Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(meduliukas @ 2009 09 07, 12:42)
Aciu. Reiskia man netinka verysad.gif Man reikia siauru, aukstu smile.gif

tai kolonines tada geriausias pasirinkimas bus smile.gif as kaip tik tokias dabar bandau pati uzsiaugint doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ciosyte @ 2009 09 07, 09:30)
pas mano tevus jos auga, tai jos baisiai kerojasi ir butinai jas reikia geneti nes kitaip manau butu labai dideli krumai

Na smaragdo nereikia genėti, jos savaime dekorayvios. Visas tujas reikia kas 0,5 metro sodinti, ir jos taip suauga. Va brabantas tai skeriojasi, reikia genėt, kad tankesnis butu ir sakos ne tokios plačios butu
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2009 09 07, 11:38)
Na smaragdo nereikia genėti, jos savaime dekorayvios. Visas tujas reikia kas 0,5 metro sodinti, ir jos taip suauga. Va brabantas tai skeriojasi, reikia genėt, kad tankesnis butu ir sakos ne tokios plačios butu

Tai gal ir smaragdas tiktu tada - situacija tokia, noriu nuo kaimynu truputuka uzsidengti, bet ten gana siaura vieta, kazi kaip bus, kai jos uzaugs, ar liks praejimas doh.gif smile.gif Net nezinau ka sodinti, gal Tiktu puskiparisis koks g.gif
Atsakyti
Gal zinot kas kiek dabar lenkijoj kolonines tujos?
Atsakyti
Nei Lenkija vaziuokit o i Ziezmarius, ten tokiu augalu turi thumbup.gif Ir kainos dabar geros, nuolaidu daug.
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2009 09 12, 08:34)
Nei Lenkija vaziuokit o i Ziezmarius, ten tokiu augalu turi thumbup.gif Ir kainos dabar geros, nuolaidu daug.

O kur konkrečiau, nes neteko girdėti. Gal jie turi kokį internetinį puslapį?
Atsakyti
QUOTE(baltai balta @ 2009 09 12, 19:02)
O kur konkrečiau, nes neteko girdėti. Gal jie turi kokį internetinį puslapį?

Konkreciai - "Ziezmariu geles" lygtai taip, o puslapio nezinau, kur ziezmariu siltnamiai yra, geliu, o salia ju prekybine aikstele su dekoratyviniais medeliais ir krumais.
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2009 09 12, 08:34)

O kokios kainos gyvatvorinių tujų? g.gif
Atsakyti
na va pradejau mastyti kokia cia mamai gyvatvore padaryti ir kaip tai man labai tujos istrigo smile.gif maxeje db brabatam ar kaip ten na vakarines tujos akcija 10lt vienetukas tai cia paskaicius supratau kad jos man tiks g.gif noriu tankiu kad niekas nematytu kiemo ir kad suo per tvora nesokinetu ax.gif nes kai ji laksto palaida tai kiti bijo praeti nes galvoja kad ji persoks o sita ji moka smile.gif
1 tai kaip manot ar geras bus pasirinkimas?
2 ir ar apsimoka jas dabar ziemai pirkti?
3 jas pasodinus reikia apkarpyti virsunes kad i sonus plestusi?
aciu kas atsakys i mano klausiama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktorijag @ 2009 09 17, 21:06)
na va pradejau mastyti kokia cia mamai gyvatvore padaryti ir kaip tai man labai tujos istrigo  smile.gif  maxeje db brabatam ar kaip ten na vakarines tujos akcija 10lt vienetukas tai cia paskaicius supratau kad jos man tiks  g.gif  noriu tankiu kad niekas nematytu kiemo ir kad suo per tvora nesokinetu  ax.gif  nes kai ji laksto palaida tai kiti bijo praeti nes galvoja kad ji persoks o sita ji moka  smile.gif
aciu kas atsakys i mano klausiama  smile.gif

1.pasisrinkimas tavo,pas mane auga ir dziaugiuosi.Pirmus du metus praktiskai stovi vietoje,prigyja gerai isisaknija.Veliau sparciai pradeda augti.
2.is savo patirties sakau geriau sodinti pavasari,na ziurint koks ruduo bus,jei saltas yra galimybe,kad nespes prigyti kokia viena kita tujyte.
3.pirmus metus nereikia nei kirpti nei tresti.Veliau reikia kirpti ,ir negaileti.O labai gaila pradzioje kirpti,nes vos paauga,ir taip nesinori kirpti.Mes kaip pirkom,tai pardaveja sake tik negailekit,jei veliau norit dziaugtis tankia gyvatvore.
Atsakyti
QUOTE(Viktorijag @ 2009 09 17, 22:06)
na va pradejau mastyti kokia cia mamai gyvatvore padaryti ir kaip tai man labai tujos istrigo  smile.gif  maxeje db brabatam ar kaip ten na vakarines tujos akcija 10lt vienetukas tai cia paskaicius supratau kad jos man tiks  g.gif  noriu tankiu kad niekas nematytu kiemo ir kad suo per tvora nesokinetu  ax.gif  nes kai ji laksto palaida tai kiti bijo praeti nes galvoja kad ji persoks o sita ji moka  smile.gif
aciu kas atsakys i mano klausiama  smile.gif

Na kaina priklauso nuo tujos aukščio, neaišku kokio ji dydžio, tai negaliu pasakyt, ar jau čia taip pigu.
Brabantas atspari ir greitai auganti tuja.
Jei šuo lakstantis ir my... ant tujų, nei viena neatlaikys, nes labai daug augalų bijo šunų šlapimo.
Žiemai apsimoka pirkti ir sodinti visus augalus kurie nebijo šalčių, o dabar pasodintos tujos dar iki užšalimo spės įsitvirtinti, žinom jei nesodinsi spalio pabaigoj ar lapkritį.
Genėti tujas reikia vidurį vasaros, dabar netinka. Ir genėti reikia visas šonines šakeles, kad jos labiau šakotųsi, bet negalima viršūnės, nes sutos augti. Yra tokių tujų kurių nereikia net genėti, bet BRABANTĄ reikia būtinai, kad sutankėtų ir gražesnis būtų.
Pasodinus reikia labai daug laistyti, nepaisant, kad lis lietus. Nes dauguma padaro klaidą, rudenį pasodinę nelaisto, tipo lietus lyja, o tada galvoja, kad po žiemos išalo,o jos nudžiūva.
Atsakyti
na iskilo klausimas ir man apie tujas sodintos uzpraita pavasari, bet labai nevienodai paauge vienos siekia 70 cm , o kito svos 40 cm. ar jas reiktu karpyti? bet sulygint su mazom labai nesinori g.gif
Atsakyti