Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

Ugn*ine, saulyte tu mūsų, ką tik "ant greičio" permečiau. Gana lengvai pasiduoanti gydymui ta tavo EWINGo sarkoma ir prognozės jos geresnės nei kitų onk. ligų. Pasižiūrėk į .GABIJĄ., morališkai ruošiasi ketvirtai chemijai (tikiu, jog ji apsirinka smile.gif, bent dabar pasiseks jos išvengti, gal nevisam laikui, bet pusmečiui - metams) smile.gif Jos situacija sudėtingesnė, gydymas seka gydymą, optimizmas ir viltis uždeganti. O tau tik pati pradžia, mieloji, jai kitos visos viską atlaiko atlaikysi ir tu. Tu juk neprastesnė, gal net geresnė, ar ne? Tavo jaunystė vien ką reiškia... tongue.gif Daug dar tau reikia patirti, daug padaryti, kad ir su lazdele. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 09 sausio 2009 - 22:07
SVETA K. 4u.gif - ar Jums pagerėjo savijauta?
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 01 10, 00:23)
SVETA K.  4u.gif - ar Jums pagerėjo savijauta?

Nakti buvo gerai,o diena vel skaudejo,dabar aprimo.Dar pradejo labai nugara skaudeti ir kaulai - bet cia nuo neupogeno,tai siandien pertrauka padariau - rytoj pskutinis "ukolas" smile.gif

Ugne*Ine ,kiekviena diena apie tave galvojau,gerai kad parasei,viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Labas naktis 4u.gif

ADIS, Nadišauskienė tam straipsnyje apie ginekologines onko kalba? g.gif

QUOTE(mou @ 2009 01 09, 17:19)
taip,jus teisi,anglu k. AML skaitosi,mielo,siandien vaziuosiu dar trombocitu susilasint smile.gif norejo ir krauja lasint,bet truputuka hemoglobinas pakilo,tai kol kas nelasins rolleyes.gif

oj, nesakyk man jūs hihihi.gif forume tokių subtilybių nereikia biggrin.gif turbūt mes panašaus amžiaus rolleyes.gif
AML būna įvairių tipų, man rodos M0-M8 g.gif nuo to priklauso kaip pasiduoda gydymui. Šiaip su AML pati nesu susidūrusi, geriausia draugė pasveiko nuo jos, transplantuota savais čiulpais ir dabar sveika kaip ridikas jau ketvirti metai nail.gif tiesa, gydėsi taip pat ne LT.

QUOTE(.GABIJA. @ 2009 01 09, 18:18)
Aš dabar darau eksperimentą.Paskaičiau Balvočiūtės knygą apie grūdinių mono dietą, tai jau tris dienas maitinausi avižų dribsniais, kurie tiesiog delikatesas lyginat su grikiais, be druskos, sviesto, arbata be cukraus.Šiandien jau baigiu grikius, ryt reiktų imtis sorų, bet jų net vištos nelesa, tai galima arba ryžių arba miežių kruopas.

GABIJA, kai atsibos įprasti ryžiai, yra skanių raudonųjų ryžių , tailandietiški berods. Tik juos ilgiau pavirt reikia, net jei nakčiai užmerki. Šituos pastaruoju metu labai pamėgus esu essen.gif:

UGN*INE, stiprybės ir sveikatos siunčiu maišą biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siracusa: 09 sausio 2009 - 23:57
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 09, 22:18)
labutis visoms, ačiū visoms už palaikymą ir tokį nuoširdų rūpestį manimi...
mergytės aš namie jau senokai, tik niekaip neparašau..vaikštau su lazdele...galutinė diagnozė: ewingo sarkoma, na dar kitaip tariant kaulų vėžys....stadijos kiek supratau nėr, bet kodėl niekas nepaaiškina, vnž esu nežinioje, tik tiek žinau, kad kitą sav.keliauju pas hemoterapeutą...mergytės kaip man baisu...bijau kad navikas nebūtų atsinaujinęs....

Žinia mūsų kelias labai dygliuotas, bet tu rašei, jog buvai pozityvistė.Atsimink savęs nuteikimo metodus, savęs užprogramavimą.Paskaityk iš naujo , prisimink. Tu turi labai svarbų ir stiprų motyvą - dukrelė.O kaip tik gyvenimo tikslas yra svarbiausias variklis -GYVENTI IR PASVEIKTI.
Vieną žingsniuką jau žengei, išlindai iš sraigės namelio ir parašei į forumą, tai rodo , kad dvasinė krizė kiek sumažėjo.
user posted image

Visada prisimink, kad stebūklai šalia mūsų , tik reikia jais tikėti.
Sveikatos ir ištvermės tau.
Geros dienos visoms.Šiandien turi būti pasivaikščiojimų diena, tokia saulė, sniegas deimantais blizga.Kieme sniego tokie kalnai, kad jei kas pirktų -pralobčiau. 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2009 01 10, 00:55)
ADIS, Nadišauskienė tam straipsnyje apie ginekologines onko kalba? g.gif

Vėžys: klasta ir viltys, „Istorijos“ 2009 sausis Nr. 1 (40) (Tik, kad 7,80 Lt verysad.gif )
Ten bendras toks pažintinis straipsnis: onkologinės ligos žinomos nuo senų laikų: vėžys, kaip liga, aprašomas dar 2000 m. pr. Kr. senovės Indijos ir Egipto raštuose. Kaip ir visur Lietuvoje pagerėjusi diagnostika, todėl šių ligų daugiau diagnozuojama, ilgėja žmonių gyvenimo trukmė, todėl tai dar viena priežastis sirgti daugiau ir dažniau. Kalbama, kad yra duomenų, jog dėl ląstelių supyktibėjimo kalti genai, išoriniai veiksniai tik paspartina šį procesą. Trumpai aptartas metastazavimo mechanizmas : per limfą į limfmazgius, į kraują ir tada į kitus atokius organus. Ne visos piktybinės ligos vienodai linkę metastazuoti, tai ne visuomet priklauso nuo pradinio naviko dydžio. Pvz. jei jis mažas gali būti daug metastazių arba yra didelis, o met. nėra arba labai mažai. Įv. kilmės navikų augimo greitis yra skirtingas. Pvz. kai kurie galvos, taip pat smulkių ląstelių, plaučių auga labai grietai, o priešinės liaukos (prostatos) gali dešimtmečiais. Aiškinama, kodėl taip vėlai nustatoma, nes žmogus nejaučia skausmo, skausmą pradeda jausti, tik kai navikas peraugęs nervus, spaudžia kraujagysles, spaudžia kitus organus, sutrikdo jų veiklą. Vėžys daugiau gleivinių, o ne raumenų liga. Trumpai aptariami gydymo būdai: operacija, spindulinis, medikamentinis. Paaiškina, koks gydymas yra medikamentinis: t. y. chemoterapija, hormoninis ir biologinė terapija. Toliau aptariama naujausi gydymo būdai ir Lietuvos onkologijos pasiekimai. KMUK neurochirurginis (prof. A. Tamašauskas-galvos smegenų operacijos) turi „navigacinę“ sistemą, su kuria tiksliai nustato operacijos zonas ir ribas, gali vizualizuoti auglius su spec. mikroskopu ir naudodami cheminį preparatą, kuris susikaupia auglio ląstelėse ir švyti operacijos metu, atlieka net labai komplikuotas sudėtingiausias operacijas. Naujas būdas: kai kurios smegenų operacijos atliekamos stipria vandens srove. Krūtų operacijos (prof A. Boguševičius) trumpai apie sarginius limfmazgius, jų suradimą, apie naują metodą leidžiantį atstatyti pašalintą visą krūtį arba jos dalį iš moters riebalų (siurbiami iš tų vietų, kur yra perteklius ir implantuojami į krūtį). Prof. R. Nadišauskienė ir S. Kajėnas apie laparoskopines onk. operacijas ginekologijoje. Santariškėse naujas teisiosios žarnos gydymo būdas – transanalinė endoskopinė mikrochirurgija(ankstyvų stadijų, priešvėžinių būklių). Prostatos gydymas KMUK implantuojant radioaktyvias jodo „sėklas“ į prostatą. Pirmosios kaulų operacijos su implantais...pašalinus skrandį galimybė jį suformuoti iš žarnos. Apžvelgiama chemoterapijos naujovės, labai glaustai ir trumpai, gydymas tabletėmis, kaip intraveninės terapijos alternatyva, prevencinės programos tik apie gimdos kaklelio vėžį. Tai ir reziumavau visą straipsnį, toks populistinis ganėtinai informatyvus apie patį vėžį, istoriją, ligos kilmę, plitimą, onkologijos šiuolaikines galimybes, jos vystymosi kryptis.
Apie kraujo onk. ligas, taip pat limfomas nelabai kalbama. KMUK nėra čia labai stirprus. Straipsnis skirtas KMUK onkologijos pasiekimų ir galimybių pristatymui. Galim sakyti, reklaminis, bet ir bendrą išprusimą plečiantis...

Šiaip „Istorijos“ - dėmesio verti žurnalai, truputį kitokie nei visi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 10 sausio 2009 - 11:22
Labai geras apsakymas "Istorijų" žurnale "Likimų knyga". Pasakojama, kad parašoma knyga , kurioje užrašyta kiekvieno žmogaus mirties data. Aprašomi pojūčiai , kuriuos patiria tai žinantys žmonės.
Aš čia randu paralelę su savo liga ir išgyvenimo procentais.
Žmonės nežino - kokia laimė nežinoti tos datos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 10 sausio 2009 - 11:44
Sveikutės.Vėl esu pabėgusi iš sanatorijos, taigi skaitinėju ką rašote.Labai dėkinga parašiusiom patarimus dėl chemijos gydytojo pasirinkimo... wub.gif ax.gif
DAr gal galite na kad ir trumpai parašyti ko griežtai negalima valgyti sergant vėžiu.NA kiek prisiklausiau poklabių bebūnant sanatorijoje tai negalima, cukraus, pieno , riebios kiaulienos (na gal aplamai kiaulienos), keptų ortkaitėje, pakepusių valgių.Rūkytų gaminių.
Ar tikrai taip??

Na ir kuo "gaivinatės" biggrin.gif po chemijų??

Man pasakė tokius receptėlius:
1.Čia bus sulčių mišinys
Gerti 0,5 val prieš kiekvieną valgį (tarkim 5 kart dienoj)
-burokeliai
-spanguoles
-morkos
-medus
-konjakas (geras)
viskas lygiom dalim.
Gerti po kiekvienos chemijos kad atsigaut
2.
-dauginti kviečiai (vos 1 mm daigiukai) (???kai kas sakė kad negerai??ką Jūs manot?)
-razinos
-medus
-riešutai graikiški
viskas lygiom dalim.Vis prabegant po šaukštelį suvalgyti.
3,
na ir želmenų sulčių apie 20gr būtų gerai kasdien.Bet dėl želmenų suabejojau??ar tikrai???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zurza: 10 sausio 2009 - 12:38
QUOTE(zurza @ 2009 01 10, 14:36)
Na ir kuo "gaivinatės" biggrin.gif  po chemijų??
1.Čia bus sulčių mišinys
-burokeliai
-spanguoles
-morkos
-medus
-konjakas (geras)
viskas lygiom dalim.
2.
-dauginti kviečiai (vos 1 mm daigiukai) (???kai kas sakė kad negerai??ką Jūs manot?)
-razinos
-medus
-riešutai graikiški
viskas lygiom dalim.Vis prabegant po šaukštelį suvalgyti.
3,
na ir želmenų sulčių apie 20gr būtų gerai kasdien.Bet dėl želmenų suabejojau??ar tikrai???

Man greztai gydytuoja pasake - jokiu vitaminu,papildu,riesutu,zaliu darzoviu, vaisiu ir dziovintu (kai kraujas nukrites),tada ir kepto negalima,juros gerybiu,produktu su pelesiais ir jokio termiskai neapdoroto maisto..Net klausiau del biciu duoneles,pasake,kad nereikia.Bet gal cia tik kas serga kraujo ligomis g.gif Negalima skatinti imuniteto.O zelmenu sultys man kategoriskai uzdraude.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 10 sausio 2009 - 13:22
[quote=SVETA K.,2009 01 10, 14:08]
Man greztai gydytuoja pasake - jokiu vitaminu,papildu,riesutu,zaliu darzoviu, vaisiu ir dziovintu (kai kraujas nukrites),tada ir kepto negalima,juros gerybiu,produktu su pelesiais ir jokio termiskai neapdoroto maisto..Net klausiau del biciu duoneles,pasake,kad nereikia.Bet gal cia tik kas serga kraujo ligomis g.gif Negalima skatinti imuniteto.O zelmenu sultys man kategoriskai uzdraude.
[/quote]
[/QUOTE]laba dienele.pas jus LT pasako ka galima ir ko ne valgyt? g.gif pas mus cia tik pasake,kad sviezus maistas,jokiu piceriju ir pan.ir dar salotu ne,o vaisiu kurie nusilupa lengvai galima smile.gif ir kol kraujas atsistato po chemo,dar duoda vaistu namo,kad gert ir spec.skysti burnai skalaut verysad.gif skauda man sirdele,kad jums ka nors skauda po chemo,nes as pastoviai per chemo ir po jos aprupinta vaistais verysad.gif dabar kad hemoglobinas pakiltu valgau liezuvi,jautiena,burokelius,juoda duona(kai gaunu nusipirkt) ir geriu morku sultis,dar kivi ir granato vaisiu,bei hematogena paskanauju unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 09, 22:18)
labutis visoms, ačiū visoms už palaikymą ir tokį nuoširdų rūpestį manimi...
mergytės aš namie jau senokai, tik niekaip neparašau..vaikštau su lazdele...galutinė diagnozė: ewingo sarkoma, na dar kitaip tariant kaulų vėžys....stadijos kiek supratau nėr, bet kodėl niekas nepaaiškina, vnž esu nežinioje, tik tiek žinau, kad kitą sav.keliauju pas hemoterapeutą...mergytės kaip man baisu...bijau kad navikas nebūtų atsinaujinęs....

[QUOTE]labas,tu tik nebijok,itariu,kad ims tau is kaulo kaulu ciulpu megini,bent jau cia jei nusiuncia pas hematologa,tai taip ir daro.tikiuosi,kad dar tik pradzia ir greiciau isgydis mirksiukas.gif as nelebai cia visas pazistu,bet manau kad nenusikalbu blush2.gif tu tik nepasiduok ir negalvok apie blogiausia smile.gif isivaizduok ateiti kuo graziausia ir laikykis tos vizijos.ir visoms to paties siulau smile.gif as tik tuom dabar ir tikiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 10, 14:08)

Nebesuprantu kas galima?
Esu skaičiusi, kad maistas nepagrindinis vėžio sukėlėjas.
Aš nevalgau, bet priešpiečių , leidžiantis chemo atneša sūrį, sviestą , batoną, jogurtą, šlapią dešrą.Tai kaip čia suprasti?
Atsakyti
QUOTE(zurza @ 2009 01 10, 13:36)

1.Čia bus sulčių mišinys
-burokeliai
-spanguoles
-morkos
-medus
-konjakas (geras)
viskas lygiom dalim.

Taigi neparašiau kad po šaukštą blush2.gif
Atsakyti