Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(Mistica @ 2009 09 13, 14:42)
O kokios kainos gyvatvorinių tujų?  g.gif

Nezinau, nes man nereikia, as pirkau labai grazu gulscia kadagi - 14lt didelis jau krumas, Sky Arow - 18lt, sian Kikoj paziurejau, tai vos nenuvirtau, toks pat kadagys kaip mano 80lt blink.gif
Papildyta:
QUOTE(dėja @ 2009 09 17, 22:29)
1.pasisrinkimas tavo,pas mane auga ir dziaugiuosi.Pirmus du metus praktiskai stovi vietoje,prigyja gerai isisaknija.Veliau sparciai pradeda augti.
2.is savo patirties sakau geriau sodinti pavasari,na ziurint koks ruduo bus,jei saltas yra galimybe,kad nespes prigyti kokia viena kita tujyte.
3.pirmus metus nereikia nei kirpti nei tresti.Veliau reikia kirpti ,ir negaileti.O labai gaila pradzioje kirpti,nes vos paauga,ir taip nesinori kirpti.Mes kaip pirkom,tai pardaveja sake tik negailekit,jei veliau norit dziaugtis tankia gyvatvore.

Nu o as padariau viska atvirksciai, susodinom velu salta rudeni.
Pavasari, kai atgijo - pradejom tresti trasom spygliuociams - pirmus metus paaugo 15cm.
Prigijo visos - 50tuju.
Papildyta:
QUOTE(ostra @ 2009 09 19, 21:43)
O as siandien apsiziurejau,kad ruduoti pradejo mano tuju sakeles,kai kurios net nukrenta pajudinus.Ar tai normalu,ar liga ,ka daryti?Pagelbekit,zinoves ax.gif Tujoms jau treti metai,ugteleje nemazai.

Viskas normalu, reikia rankomis iskedenti, isrinkti tuos rudumus, tuja bus grazi, jeigu netvarkysime jinai ir stoves tokia pusrude, zemiau prikris tu ruduseliu, susti prades.

Del kirpimo, popinimo - galiu is praktikos pasakyti, turim viena gyvatvore 25 metu nuostabia, kaip siena, zmones fotografuoja, pro sali vaziuodami. Kita dabar pasisodinom prie naujo namo - nereikia ju popinti, pasodinai ir laistyk, viskas pradziai, kitais metais tresti galima, geneti pagal nora, vaizda ir t.t., tik svarbiausia sausa, nesauleta diena.
Pas mane ant vienos tujos suo 15 metu myzo - gyvena ir dar po suns mirties, kai niekas nesiusino - ataugino ta nurudusi sona smile.gif
Atsakyti
Kaip zinoti, kad tujos tikrai neprigijo?

Sodinome labai kvailu laiku, per pacius karscius (labai skubejom smile.gif nes slykscius kaimynus turime).. Pasisodinome apie 40 tu paprastu gyvatvotiniu tuju... Pirkome ir kazkokio ukininko. Klausiau jo patarimo - ar nieko, kad zeme ne kokia.. Molis, priemolis. Jis sake, kad nieko, tik liepe iskasti bent 50 cm gylio duobes priversti geresniu zemiu ir viskas bus ok..

Kad jus jas dabar pamatytumete.. vargas vargelis... tuja nepavadinciau.. kai kur tik kotas ir keletas sakeliu.. nugelto negailestingai. Vyras sako dar nerauti, jei istemps ziema, gal viskas bus ok, bet kai dabar ermitaze tokias grazias tujas pardavineja uz 10 lt... kazkaip... nesinori laukti. smile.gif Patarkite, prasau, ka daryti? Labai gaila ir savuju, bet kad jos tokios....... net geda pries visus kaimynus, net pries slyksciuosius smile.gif
Atsakyti
o as tas nurudusias sakeles nukarpiau blink.gif tai negalima?
gal kuri neseniai pirko tuju kaune? kur ? ir kokia kainyte?
Atsakyti
Nurudusias šakas reikia nukirpti visada, jos jau tikrai nesužaliuos.

Gal permažai laistėt, jei nurudo kaip per karščius sodinot. Nes laistyt reikėjo, kaip niekur kas antra diena gerai. Dar palaukit, tikrai neraukit, atsigaus. Tik reiks daugiau priežiūros.

Ir patarčiau perkant visada susižinoti tikslų tujų pavadinimą, nes tokių kaip paprasta gyvatvorinė, nėra. Kaip ir minėjau yra vakarinės, rytinės ir t.t. o jos dar skirstomos pav. iš populiariausių, iš vakarinių tujų yra BRABANTAS (jos karpomos), SMARAGDAS (jų karpyti nereikia, pačios iš savęs dekoratyvios). Nes kiekviena tuja auginama skirtingai ir tai gali nulemtijos ateitį.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2009 09 21, 13:48)
Nurudusias šakas reikia nukirpti visada, jos jau tikrai nesužaliuos.

Gal permažai laistėt, jei nurudo kaip per karščius sodinot. Nes laistyt reikėjo, kaip niekur kas antra diena gerai. Dar palaukit, tikrai neraukit, atsigaus. Tik reiks daugiau priežiūros.

Ir patarčiau perkant visada susižinoti tikslų tujų pavadinimą, nes tokių kaip paprasta gyvatvorinė, nėra. Kaip ir minėjau yra vakarinės,  rytinės ir t.t. o jos dar skirstomos pav. iš populiariausių, iš vakarinių tujų yra BRABANTAS (jos karpomos), SMARAGDAS (jų karpyti nereikia, pačios iš savęs dekoratyvios). Nes kiekviena tuja auginama skirtingai ir tai gali nulemtijos ateitį.

laistyt laistem, bet jos buvo kastos is zemes, galejo ir tas pardavejas jas padziovinti....
pas mus gal brabantas, nes tiesiog kai pirkom, tai prasem gyvatvorines karpomos... kol dar jos buvo su lapija, tai tokios netaisyklingos buvo... na dabar kai be lapuku, tai dailiai, graksciai stacios smile.gif liaunos tokios smile.gif

o kaip ta brabanta priziureti? Man vienas zmogeliukas sake, kad joms is esmes musu zeme netinka, kad pus saknys... nes molis, priemolis... kita vertu mano uosvis yra isitikines, kad tuja gali augti bet kur smile.gif
Papildyta:
[quote=meduliukas,2009 09 20, 17:38]
Nezinau, nes man nereikia, as pirkau labai grazu gulscia kadagi - 14lt didelis jau krumas, Sky Arow - 18lt, sian Kikoj paziurejau, tai vos nenuvirtau, toks pat kadagys kaip mano 80lt blink.gif
Papildyta:

o kur jus pirkote? Nes man dar reikia triju kazkokiu nelepiu ir nedideliu meduku... ale nesugalvoju kokiu... o kai pamatau kazka padoresnio parduotuvese - tai atsoka fantazija..... brangu. O dabar ne per velu sodinti?
Atsakyti
[quote=Lali,2009 09 21, 15:12]
laistyt laistem, bet jos buvo kastos is zemes, galejo ir tas pardavejas jas padziovinti....
pas mus gal brabantas, nes tiesiog kai pirkom, tai prasem gyvatvorines karpomos... kol dar jos buvo su lapija, tai tokios netaisyklingos buvo... na dabar kai be lapuku, tai dailiai, graksciai stacios smile.gif liaunos tokios smile.gif

o kaip ta brabanta priziureti? Man vienas zmogeliukas sake, kad joms is esmes musu zeme netinka, kad pus saknys... nes molis, priemolis... kita vertu mano uosvis yra isitikines, kad tuja gali augti bet kur smile.gif
Papildyta:
[quote=meduliukas,2009 09 20, 17:38]
Papildyta:

o kur jus pirkote? Nes man dar reikia triju kazkokiu nelepiu ir nedideliu meduku... ale nesugalvoju kokiu... o kai pamatau kazka padoresnio parduotuvese - tai atsoka fantazija..... brangu. O dabar ne per velu sodinti?
[/quote]

Sodinimui pats tas metas, augalai jau beveik miega. Pirkau, kaip ir rasiau, ziezmariuose, prie ziezmariu siltnamiu yra didziule prekybos aikstele, dabar dar isigijau juodaja pusi kolonine forma irgi su didele nuolaida, tik nepatingekite nuvaziuot, oi kiek ten grozio.Pati vel turbut sia savaite leksiu paziuret, ko naujo yra.
Atsakyti
QUOTE(Lali @ 2009 09 21, 16:12)

BRABANTAS tikrai yra pats nereikliauisias ir atspariausias šalčiams.
O kur jūs pirkot tas tujas, kurioj vietoj?

Visus augalus galima sodinti dar kokią savaitę, nes kad kol užšals kad spėtų prigyti.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2009 09 21, 20:25)
BRABANTAS tikrai yra pats nereikliauisias ir atspariausias šalčiams.
O kur jūs pirkot tas tujas, kurioj vietoj?

Visus augalus galima sodinti  dar kokią savaitę, nes kad kol užšals kad spėtų prigyti.

BRABANTAS tikrai nereikliausias,bet turi savo minusu:jis zydi , o kada tuja zydi ji neauga.del to gyvatvore is brabantu gali nuaugt skirtingai (tie ziedai dar ir labai negraziai atrodo,kaip nurudavusios)
Jei sodini is grunto tai dar galima tikrai..o jei is vazonu tai iki lapkricio menesio tikrai galima.
Atsakyti
sveikos mergaites, as Kestas prisiregistravau zmonos vardu kad galeciau parasyti, ji uz tai nepriestaravo smile.gif domiuosi tujomis kaip ir visi cia forume smile.gif noriu apsodinti kazkur 40 aru zemes sklypa nuo pasaliniu akiu ir veju, tai nuo pavasario pradejau daiginti tujas sakelem. rezultatas nedidels bet vis tiek dziugina smile.gif turiu jau sudaigintu ir persodintu y vazonelius, bei neaisku koki kieki daiginamu, net nesuskaiciuoju ju biggrin.gif , turiu viena problemele-kaip jas per ziema islaikyti g.gif yra siltnamyje dezutese. Gal kas patarsit, busiu dekingas smile.gif
Atsakyti
Pavasarį su kaimynais pasisodinom tujų gyvatvorę. Pas mus žemė labai sunki, molis. Tiesa, į duobes pylėm atsivežto juodžemio, bet jis irgi nebuvo geriausios kokybės. Per vasarą kelis kartus mėginau purenti žemę aplink tujas, bet nei karto nemulčiavau. Žemė buvo labai kieta, reikėjo iš jėgos "nagutį" kirsti, kad jis nors kelis cm įsmigtų. Daug kas sako, kad tas mano darbas buvo visai nereikalingas - aplink tujas žemės nebūtina purenti. Taigi, klausiu, ar reikia purenti žemę aplink jaunas tujas? Ir kitas klausimas - kuo geriausiai jas mulčiuoti žiemai?
Atsakyti
ir mane labai domina tuju prieziura, kadangi siame reikale esu naujoke ir prie zemes ukio iki siol nei nago nekisusi blush2.gif
musu 15a apsodintas pusmetrinem tujom. sodinom sia geguze, po biski prilaistdavom, per vasara rodes, kad visos prigijo, nors ant plyno lauko sauletoj vietoj jos visad buvo parudusios nuo saules (bet tik viena sakels puse, kita ryskiai zalia). o dabar rudeniop pradejo ruduot sakeles, ir taip is esmes, palei kamiena pradeda, kai ateina rudesis iki galiuku, tada sakele nukrenta (bet ji nenudziuvus, minksta). zeme pas mus baisi: molis ir vanduo uzsilaiko, nors ir vezemes geresnes ant virsaus, matyt daug to molio turim unsure.gif
tai buvo keletas tokiu biednesniu krumeliu, o dabar vis daugiau taip elgiasi. skambinau savo tuju pardavejui i Pagegius, tas sako, nieko baisaus. bet kai pamatau puspliki krumeli, panika ima cray.gif
bukit geros moteriskos, pasakykit ka daryt, arba bent jau paaiskinkit, kodel plinka mano krumeliai verysad.gif
Atsakyti
tai pas mane kaip tik daug smelio, galim pamainyti biggrin.gif , zmona sake kad reikia sodinti kaip kaktusus, y duobes dugna ydeti akmenuku arba pripilti zvyro, kad gautumes drenazas smile.gif
Atsakyti