Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Labas rytas smile.gif
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 03, 09:29)
na ir kaip kaimynų Smaragd'as, lygiai toks pat kaip paveiksliukuose?  :

nea, anie tik turi dyyyydeli mūrini namą ir daug trinkelių aplink, pas juos ne tik tujų, pas juos ir žolės nėr. Tai aš noriu savo tujom tą mūro gabalą užstot...

Deeeeeee...a deeeeee,.. pasakk dar kokį tujų pavadinimą, nu kad aplamai nuo pasirinkimo mum slobna pataptų... ax.gif a taip a taip jau.. doh.gif
Atsakyti
as radau informacijos, kad grazios buna Holmstrup tujos, bet leciausiai auga
Atsakyti
QUOTE(Aguonaa @ 2009 04 03, 10:38)
ir dabar bais idomu kas ten per eksperimentas.... galveles jau vistiek susisukusios biggrin.gif

eksperimentuoju su visžaliais augalais grynoj saulėkaitoj, stebiu, kiek pasitvirtins vienas mitas. Visur rašoma, kad pas mus visžaliai nenušąla, o tiesiog esant įšalui, lapai ir toliau garina vandenį, todėl žiemos saulė juos nudegina. Taigis, eksperimento esmė ir yra šį teiginį patvirtinti. A jums jau šiemet reikia augalų, taip, kad mano eksperimentų rezultatai nieko negelbės wink.gif

QUOTE(ratuto @ 2009 04 03, 10:54)
Labas rytas smile.gif
Deeeeeee...a deeeeee,.. pasakk dar kokį tujų pavadinimą, nu kad aplamai nuo pasirinkimo mum slobna pataptų... ax.gif a taip a taip jau.. doh.gif

man tai patinka daug daug tūkstančių metų turinčios tujos, kurių kamieną apglėbti reiktų kokių 50 žmonių, o viršūnę įžiūrėti debesys neleistų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 03, 11:03)
Taigis, eksperimento esmė ir yra šį teiginį patvirtinti.

aisku...
na manau kiekvienam sklype buna atradimu ir praradimu..... jau laukiu laukiu kada cia sodint... tada bent jau apie augaliukus galesiu tupinet... nes nuo knygu jau blogaaaaaa..

ir kiek supratau is Kauno esat, as irgi, kazi kur geriausiai pirkt medelius krumiukus aplink Kauna.... gal ka rekomenduot galit....
Atsakyti

QUOTE(DeeDee @ 2009 04 03, 11:03)
man tai patinka daug daug tūkstančių metų turinčios tujos, kurių kamieną apglėbti reiktų kokių 50 žmonių, o viršūnę įžiūrėti debesys neleistų  lotuliukas.gif

man gal irgi patiktų.. nu taip pažiūrėt iš arčiau.. ir paskum grįžt namo smile.gif
Atsakyti
jei tik yra galimybių - vežtis iš Lenkijos. Didžioji dauguma dekoratyvinių augalų yra su lenkiškom etiketėm ( kainų prasme žymiai labiau apsimoka, belieka susižiūrėti, kiek ir ko reikia). Mažus kiekius perku "Sodo skrynioj", važiuojant link Karmėlavos, antroji lauko prekybos aikštelė wink.gif
Atsakyti
DeeDee, aciu 4u.gif masciau apie lenkija 4u.gif tik ko kiti ja taip peikia g.gif mazdaug isauginta ne musu klimate ir pan...... bet kaina vilioja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aguonaa: 03 balandžio 2009 - 10:34
ne visi augalai gali žiemoti mūsų klimatinėm sąlygom, tas tiesa, tik apželdinimo kompanijos, didžioji dalis mūsiškių prekybininkų patys veža iš Lenkijos biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes. Pasodinom mes pernai spalio pradzioj 90 koloniniu tuju doh.gif ir is ju prigijo tik kokie 15-20 g.gif Visos kitos isdziuvo doh.gif kaip jus manot, del ko taip galejo nutikti?
Dabar pradejom sodinti naujei pirktas ir labai pergyvenam,kad ir siu nesulauktu toks pat likimas verysad.gif Gal pasodinus palieti kokiu tirpaliuku pvz " kornivin" ?
Atsakyti
Niu va, parsivežiau 45 tujas. Kadangi pažadėjau parašyt pardavėjų nurodymus, rašau:
Tujos vazonėliuose, veikiau maišeliuose...Apie 60 cm auksčio, po 15 litų. Specialiai nurodymų jokių. Galima tręšti "ilgai grojančiom" trąšom, kurios tirpsta po truputuką. Yra trąšos 3 mėnesiams, yra 6-iems. Geriau trims, kad prieš žiemą anie jau nebūt veikiami trąšų, neaugtų spėriai, kad medėtų, kad nenušaltų..
Galima nupurkšti antigrybeliniu preparatu. Ne tuoj po pasodinimo, aišku. Bet mintis, kad 2 metus po pasodinimo negalima tręšti, augintojus šiek tiek nustebino. Sako - gal būt tai taikoma šakelėms, įsmeigtoms daigintis.. Sako - daug metų auginam, žinom..
Nu kas dar - viską anie augina patys.. Daug spygliuočių, vaismedžių (kriaušę dar parsivežėm), vaiskrūmių, daug dekoratyvinių augalų.. Žmogiukai faini tokie, šilti.. Sodinti kas 50 - 60 cm. Priklauso kiek greit nori kad suaugtų ir kiek daug aklinos sienos nori..
Atsakyti
kas čia apie 2 metus rašė? unsure.gif Vaj vaj vaj bigsmile.gif

O trąšas jie taip pat pardavinėja, taip? flirt.gif
Ar jie ir apželdinimu užsiima? T.y. savo augalus persodina į naują vietą ir sodinant trąšų pila? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 06, 17:20)
kas čia apie 2 metus rašė?  unsure.gif Vaj vaj vaj  bigsmile.gif

O trąšas jie taip pat pardavinėja, taip?  flirt.gif
Ar jie ir apželdinimu užsiima?  T.y. savo augalus persodina į naują vietą ir sodinant trąšų pila?  bigsmile.gif

Aš neneigiu Jūsų išsakytos nuomonės (ir, veikiausia, patirties, kurią gerbiu), nei bruku svetimų žmonių nuomonę. Kadangi buvau pažadėjusi parašyti, ką man sakys, tai ir padariau.
Trąšų nepardavinėja, apželdinimu vargu ar užsiima. Neklausiau. Trąšų sodinant man pilt niekas neliepė (ką ir parašiau).

Jei išryškinot dvejus metus, veikiausia Jūs rašėt, kad tiek tręšti negalima, kitaip tiek dėmesio tam nebūtumėt skyrusi.. ax.gif Temą pradėjau skaityt dar praėjusią vasarą, o vat kas ką pasakė - neužsirašinėjau. Tik, kiek pamenu, tas ginčas - tręšti ar ne, buvo kilęs ne kartą... g.gif

Vat Jūs man pasakykite, jei vis dar galite, kodėl, Jūsų nuomone, tręšti negalima? Trąšos degina šaknis? Ar visa jėga bus skirta augti, o pradžioj reikia jėgų šaknydijimuisi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ratuto: 06 balandžio 2009 - 17:22