sveikos, kvieciu pasivaisinti labai paprastu bet labai skaniu pyragu
KAIMIŠKAS OBUOLAINIS
125ml pasildyto sviesto
125 ml smulkaus cukraus
1,5 saukstelio sumaltos citrinu zieves
2 dideli kambario temperaturos kiausiniai
375 ml paprastu kvietiniu miltu
2 sauksteliai kepimo milteliu
0,25 saukstelio druskos
70 ml pieno
4 vidutiniai nulupti, isdarineti ir perpus perpjauti obuoliai
2 saukstai svieziu citrinu sulciu
2 saukstai konservuotu abrikosu arba uogienes
orkaite ikaitinti iki 180 C. istepti sviestu ir pabarstyti miltais 23 cm skersmens apskrita kepimo skarda nuimamu krastu.miltus, kepimo miltelius ir druska suberti dubenelin. Sviesta, cukru ir citrinos zieveles elektrine maisykle vidutiniu greiciu isplakti kitame dubenyje, kol cukrus visiskai istirps ir tyre taps vientisa. Po viena imusti kiausinius ir aks karta gerai viska suplakti. Paskui, misini is leto plakant elektrine maisykle, pamazu suberti persijotus miltus ir kitus sausus priedus, pakaitomis vis ipilant slakeli pieno. kai tesla taps vientisa ir tasi, sukresti ja paruoston kepimo skardon.Astriu peiliu ipjauti obuoliu puseles taip kaip amtosi nuotraukoje ir sudejus dubenelin apslakstyti citrinu sultimis. Paskui isdelioti ant pyrago virsaus. Kepti 40-50 minuciu, kol pyrago vidurin ismeigtas dantu krapstukas liks svarus.Istraukus is orkaites palikti atvesti skardoje. Konservuotus abrikosus vis pamaisant pakaitinti puodelyje ant letos ugnies. Aptepti jais pyraga pries patiekiant. Nuimti skardos krastus ir pateikti dar silta.
P.S. imti geriau dydesnius obuolius nes tada pats pyragas graziau atrodis ir skarda tinka maza jei imtumete 26 skersmens atda siulyciau turbut is pusantrosnormos kepti ir aisku kuo daugiau obuoliu tuo skaniau. as cia pabarsciau cukraus pudra. labai skanus siltas