QUOTE(cipciukas @ 2009 01 17, 19:59)
Ir šitą BR surijo , net nepuoštą ???
Nea, nors irgi gerai prisidejo Sveciu jau buvo,kai puosiau, tai pamaniau, kad ne visi suprastu, jei torta ne ant stalo nesciau, o sokineciau aplink ji su fotiku
Cia dar is seniau aptikau foto uzsilikusia.
Vysniu pyragas
2 st. miltu
3 kiausiniai
2 valg. s. lydyto sviesto
8 valg s. cukraus
0.5 st. pieno
1 arb.s. sodos, nugesintos saukstelyje grietines
vaniles
Vysniu(arba tresniu)
Visus produktus isskyrus vysnias sumaisyti. Turi gautis grietines tirstumo tesla (miltu jei truksta galima deti ir daugiau). Is vysniu isimti kauliukus ir imaisyti i tesla. Gauta mase sukresti i sviestu istepta forma ir kepti 180 c orkaiteje kol iskeps (ismeigtas medinis pagaliukas turi islysti sausas).
Vysniu pyragas
2 st. miltu
3 kiausiniai
2 valg. s. lydyto sviesto
8 valg s. cukraus
0.5 st. pieno
1 arb.s. sodos, nugesintos saukstelyje grietines
vaniles
Vysniu(arba tresniu)
Visus produktus isskyrus vysnias sumaisyti. Turi gautis grietines tirstumo tesla (miltu jei truksta galima deti ir daugiau). Is vysniu isimti kauliukus ir imaisyti i tesla. Gauta mase sukresti i sviestu istepta forma ir kepti 180 c orkaiteje kol iskeps (ismeigtas medinis pagaliukas turi islysti sausas).
Vysniu pyragas
kaip skaniai atrodo
jamu gabaleli
kaip skaniai atrodo
jamu gabaleli
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 17, 21:49)
Gražuolis ....gal pameni koks jo skersmuo ?? ( formos ).
Jei manes klausete-tai formos skersmuo 23 cm.
Papildyta:
QUOTE(diora @ 2009 01 17, 21:53)
Tai kad jau ir kvapo jo nebera - cia pries kokius 3 men. keptas
Biskvitas:
3 kiausiniai
50g miltu
25g krakmolo
30g aliejaus
90g cukraus
5g vanilinio cukraus
1 arb. saukstelis citrinos sulciu
1/3 arb. saukstelio druskos
Sviestinis kremas:
150g sviesto
150g augaliniu riebalu (kietu, as naudojau palmiu alieju)
100g cukraus pudros
100ml pieno
kvapai
Iskepta biskvita sulaistom sirupu (gliukoze+vanduo+kvapai). Dubenyje sviesta issukame iki purios mases, dedame augalinius riebalus ir sukame kol susimaisys su sviestu. Po truputi beriame cukraus pudra. Per 4 karuts supilame piena, po kiekvieno ipilimo, krema gerai isukame (jis pasidaro beveik baltas). Galiausiai ipilame norimu kvapu.
P.S. nuotrauka tik likusio gabalelio, kadangi vos padarius tortas buvo iskart sudorotas
3 kiausiniai
50g miltu
25g krakmolo
30g aliejaus
90g cukraus
5g vanilinio cukraus
1 arb. saukstelis citrinos sulciu
1/3 arb. saukstelio druskos
Sviestinis kremas:
150g sviesto
150g augaliniu riebalu (kietu, as naudojau palmiu alieju)
100g cukraus pudros
100ml pieno
kvapai
Iskepta biskvita sulaistom sirupu (gliukoze+vanduo+kvapai). Dubenyje sviesta issukame iki purios mases, dedame augalinius riebalus ir sukame kol susimaisys su sviestu. Po truputi beriame cukraus pudra. Per 4 karuts supilame piena, po kiekvieno ipilimo, krema gerai isukame (jis pasidaro beveik baltas). Galiausiai ipilame norimu kvapu.
P.S. nuotrauka tik likusio gabalelio, kadangi vos padarius tortas buvo iskart sudorotas
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 01 17, 20:44)
Skanumynas! Kopijuoju receptuka
Sveikos, mergaites Giriu visas kas ka rode, labai grazu viskas
Zodziu, sakau ir man reikia ka nors pasirodyti
Taigi, pirmiausiai dariau pyragelius sokoladiniame krepselyje pagal Auges recepta, kuriuos jau buvau dariusi naujiems ir draugei labai patiko, tai kartojau.
Vakar sumasciau kazka greit padaryti, tai ismasciau daryti creme briule (bet nenufotkinau, nes netinkama isvaizda buvo indo ) ir kadangi liko pora baltymu, tai greit ismasciau labai paprasta ir greita toki ale musa. Receptura tai nei sis , nei tas, bet skanu visai:
2 kiausinio baltymai
apie 200 ml grietineles
pora saukstu cukraus
priedu pagal skoni (as padalinau i kelias dalis - i viena ilasinau vaniles, i kita sokolado ipyliau tirpinto, i likusi - serbentu su cukrumi saldytu)
Tad isplakam kiausinio baltymus su trupuciu cukraus, isplakam grietinele irgi su trupuciu cukraus (as dar idejau rugsteles). Sujungiam abi mases atsargiai, kad baltymai nesubliukstu. Idedam priedus jei norite, ismaisote ir dedate i serviravimo indelius (as tokiu neturiu, tad tiko paprastos stiklines), atsaldome ir ragaujame
Is sito kiekio produktu man gavosi 4 porcijos.
Na, ir siandieninis desertas, nuziuretas is restorano, kuriame kadaise dirbo MB Mums labai skanus, liezuvi galima praryti
4 minksti vafliai
120-150 g sokolado
2 sunoke bananai
150 g karameles arba kondensuoto pieno
Imame karscio nebijancius indelius (jei neturite tiks vienas didelis, tik gali buti nepatogu valgyti ir serviruoti). Pilame 2/3 tirpinto sokolado, ant jo isdeliojame pjaustyta banana. Tada dedame vaflius, ant ju - vel bananai pjaustyti. Ant bananu pilame karamele arba kondensuota (pagal originala reikia karameles, bet jos taip staigiai nei pasidarysi, nei nusipirksi vakare tai kiek atsiminiau, kad kondensuotas kepdamas irgi virsta labai skania karamele, tad dejau ji. Beje, galima apsieiti is vis be ju, tada daugiau sokolado truputi ir viskas, nors skonis jau ne tas). Viska dedame i kuo karstesne orkaite (restorane tai budavo 300 laipsniu ) ir kepame apie 10 min. Bet gali ir 5-7 uztekti, paziurekite, kad neperkeptu sokoladas Istraukta apipilame likusiu sokoladu ir valgome dar karsta
Nu zinokit laaaabai skanu. Beje, galima ir su ledais Pabandykit, gal patiks.
Tiesa, is situ produktu mes su MB sukirtom is karto dviese viska. Taigi cia iseina dvi tokios normalios arba mazesnes 4 porcijos (jei ne tokie edrunai kaip mes arba tiekiate sveciams nedidelese porcijinese, nes vafliukai nera dideli labai)
Zodziu, sakau ir man reikia ka nors pasirodyti
Taigi, pirmiausiai dariau pyragelius sokoladiniame krepselyje pagal Auges recepta, kuriuos jau buvau dariusi naujiems ir draugei labai patiko, tai kartojau.
Vakar sumasciau kazka greit padaryti, tai ismasciau daryti creme briule (bet nenufotkinau, nes netinkama isvaizda buvo indo ) ir kadangi liko pora baltymu, tai greit ismasciau labai paprasta ir greita toki ale musa. Receptura tai nei sis , nei tas, bet skanu visai:
2 kiausinio baltymai
apie 200 ml grietineles
pora saukstu cukraus
priedu pagal skoni (as padalinau i kelias dalis - i viena ilasinau vaniles, i kita sokolado ipyliau tirpinto, i likusi - serbentu su cukrumi saldytu)
Tad isplakam kiausinio baltymus su trupuciu cukraus, isplakam grietinele irgi su trupuciu cukraus (as dar idejau rugsteles). Sujungiam abi mases atsargiai, kad baltymai nesubliukstu. Idedam priedus jei norite, ismaisote ir dedate i serviravimo indelius (as tokiu neturiu, tad tiko paprastos stiklines), atsaldome ir ragaujame
Is sito kiekio produktu man gavosi 4 porcijos.
Na, ir siandieninis desertas, nuziuretas is restorano, kuriame kadaise dirbo MB Mums labai skanus, liezuvi galima praryti
4 minksti vafliai
120-150 g sokolado
2 sunoke bananai
150 g karameles arba kondensuoto pieno
Imame karscio nebijancius indelius (jei neturite tiks vienas didelis, tik gali buti nepatogu valgyti ir serviruoti). Pilame 2/3 tirpinto sokolado, ant jo isdeliojame pjaustyta banana. Tada dedame vaflius, ant ju - vel bananai pjaustyti. Ant bananu pilame karamele arba kondensuota (pagal originala reikia karameles, bet jos taip staigiai nei pasidarysi, nei nusipirksi vakare tai kiek atsiminiau, kad kondensuotas kepdamas irgi virsta labai skania karamele, tad dejau ji. Beje, galima apsieiti is vis be ju, tada daugiau sokolado truputi ir viskas, nors skonis jau ne tas). Viska dedame i kuo karstesne orkaite (restorane tai budavo 300 laipsniu ) ir kepame apie 10 min. Bet gali ir 5-7 uztekti, paziurekite, kad neperkeptu sokoladas Istraukta apipilame likusiu sokoladu ir valgome dar karsta
Nu zinokit laaaabai skanu. Beje, galima ir su ledais Pabandykit, gal patiks.
Tiesa, is situ produktu mes su MB sukirtom is karto dviese viska. Taigi cia iseina dvi tokios normalios arba mazesnes 4 porcijos (jei ne tokie edrunai kaip mes arba tiekiate sveciams nedidelese porcijinese, nes vafliukai nera dideli labai)
Sveikutes. Labai noreciau gauti Napaleono receptuka
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 17, 22:59)
Kaip fonas meniskai padarytas
Papildyta:
QUOTE(mazuliux @ 2009 01 17, 23:10)
Na, ir siandieninis desertas, nuziuretas is restorano, kuriame kadaise dirbo MB Mums labai skanus, liezuvi galima praryti
sudominai
sveikos, gal kas žino ką duoda actas pyrago tešloje? gavau amerikoniškų pyragų knygą - bet rizikuot bijau su tuo actu