Turejo būti "malkos po sniegu", o gavosi "kaimo grozis"))
Sutarkim taip, jei tikrai tikrai neatsiras nei vienos norinčios ir galinčios iškepti tavo mergytes gimtadieniui torto, tai tuomet pagelbeti bandysiu aš. Bet tai tik tikrai iš bėdos.
GAlėčiau iškepti kokį meduti ar kokį ale Negriuką, bet tikrai MOrenginio tai nepavyktų
YESSSSS!!!!
Neuzmirsiu
Nezinau ar tai lengviau, ar sudetingiau - bet noreciau vaisinio, jogurtinio, zelinio - tokio vaikisko ir lenvo... Vaikams svarbu spalvota
QUOTE(Zydraite @ 2009 01 29, 12:01)
YESSSSS!!!!
Neuzmirsiu
Nezinau ar tai lengviau, ar sudetingiau - bet noreciau vaisinio, jogurtinio, zelinio - tokio vaikisko ir lenvo... Vaikams svarbu spalvota
Čia jei tikrai neatsiras mergina kuri moka, bus toks gelbėjimosi ratas:)
Jei taip nutiks ,kartu išrinksim ir bandysim:))))
O yra dar atskira tortų tema, pabandyk įmesti žinutę ten, kad reikia torto. ikrai manau greičiau rasit:)
http://www.supermama...;#entry23497756
QUOTE(Srove @ 2009 01 28, 23:55)
Pagaliau prisiruosiau isbandyti tortuka Katerina.
Srove sedziu prie kompo ir seiles varvinu jau labai skaniai atrodo
QUOTE(Olesta @ 2009 01 28, 11:27)
Šios dienos užkandėlė močiutėms prie arbatos antras mano kepinių bandinys
dariau pagal šitą receptuką, pertepimui naudojau Dvaro grietinės ir paprastos 30 % riebumo grietinės mišinį su citrinos sultimis ir žievele+Dan Suker šokoladiniais milteliais, glajus irgi iš jų, nes planuota buvo puošti grietinėle, bet MB nerado jos parduotuvėje, tai teko improvizuoti iš turimų namie produktų
dariau pagal šitą receptuką, pertepimui naudojau Dvaro grietinės ir paprastos 30 % riebumo grietinės mišinį su citrinos sultimis ir žievele+Dan Suker šokoladiniais milteliais, glajus irgi iš jų, nes planuota buvo puošti grietinėle, bet MB nerado jos parduotuvėje, tai teko improvizuoti iš turimų namie produktų
...vos ižiūrėjau , bet tortas liuks
----------------------------------------------------------------------------
SROVE ....tu kaip visada , kaip kuoka per galvą , gražuolis tavo rūžavas skanėstas KATERINA
-----------------------------------------------------------------------------
O tie ponių - panelių pyragai .....na apie foto ir kalbėti neverta
QUOTE(Srove @ 2009 01 28, 22:55)
o jau grožis
QUOTE(Srove @ 2009 01 28, 22:55)
Pagaliau prisiruosiau isbandyti tortuka Katerina.
Trūksta žodžių išreikšti susižavėjimą kokios spalvos, kaip puikiai atrodo
QUOTE(jurguliux @ 2009 01 29, 08:32)
Mano "PANELIŲ ABRIKOSINIS PYRAGAS " pagal Drugeli
Labai skaniai atrodo, mėgstu varškinius pyragus
Srove,jurguliux jau grožiai pas jus
[quote=Cipciukas,2009 01 29, 11:50]
...vos ižiūrėjau , bet tortas liuks
----------------------------------------------------------------------------
ačiū , o ant foto paspaudus, ją padidina baigia sunykti jisai, liko nedidelis gabaliukas
...vos ižiūrėjau , bet tortas liuks
----------------------------------------------------------------------------
ačiū , o ant foto paspaudus, ją padidina baigia sunykti jisai, liko nedidelis gabaliukas
Pudim de leite
Reikes:
- 1 indelio kondensuoto pieno
- pieno
- 4 - 6 kiausiniu
- cukraus
- vandens
Desertas yra "verdamas" pagal Bain-marie metoda. Kai vienas puodas yra istatomas i kita didesni su vandeniu ir verdama ant mazos ugnies.
Brazilijoje yra specialus sio deserto puodai ir jie atrodo stai taip:
Visgi man pasake, kad galima virti ir mazesniame puode idejus i didesni.
Karamelinis padazas:
Reikes paruosti karamelini padaza siam desertui. Jis ruosiamas is puse puodelio cukraus ir puse puodelio vandens:
SVARBU: kai karamele pradeda ruduoti, reikia pastoviai maisyti, kad neprisviltu. Prisvilusi karamele duos nemalonu skoni desertui. Taip pat karamele labai ikaista ir svarbu ziureti, kad nenusidegint pirstu ja maisant ar ja veliau pilant i deserto forma.
Karamele paruosta :sypsaus:
Papildyta:
Desertas:
Tuo tarpu, kai karamele verda, sumaisom 1 kondensuoto pieno indeli, ispylus kondensuota piena i puoda, ipilam piena i tuscia indeli ir toki pati kieki supilam i puoda, imusam 4 - 6 kiausinius ir viska mikseriu ismaisom:
Kadangi abu darbai eina lygiagreciai, t.y. tuo tarpu kai verda karamele, mes sumaisome deserto likusius ingridientus, tai tuo metu, kai karamele isverda, mes greitai ja supilame i deserto forma ir istepame deserto formos krastus, dugna bei istepus supilame sumaisyta kondensuoto pieno,pieno ir kiausiniu mase: e
Uzdengiame dangciu, istatome i puoda, kuriame ant dugno per pirsta yra ipilta vandens ir verdame ant mazos ugnies apie 1,5 - 2 val. Verdant reikes prideti vandens, nes jis garuos.
Baigus virti, reikia atausinti.
Desertas paruostas. Skanaus!
Ir dar nuotrauka, kuriame Pudim de leite buvo virtas ne "standartiniam" Braziliskam puode, o mazesniame puode istatant i didsni:
Desertas turi gan nemazai to karamelinio "padazo" ir valgoma gausiai uzsipylus padazo :sypsena: Skanaus.
Reikes:
- 1 indelio kondensuoto pieno
- pieno
- 4 - 6 kiausiniu
- cukraus
- vandens
Desertas yra "verdamas" pagal Bain-marie metoda. Kai vienas puodas yra istatomas i kita didesni su vandeniu ir verdama ant mazos ugnies.
Brazilijoje yra specialus sio deserto puodai ir jie atrodo stai taip:
Visgi man pasake, kad galima virti ir mazesniame puode idejus i didesni.
Karamelinis padazas:
Reikes paruosti karamelini padaza siam desertui. Jis ruosiamas is puse puodelio cukraus ir puse puodelio vandens:
SVARBU: kai karamele pradeda ruduoti, reikia pastoviai maisyti, kad neprisviltu. Prisvilusi karamele duos nemalonu skoni desertui. Taip pat karamele labai ikaista ir svarbu ziureti, kad nenusidegint pirstu ja maisant ar ja veliau pilant i deserto forma.
Karamele paruosta :sypsaus:
Papildyta:
Desertas:
Tuo tarpu, kai karamele verda, sumaisom 1 kondensuoto pieno indeli, ispylus kondensuota piena i puoda, ipilam piena i tuscia indeli ir toki pati kieki supilam i puoda, imusam 4 - 6 kiausinius ir viska mikseriu ismaisom:
Kadangi abu darbai eina lygiagreciai, t.y. tuo tarpu kai verda karamele, mes sumaisome deserto likusius ingridientus, tai tuo metu, kai karamele isverda, mes greitai ja supilame i deserto forma ir istepame deserto formos krastus, dugna bei istepus supilame sumaisyta kondensuoto pieno,pieno ir kiausiniu mase: e
Uzdengiame dangciu, istatome i puoda, kuriame ant dugno per pirsta yra ipilta vandens ir verdame ant mazos ugnies apie 1,5 - 2 val. Verdant reikes prideti vandens, nes jis garuos.
Baigus virti, reikia atausinti.
Desertas paruostas. Skanaus!
Ir dar nuotrauka, kuriame Pudim de leite buvo virtas ne "standartiniam" Braziliskam puode, o mazesniame puode istatant i didsni:
Desertas turi gan nemazai to karamelinio "padazo" ir valgoma gausiai uzsipylus padazo :sypsena: Skanaus.
[quote=Olesta,2009 01 29, 13:29]
[quote=Cipciukas,2009 01 29, 11:50]
...vos ižiūrėjau , bet tortas liuks
----------------------------------------------------------------------------
ačiū , o ant foto paspaudus, ją padidina baigia sunykti jisai, liko nedidelis gabaliukas
[/quote]
-----------------------------------------------------------------------------
O Dieve .....atsiprašau , nė netoptelėjo į mano glušą makaulę , kad reik paspausti
-----------------------------------------------------------------------------------
....vau !!! kaip tas pudingas gerai atrodo
[quote=Cipciukas,2009 01 29, 11:50]
...vos ižiūrėjau , bet tortas liuks
----------------------------------------------------------------------------
ačiū , o ant foto paspaudus, ją padidina baigia sunykti jisai, liko nedidelis gabaliukas
[/quote]
-----------------------------------------------------------------------------
O Dieve .....atsiprašau , nė netoptelėjo į mano glušą makaulę , kad reik paspausti
-----------------------------------------------------------------------------------
....vau !!! kaip tas pudingas gerai atrodo
QUOTE(jurguliux @ 2009 01 29, 08:32)
Mano "PANELIŲ ABRIKOSINIS PYRAGAS " pagal Drugeli
tik foto jau ne tokio grožio kaip jos
skanus, tik gal viršus man per skystas ir šlapias, gal dėl to kad dariau iš naminės varškės
tik foto jau ne tokio grožio kaip jos
skanus, tik gal viršus man per skystas ir šlapias, gal dėl to kad dariau iš naminės varškės
Pas mane viršus tai nebuvo šlapias, gal tikrai dėl naminės varškės, o gal sirupo padauginai? Čia kažkas recepto nerado, prašom...
Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2009 01 27, 22:49)
Sveikos, eilinį antradienį kepiau neeilinį pyragą... (pasigamina labai greitai)
PANELIŲ ABRIKOSINIS PYRAGAS
Papločiui: Sutarkuoti 100g. sviesto ir išsukti su puse stikl. cukraus. Įmušti kiaušinį, suberti gerą stiklinę miltų,sumaišytų su puse arb. š. kepimo miltelių, žiubsneliu druskos. Išlipdyti tešla 26cm. skersmens formos dugną ir kraštus. Įdėt į šaldytuvą, kol ruošiamas įdaras.
Įdarui: 200g varškės išsukti su 1/3 stikl. grietinės. Įmušti 3 kiaušinius, suberti 1/4 stikl. cukraus, šaukštelį vanilinio cukraus, 1/4 stikl. abrikosų kompoto (nupilt iš skardinės).
Užpilti mišinį ant tešlos, nuvarvint abrikosus ir išgaubta puse į viršų sudėliot ant varškės maišinio. Kepti 175 laipsn. įkaitintoj orkaitėj 30min. Pjaustyti ir valgyti gerokai atvėsusį... Skanaus.
PANELIŲ ABRIKOSINIS PYRAGAS
Papločiui: Sutarkuoti 100g. sviesto ir išsukti su puse stikl. cukraus. Įmušti kiaušinį, suberti gerą stiklinę miltų,sumaišytų su puse arb. š. kepimo miltelių, žiubsneliu druskos. Išlipdyti tešla 26cm. skersmens formos dugną ir kraštus. Įdėt į šaldytuvą, kol ruošiamas įdaras.
Įdarui: 200g varškės išsukti su 1/3 stikl. grietinės. Įmušti 3 kiaušinius, suberti 1/4 stikl. cukraus, šaukštelį vanilinio cukraus, 1/4 stikl. abrikosų kompoto (nupilt iš skardinės).
Užpilti mišinį ant tešlos, nuvarvint abrikosus ir išgaubta puse į viršų sudėliot ant varškės maišinio. Kepti 175 laipsn. įkaitintoj orkaitėj 30min. Pjaustyti ir valgyti gerokai atvėsusį... Skanaus.