Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Ratuto, o kur pirkot tujas? Mum reik smaragdiniu, bet didesniu, ne maziau 130 cm aukscio. Ar ten tokiu yra?
O del tresimo...ka as zinau, man siandien vienam medelyne kaip tik sake, kad pirmus metus ju trest negalima unsure.gif
Atsakyti
Ratuto, pirmais metais negalima tręšti todėl, kad tujos jautrios trąšų perdozavimui, puola ligos - jas nėra lengva išgydyti. Jei dar į paruoštas duobes pilama naujos žemės, joje yra visos medžiagos, reikalingos augimui. Per sezoną laistant ir lyjant mikroelementai yra išplaunami, dalį augalas pasisavina. Žodžiu, pirmiems metams pilnai užtenka medžiagų, esančių dirvožemy ir naujose žemėse. Vėliau, t.y. antrais metais, taip - jau reikia tręšti.
Pirmais metais žymaus augimo negalima pastebėti ( tiesiog augalas šaknyjasi, tam visos jėgos skiriamos ), bet jau antrais metais matosi.
Tiesa, reikia nepamiršti prieš žiemą aprišti tujų šakelių špagatu, nes neatlaiko sniego svorio, šakelės lengvai lūžta.
Beje, kas dėl tręšimo, tai tręšti negalima visų spygliuočių, ne tik tujų wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 06 balandžio 2009 - 17:42
QUOTE(marlena24 @ 2009 04 06, 18:26)
Ratuto, o kur pirkot tujas? Mum reik smaragdiniu, bet didesniu, ne maziau 130 cm aukscio. Ar ten tokiu yra?
O del tresimo...ka as zinau, man siandien vienam medelyne kaip tik sake, kad pirmus metus ju trest negalima unsure.gif

Aš pirkau Joniškio rajone. Jei Jums netoli, galėsiu smukint toliau smile.gif

o su tręšimu.. nu vat vieni taip, kiti taip. Čia kaip su kepsnio kepimu - vieni tvirtina, kad apverst kepsnio negalima daugiau nei vieną kartą, ir gina tai iki pajuodavimo, kiti gi juokiasi ir sako - vartykit kiek norit.
Man gi svarbu suprast kuo grindžiama kiekviena nuomonė ir padaryt savo išvadas...

QUOTE(DeeDee @ 2009 04 06, 18:35)
Ratuto, pirmais metais negalima tręšti todėl, kad ...

4u.gif 4u.gif 4u.gif Nu vat dabar aišku iki panagių smile.gif
Ir didelis neapglėbiamas ačiū už patarimą dėl aprišimo - nebūtau sumąsčius tikrai ax.gif
Ech, mergai, myliu supemamas wub.gif kasdien vis kažką naujo sužinau..
AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
DeeDee, sakykit, o 50 cm tarp tujų nėra skaudžiai mažai? g.gif nu man toks mažas tarpas atrodo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2009 04 08, 07:56)
Labas rytas  4u.gif
DeeDee, sakykit, o 50 cm tarp tujų nėra skaudžiai mažai?  g.gif nu man toks mažas tarpas atrodo  doh.gif

Laba wink.gif
Žiūrint, kokias pirkai, jei tikrai Smaragd, tuomet tikrai per maži tarpai. Užaugusios plotis būna iki 1,4m, ~60-70cm tarpų reiktų. Čia skaičiuojant nuo kamieno iki kitos kamieno wink.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 08, 08:19)
Laba wink.gif
Žiūrint, kokias pirkai, jei tikrai Smaragd, tuomet tikrai per maži tarpai. Užaugusios plotis būna iki 1,4m, ~60-70cm tarpų reiktų. Čia skaičiuojant nuo kamieno iki kitos kamieno wink.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Sakė, kad Smaragd smile.gif))))))

gal aš einu ištrinsiu žymeklius i padidysiu tarpus...nu ne iki 70, bet 60, jaučiu, reik.. ax.gif

AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
Na, mes irgi pirksim Smaragd, tai man medelyne moteriske sake, kad tarpai tarp ju turi buti 70-80 cm, ne maziau g.gif
Atsakyti

padėkite, kokie atstumai turi būti nuo tvoros sodinant tujas, nerandu tikslios info niekur unsure.gif Labai būčiau dėkinga 4u.gif
Atsakyti
na sveikutes 4u.gif turiu ir as nusipirkus ir pasisodinus kolonijiniu tuju,bet jos tokios biski retos schmoll.gif .joms jau treti metai.kai pirkau sake kad kolonijines,oas nelabai apie jas nusimanau,gal mane apgavo ar tu kolonijiniu buna keliu rusiu? doh.gif susodinau kas pusantro metro,bet jauciu kad per retai wub.gif
Atsakyti
Kad tos kolonines ir yra tokios retos, kudos schmoll.gif del to mes ju ir neperkam, pirksim Smaragd tujas 4u.gif
Atsakyti
nu nežinau, pas mane koloninės auga, jau su namu aukščio ir nei jos retos, nei jos kūdos g.gif gal per maži tarpai tarp tujų, užtat sukūdo?
Atsakyti
Lenkuos ir maciau pirkti koloniniu, tokios grazios, tankios, ir tik po 7,.. Zl. N ao pas mus pasityciojimas, jos ten ir 50-60 cm aukscio.
Atsakyti