Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

QUOTE(ZoVi @ 2009 01 11, 13:19)
O kas vietoj Wobe-Mugos ar pasakė?  Suprantu, kol nėra mokslinių tyrimų vienam ar kitam papildui rekomenduojant juos yra naudojamasi savais interesais. (o gal įsitikinimu)

Nepasakė. Buvo klausimas būtent apie Wobe-Mugos,atsakė,kaip rašiau,ir viskas.

Rytoj važiuoju tyrimams.
kai žinosiu rezultatus,tada ir klausiu,kas toliau.
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 11, 14:18)
aš liksiu Klaipėdoj taip nusprenė Vilniečiai, manau pas gyd. Časą ar kažkas panašaus neatsimenu  ax.gif

Mieloji, tau reikia kuo greičiau patekti į chemoterapeuto rankas. Tik jis tau padės,nukreips tinkama linkme,skausmą sumažins. Yra taigi Klaipėdos ligoninėj skausmo gydymo skyrius ( Liepojos 49 ),skyriaus vadovas yra minėtas A.Albertjanas. Ten gydoma ambulatoriškai.

Stiprybės tau,Ugn*Ine. Labai noriu,kad tau palengėtų.

P.S. Gydytojas A.Česas-chemoterapinio skyriaus vedėjas. Esu buvus pas jį vieną kartą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 11 sausio 2009 - 15:30
QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 11, 14:55)
Ugne*Ine del skausmo,tau milijonas balionu 4u.gif  4u.gif  4u.gif Isivaizduoju koks stiprus.Zinau kad morfijus (tikriausiai morfinas?) ne visiems padeda,tada gydytuojai turi parinkti kita nuskausminimo schema,yra net klaipedoje toks gydytuojas Albertjanas,paklausk savo gydytuojo,jis tikrai zino,tai jis is Vilniaus,yra net tokia Skausmo klinika,tai jis daro stuburo blokados ir daudar kitu budu ir vaistu 4u.gif

oi skausmelis tai doh.gif su Albertjanu jau kalbėjome, jis tik pakeitė kitus vaistus, šitų matyt nedrįso (kalbu apie morfiną).gerai kad ryt pas hemoterapeutą.....gal kas išaiškės.....šiandien visą dieną miegu biggrin.gif o kai nemiegu meldžiuosi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 11, 18:30)
oi skausmelis tai  doh.gif  su Albertjanu jau kalbėjome, jis tik pakeitė kitus vaistus, šitų matyt nedrįso (kalbu apie morfiną).gerai kad ryt pas hemoterapeutą.....gal kas išaiškės.....šiandien visą dieną miegu  biggrin.gif  o kai nemiegu meldžiuosi  blink.gif

Labas,ar galiu paklausti kokie buvo pirmi ligos pozymiai ?Pamenu mano kaimyne ir sirgo kaulu veziu ,tik nezinau kaip dabar jai sekas ,nes isiskele i kita miesta .
Atsakyti
panos, jūs protingos, prašom paaiškinti, ką reiškia Makro:sugriuvęs navikas su raumenimis. ŽŠK-III

mane domina tas žsk, kas čia per daiktas, ar stadija g.gif
Papildyta:
QUOTE(arune @ 2009 01 11, 16:27)
Nepasakė. Buvo klausimas būtent apie Wobe-Mugos,atsakė,kaip rašiau,ir viskas.

Rytoj važiuoju tyrimams.
kai žinosiu rezultatus,tada ir klausiu,kas toliau.

Mieloji, tau reikia kuo greičiau patekti į chemoterapeuto rankas. Tik jis tau padės,nukreips tinkama linkme,skausmą sumažins. Yra taigi Klaipėdos ligoninėj skausmo gydymo skyrius ( Liepojos 49 ),skyriaus vadovas yra minėtas A.Albertjanas. Ten gydoma ambulatoriškai.

Stiprybės tau,Ugn*Ine.  Labai noriu,kad tau palengėtų.

P.S. Gydytojas A.Česas-chemoterapinio skyriaus vedėjas. Esu buvus pas jį vieną kartą.

o o o o o o o o kodėl tik kartą buvai g.gif
Atsakyti
Ugn*Ine, pas A.Česą vieną kartą aš buvau todėl,kad jis buvo pagrindinis asmuo,nuo kurio priklausė vaisto Herceptino gavimas,nes kaip minėjau,gyd.A.Česas yra chemoterapinio skyriaus vedėjas. mane gydo kita gydytoja. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2009 01 11, 18:43)
Ugn*Ine, pas A.Česą vieną kartą aš buvau todėl,kad jis buvo pagrindinis asmuo,nuo kurio priklausė vaisto Herceptino gavimas,nes kaip minėjau,gyd.A.Česas yra chemoterapinio skyriaus vedėjas. mane gydo kita gydytoja.  4u.gif

ačiū tau labai labai wub.gif

panos, gal žiūrėjote kokias laidas apie vėžį per TV?? Gal atsimenat pavadinimus?? Norėčiau parsisiųsti, gal būtų įmanoma g.gif
Žinau kad per "Nuo..iki.." rodė, tačiau neįsivaizduoju iš kur gaut tas laidas, beje gal šiaip kokie filmai yra apie vidinę stiprybę ir pasveikimą? mane labai sudomino blush2.gif

beje noriu paklausti, pas mane prie PASTABOS IR REKOMENDACIJOS, parašyta:
Prognozė rimta.

kas čia per bajeris?????????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugn*Ine: 11 sausio 2009 - 18:07
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 11, 18:30)
oi skausmelis tai  doh.gif  su Albertjanu jau kalbėjome, jis tik pakeitė kitus vaistus, šitų matyt nedrįso (kalbu apie morfiną).gerai kad ryt pas hemoterapeutą.....gal kas išaiškės.....šiandien visą dieną miegu  biggrin.gif  o kai nemiegu meldžiuosi  blink.gif

Laikykis 4u.gif Rytoj tikiu kad pades tau gydytuojas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 11, 20:04)
Prognozė rimta.

Manau kad nieko nereiskia.Mano israsose ir po operacijos ir po chemiju,kur PROGNOZE isvis nieko neraso mirksiukas.gif

Del ZSK nezinau,pas mane paprastai parasyta stadija 3-A g.gif per google bandziau - neradau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 11 sausio 2009 - 18:22
[quote=Ugn*Ine,2009 01 11, 20:04]

Kaip smagu tave cia matyti wub.gif Sventai tikui ,kad ateis toks laikas,kai atsisukusi ir paziurejusi i praeiti, galesi pasakyti,as nugalejau liga mirksiukas.gif

Prognozė rimta.

As tai manau,kad cia suzaide tavo gyditojas,noredamas atkreipti kitu gyditoju demesi ,kad sie pasistengtu skirti pacius rimciausius tyrimus ir pati geriausia gydima,( mano gydytoja yra taip pasielgusi,noredama paskirti man brangu ir greita tyrima ).

O,kas del mitybos,tai is savo patirties galiu pasakyti,nei as laikiausi susirgusi kokiu nors dietu,nei as stengiausi kaip nors ypatingai maitintis,valgau viska,daug ivairiai paruostos mesos,megstu visokiausius saldumynus,tortus pyragus,geriu grynas sultis,sampano atsidariusi galiu isgerti visa buteli per viena vakara,karsta vasaros diena pasilepinu sviesaus alaus bokaliuku ir visiskai nevalgau jokiu sriubu schmoll.gif Aisku,buna ,kad sustreikuoja virskinimas,bet tik tiek.Bandziau viena syki maitintis kruopomis,darzovemis ir kitu sveikuolisku maistu,pastebejau ,kad vos bepavelku kojas,vyras pasiuto ir baigesi mano dietos,manau ,kad visko organizmui reikia,tik aisku visko su saiku,nes kartais persivalgydami nebejauciame saiko. Jei jau mityba gyjime uzimtu svarbiausia vieta ,tai as tikrai buciau viena is pirmuju sarasiuke ,atkritusiuju del netinkamos mitybos.

Atsakyti
jūs visos tokios fainos ir mielos wub.gif wub.gif wub.gif
mergytės, nerašiau ilgai, nes.....bijojau, kažo bijojau...dabar supratau kiek man trūko to bendravimo wub.gif

dabar ieškausi info apie chemoterapija, kas tai per dalykas, įdomu, kaip gi aš reaguosiu, tikiuosi tik vieno, kad namuose laiką leisiu, o nereiks gulėt ligoninėj unsure.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2009 01 11, 19:34)
O,kas del mitybos,tai is savo patirties galiu pasakyti,nei as laikiausi susirgusi kokiu nors dietu,nei as stengiausi kaip nors ypatingai maitintis,valgau viska,daug  ivairiai paruostos mesos,megstu visokiausius saldumynus,tortus pyragus,geriu grynas sultis,sampano atsidariusi galiu isgerti visa buteli per viena vakara,karsta vasaros diena pasilepinu sviesaus alaus bokaliuku ir visiskai nevalgau jokiu sriubu schmoll.gif Aisku,buna ,kad sustreikuoja virskinimas,bet tik  tiek.Bandziau viena syki maitintis kruopomis,darzovemis ir kitu sveikuolisku maistu,pastebejau ,kad vos bepavelku kojas,vyras pasiuto ir baigesi mano dietos,manau ,kad visko organizmui reikia,tik aisku visko su saiku,nes kartais persivalgydami nebejauciame saiko.                                                                                                           Jei jau mityba gyjime uzimtu svarbiausia vieta ,tai as tikrai buciau viena is pirmuju sarasiuke ,atkritusiuju del netinkamos mitybos.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Aciu, carvel. Taip ramiai ir tiesiai parasei. As elgiuosi panasiai... Tai man suteikia laimes ir ramybes.
Uzsiimu dvasinem praktikom. Padeda psichologiskai. Sustiprino mane dvasiskai.
O gyvenu taip, lyg ligos nebuvo...
Tik mesos nevalgau, nes nenoriu. Noreciau-valgyciau.
Kaip bus ateityje - nezinau. Niekas nezino. Bet dabar matau tik sviesia ateiti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 11 sausio 2009 - 18:50
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 11, 20:39)

dabar ieškausi info apie chemoterapija, kas tai per dalykas, įdomu, kaip gi aš reaguosiu, tikiuosi tik vieno, kad namuose laiką leisiu, o nereiks gulėt ligoninėj  unsure.gif  schmoll.gif

Nu cia ne per labiausiai ka galima papasakoti,nes kiekvienam zmogui chemija skiriama skirtinga ir kekvienas skirtingai i ja reaguoja,cia jau daugiau nuo organizmo priklauso,pvz. man chemija buvo skirta vidutinio stiprumo,gyditoja uzgarantavo,kad nuo jos nekris ne vienas galvos plaukelis,"baseti" pradejau berods po antros chemijos (tiesa nelaukiau paskutinio plauko nuslinkimo ,idaviau dukrai kirpimo masinele i rankas ir liepiau nukirpti),tai buvo labai keista mano gydytojai ,bet taip sureagavo mano organizmas,o kai paklausdavo kaip as jauciuosi po chemo ir as atsakydavau,kad antra diena jau einu i darba ,ji tik akim perversdavo sakydama ,nu jus ir tankas smile.gif .
Papildyta:
romantikė,labas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2009 01 11, 19:50)

Nu cia ne per labiausiai ka galima papasakoti,n[B]es kiekvienam zmogui chemija skiriama skirtinga ir kekvienas skirtingai i ja reaguoja,cia jau daugiau nuo organizmo priklauso
,pvz. man chemija buvo skirta vidutinio stiprumo,gyditoja uzgarantavo,kad nuo jos nekris ne vienas galvos plaukelis,"baseti" pradejau berods po antros chemijos (tiesa nelaukiau paskutinio  plauko nuslinkimo ,idaviau dukrai kirpimo masinele i rankas ir liepiau nukirpti),tai buvo labai keista mano gydytojai ,bet taip sureagavo mano organizmas,o kai paklausdavo kaip as jauciuosi po chemo ir as atsakydavau,kad antra diena jau einu i darba ,ji tik akim perversdavo sakydama ,nu jus ir tankas  smile.gif .

Velgi sutinku.
Man asmeniskai buvo labai negera nuo chemijos. Guldavausi ligoninen kiekvienam kursui. Moraliskai man buvo taip lengviau.

P.s. LABAS VAKARAS wub.gif
Papildyta:
QUOTE(ZoVi @ 2009 01 11, 15:18)
Iš aukščiau skaudžiau krentama... Jei rimtai, tai atlikinėju "techninę apžiūrą". Echoskopija švari, kraujo tyrimų ir markerio atsakymų eisiu kitą savaitę. Šiaip naktimis skauda sanarius, ypač vieno klubo. Onkologė šį nusiskundimą praleido pro ausis - tamoksifeno poveikis. Nesugalvoju ką daryti - ar bandyti ieškoti priežasčių ar dar palaukti.

ZoVi, man ziauriai skauda vieno kelio sanari.
Onkologai nieko siuo klausimu man padet negali. Irgi nurasineja Tamoksifenui ir anksciau patirtai traumai. Scintigrafija nieko blogo neparode.
Traumatologas siunte rentgenui ir magnetiniam rezonansui. Nieko blogo nerado. Artrill patare gert. Nezinau ar man galima.
Vaiksciot sunku, ypac leistis laiptais zemyn. Kai miegu skauda. Beveik pripratau prie to skausmo.
Leukocitai - zemi. Tai gal kaulu ciulpai zaidzia tokius zaidimus su manim.
Gyvenu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 11 sausio 2009 - 18:53