Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(dėja @ 2007 09 23, 20:52)
tai tos dvi paskutinės foto ir yra šių metų 4u.gif

Ups blush2.gif
Labai vešlios, kokia rūšis?
Atsakyti
Sveikutės sodinikės 4u.gif

ir aš noriu pas jus. ax.gif Galų ale po truputuką baiginėjasi baisieji statybų darbai, jau galima pradėt ir apie aplinką galvot. Šiemet kol tvoros nėra, tai vyras leido tvarkyt tik tą dalį kur kaimynų tvora yra tai jau prisipirkau tujų thumbup.gif Gražios, wub.gif tiesa mažutės. Kažkokios smaragdinės koloninės. Spalvytė tikrai graži. Vazonėliuose. Pasodint dar nespėjau. Sakė sodint kas 70 cm. Kaip manot ar tiks toks tankis, taip siūlė mums medelyne g.gif. Šiandien norėjau pradėt sodint. ax.gif

Aš kaime būdama nulėkiau kur medžius pjovė ir pušų žievių prisirinkau, tai dabar galvoju reiks jas susmulkint ir tujas apmulčiuot. Tik klausimas ar galima bus tada po ta pulčiasodint krokus ir tulpes. Nes kol mažos tos tujytės norėjau prei jų gėlyčių pavasariui, bet ar nesunyks jos po ta mulčia?
Atsakyti
QUOTE(ErikaI @ 2007 09 24, 08:52)
Sveikutės sodinikės  4u.gif

ir aš noriu pas jus.  ax.gif  Galų ale po truputuką baiginėjasi baisieji statybų darbai, jau galima pradėt ir apie aplinką galvot.  Šiemet kol tvoros nėra, tai vyras leido tvarkyt tik tą dalį kur kaimynų tvora yra tai jau prisipirkau tujų  thumbup.gif    Gražios,  wub.gif  tiesa mažutės. Kažkokios smaragdinės koloninės. Spalvytė tikrai graži. Vazonėliuose.  Pasodint dar nespėjau.  Sakė sodint  kas 70 cm.  Kaip manot ar tiks toks tankis, taip siūlė mums medelyne  g.gif.  Šiandien norėjau pradėt sodint.  ax.gif

Aš kaime būdama nulėkiau kur medžius pjovė ir pušų žievių prisirinkau, tai dabar galvoju reiks jas susmulkint ir tujas apmulčiuot. Tik klausimas ar galima bus tada po ta pulčiasodint krokus ir tulpes. Nes kol mažos tos tujytės norėjau prei jų gėlyčių pavasariui, bet ar nesunyks jos po ta mulčia?

Tujas gali sodinti ir rečiau tik būtinai išsklaidyk šaknis išimdama iš vazonėlio, o tulpės ir krokai tikrai nesunyks, sodink drasiai.
Atsakyti
QUOTE(aulina @ 2007 09 23, 20:00)
Ups  blush2.gif
Labai vešlios, kokia rūšis?

rūšies tai aš nepasakysiu,nei vienų ,nei kitų,nes viena pusė vienais metais sodinta rudenį,kita pusė kitais pavasarį.Ir pirkom vienas iš "sodo skrynios",kitas iš žmogaus.Bet rūšis tikrai skiriasi,vienos tokios glauščiau auga ir nuo pat apačios,kitos išsikeroja ir apačioje tokios retesnės.Bet paaugo susivienodino.
Jau dabar sparčiai auga,ir tikiuosi viskas bus gerai,čia truputi nugasdino,kad sodinta kas 30cm.Bet jei taip pardavėjai,rekomendavo cool.gif ....

aulina ,Žinok pirmus du metus jos stovi vietoje,o paskui sparčiai auga.Pas mane taip pat atrodė,kaip pas tave ir taip laukiau,kad greičiau augtų biggrin.gif

Atsakyti
sveikos, Mamytes

noreciau pasisodinti tujas sia savaite. Noriu pirkti is senuku. Kaip manote, ar ne per velai susigrebiau? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 25 spalio 2007 - 21:10
QUOTE(emilka @ 2007 10 25, 22:09)
sveikos, Mamytes

noreciau pasisodinti tujas sia savaite. Noriu pirkti is senuku. Kaip manote, ar ne per velai susigrebiau? blush2.gif
jau veloka butu tujas sodinti...
Atsakyti
Sveikos, noreciau pasidometi, gal kas zino ar galima keturmete tuja iskasti ir pervezti i kita vieta pasodinti ax.gif Jeigu galima tai kaip tai padaryti ?
Atsakyti
O ar jau galima genėti tujas ir kiek reiktų patrumpinti šakeles?
Atsakyti
Ar reikia kirpti tik pasodintoms tujoms viršūnes? Ir dar, teko girdėti, kad pirmais metais tujų negalima trešti. Ar tiesa?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 04 04, 10:48)
Ar reikia kirpti tik pasodintoms tujoms viršūnes? Ir dar, teko girdėti, kad pirmais metais tujų negalima trešti. Ar tiesa?

Kaip sodini reikėtų įmaišyti komposto,žodžiu pagerinti žemę.To tujoms ir užtenka pirmus metus,kol prigyja.Aš kaip sodinau įmaišiau trašų po saujyte,pirkau specialias ,kad geriau spygliuočiai prigytų.
Atsakyti

pirmais metais persodintu spygliuociu treshti NEGALIMA ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 04 balandžio 2008 - 12:55

Ir kirpti nereikia pirmus metus,tik pasodintos tegu jos gerai prigyja ir įsišaknija vienus metus.
Atsakyti