Ratuto, o kur pirkot tujas? Mum reik smaragdiniu, bet didesniu, ne maziau 130 cm aukscio. Ar ten tokiu yra?
O del tresimo...ka as zinau, man siandien vienam medelyne kaip tik sake, kad pirmus metus ju trest negalima
Ratuto, pirmais metais negalima tręšti todėl, kad tujos jautrios trąšų perdozavimui, puola ligos - jas nėra lengva išgydyti. Jei dar į paruoštas duobes pilama naujos žemės, joje yra visos medžiagos, reikalingos augimui. Per sezoną laistant ir lyjant mikroelementai yra išplaunami, dalį augalas pasisavina. Žodžiu, pirmiems metams pilnai užtenka medžiagų, esančių dirvožemy ir naujose žemėse. Vėliau, t.y. antrais metais, taip - jau reikia tręšti.
Pirmais metais žymaus augimo negalima pastebėti ( tiesiog augalas šaknyjasi, tam visos jėgos skiriamos ), bet jau antrais metais matosi.
Tiesa, reikia nepamiršti prieš žiemą aprišti tujų šakelių špagatu, nes neatlaiko sniego svorio, šakelės lengvai lūžta.
Beje, kas dėl tręšimo, tai tręšti negalima visų spygliuočių, ne tik tujų
Pirmais metais žymaus augimo negalima pastebėti ( tiesiog augalas šaknyjasi, tam visos jėgos skiriamos ), bet jau antrais metais matosi.
Tiesa, reikia nepamiršti prieš žiemą aprišti tujų šakelių špagatu, nes neatlaiko sniego svorio, šakelės lengvai lūžta.
Beje, kas dėl tręšimo, tai tręšti negalima visų spygliuočių, ne tik tujų
QUOTE(marlena24 @ 2009 04 06, 18:26)
Ratuto, o kur pirkot tujas? Mum reik smaragdiniu, bet didesniu, ne maziau 130 cm aukscio. Ar ten tokiu yra?
O del tresimo...ka as zinau, man siandien vienam medelyne kaip tik sake, kad pirmus metus ju trest negalima
Aš pirkau Joniškio rajone. Jei Jums netoli, galėsiu smukint toliau
o su tręšimu.. nu vat vieni taip, kiti taip. Čia kaip su kepsnio kepimu - vieni tvirtina, kad apverst kepsnio negalima daugiau nei vieną kartą, ir gina tai iki pajuodavimo, kiti gi juokiasi ir sako - vartykit kiek norit.
Man gi svarbu suprast kuo grindžiama kiekviena nuomonė ir padaryt savo išvadas...
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 06, 18:35)
Ratuto, pirmais metais negalima tręšti todėl, kad ...
Nu vat dabar aišku iki panagių
Ir didelis neapglėbiamas ačiū už patarimą dėl aprišimo - nebūtau sumąsčius tikrai
Ech, mergai, myliu supemamas kasdien vis kažką naujo sužinau..
AČIŪ
Labas rytas
DeeDee, sakykit, o 50 cm tarp tujų nėra skaudžiai mažai? nu man toks mažas tarpas atrodo
DeeDee, sakykit, o 50 cm tarp tujų nėra skaudžiai mažai? nu man toks mažas tarpas atrodo
QUOTE(ratuto @ 2009 04 08, 07:56)
Labas rytas
Laba
Žiūrint, kokias pirkai, jei tikrai Smaragd, tuomet tikrai per maži tarpai. Užaugusios plotis būna iki 1,4m, ~60-70cm tarpų reiktų. Čia skaičiuojant nuo kamieno iki kitos kamieno
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 08, 08:19)
Laba
Žiūrint, kokias pirkai, jei tikrai Smaragd, tuomet tikrai per maži tarpai. Užaugusios plotis būna iki 1,4m, ~60-70cm tarpų reiktų. Čia skaičiuojant nuo kamieno iki kitos kamieno
Sakė, kad Smaragd ))))))
gal aš einu ištrinsiu žymeklius i padidysiu tarpus...nu ne iki 70, bet 60, jaučiu, reik..
AČIŪ
Na, mes irgi pirksim Smaragd, tai man medelyne moteriske sake, kad tarpai tarp ju turi buti 70-80 cm, ne maziau
padėkite, kokie atstumai turi būti nuo tvoros sodinant tujas, nerandu tikslios info niekur Labai būčiau dėkinga
na sveikutes turiu ir as nusipirkus ir pasisodinus kolonijiniu tuju,bet jos tokios biski retos .joms jau treti metai.kai pirkau sake kad kolonijines,oas nelabai apie jas nusimanau,gal mane apgavo ar tu kolonijiniu buna keliu rusiu? susodinau kas pusantro metro,bet jauciu kad per retai
Kad tos kolonines ir yra tokios retos, kudos del to mes ju ir neperkam, pirksim Smaragd tujas
nu nežinau, pas mane koloninės auga, jau su namu aukščio ir nei jos retos, nei jos kūdos gal per maži tarpai tarp tujų, užtat sukūdo?
Lenkuos ir maciau pirkti koloniniu, tokios grazios, tankios, ir tik po 7,.. Zl. N ao pas mus pasityciojimas, jos ten ir 50-60 cm aukscio.