QUOTE(Povila$ @ 2009 01 25, 16:40)
[quote=Capricorn,2009 01 24, 16:34]
Sveikos
Įkeliu savo saldų receptą
[i][b][COLOR=red]Kronštato obuolių pyragas
glajui reikia sviesta istirpinti ar siaip isplakti?
Sveikos
Įkeliu savo saldų receptą
[i][b][COLOR=red]Kronštato obuolių pyragas
glajui reikia sviesta istirpinti ar siaip isplakti?
Povila$ gal galėtumėte pasakyti, kuom ten jį apibarstėte?
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 25, 20:08)
Povila$ gal galėtumėte pasakyti, kuom ten jį apibarstėte?
Tai pertrintos per sieteli biskvito atraizos
[quote=Povila$,2009 01 25, 16:40]
Su malonumu! As dariau maza tortuka (16cm) tai proporcijos irgi per puse:
50g miltu
25g krakmolo
25g kakavos
140g cukraus
50g istirpinto sokolado
50g aliejaus
Keli lasai vaniles kvapo
1/4 arb. saukstelio druskos
1/5 arb. saukstelio citrinos rugsties
Kiausinius plakam neatskiriant tryniu nuo baltymu su druska ir citrinos rustim. Po 1min plakimo per 3 kartus supilam cukru ir viska dar plakam 10min (viskas priklauso nuo plaktuvo ). Pilam alieju ir atsargiai ismaisom, po to istirpinta atvesusi sokolada ir vaniles kvapa, galiausiai per 4 kartus persijojam miltus, krakmola ir kakava (pries tai viska sumaise). Kepam 45min 170C orkaiteje
atsiprasau uz klausima, o kiek kiausiniu reikia
Su malonumu! As dariau maza tortuka (16cm) tai proporcijos irgi per puse:
50g miltu
25g krakmolo
25g kakavos
140g cukraus
50g istirpinto sokolado
50g aliejaus
Keli lasai vaniles kvapo
1/4 arb. saukstelio druskos
1/5 arb. saukstelio citrinos rugsties
Kiausinius plakam neatskiriant tryniu nuo baltymu su druska ir citrinos rustim. Po 1min plakimo per 3 kartus supilam cukru ir viska dar plakam 10min (viskas priklauso nuo plaktuvo ). Pilam alieju ir atsargiai ismaisom, po to istirpinta atvesusi sokolada ir vaniles kvapa, galiausiai per 4 kartus persijojam miltus, krakmola ir kakava (pries tai viska sumaise). Kepam 45min 170C orkaiteje
atsiprasau uz klausima, o kiek kiausiniu reikia
QUOTE(spurgiukeee @ 2009 01 25, 20:29)
atsiprasau uz klausima, o kiek kiausiniu reikia
Oi, sorry dabar tik pamaciau, jog neparasiau Reikia 4 kiausiniu
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 25, 19:31)
Aciu
Dariau toki paprasta tortuka (nuotraukos dar paprastesnes ir prastesnes), bet labai jau mikstutis skanutis isejo
Paprastas biskvitas; kremas - indelis grietineles (isplakiau su cukrum) ir indelis rikoto surio - jau i isplakta grietinele sudejau suri ir gerai ismaisiau.
Biskvita perpjoviau, sulaisciau konservuotu persiku sirupu, o persikus supjausciau ir sumaisiau su kremu.
Paprastas biskvitas; kremas - indelis grietineles (isplakiau su cukrum) ir indelis rikoto surio - jau i isplakta grietinele sudejau suri ir gerai ismaisiau.
Biskvita perpjoviau, sulaisciau konservuotu persiku sirupu, o persikus supjausciau ir sumaisiau su kremu.
QUOTE(davija @ 2009 01 25, 09:18)
mano kuklutis varškės pyragas:
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 25, 12:48)
Tortuko vidus
niam niam
Povilas$ 4 kiaušinių pusei porcijos Vakar tikriausiai per užmerktas akis skaičiau Žinokit kaip man baisu su tais biskvitais, negaliu Gal žinot kokių gudrybių kaip nesusimaut
Sveikos,
kepiau varškės pyragą. receptas iš sm:
Tešla:pakelis sviesto,šaukštas grietines,1,5 stiklines miltu,šaukštelis kepimo milteliu.
Idaras:400-500g.varškes,stikline cukraus,2 kiaušiniai,3 šaukštai grietines,vanilinio pudingo pakelis.
Sviesta išlydyti,į kiek atvėsusį sviestą įmaišyti miltus,kepimo miltelius,grietinę ir suminkyti tešla.dalį tešlos iškloti į skardą, kitą dalį pasilikti pabarstymui ant viršaus.
Varškę pertrinti per sietelį ir sumaišyti su cukrum,plaktais kiaušiniais,grietine ir vaniliniu pudingu.Mase paskleisti ant tešlos lakšto.Likusią tešla sutrupinkite ir gautus trupinius tolygiai paskirstyti ant varškes sluoksnio.Kepti 180 laipsniu įkaitintoje orkaiteje apie 45-50 min.Galima pabarstyti cukraus pudra.Labai skanus pyragas.
p.s. aš varškės dėjau 4 pokelius po 180 gr., per sietelį netryniau. naudojau grietininį pudingą, nes vanilinio negavau, tai papildomai įbėriau vanilinio cukraus.
kepiau varškės pyragą. receptas iš sm:
Tešla:pakelis sviesto,šaukštas grietines,1,5 stiklines miltu,šaukštelis kepimo milteliu.
Idaras:400-500g.varškes,stikline cukraus,2 kiaušiniai,3 šaukštai grietines,vanilinio pudingo pakelis.
Sviesta išlydyti,į kiek atvėsusį sviestą įmaišyti miltus,kepimo miltelius,grietinę ir suminkyti tešla.dalį tešlos iškloti į skardą, kitą dalį pasilikti pabarstymui ant viršaus.
Varškę pertrinti per sietelį ir sumaišyti su cukrum,plaktais kiaušiniais,grietine ir vaniliniu pudingu.Mase paskleisti ant tešlos lakšto.Likusią tešla sutrupinkite ir gautus trupinius tolygiai paskirstyti ant varškes sluoksnio.Kepti 180 laipsniu įkaitintoje orkaiteje apie 45-50 min.Galima pabarstyti cukraus pudra.Labai skanus pyragas.
p.s. aš varškės dėjau 4 pokelius po 180 gr., per sietelį netryniau. naudojau grietininį pudingą, nes vanilinio negavau, tai papildomai įbėriau vanilinio cukraus.
QUOTE(aguonele @ 2009 01 24, 23:38)
na jei snekam apie sita tavo pyraga tai as juo dabar geriuosi
niu labai skanus negalejau nepabandyti... is pradziu maniau jog nesigaus,nes mase tokia biri gavos.tai baltymus isplaktus rankom imaisiau ir viskas kuo piukiausiai isejo. As tik sokolada stambiau sutarkavau ...aciu uz skanu recepta
niu labai skanus negalejau nepabandyti... is pradziu maniau jog nesigaus,nes mase tokia biri gavos.tai baltymus isplaktus rankom imaisiau ir viskas kuo piukiausiai isejo. As tik sokolada stambiau sutarkavau ...aciu uz skanu recepta
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 01 25, 01:01)
Spurgos
Reikalingi produktai:
3pak varškės,4kiaušiniai,4valg.šaukštai cukraus,1arb.šaukštelis sodos,0,5l.miltų,truputidruskos,pudros
varškę ,kiaušinius ,cukrų išplakame sudedame soda miltus,druskytę.imame aliejinom rankom darome rutuliukus ir verdame,išgriebus apibarstome cukraus pudra.geriau daryti mažesnes ir virti ant nestiprios "ugnies"kad neliktų viuriukas neišviręs...
QUOTE(davija @ 2009 01 25, 10:18)
tortai,pyragai, spurgos
bet man kaip gražu tos popierinės servetėlės po kepiniais
mano kuklutis varškės pyragas:
Tešlai:
100g.sviesto
1 kiaušinio trynys
4šaukštai cukraus
8-10šaukštai miltų
1šaukštelis gesintos sodos
Įdarui:
2pakeliai varškės
3kiaušinių tryniai
7-9 šaukštai cukraus
2šaukštai manų
4baltymai
Nelabai matos, kad yra varškės kiaušiai naminiai, tai varškę nudažė geltonai ir dar norėjau geriau, o gavos kap visad varškę dėjau iš maišo, o skaniau gaunas kai iš pakelių
Čia mano skaniausias varškės pyragas, kitą kart padarysiu ant jo "aguonų žiedelius"
bet man kaip gražu tos popierinės servetėlės po kepiniais
mano kuklutis varškės pyragas:
Tešlai:
100g.sviesto
1 kiaušinio trynys
4šaukštai cukraus
8-10šaukštai miltų
1šaukštelis gesintos sodos
Įdarui:
2pakeliai varškės
3kiaušinių tryniai
7-9 šaukštai cukraus
2šaukštai manų
4baltymai
Nelabai matos, kad yra varškės kiaušiai naminiai, tai varškę nudažė geltonai ir dar norėjau geriau, o gavos kap visad varškę dėjau iš maišo, o skaniau gaunas kai iš pakelių
Čia mano skaniausias varškės pyragas, kitą kart padarysiu ant jo "aguonų žiedelius"
QUOTE(Olesta @ 2009 01 25, 16:52)
ATSIPRAŠAU BET NEGALIU NEPAKARTOTI FOTO.KAIP SKANU/gardu ir gražu. Liuks tikrai viskas pavykę.
RASELIUKE
KADANGI varškė mano FAVORITINIS patiekalas tai ir paskutinysisi varškės PYRAGGĖLIS yra labai geidžiamas
Papildyta:
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 25, 13:48)
O šitas šedevras yra iš viso žadą atimantis.
Ar teisingai supratau, kad ant šokolado pylėte pieną, o ne grietinėlę...? Ar gaunasi kremas ir su pienuku???