Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(ratuto @ 2009 04 02, 19:46)
bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif pirm kart išgirdau apie absorbuojantį gelį.. božie... Tu jį naudoji kur tai?? tarkim..pomidorams šiltnamy... jaučiat gėrį??? Įsodini ir važiuoji savaitei kur tai..
DeeDee.. lenkiuos žemai, bučiuoju rankeles..  4u.gif  4u.gif  4u.gif
nu nenustygstu vietoj, ryt važiuosiu žiūrėt ...o kaina...?  ax.gif

Pala, pala, merginos, sito gelio negalima naudoti darzovems, grieztai doh.gif Tai yra cheminis produktas, jo net prie maisto produktu laikyt negalima, paskaitykit kas parasyta, isbandzius jau ne viena, patikekit.
O dabar gavau isbandymui nauja, naturalu sorbenta - pagaminta is kukuruzu ir kuri galima naudoti darzovems, bei kitiems augalams, kuris dirvoje ilgainiui suyra, o ta zele ir kristalai laikosi, ten kur vazonus ispyliau, tai taip ir stovi zele kruva.
O tas naujas kukuruzinis ir sugeria daugiau ir naturalus visiskai.
Papildyta:
STOCKOSORB

Vat apie sita raso, kad galima darzovems, o mums pasake pardej, kad negalima blink.gif , nu kaip suprasti g.gif
Papildyta:
As siemet augalams kukuruzini sorbenta pilsiu, ai, kazkaip geriau jau apsidrausti blush2.gif blush2.gif Bijau as tos chemijos.
Atsakyti
QUOTE(Kriste222 @ 2009 04 02, 22:01)
va aprasymas Brabant tuju, jos man atrodo visai neblogaiir auga greiciau nei smaragd, bet smaradd grazesnes

http://www.augalai.l...aug.php?idu=230

http://www.abies-lan...u/enc/?igla=521
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2009 04 02, 22:12)
<...> Bijau as tos chemijos.

kokia čia chemija, jei jis tik sugeria vandenį ir trąšas ir su laiku atiduoda augalui, suyra tik po 5 metų biggrin.gif Pardavėjos ( atsiprašau, jei čia kuri tokių esanti) visiškos neišmanėlės cool.gif
ar tikrai sorbentą ( sąvokos tai skiriasi biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 02, 21:10)
ojiesau, nereikia čia šitaip dėkot, iš geros valios dalinuos patirtim - neprekiauju nei vienu pasiūlytu daiktu, viską pati išbandžius wink.gif
Stockosorb ir watergel yra įvairių pakuočių, pabandymui, kad ir pomidorams, galima mažesnį kiekį nusipirkt wink.gif

aš ir nemaniau, ka prekiauji..šiaip rankeles bučuoju.. ax.gif 4u.gif perskaičiau, kad apsidžiaugiau, žinokkkkkkk... thumbup.gif

QUOTE(meduliukas @ 2009 04 02, 22:12)
Pala, pala, merginos, sito gelio negalima naudoti darzovems, grieztai doh.gif
Papildyta:
STOCKOSORB

Vat apie sita raso, kad galima darzovems, o mums pasake pardej, kad negalima blink.gif , nu kaip suprasti g.gif
Papildyta:
As siemet augalams kukuruzini sorbenta pilsiu, .

nu vo, skaičiau, kad galima...
Tada pasakok apie kukurūzų sorbentą.. ir aplamai, mergikės, Jūs pasiginčykit, o aš, lamerė, tame tiesos ieškosiu.. ax.gif

QUOTE(Kriste222 @ 2009 04 02, 22:01)
va aprasymas Brabant tuju, jos man atrodo visai neblogaiir auga greiciau nei smaragd, bet smaradd grazesnes

nu taip, vienintelis pliusas, kad auga greičiau...

QUOTE(DeeDee @ 2009 04 02, 22:19)
kokia čia chemija, jei jis tik sugeria vandenį ir trąšas ir su laiku atiduoda augalui, suyra tik po 5 metų  biggrin.gif Pardavėjos ( atsiprašau, jei čia kuri tokių esanti) visiškos neišmanėlės  cool.gif
ar tikrai sorbentą ( sąvokos tai skiriasi  biggrin.gif )

nugi nugi va gi na..???
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2009 04 02, 23:07)
nu taip, vienintelis pliusas, kad auga greičiau...

o jūs jas gyvai abi mačiusios unsure.gif Šiaip žiemos metu visos tujos baisios, tamsiai žalios-rudos spalvos, grožio nerasta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 02, 23:20)
o jūs jas gyvai abi mačiusios  unsure.gif Šiaip žiemos metu visos tujos baisios, tamsiai žalios-rudos spalvos, grožio nerasta  schmoll.gif

unsure.gif nu nea..mes nemačiusios Brabranto aplamai, o pro Smaragdą važiavau prieš kelias dienas. Nu nzn, man jos nebaisios.. bent ne tiek, kad naktim krūpčiočiau ax.gif
O pasakiau apie privalumą perskaičius aprašymą ir pažiūrėjus paveiksliukus (moteriškai taip) smile.gif)) tarkim visam grožy Smaragdas man gražesnis.. bet jei auga greičiau Brabantas, tada gal Smaragdas ne tiek gražus, kiek kitas greičiau auga?..
Aš pvz savo prisisukusių kaimynų noriu nematyti kuo greičiau...
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 02, 21:19)
kokia čia chemija, jei jis tik sugeria vandenį ir trąšas ir su laiku atiduoda augalui, suyra tik po 5 metų  biggrin.gif Pardavėjos ( atsiprašau, jei čia kuri tokių esanti) visiškos neišmanėlės  cool.gif
ar tikrai sorbentą ( sąvokos tai skiriasi  biggrin.gif )

Nu paradveja tikrai ismananti, agronome, o vat kada mokslus baigus, nezinau, nes jau amziueje blush2.gif tongue.gif
Nezinau, tikslaus pavadinimo, vyras pavadino sorbentu ir as kartoju, tai yra tas pat, kaip zeme, tik geltonu granuliu pavidalu, kurios pagamintos is kukuruzu miltu ir yra visiskai naturalios, suyra daug greiciau, negu po 5metu.
Konkreciai Shultz firmos granules - chemines - negalima i darzus pilt, kazkokias dar vokiskas ziurejau - taip pat, shultz labai geros, bet tik medeliams gelems - pati jas naudoju visur, tik ne darze.
Zinokit ne visose pardese jaunos varneles dazytos dirba biggrin.gif , yra ir patyrusiu zmoniu, tai as jai kazkiek tikiu, nes pazystu blush2.gif

O dar plius esu baisi chemijos baile, tai ir baidausi blush2.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2009 04 03, 01:50)
<...>
Aš pvz savo prisisukusių kaimynų noriu nematyti kuo greičiau...

na ir kaip kaimynų Smaragd'as, lygiai toks pat kaip paveiksliukuose? bigsmile.gif

QUOTE(meduliukas @ 2009 04 03, 07:31)
Nu paradveja tikrai ismananti, agronome, o vat kada mokslus baigus, nezinau, nes jau amziueje blush2.gif  tongue.gif
<...>
O dar plius esu baisi chemijos baile, tai ir baidausi blush2.gif  unsure.gif

dar ir nelabai skaityt mėgsti tongue.gif Truputį pamoralizuosiu: chemiją visadą mėgau ir dabar mėgstu - kaip mokslą, pakankamai daug žinau, o tokios nepagrįstos baimės parodo didžiules žinojimo spragas, nesidomėjimą ir tikėjimą bobučių pasakom. Naudokit darže ką norit, tik baimes valdyt reiktų pradėt biggrin.gif . Beje, kai agronomė tokias nesąmones skleidžia, belieka užjausti josios darbdavį (tingiu aiškinti kodėl bigsmile.gif )
Atsakyti
DeeDee , aciu dideliausias uz konkrecius patarimus ka kaip ir kada deti ten i tas tuju duobes ir aplink 4u.gif

o va del grazumo - is arti ziema tikrai as tu Smaragdu nemacius... na bet vazinejant matosi prie namu grazios kolonines tuju sieneles, tai kiek jos grazios isarti, nezinau... speju kad ten Smaragd ar kokia kita kolonine forma...

kamuojuos visa ziema - tai ka sodint? dar kadagio kolonines formas svarsciau, bet ju minusas (kiek teoriskai susizinojau) kad apacia isplinka.... nzn... ka daryyyyyyyyttttt... na bet cia jau ne ta tema turbut...

mano reikalavimai gyvatvorei - viszale, nekarpoma, ne aukstesne 2.5-3 m, gali but ir tarpeliai nebutinai suauganti... nzn.... sapnuoju jau as tuos augalus....

Dar klausimelis - ka rinktis geriau - augintas vazonuose ar is dirvos?
Atsakyti
QUOTE(Aguonaa @ 2009 04 03, 09:47)
o va del grazumo - is arti ziema tikrai as tu Smaragdu nemacius... na bet vazinejant matosi prie namu grazios kolonines tuju  sieneles, tai kiek jos grazios isarti, nezinau...  speju kad ten Smaragd ar kokia kita kolonine forma...

mano reikalavimai gyvatvorei  -  viszale, nekarpoma, ne aukstesne 2.5-3 m, gali but ir tarpeliai nebutinai suauganti... nzn.... sapnuoju jau as tuos augalus....

Dar klausimelis - ka rinktis geriau - augintas vazonuose ar is dirvos?

reiks pasiknist po literatūrą, bet 50-60 metų senumo ir koloninės ( be proto aukštos) galėjo būti ir ne Smaragd, čia pas mus tik vieną pavadinimą įsidemėję žmonės wink.gif . Tiek to, pasirinkimo laisvė.

Lietuvoj su visžalėm prastai, nudega žiemos pabaigoj. Dabar kaip tik esu pradėjus eksperimentą, tačiau jo rezultus apibendrint galima bus mažiausiai po 4-5 metų. Taigis, nenoriu dar labiau susukti galvelių wink.gif
Tiesa, jei sodintum ten, kur yra didelę dienos dalį šešėlis ( kiti medžiai ar pastatai užstoja ), gali sodinti kukmedžius, jų ir žiemą spalva sodri mirksiukas.gif

Kas dėl, augintų vazonuose ir dirvoj, be visų viešai vardinamų pliusų ir minusų, dar yra toks mažytis niuansas - tai medelynuose dirbantys žmonės. Jei atsakingai dirba, tai abu variantai blogų rezultatų tikrai neduos - augs tie augalėliai, o atvirkštiniu variantu, kaip jau pasiseks ax.gif ( pernai pati rudeninėj mugėj mačiau, kokius sodinukus parduoda viena garsi firma, baisu doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 03, 10:25)
reiks pasiknist po literatūrą, bet 50-60 metų senumo ir koloninės ( be proto aukštos) galėjo būti ir ne Smaragd
.....

Tiesa, jei sodintum ten, kur yra didelę dienos dalį šešėlis ( kiti medžiai ar pastatai užstoja ), gali sodinti kukmedžius,

......

tai va, kad ieskau kad butu iki 3 m, maciau ir tu aukstu grazuoliu....

del seselio - nebus.... pietine puse...

ir dabar bais idomu kas ten per eksperimentas.... galveles jau vistiek susisukusios biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aguonaa: 03 balandžio 2009 - 09:39
siandien vaziuoju i zemkes paroda, paziuresiu kokiu rusiu yra ir kokios kainos. Bet jauciu parodoje tai bus padidintos kainos g.gif
Atsakyti