Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(daivaP @ 2009 01 11, 14:48)
Napoleonas pagal Inočką

Koks grozis wub.gif
Atsakyti
"MALKOS PO SNIEGU (GLOBAL WARMING EDITION)" biggrin.gif
Originalus receptas čia

user posted image

Mano pakeitimai:
Įdarui - avietės
Sniegas - 2% riebumo jogurtukas su 10g. želatinos smile.gif
Kadangi nepastinginau kremo prieš pildama - išėjo global warming edition smile.gif Vidurinė malka su abrikosų uogiene, kadangi pritrūkau mažumėlę aviečių hihihi.gif
Atsakyti
SPURGYTĖS
Pagal šį receptą kepė spurgas dar mano močiūtė. Bet maniškiai nemegsta didelių spurgų, dėl to esu priversta daryti mažytes. Aišku dydis, nedaro jokios įtakos receptui.
user posted imageuser posted image
user posted image
400 gr varškės, 4 kiaušiniai, 200 gr. cukraus, 350 gr. miltų, 1 a.š. gesintos sodos.
Kiaušinius išlpakti su cukrumi, sudėti varškę, miltus ir gėsintą sodą. Tešla gaunasi tokia nevisai kieta, lipni. Kepu taukuose (400 gr.), rankas nuolat drekinu vandeniu.
Taukuose kepė mano močiūtė, mama ir aš taip pat darau. Spurgos neturi jokio taukų kvapo bei neprisigeria riebalų.
Atsakyti
wub.gif mmm...noriu spurgu essen.gif
Atsakyti
man spurgos kazkodel svyla, todel visada is parduotuves perku ax.gif
Atsakyti
O kokias naudojot avietes?

QUOTE(bliuskė @ 2009 01 11, 17:43)
"MALKOS PO SNIEGU (GLOBAL WARMING EDITION)"  biggrin.gif
Originalus receptas čia

user posted image

Mano pakeitimai:
Įdarui - avietės
Sniegas - 2% riebumo jogurtukas su 10g. želatinos smile.gif
Kadangi nepastinginau kremo prieš pildama - išėjo global warming edition smile.gif Vidurinė malka su abrikosų uogiene, kadangi pritrūkau mažumėlę aviečių hihihi.gif

Atsakyti
QUOTE(Guminuke @ 2009 01 11, 19:57)
O kokias naudojot avietes?

Šaldytas smile.gif Bet jaučiu būtų geriau su šviežiom, nes šaldytose labai daug skystimo, kuris ištekėjo visas į skardą doh.gif
Atsakyti
mano siandieninis trupininis pyragas (tik foto nepavyko):

user posted image

receptas(is SM):

500 g miltų
200 g cukraus
3 kiaušiniai
150 g sviesto (kambario temperatūros)
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
tarkuota nedidelės citrinos žievelė
cukraus pudra
0,5 l uogienės

Sviestą išplakti, suberti cukrų, išplakti. Po vieną dėti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Dėti citrinos žievelę. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Į tešlą suberti miltus ir greitai užminkyti. Tešlą padalinti į dvi dalis ir dėti 1 valandai į šaldytuvą.
Formą iškloti kepimo popieriumi. Sutarkuoti vieną gabalą tešlos, dėti uogienę (uogienės sluoksnis turėtų būti 1 cm storio) ir ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių.
Iškeptą pyragą ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.

as vietoj sviesto dejau margarina(tingejau eiti i parduotuve del sviesto), uogiene- trinti saldyti juodieji serbentai,, nedejau citrinos zieveles ir nebarsciau c.pudra. Kepiau ne pirma karta. smile.gif
Atsakyti
vaje, kaip noriu spurgu, nepoleono ir trupiniuocio wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 01 11, 19:18)
SPURGYTĖS
Taukuose kepė mano močiūtė, mama ir aš taip pat darau. Spurgos neturi jokio taukų kvapo bei neprisigeria riebalų.

turiu toki klausimeli, cia rasau kad taukuose tai tikruose taukuose kepi? g.gif ir tikrai jokio kvapo ir skonio nebuna? Ar galima naudoti paprasta alieju? blush2.gif nes ryt tikrai leksiu pirkti varskes ir kipsiu i darba labai uzsimaniau spurgu wub.gif
Atsakyti
As perku taukus pardej. Pakuote 200 gr. Buna prie margarino. Kiek esu kepusi, gai simta kartu, gal daugiau, jokio kvapo ir tauku skonio nera. Taip kepe mano mociute, mama.
Man su aliejum neskanu, nes labai tos spurgos prisigeria, kaip rasiau, tesla nera kieta, reikia pastoviai rankas drekinti, kad neliptu.

Gal, jei daryti kietesne, tai neprisigers, nezinau, nebandziau. Visada spurgas gaminu tik taip
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 01 11, 23:07)
As perku taukus pardej. Pakuote 200 gr. Buna prie margarino. Kiek esu kepusi, gai simta kartu, gal daugiau, jokio kvapo ir tauku skonio nera. Taip kepe mano mociute, mama.
Man su aliejum neskanu, nes labai tos spurgos prisigeria, kaip rasiau, tesla nera kieta, reikia pastoviai rankas drekinti, kad neliptu.

Gal, jei daryti kietesne, tai neprisigers, nezinau, nebandziau. Visada spurgas gaminu tik taip

na reiks pabandyti tada su tais taukais, o ten koks pakiukas buna kaip sviesto ir uzrasyta taukai?
O del to prisigerimo aliejaus, tai man anyta sake, (ji dirba maisto gaminime, sefauja) kad i spurgu tesla ar i kokia kita tesla kad ir kepant zuvi tesloje reikia ipilti trupucio laipsniu, ar degtines ar brendzio na kas yra namuos atidaryta ir atseit netrauke visai jokio riebalo i kepini, nesenai ji cia man prasitare, tai nieko nekeliau nebuvo kada isbandyti, bet gal ir tiesos yra, butinai bandysiu.. o gal pasiteisins ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolli_: 11 sausio 2009 - 23:20