Zinok, del degtines, gali buti tiesa.
As kai dariua ceburekus, tai ten buvo recepte parasyta, kad reikia i tesla ipilti carka degtines. Taip ir padariau, tai buvo labai keista, kad ceburekai visiskai neprisigere aliejaus. Nes kai recepta i SM dejau, tai pabreziau. Matyt del vodkes.
gal tu bandyk ir cia ipilt kokia carka.
O tauku, tai tokia balta pakuote, persisviecia, kad balti tie taukai. Pokelis tai panasaus dydzio, kaip ir sviesto
na pabandysiu tada ir ta cerja ipilti ir tu tauku prigriebti
Dekui labai uz recepta
Papildyta:
Inočka jetus gi pasiziurejau kad ir tavo napaeono recepta nusirasiau, labai jau skaniai ir nesunkiai atrodo pagaminamas, tik vienas patikslinimas, ta sluoksniuota tesla tai ta pirktine saldyta ir tu ja dar iskocioji, ir tam tortukui uzteko 1no pokelio tos teslos
Dekui labai uz recepta
Papildyta:
Inočka jetus gi pasiziurejau kad ir tavo napaeono recepta nusirasiau, labai jau skaniai ir nesunkiai atrodo pagaminamas, tik vienas patikslinimas, ta sluoksniuota tesla tai ta pirktine saldyta ir tu ja dar iskocioji, ir tam tortukui uzteko 1no pokelio tos teslos
o koki tu ten ziuri? tas maziukas, kurio sonai migdolais aplipdyti, tai pagamintas ne is pokelio (pokelyje yra 500 gr., o is puses pokelio 250 gr., nes tik tiek turejau saldytuve, bet labai norejau isbandyti. ) Tai jis kokiu tik 16 cm gavosi, o aukstis tai normalus buvo, ten kiek pamenu 9 lakstai buvo. Jo kociojau iki labai plono lapo.
O siaip is celo pokelio bus normalus jau, kokiu 24 cm turetu but, bent jau kaip antra karta dariua, tai gavosi 11 lakstu. Aisku ir kremo reikia dvigubai beveik.
DaivaP ir rugegele23 dare su tokiu kremu, kur parasiau, tai sake, kad joms patiko.
Tik, sakyciau sviesto ten reiktu daugiau isplakt, kad kiek riebesnis butu, o tai tas kremukas, vos ne dietinis gavosi
O kad nesunkiai, tai cia tikrai. Antra karta per Naujaka dariau, 31 d.. Pradejau kokia 22 val. . Durne, uzsimanau . Tai dar vaika 21 val. istempiau i parde teslos pikt. Tai jau 24 val. buvo jau suteptas , paslegtas, papuostas ir virtuve aptvarkyta
O siaip is celo pokelio bus normalus jau, kokiu 24 cm turetu but, bent jau kaip antra karta dariua, tai gavosi 11 lakstu. Aisku ir kremo reikia dvigubai beveik.
DaivaP ir rugegele23 dare su tokiu kremu, kur parasiau, tai sake, kad joms patiko.
Tik, sakyciau sviesto ten reiktu daugiau isplakt, kad kiek riebesnis butu, o tai tas kremukas, vos ne dietinis gavosi
O kad nesunkiai, tai cia tikrai. Antra karta per Naujaka dariau, 31 d.. Pradejau kokia 22 val. . Durne, uzsimanau . Tai dar vaika 21 val. istempiau i parde teslos pikt. Tai jau 24 val. buvo jau suteptas , paslegtas, papuostas ir virtuve aptvarkyta
taip taip tas pats, na tai meginsim, nes jau toks skanus atrodo, vienu zodziu ryt saldumynu diena bus
QUOTE(Inočka @ 2009 01 11, 23:30)
Zinok, del degtines, gali buti tiesa.
man tikrai tas pasitvirtino kai viriau žagarėlius pirmą kartą pabandžiau ir neapvylė degtinė
Mano sestadienio darbelis. Labai jau patiko mano MB (sake, geriausias sokoladinis tortas, koki tik LT valge , ne lietuvis jis pas mane ), man gal per saldokas, bet prabangiai pasimegauti - kaip tik.
Ne viskas pavyko idealiai, ir sluoksniu kazkaip nesimato, nes biskvitas ir pertepimas gavosi identiskos spalvos
Receptukas
Triufelinis tortas
Ne viskas pavyko idealiai, ir sluoksniu kazkaip nesimato, nes biskvitas ir pertepimas gavosi identiskos spalvos
Receptukas
Triufelinis tortas
receptelis is miseles receptu PYRAGELIAI AKMENUOTAS KELIAS
http://www.supermama...?...74520&st=84
LABAI SKANUS PYRAGELIAI
http://www.supermama...?...74520&st=84
LABAI SKANUS PYRAGELIAI
QUOTE(Lori @ 2009 01 12, 10:26)
Mano sestadienio darbelis. Labai jau patiko mano MB (sake, geriausias sokoladinis tortas, koki tik LT valge , ne lietuvis jis pas mane ), man gal per saldokas, bet prabangiai pasimegauti - kaip tik.
Ne viskas pavyko idealiai, ir sluoksniu kazkaip nesimato, nes biskvitas ir pertepimas gavosi identiskos spalvos
Receptukas
Triufelinis tortas
Ne viskas pavyko idealiai, ir sluoksniu kazkaip nesimato, nes biskvitas ir pertepimas gavosi identiskos spalvos
Receptukas
Triufelinis tortas
kaip skaniaia atrodo o ir papuoštas kaip super
Šaunuoles mamytes,viska spejate ir vaikus auginti ir tiek skanestu prikepti,
Lori
inetum
inetum
Smagu,mergaites,kad neapleidziat temeles ir vis dar ka nors kepat.Idesiu ir as paskutinius tikriausiai savo receptus,nes noriu pailseti nuo SM.
Sokoladiniai-citrininiai pyragaiciai!!
5-6 10cm skermens pyragaiciams:
Sokoladinis pagrindas
2/3 puodelio miltu,
1/3 puodelio kakavos milteliu,
2/3 puodeliocukraus,
3/4 a.s.sodos,
1/2 a.s.kepimo milteliu,
1/4a.s.druskos,
1 didelis kambario temperaturos kiausinis,
1 v.s. pieno,
3v.s. aliejaus(bekvapio),
1/2a.s.vanilino ekstrakto.
Citrininiam musui:
3 citrinu nutarkuota zievele ir sultys,
1 puodukas cukraus,
6 dideli kiausiniu tryniai,
1/4puodelio kukuruzu ar bulviu krakmolo,
1/4puodelio vandens,
4v.s.sviesto
Triufeliams
1 puodelis grietineles(225ml),
apie450g juodo sokolado,
2v.s.sviesto,
1v.s.tirpios kavos,
2v.s.apelsinu zieveliu,
2-3v.s.kokio nors likerio,
1/4puodelio kakavos milteliu.
Pirmiausia pasidarome triufelius:
Puode uzvirinam grietinele ir i ja sudedame sulauzyta sokolada,sviesta,kava,apelsinu zievele,likeri.Viska maisome,kol istirps sokoladas.Mase padeti saldymo kamera 20min.Po to,kai mase apstings sauksteliu imti po gabaleli ir rankomis suvolioti rutuliukus,juos pavolioti kakavoje,padeti i saldytuva.Triufelius galima laikyti iki dvieju savaiciu saldytuve sandarioje dezuteje,arba uzsaldytus iki 3men.Be to jie labai skanus,galima ir taip greitai suvalgyti,gaunasi nemazai.
Sokoladiniam pagrindui:
Ikaitinti orkaite iki180C.
Kepimo formeles istepti sviestu ir iskloti kepimo popieriumi(tada lengvai issiima),
Sumaisyti miltus,kakava,cukru,soda,kepimo miltelius ir druska.I ta mase supilti piena,kiausini,alieju,vanilina ir 1/4 puodelio vandens ir mikseriu ismaisyti.Tesla gausis gan tirsta.
Tesla supilti i paruostas formeles ir kepti 20min,patikrinti mediniu pagaliuku,jei sausas-iskepe.
Citrininiam musui:
Trynius su cukrumi mikseriu isplakti iki baltumo apie 10min.
Krakmola istirpinti 1/4 puodelio vandens.Puode uzvirinti citrinu sultis ir nutarkuota zievele.Sumazinti ugni,supilti krakmola ir maisant kaitinti kol sutirstes.Nuimti puoda,supilti ten isplaktus trynius ir pastatyti ant vidutines ugnies,maisant kaitinti kol sutirstes,bet neuzvirinti.Pabaigoj sudeti sviesta.Virsu uzdengti maistine plevele ir atsaldyti.
Pyrageliu surinkimas.
Sokoladini pagrinda graziai isversti ir sudeti atgal i formeles.Aplink apjuosti kepimo popieriumi,padaryti krastelius.[attachmentid=167725]
Ant virsuas ispilstyti krema.Ir pyragaicius padeti nakciai i saldymo kamera.Is kameros isimti 20min pries pateikima,uzdeti po triufeli ir pabarstyti tarkuotu sokoladu.
[attachmentid=167726]
galiu pasakyt labai skanus pyragaiciai,ypac su tuo rugstoku citrininiu musu!!
Morenginis tortas
Biskvitas;1 stikline miltu,
1 stikline cukraus,
3 kiausiniai+2 tryniai like nuo beze,
1/2a.s.gesintoss sodos,
1/3a.s.druskos.
Morengas
6 baltymai,
2 stiklines cukraus,
1a.s tirpios kavos milteliu,
1~2 stiklines pakepintu kapotu zemes riesutu,
keli lasai acto.
Plikytas kremas
300g sviesto,
2/3 stiklines pieno,
1,5 stiklines cukraus,
4 tryniai,
1a.s. tirpios kavos milteliu.
Biskvitas:
Kiausinius isplakti su cukrumi ir druska,imaisyti miltus,gesinta soda.Supilti i istepta riebalais forma is iskepti biskvita(200C),apie 20min.
Atsalusi perpjauti per puse,bus du biskvitai.
Moengai:
baltymus isplakti iki putu ir plakant per tris kartus supilti cukru,kiekviena karta plakti kol cukrus istirps.I kava ipilti kelis lasus acto(6-8) ir ideti tyruputi baltymo,kad issimaisytu ir istirptu kava.kava supilti i baltymu mase.
I gerai isplaktus baltymus atsargiai imaisyti riesutus.
ANt kepimo popieriaus nupiesti du apskritimus(23cm) ir ten padalinti baltymu mase,islyginti pavirsiu ir deti i 100C ikaitinta orkaite.Dziovinti 1,5-2val.(As dziovinau 2,5 val).
Kremas;
Trynius isplakti su cukrumi ipilti 1/3 stiklines pieno ir pastatyti ant letos ugnies.Likusi 1/3 stikline spiena uzvirinti ir ten istirpinti kava.
Piena su kava supilti i pradejusius uzvirti trynius ir maisant kaitinti kol sutirstes..
mase atvesinti ir iplakti minksta sviesta.
Surinkti torta.Ant biskvito tepti kremo,deti morenga,vel kremo,vel morenga,kremo.Ant virsaus biskvitas,aptepti kremu.
Man sonams kremo nepakako,tai isplakiau grietineles.
Tortas liko nepuostas,nes paskambino daruge ir sake jau ateina,tai labai greitai aptepliojau belekaip,sonus apdejau migdolu plokstelem.
pasakysiu,kad labai skanus tortas,buvo isgirtas daug kartu,gan lengvai pagaminamas,ypac skanus kavos kremas.
Sokoladiniai-citrininiai pyragaiciai!!
5-6 10cm skermens pyragaiciams:
Sokoladinis pagrindas
2/3 puodelio miltu,
1/3 puodelio kakavos milteliu,
2/3 puodeliocukraus,
3/4 a.s.sodos,
1/2 a.s.kepimo milteliu,
1/4a.s.druskos,
1 didelis kambario temperaturos kiausinis,
1 v.s. pieno,
3v.s. aliejaus(bekvapio),
1/2a.s.vanilino ekstrakto.
Citrininiam musui:
3 citrinu nutarkuota zievele ir sultys,
1 puodukas cukraus,
6 dideli kiausiniu tryniai,
1/4puodelio kukuruzu ar bulviu krakmolo,
1/4puodelio vandens,
4v.s.sviesto
Triufeliams
1 puodelis grietineles(225ml),
apie450g juodo sokolado,
2v.s.sviesto,
1v.s.tirpios kavos,
2v.s.apelsinu zieveliu,
2-3v.s.kokio nors likerio,
1/4puodelio kakavos milteliu.
Pirmiausia pasidarome triufelius:
Puode uzvirinam grietinele ir i ja sudedame sulauzyta sokolada,sviesta,kava,apelsinu zievele,likeri.Viska maisome,kol istirps sokoladas.Mase padeti saldymo kamera 20min.Po to,kai mase apstings sauksteliu imti po gabaleli ir rankomis suvolioti rutuliukus,juos pavolioti kakavoje,padeti i saldytuva.Triufelius galima laikyti iki dvieju savaiciu saldytuve sandarioje dezuteje,arba uzsaldytus iki 3men.Be to jie labai skanus,galima ir taip greitai suvalgyti,gaunasi nemazai.
Sokoladiniam pagrindui:
Ikaitinti orkaite iki180C.
Kepimo formeles istepti sviestu ir iskloti kepimo popieriumi(tada lengvai issiima),
Sumaisyti miltus,kakava,cukru,soda,kepimo miltelius ir druska.I ta mase supilti piena,kiausini,alieju,vanilina ir 1/4 puodelio vandens ir mikseriu ismaisyti.Tesla gausis gan tirsta.
Tesla supilti i paruostas formeles ir kepti 20min,patikrinti mediniu pagaliuku,jei sausas-iskepe.
Citrininiam musui:
Trynius su cukrumi mikseriu isplakti iki baltumo apie 10min.
Krakmola istirpinti 1/4 puodelio vandens.Puode uzvirinti citrinu sultis ir nutarkuota zievele.Sumazinti ugni,supilti krakmola ir maisant kaitinti kol sutirstes.Nuimti puoda,supilti ten isplaktus trynius ir pastatyti ant vidutines ugnies,maisant kaitinti kol sutirstes,bet neuzvirinti.Pabaigoj sudeti sviesta.Virsu uzdengti maistine plevele ir atsaldyti.
Pyrageliu surinkimas.
Sokoladini pagrinda graziai isversti ir sudeti atgal i formeles.Aplink apjuosti kepimo popieriumi,padaryti krastelius.[attachmentid=167725]
Ant virsuas ispilstyti krema.Ir pyragaicius padeti nakciai i saldymo kamera.Is kameros isimti 20min pries pateikima,uzdeti po triufeli ir pabarstyti tarkuotu sokoladu.
[attachmentid=167726]
galiu pasakyt labai skanus pyragaiciai,ypac su tuo rugstoku citrininiu musu!!
Morenginis tortas
Biskvitas;1 stikline miltu,
1 stikline cukraus,
3 kiausiniai+2 tryniai like nuo beze,
1/2a.s.gesintoss sodos,
1/3a.s.druskos.
Morengas
6 baltymai,
2 stiklines cukraus,
1a.s tirpios kavos milteliu,
1~2 stiklines pakepintu kapotu zemes riesutu,
keli lasai acto.
Plikytas kremas
300g sviesto,
2/3 stiklines pieno,
1,5 stiklines cukraus,
4 tryniai,
1a.s. tirpios kavos milteliu.
Biskvitas:
Kiausinius isplakti su cukrumi ir druska,imaisyti miltus,gesinta soda.Supilti i istepta riebalais forma is iskepti biskvita(200C),apie 20min.
Atsalusi perpjauti per puse,bus du biskvitai.
Moengai:
baltymus isplakti iki putu ir plakant per tris kartus supilti cukru,kiekviena karta plakti kol cukrus istirps.I kava ipilti kelis lasus acto(6-8) ir ideti tyruputi baltymo,kad issimaisytu ir istirptu kava.kava supilti i baltymu mase.
I gerai isplaktus baltymus atsargiai imaisyti riesutus.
ANt kepimo popieriaus nupiesti du apskritimus(23cm) ir ten padalinti baltymu mase,islyginti pavirsiu ir deti i 100C ikaitinta orkaite.Dziovinti 1,5-2val.(As dziovinau 2,5 val).
Kremas;
Trynius isplakti su cukrumi ipilti 1/3 stiklines pieno ir pastatyti ant letos ugnies.Likusi 1/3 stikline spiena uzvirinti ir ten istirpinti kava.
Piena su kava supilti i pradejusius uzvirti trynius ir maisant kaitinti kol sutirstes..
mase atvesinti ir iplakti minksta sviesta.
Surinkti torta.Ant biskvito tepti kremo,deti morenga,vel kremo,vel morenga,kremo.Ant virsaus biskvitas,aptepti kremu.
Man sonams kremo nepakako,tai isplakiau grietineles.
Tortas liko nepuostas,nes paskambino daruge ir sake jau ateina,tai labai greitai aptepliojau belekaip,sonus apdejau migdolu plokstelem.
pasakysiu,kad labai skanus tortas,buvo isgirtas daug kartu,gan lengvai pagaminamas,ypac skanus kavos kremas.