QUOTE(Mistica @ 2009 09 13, 14:42)
O kokios kainos gyvatvorinių tujų?
Nezinau, nes man nereikia, as pirkau labai grazu gulscia kadagi - 14lt didelis jau krumas, Sky Arow - 18lt, sian Kikoj paziurejau, tai vos nenuvirtau, toks pat kadagys kaip mano 80lt
Papildyta:
QUOTE(dėja @ 2009 09 17, 22:29)
1.pasisrinkimas tavo,pas mane auga ir dziaugiuosi.Pirmus du metus praktiskai stovi vietoje,prigyja gerai isisaknija.Veliau sparciai pradeda augti.
2.is savo patirties sakau geriau sodinti pavasari,na ziurint koks ruduo bus,jei saltas yra galimybe,kad nespes prigyti kokia viena kita tujyte.
3.pirmus metus nereikia nei kirpti nei tresti.Veliau reikia kirpti ,ir negaileti.O labai gaila pradzioje kirpti,nes vos paauga,ir taip nesinori kirpti.Mes kaip pirkom,tai pardaveja sake tik negailekit,jei veliau norit dziaugtis tankia gyvatvore.
2.is savo patirties sakau geriau sodinti pavasari,na ziurint koks ruduo bus,jei saltas yra galimybe,kad nespes prigyti kokia viena kita tujyte.
3.pirmus metus nereikia nei kirpti nei tresti.Veliau reikia kirpti ,ir negaileti.O labai gaila pradzioje kirpti,nes vos paauga,ir taip nesinori kirpti.Mes kaip pirkom,tai pardaveja sake tik negailekit,jei veliau norit dziaugtis tankia gyvatvore.
Nu o as padariau viska atvirksciai, susodinom velu salta rudeni.
Pavasari, kai atgijo - pradejom tresti trasom spygliuociams - pirmus metus paaugo 15cm.
Prigijo visos - 50tuju.
Papildyta:
QUOTE(ostra @ 2009 09 19, 21:43)
O as siandien apsiziurejau,kad ruduoti pradejo mano tuju sakeles,kai kurios net nukrenta pajudinus.Ar tai normalu,ar liga ,ka daryti?Pagelbekit,zinoves Tujoms jau treti metai,ugteleje nemazai.
Viskas normalu, reikia rankomis iskedenti, isrinkti tuos rudumus, tuja bus grazi, jeigu netvarkysime jinai ir stoves tokia pusrude, zemiau prikris tu ruduseliu, susti prades.
Del kirpimo, popinimo - galiu is praktikos pasakyti, turim viena gyvatvore 25 metu nuostabia, kaip siena, zmones fotografuoja, pro sali vaziuodami. Kita dabar pasisodinom prie naujo namo - nereikia ju popinti, pasodinai ir laistyk, viskas pradziai, kitais metais tresti galima, geneti pagal nora, vaizda ir t.t., tik svarbiausia sausa, nesauleta diena.
Pas mane ant vienos tujos suo 15 metu myzo - gyvena ir dar po suns mirties, kai niekas nesiusino - ataugino ta nurudusi sona