QUOTE(Srove @ 2009 01 19, 19:18)
O as siandien sugalvojau keksa varskes issikept.
300 gr. miltu
150gr.sviesto
350gr.varskes
250gr cukraus
4 kiausiniai
puse stiklines kefyro
vanilino, sviesto skonio kvapu, saukstelio sodos.
Varske puria istrinti per sieteli.I dubeni deti sviesta kiausinius, cukru, vanilina, kvapus ir lengvai sildyti sukant virs garu voneles, kol istirps sviestas ir viskas pasiskirstys tolygiai.Soda uzpilti visu kefyru ir maisyti kol bus pilna stikline kefyro, tada supilti i mase, sudeti varske ir gerai issukti, gale imaisyti miltus gerai ir supilti i istepta rieb. forma.Kepti 40 min. 190-200temp.Isejo toks purus ir tikrai nesausas.
Šitą keksą vakar kepiau. Nepykit, aš be nuotraukos
.Skanus. Ačiū už receptą
.
Tik forma mano gal kiek mažesnė, todėl keksas gavosi aukįtas, kai kitą kart kepsiu, mažinsiu produktų kiekį.