QUOTE(aistuzele @ 2009 01 25, 17:19)
Aš labai atsiprašau, bet gal galėtumėte parašyti tikslias proporcijas, baisiai susižavėjau, labai patraukliai atrodo
Su malonumu!
As dariau maza tortuka (16cm) tai proporcijos irgi per puse:
50g miltu
25g krakmolo
25g kakavos
140g cukraus
50g istirpinto sokolado
50g aliejaus
Keli lasai vaniles kvapo
1/4 arb. saukstelio druskos
1/5 arb. saukstelio citrinos rugsties
Kiausinius plakam neatskiriant tryniu nuo baltymu su druska ir citrinos rustim. Po 1min plakimo per 3 kartus supilam cukru ir viska dar plakam 10min (viskas priklauso nuo plaktuvo
). Pilam alieju ir atsargiai ismaisom, po to istirpinta atvesusi sokolada ir vaniles kvapa, galiausiai per 4 kartus persijojam miltus, krakmola ir kakava (pries tai viska sumaise). Kepam 45min 170C orkaiteje be ventiliatoriaus.
Ganašui:
200g grietineles plakimui (as naudojau 36%)
200g baltojo sokolado (as naudojau "Princas")
Uzverdam grietinele ir pilam ant sulauzyto sokolado. Ismaisom kol sokoladas istirpsta. Paliekam saldytuve per nakti, kita diena isplakam. As piena uzviriau mikrobangu krosneleje, ir misini saldytuve laikaiu tik apie 5val, bet parasiau kaip is tikruju ruosiamas ganasas.
Sulaistymui:
100ml stiprios kavos su cukrumi
30g brendzio
Biskvita perpjaunam i 3 dalis, kiekviena dali sulaistom sirupu ir padengiam kremu.