Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Sveiki 4u.gif reikia patarimo del tuju sodinimo 4u.gif

issirinkau rusi Smaragd, su atstumais sodinimo isiaiskinau, dabar idomu ar reik kaip tas duobes spec paruost ir kuo kaip trest? ar duobes ruost is anksto, ar pries sodinima, ar sodinant ko pilat i duobes....
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Ir aš jungiuosi prie būsimų tujų augintojų ax.gif

Kitą savaitę parsivešiu 45 smaragdines tujas.. Tikiuosi, kad pardavėjas paaiškins kas ir kaip (Aguon, jei niekas nepatars, perduosiu jo žodžius), bet gal išties kas galit pasidalinti patirtimi apie jų sodinimą?

Aguonaa, kas kiek cm Tau patarė? Maniškis siūlė kas 50 cm...
Atsakyti
ratuto, o is kur perkates? ir kokia kaina idomu?
Man sake kas 70-80 cm g.gif ju skersmuo raso kad apie 1 - 1.4 m, bet as nenoriu kad suagtu istisine siena, noriu kad matytusi kolonine forma... ir da sako kad sita rusis jei lieciasi tai tos vietos ruduoja ar isplinka... cia tiekk mano teoriniu ziniu smile.gif
ir lauksiu patarimu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aguonaa: 02 balandžio 2009 - 11:47
ir man labai idomu is kur perkat, nes ju kaina svyruoja nuo 6 lt (15-20cm) iki 27 lt. Radau Ukmergeje iki 50cm po 13 lt. Man aisku butu idomiausia pigiausias variantas, bet sake nuo 20cm iki 0,5m isaugs tik per 2 metus. Man sake, kad sodint reikia kas 50 cm. As blaskausi tarp Smaragd ir Brabant. Tos antrosios dvigubai greiciau auga
Atsakyti
iskilo klausimas: kada reiktu pakirpti koloniniu tuju virsune, kad daugiau sakotusi? Sodintos uzpernai rudeni, jau virs 1metro. dar ne karto nekirpau g.gif Vienur raso kova, kitur, kad bet kada galima, tai ir nebesuprantu kada jas genet? Kas is patyrimo tuju augintojos gal galit patarti? ax.gif
Atsakyti
kadangi esu šiaulietė, tai tujų važiuosim kažkur prie Joniškio... ax.gif
kaina 15 lt..aukštis - apie 60 cm... ir aš noriu aklinos sienos...

Kriste, papasakok apie Brabant. Kuo jos ypatingos? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguonaa @ 2009 04 02, 11:02)
Sveiki  4u.gif  reikia patarimo del tuju sodinimo  4u.gif

issirinkau rusi Smaragd, su atstumais sodinimo isiaiskinau, dabar idomu ar reik kaip tas duobes spec paruost ir kuo kaip trest?  ar duobes ruost is anksto, ar pries sodinima, ar sodinant ko pilat i duobes....

sodinant ir pirmus metus išvis negalima spygliuočių tręšt - užtenka to, ką į duobę supilam, t.y. naujų šviežių žemių. Geriausia būtų pirktinės, be užkratų, pasodinus būtinai mulčiuoti šaknis, nes tujų paviršinės - taip apsaugomos šaknys nuo per greito dirvos išdžiuvimo wink.gif
Antrais po pasodinimo metais, pavasarį pirmą kartą tręšiam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 02, 18:38)
sodinant ir pirmus metus išvis negalima spygliuočių tręšt - užtenka to, ką į duobę supilam, t.y. naujų šviežių žemių. Geriausia būtų pirktinės, be užkratų, pasodinus būtinai mulčiuoti šaknis, nes tujų paviršinės - taip apsaugomos šaknys nuo per greito dirvos išdžiuvimo wink.gif
Antrais po pasodinimo metais, pavasarį pirmą kartą tręšiam  4u.gif

.. DeeDeeee.. regis žinovas prakalbo 4u.gif
žemių pilt ar durpių? Jei žemių, gal kokių spec? laistyt augimo stimuliatoriumi ar ne? .. jazaw, ko čia dar paklaust..ko dar... rolleyes.gif mulčiuot, tas žodis jau žinomas.. O.. o sodint giliau nei buvo pasodinti? jei taip, kiek giliau?
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2009 04 02, 18:42)
.. DeeDeeee.. regis žinovas prakalbo  4u.gif
žemių pilt ar durpių? Jei žemių, gal kokių spec? laistyt augimo stimuliatoriumi ar ne? .. jazaw, ko čia dar paklaust..ko dar... rolleyes.gif mulčiuot, tas žodis jau žinomas.. O.. o sodint giliau nei buvo pasodinti? jei taip, kiek giliau?

žemių - Thomas Philips mačiau yra specialiai skirtų spygliuočiams, o mulčiuot jau durpėmis. Augimo stimuliatorium galima laistyt, pačiai labiausiai patinka Seasol (pasiskaitykit, nuorodoj yra visa info ) ir dar siūlyčiau į žemes įmaišyt vandenį absorbuojantį gelį
user posted image
Pastarąjį pardavinėja Schetelig'as, kitos firmos yra ir Žalioj stotelėj (Stockosorb - apie platų panaudojimą taip pat galima pasiskaityti nuorodoj).
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 02, 18:55)
žemių - Thomas Philips mačiau yra specialiai skirtų spygliuočiams, o mulčiuot jau durpėmis. Augimo stimuliatorium galima laistyt, pačiai labiausiai patinka Seasol (pasiskaitykit, nuorodoj yra visa info ) ir dar siūlyčiau į žemes įmaišyt vandenį absorbuojantį gelį
user posted image
Pastarąjį pardavinėja Schetelig'as, kitos firmos yra ir Žalioj stotelėj (Stockosorb - apie platų panaudojimą taip pat galima pasiskaityti nuorodoj).

bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif pirm kart išgirdau apie absorbuojantį gelį.. božie... Tu jį naudoji kur tai?? tarkim..pomidorams šiltnamy... jaučiat gėrį??? Įsodini ir važiuoji savaitei kur tai..
DeeDee.. lenkiuos žemai, bučiuoju rankeles.. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
nu nenustygstu vietoj, ryt važiuosiu žiūrėt ...o kaina...? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2009 04 02, 20:46)
bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif pirm kart išgirdau apie absorbuojantį gelį.. božie... Tu jį naudoji kur tai?? tarkim..pomidorams šiltnamy... jaučiat gėrį??? Įsodini ir važiuoji savaitei kur tai..
DeeDee.. lenkiuos žemai, bučiuoju rankeles..  4u.gif  4u.gif  4u.gif
nu nenustygstu vietoj, ryt važiuosiu žiūrėt ...o kaina...?  ax.gif

ojiesau, nereikia čia šitaip dėkot, iš geros valios dalinuos patirtim - neprekiauju nei vienu pasiūlytu daiktu, viską pati išbandžius wink.gif
Stockosorb ir watergel yra įvairių pakuočių, pabandymui, kad ir pomidorams, galima mažesnį kiekį nusipirkt wink.gif
Atsakyti
va aprasymas Brabant tuju, jos man atrodo visai neblogaiir auga greiciau nei smaragd, bet smaradd grazesnes

http://www.augalai.l...aug.php?idu=230
Atsakyti