Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

Gabija, maniškis per 1 mėn. atlaikė 4 žarnyno operacijas, ir gyvas. Tad gyvensi ir tu. Kol remontuoja (operuoja) dar gerai, - reiškia, kad net net JIE turi vilties, o mes juk niekada jos neprarandam...

Atsakyti
QUOTE(kavyte @ 2009 02 06, 19:26)
Ugn*inei vėl sunkus laikas.

nežinau,net ką sakyt......
taip gaila,taip tikėjau. unsure.gif na,nieko,kabinkis Ugn*Ine,vieną kart išlipai,išlipsi ir antrą.

Gabija, aš tikiu,kad turite didelę vidinę jėgą,kurios jokios išorinės situacijos nesulaužys. laikykitės ir tikėkite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūkanota @ 2009 02 06, 09:07)
Yra forumas www.kraujas.lt. Pabandykite ten paskaityti arba paklausti apie jums rūpimą specifinį forumą. Dar yra rusiškas forumas www.oncoforum.ru. Ten galima gauti ir gydytojo, kuris prižiūri savo temą atsakymą, tik prieš rašant būtinai perskaitykite instrukcijas.  4u.gif

aciu, sita forumiuka radau jau vakar 4u.gif

QUOTE(Siracusa @ 2009 02 06, 12:09)
aš esu su LML. Taip pat vartoju gliveką, dabar pilnoj remisijoj. Tokio kaip atskiro forumo apie LML kaip ir nėr, galit pasiskaityt www.gyvensiu.lt, o apie gliveką diskutuojama šiek tiek "Kraujo" puslapyje, čia. Tegul tėvelis jungiasi į diskusijas, jei prie kompo būna  mirksiukas.gif
Dėl skysčių kaupimosi, tai jis yra vienas iš to vaisto šalutinių reiškinių, kiek skaičiau, dažnai pasitaikančių. Man to nebuvo, bet čia turbūt gydytojai kažką patart daugiau galėtų.
transplantacijos jam turbūt negali daryti dėl amžiaus, vyresniems per daug pavojinga. Ypač, jei donoro neturit giminingo.

na va, ka tik su teciu kalbejau..tai kiek apkalbejom, kad ta LML jam kaip pasekme eina, nes inkstai praleidzia baltyma i slapima, kaip ir rasiau anksciau, kad cia buvo pirmoji diagnoze..o skaitosi, kad kai baltymo nelieka, nera kam priziuret geruju lasteliu ir palaikyt ju kieki, va tada pradeda bloget kraujas. Jis dabar 600 to glavexo isgeria per diena, kova darys kaulu ciulpu tyrima, praeita sake rode tuos pakitimus chromosomu, dabar sake vel priklausys ka rodys tas tyrimas, bet siai dienai kraujas sake normos ribose, tik hemoglobinas mazas.
del transplantacijos, tai kiek supratau tai netikslinga, nes tetis skaite, kad jei inkstai neatlieka tos funkcijos ir nesulaiko baltymo, tai automatiskai pradeda prasteti kraujas ir perauga i LML. Na kiek tikslios sitos mintys nezinau, bet cia jis man taip papasakojo...zodziu sake, cia pasaka be galo..
tik tiek, kad tu skysciu jam niekaip neina isvaryt doh.gif seniau slapima varantys padedavo, dabar jau jie nebepadeda unsure.gif
tai va, zodziu nei paleistas nei pagautas...mama vis saukia, kad reikia gal i ta brazilija vaziuot, bet tetis uzsispyres, nepatinka jam tie sarlatanai visokie ir neaiskus daktarai..
bet ka pasakysiu - puikiai prisimenu kaip visa gyvenima jis sakydavo "aj, as tai pensijos nesulauksiu", tai budavo juokais numesta fraze, bet stai kuom ji pavirto..o dabar vis paburba, kad va, net pensijos nesulauksiu... unsure.gif zodziu jau tada uz tas mintis sakydavau, kad nekalbetu nesamoniu, o dabar vel tenka sakyt kad nekalbek nesamoniu, sulauksi tos pensijos ax.gif
Atsakyti
kai zmogui kaupiasi vandenis ir niekas nepadeda, juk yra dializes, istraukiamas nereikalingas skystis g.gif bet cia jau daktaru reikalai g.gif
Man jau jos atliekamos 3 metai, labai daug metu buvo baltymas slapime, su laiku priejau prie dialyziu, padare inkstu biopsija ir nustato kiek dar veiklus inkstai verysad.gif
bet cia tik mano istorija, tiesiog jei man bent kokias 4 dienos nebutu atliktos dialyzes tai istinciau doh.gif
Atsakyti
Gabijapatikekit ,praeis ta operacija ir viskas bus gerai,pati atlaikiau tris operacijas.Pritariu Vi,kol operuoja,tai gerai.Pasmalsausiu,koks chirurgas operuos?
Mano padetis liudnesne,KT parode,kad darinuku daug ir mazu.Kita savaite suzinosiu,ka siulys medikai. g.gif

Gero ir grazaus savaitgalio visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shaiba: 06 vasario 2009 - 23:01
Labas rytas
Rytas pas mus rūkais apsitraukęs, drėgna.Labai noriu pasivaikščioti su vilke, gal iki pietų pragiedrės.
Ugn*Ine laikykis.
shaiba gal pirmiausia taikys stiprią chemo, nes jei daug židinukų manau neoperuos.
Kadangi mano "draugelis" linkęs metastazuoti, tai kai viskas nusistovės, po chemo ,pagal Taunytės receptus imsiuosi žibalo ir vandenilio peroksido.
Dabar tarpuose tarp chemo gėriau ugniažolę.Gal ir jos dėka kol kas atsiranda periodiškai po vieną atskirą metastazę.
Ačiū už palaikymą.Mirti tai nesiruošiu.Tik užėjo praskydymas dėl to "rankinuko".
Ginekologas chururgas man iki dantų skausmo pažįstamas, jau 4-a operacija, o žarnyno chirurgas apie 45 metus ir tikras gražuolis ax.gif .Ot tai pasisekė moteriškei. biggrin.gif
Gal nevardinsiu vardais , bet jei mūsų visų ryžtą, viltį , kantrumą, norą kažką padaryti gero , sulydyti į vieną didelę žvakę , uždegus nušvistų didelė šviesa.Gal tada pasaulis suprastų kokių gyvenimų dovanų nevertina, kiek praranda per akimirkos silpnumą, nereikšmingas problemas.
user posted image

Geros visoms dienos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 07 vasario 2009 - 09:54
Sveikos merginos, atsiprasau, kad ilendu i jusu foruma, bet man skubei reikia informacijos kaip pagerinti leukocitu skaiciu...(reikia per 3 dienas kazkaip pagerinti). Mano mamytei atliekama spinduline terapija ir kiekviena antradieni chemoterapija, vakar padare kraujo tyrimus ir pasirodo leukocitai nukrite iki 1,9, jeigu per savaitgali nepageres antradieni nebegales paradyti paskutines chemoterapijos unsure.gif tad labai prasau moteru kurios patyre ta pati parasykite kaip padidinti leukocitus, gal meginote kazkokios liaudiskus budus ir jums padejo. labai labai lauksiu atsakymu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglute:) @ 2009 02 07, 13:46)
Sveikos merginos, atsiprasau, kad ilendu i jusu foruma, bet man skubei reikia  informacijos kaip pagerinti leukocitu skaiciu...(reikia per 3 dienas kazkaip pagerinti). Mano mamytei atliekama spinduline terapija ir kiekviena antradieni chemoterapija, vakar padare kraujo tyrimus ir pasirodo leukocitai nukrite iki 1,9, jeigu per savaitgali nepageres antradieni nebegales paradyti paskutines chemoterapijos unsure.gif  tad labai prasau moteru kurios patyre ta pati parasykite kaip padidinti leukocitus, gal meginote kazkokios liaudiskus budus ir jums padejo. labai labai lauksiu atsakymu 4u.gif

Sveika, Eglute, 4u.gif
Leukocitus natūraliai sunku pakelti. Tam yra specialūs vaistukai - Neopogenas arba lietuviška Grasalva. Ji dabar truputi kažkaip kitaip vadinasi. Bet šiuos vaistukus skiria gydytojas. Jie leidžiami į pilvą. Leukocitus atstato greitai, bet ne per vieną dieną. Jei negalėtų lašinti chemijos, neišsigąskit iš karto taip. Chemija gali nusikelti iki 2-jų savaičių. Mamytei taip buvo dėl plaučių uždegimo, ir kad neatsistatė kraujuko rodikliai kai kurie. Bet Jūsų tikriausiai visai kita situacija. Iš liaudiškų priemonių leukocitus kelia sūdytas lašinys(yra prekybos centruose pirkti, jei neturite). Reikia jį ne valgyti, o sučiulpti, kaip saldainį. Pora gabalėlių per dieną. Mano mamytė tai "užkirsdavo" daugiau ir dar su duona. ax.gif Dar leukocitus didina toks mišinys. Jo neišbandėm. Lygiom dalim sumaišyti konjaką , medų ir pieną. Jei pieno netoleruoja, vietoj jo imti citrinos sultis. Laikyti šaldytuve. Gerti po valgo,ą šaukštą 3 kartus per dieną. Bet nežinau, ar Jums tinka konjakas. Toks mišinukas gal daugiau tiktų po visų chemijų atsistatyti. Tiktų ir šaltalankio aliejus. Po 1 valgomą šaukštą dienoj. Na, tai tiek ir težinau. Sveikatos mamytei. 4u.gif

Sveikutės, Mergaitės.. 4u.gif wub.gif
Rytoj, t. y. sekmadienį per LTV laidą "Pulsas" kalbės fitoterapeutas Ruolia apie žoleles onkologijoje. Gal kam bus įdomu.
Visoms kuo ramesnės dienelės, šviesos širdelėse ir sveikatos. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 07 vasario 2009 - 13:46
QUOTE(rasų lanka @ 2009 02 07, 15:36)
Rytoj, t. y. sekmadienį per LTV laidą "Pulsas" kalbės fitoterapeutas Ruolia apie žoleles onkologijoje. Gal kam bus įdomu.
Visoms kuo ramesnės dienelės, šviesos širdelėse ir sveikatos.  wub.gif

ax.gif Laidos "Pulsas" laikas - 15.00 val.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 07 vasario 2009 - 14:30
na daktare mamai vaistu neskire kad pakelti leukocitus, tik minejo kad lasiniai neblogai siuo atveju, tai sita dalyka tikrai darys mama... praeita savaite taip pat buvo leukocitai buvo nukrite, bet grizusi namo savaitgaliui ( nes ligonineje buna tik nuo pirmadienio iki penktadienio) isgere vyvo raudono taure ir pirmadieni kraujas atsistate ir buvo gana neblogas, tai noretusi ir si karta kazkaip ta krauja atstatyti kad paskutine chemoterapija galetu padaryti, tai liktu 2 savaites spinduliu tiktai...
aciu jums uz patarimus 4u.gif
sveikit ir bukit sveikos visos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglute:) @ 2009 02 07, 12:46)
Sveikos merginos,
...  tad labai prasau moteru kurios patyre ta pati parasykite kaip padidinti leukocitus, gal meginote kazkokios liaudiskus budus ir jums padejo. labai labai lauksiu atsakymu 4u.gif

Laba diena.

As turejau sia problema per visa chemoterapijos laikotarpi. Man nepadejo ne vienas cia aprasytas metodas, jokie maisto produktai neturejo itakos...

Padejo tik Grasalvos injekcijos.

Jei Jums pades maistas arba liaudiskos priemones, bus laba gerai...Sekmes.
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2009 02 07, 18:27)
Laba diena.

As turejau sia problema per visa chemoterapijos laikotarpi. Man nepadejo ne vienas cia aprasytas metodas, jokie maisto produktai neturejo itakos...

Padejo tik Grasalvos injekcijos.

Jei Jums pades maistas arba liaudiskos priemones, bus laba gerai...Sekmes.

O toms Grasalvos injekcijoms reikalingas receptas, ar galima nusipirkti paprastai?
Atsakyti