QUOTE(Viktorijag @ 2009 09 17, 22:06)
na va pradejau mastyti kokia cia mamai gyvatvore padaryti ir kaip tai man labai tujos istrigo
maxeje db brabatam ar kaip ten na vakarines tujos akcija 10lt vienetukas tai cia paskaicius supratau kad jos man tiks
noriu tankiu kad niekas nematytu kiemo ir kad suo per tvora nesokinetu
nes kai ji laksto palaida tai kiti bijo praeti nes galvoja kad ji persoks o sita ji moka
1 tai kaip manot ar geras bus pasirinkimas?
2 ir ar apsimoka jas dabar ziemai pirkti?
3 jas pasodinus reikia apkarpyti virsunes kad i sonus plestusi?
aciu kas atsakys i mano klausiama
Na kaina priklauso nuo tujos aukščio, neaišku kokio ji dydžio, tai negaliu pasakyt, ar jau čia taip pigu.
Brabantas atspari ir greitai auganti tuja.
Jei šuo lakstantis ir my... ant tujų, nei viena neatlaikys, nes labai daug augalų bijo šunų šlapimo.
Žiemai apsimoka pirkti ir sodinti visus augalus kurie nebijo šalčių, o dabar pasodintos tujos dar iki užšalimo spės įsitvirtinti, žinom jei nesodinsi spalio pabaigoj ar lapkritį.
Genėti tujas reikia vidurį vasaros, dabar netinka. Ir genėti reikia visas šonines šakeles, kad jos labiau šakotųsi, bet negalima viršūnės, nes sutos augti. Yra tokių tujų kurių nereikia net genėti, bet BRABANTĄ reikia būtinai, kad sutankėtų ir gražesnis būtų.
Pasodinus reikia labai daug laistyti, nepaisant, kad lis lietus. Nes dauguma padaro klaidą, rudenį pasodinę nelaisto, tipo lietus lyja, o tada galvoja, kad po žiemos išalo,o jos nudžiūva.