nuo sodinamų tujų dydžio, o nuo atstumų tarp kamienų. Rekomenduojamas atstumas Lietuvoje yra 40cm tarp stiebų centrų, iš patirties galiu pasakyt, kad drąsiai galima sodint kas 50cm, jei neskubat užaugint tarpus galima ir kas 60cm. Plačiau tikrai nesiūlyčiau...
O dėl sodinimo terminų tai kol nepaspaudė šaltukas drąsiai galit sodint, ir ne tik tujas.
Jei klaustumėt mano asmeninės nuomonės blush2.gif , aš rinkčiausi Smarragd'ą, vien todėl kad praktiškai nežydi ir dėl to nesustoja medelio augimas ir visa gyvatvorė auga daugmaž vienodai. Na ir žinoma sodri spalva...

P.S. Dar gyvatvorei iš tujų galiu pasiūlyt nebent "Europe Gold" veislę, bet ji ne žalia o geltona...
Atsakyti

ar reiktu karpyti gyvatvoriniu tuju siena, jei vienoj pusej aukstis siekia 1 metra , o kitoj vos 50 cm. vienos auga sparciai , o kitos kaskodel miega . g.gif
Atsakyti
o GAL KAS PATARTU KAIP PRIZIURETI IS SEKLU SUDYGUSIAS TUJAS?
Atsakyti