Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(jore5 @ 2008 04 28, 10:56)
Na mes tai nusižiūrėję iš tokio ūkininko, tai būtų iškastos iš žemės, ne iš vazono - o tai graičiausiai reiškia, kad dar sunkiau prigija...

Jei šviežiai iškastos, šaknys drėgnos- tai geriausias variantas. Vazonose augina bala žino kokiam substrate, ten tiek viskas subalansuota, kad įkišus į paprastą dirvožemį išlepusiam augalui gali ir nepatikti.
Atsakyti
o gal kokiu neblogu kontaktu turite? mums uz poros savaiciu reikes apie 120 vnt doh.gif o norim jau didesniu apie 120cm ... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2008 04 08, 21:46)
Taip pirkau vakarines,o pirkau vienas "sodo skrynioje" čia KAUNE,o kitas iš žmogaus pagal skelbima.Patariu pirkti is skelbimų,o ne is parduotuvių.

As savo smaragdines tujas pirkau Zapyskio medelyne ir kol kas nesigailiu, o va mano uosviene pries 3 metus nusipirko is kazkokio ukininko, tai dabar jau matosi, kad auga pas ja n rusiu-vienos placios, kitos aukstos, trecios zemutes.Labai jau reikia gerai pazinoti zmogu, kad is jo pirkti.Siemet Zapyskese 60 cm. smaragdines tujos tikrai grazios ir kainuoja 23 lt., sakyciau visai normali kaina.Tik va del tresimo tai nuomoniu daug.As savo tresiu trasomis, kurios neturi daugiau kaip 5% azoto ir yra skirtos gelems.Man taip patare, ziuresim, kas gausis.Ir gana tankiai, kas 2 sav.
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 04 28, 11:42)
As savo smaragdines tujas pirkau Zapyskio medelyne ir kol kas nesigailiu, o va mano uosviene pries 3 metus nusipirko is kazkokio ukininko, tai dabar jau matosi, kad auga pas ja n rusiu-vienos placios, kitos aukstos, trecios zemutes.Labai jau reikia gerai pazinoti zmogu, kad is jo pirkti.Siemet Zapyskese 60 cm. smaragdines tujos tikrai grazios ir kainuoja 23 lt., sakyciau visai normali kaina.Tik va del tresimo tai nuomoniu daug.As savo tresiu trasomis, kurios neturi daugiau kaip 5% azoto ir yra skirtos gelems.Man taip patare, ziuresim, kas gausis.Ir gana tankiai, kas 2 sav.

visada bus įvairių nuomonių ir patirties.Aš ne tik apie tujas kalbėjau,todėl mano patirtis geriau ūkininkai 4u.gif Aš pati perku ir iš medelynų,bet dabar jau daugiau stengiuosi pirkti pas ūkininką.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif Prie namų taip pat turiu 5-etes tujas susodintas į eilutę. Bus gyvatvorė. Perskaičiau visą temą, bet nesupratau kada tujas reikia karpyti. Viena kita užsiminėte, kad tai darote pavasarį. Ar dabar tinkamas metas apkarpymui?
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 05 05, 12:10)
Sveikos merginos  4u.gif Prie namų taip pat turiu 5-etes tujas susodintas į eilutę. Bus gyvatvorė. Perskaičiau visą temą, bet nesupratau kada tujas reikia karpyti. Viena kita užsiminėte, kad tai darote pavasarį. Ar dabar tinkamas metas apkarpymui?

žinoma tinkamas, kiek paaugo, tiek nukirpk viršūnes, kad vešlesnės būtų.
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2008 05 05, 21:40)
žinoma tinkamas, kiek paaugo, tiek nukirpk viršūnes, kad vešlesnės būtų.

aciuks.gif Jau apkarpiau šiandien ax.gif
Atsakyti
Mano tujoms 4 metukai ax.gif ...aš niekada nesu pirkusi jokių spygliuočių, tujų ar kitų dekoratyvinių augalų iš parduotuvių, tik iš žmonių ar įmonių konkrečiai užsiimančių želdinių auginimu. Dažniausiai perku ir jums galiu parekomenduoti (daugiau kauniškėms) važiuojant link Jonavos už Karmėlavos yra aptverta augalų teritorija, galiu pasigirti - visi augalai pirkti iš ten prigijo ir puikiai veši, o ir pasirinkimas nemažas ir informacijos kaip reikiant gauni
user posted image

Turiu klausimuką, kokiom trąšom dažniausiai jūs trešiat tujas - skystom ar granulėm, gal pastebėjot kokios veiksmingiausios.

Čia paveiksluota savaite vėliau biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 06 gegužės 2008 - 08:16
Jokiom netresiam schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(linuoskytej @ 2008 05 06, 09:20)
Jokiom netresiam  schmoll.gif

blink.gif netręši, kad neturi ką, ar kaip...nesuprantu...auga augalas ir jokio paskatinimo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 05 06, 08:14)
Mano tujoms 4 metukai ax.gif ...aš niekada nesu pirkusi jokių spygliuočių, tujų ar kitų dekoratyvinių augalų iš parduotuvių, tik iš žmonių ar įmonių konkrečiai užsiimančių želdinių auginimu. Dažniausiai perku ir jums galiu parekomenduoti (daugiau kauniškėms) važiuojant link Jonavos už Karmėlavos yra aptverta augalų teritorija, galiu pasigirti - visi augalai pirkti iš ten prigijo ir puikiai veši, o ir pasirinkimas nemažas ir informacijos kaip reikiant gauni
user posted image

Čia paveiksluota savaite vėliau biggrin.gif
user posted image

Labai grazios tujos, bet dar grazesnis baltai zydintis krumelis thumbup.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 05 06, 09:23)
blink.gif  netręši, kad neturi ką, ar kaip...nesuprantu...auga augalas ir jokio paskatinimo biggrin.gif
Taip, auga be jokio paskatinimo ir kuo puikiausiai thumbup.gif
Atsakyti