Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

QUOTE(kavyte @ 2009 01 30, 21:48)
Gydytojų prognozės........dabar viskas priklauso nuo jos ir nuo maldų. tai labai prašau pasimelskit, kad Dievas jai suteiktų šansą.

o nuo jos tikrai daug priklauso.... gal netgi viskas. .. Svarbu savo kelia rasti. Perduokit jai geriausius linkejimus 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 01 31, 10:56)
Relaksinės muzikos adresai

Gabija 4u.gif aciu uz muzikos adresus!!!!! Kaip tik tai, ko reikia. Tik pati ieskoti tingiu blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2009 01 28, 01:43)
Na del plauciu vezio genetiniu markeriu kol kas nera. Pati svarbiausia jo priezastis - rukymas. Paprastoj nuotraukoj mazo plauciu vezio nelabai pavyks pamatyt, uzsieny kai kur rizikos grupems atlieka aukstos skiriamosios gebos kompiuterine tomografija. Bet sis tyrimas labai jautrus ir juo daznai randami pakitimai plauciuose, is kuriu tik nedaugelis pasirodo esantys plauciu vezys. Deja, plauciu vezio prognoze yra bloga, nes dabartine chemija nelabai jo veikia, o operuojamos tik pradines stadijos, nes jis anksti metastazuoja.

tai jau taip.. vyro tevukui rengena dariusi moteris-liepe eit kuo greiciau pas gydytoja,, o ligoninej - jie plauciuose padarius nuotraukas nieko nerado.. netgi bronhoskopija dare ir gi nemate.. o metasfazes jau buvo: galvoj; antinksciuose.. pasirodo jis kazkur tarpuplautyje buvo..
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2009 01 31, 16:16)
Gabija  4u.gif  aciu uz muzikos adresus!!!!! Kaip tik tai, ko reikia. Tik pati ieskoti tingiu  blush-anim-cl.gif  blush-anim-cl.gif  blush-anim-cl.gif

Gerai, kad patiko .Rinkau visą vakarą, bet ne už dyka.Kaina -šimtas šypsenėlių. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Gero klausymo. 4u.gif
Atsakyti
Udn*nės mamytę šiandien vėl įleido, paprašiau, kad pasakytų kad forumietės meldžiasi už ją smile.gif Šianakt jai pylė kraują, nes hemaglobinas nukrito, ir šiandien sakė sunkiai kalbėjo ir akis retkarčiais teatmerkdavo sad.gif Nu gal dar neviskas prarasta. labai labai tikiuosi kad išsikapstys..........
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 01 31, 00:06)
Sveikinu - Jūs stipri wub.gif Ne visi gali ramiai galvoti tokiose situacijose. Mano mamytės irgi tokia schema turėjo būti, bet nespėdavo atsistatyti kraujukas iki antros Gemzaro dalies. Krisdavo trombocitai iki 78. Tai Gemzaro gaudavo tik vieną dalį. O Jums neskaudėdavo tų padidėjusių limfmazgių?

SVETA K. 4u.gif Jūs jau gal žvitresnė? wub.gif

Nežinau ar aš čia stipri, ar mane kažkokia apatija užvaldžiusi? Kai diagnozavo ligą, man buvo žiauri depresija, net maisto skonio buvau pradėjusi nejausti, svoris krito kiekvieną dieną, kol išsigandusi nenuėjau pas psichoneurologus. Antidepresantus gėriau beveik tris metus. Dabar beveik metai, kai gyvenu be jų, tik retkarčiais, kai apima baimė arba nemiga. Kai liga atsinaujino rande, pajaučiau nedidelį sukietėjimą, deginimą, dūrimą, kuris praeidavo. Ehoskopija iš pat pradžių nieko nerodė, gydytojai nustatė surandėjimą, tačiau kai sukietėjimas ir toliau didėjo, kreipiausi pas kitą gydytoją, kuri padarė biopsiją ir viskas tapo aišku. Aš praradau daug laiko, gal todėl ir gydymas nedavė reikiamo rezultato ir padidėjo viršraktikauliniai limfmazgiai vienoje pusėje. Na tuos limfmazgius pamaudžia, pamaudžia.
Papildyta:
NBA kaip supratau tau limfoma, o kaip pajutai atsinaujinima
As nesuprantu, man gydytojai nieko nesako , schmoll.gif nei kada tikrintis, nei kas kiek laiko, ir apie jokius markerius schmoll.gif bijau tos smeklos verysad.gif

Man su limfoma viskas gerai kol kas. Atsinaujina man krūties, nes aš kaip du draugelius turiu - krūties ir limfomą.
Atsakyti
QUOTE(kavyte @ 2009 01 31, 18:26)
Udn*nės mamytę šiandien vėl įleido, paprašiau, kad pasakytų kad forumietės meldžiasi už ją smile.gif Šianakt jai pylė kraują, nes hemaglobinas nukrito, ir šiandien sakė sunkiai kalbėjo ir akis retkarčiais teatmerkdavo sad.gif Nu gal dar neviskas prarasta. labai labai tikiuosi kad išsikapstys..........

Kodel taip yra pasauly,tiek neteisybes verysad.gif stiprybes ,nepasiduoti,ir vilties ,perduokit jai ......
Atsakyti
Ugn*Ine - laikykis mieloji. 4u.gif 4u.gif wub.gif wub.gif

Gabija - Jūs mūsų bibliotekėlė wub.gif Labai ačiū už nuorodas. Nuostabu. tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif ...................................................

Labas vakaras, Mergaitės, 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
DONRA, man su limfoma viskas gerai kol kas. Atsinaujina man krūties, nes aš kaip ir du draugelius turiu - krūties ir limfomą.
Dėl limfomos nedaromi markeriai, tik po gydymo stebima paciento savijauta: pirmus metus gal kas tris mėnesius, po to kas pusę metų ar kas metus. Nelabai žinau, nes kai pastoviai gydausi krūties, tai ir limfinius mazgus kartu pasižiūri. Visos mes bijom atsinaujinimo, bet su tuo reikia susitaikyti. Man atrodo, kad didžiausia atsinaujinimo tikimybė po gydymo per tris metus, po to kuo toliau, tuo mažesnė. Jeigu tu gerai jautiesi, nekankina brochitai, viso kūno niežuliai, dusinimai, naktinis prakaitavimas, tai tikriausiai viskas yra OK.
Šiap aš nelabai suprantu, kaip gali gydytojai nepasakyti, kaip žmogui elgtis? Kur tu gydeisi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NBA: 31 sausio 2009 - 17:22
Matai ne tu viena tokia puokste turi group.gif
Pas mane autoimunine vilklige, nuo imunosupresijos issivyste limfoma( labai sunkiai gydziaus, einant hemijai i pabaiga perpilinejant krauja gavau uzkretima, auksini stafilokoka, turbut supranti ka tai reiskia po chemijos, visiskai sunyko raumeni, ne tik kad nevaiksciojau bet ir ranka nieko paimt negalejau) doh.gif po visu komplikaciju galutinai subirejo inkstai, nuo tada man yra atliekamos dializes, dar kad mazai nepasirodytu medikai mane hepatitu uzkrete doh.gif
Bet nuo depresijos neteko gydytis tongue.gif salia manes nuostabus zmogus, kuris uz ausu mane tempia is visu bedu wub.gif Tikrai dabar jauciuosi gerai, geriu tam tikrus papildus, tki i dializes kas 2 diena reik varyt doh.gif o apie persodinima inkstu man tik pasvajot su tokia puokste schmoll.gif
Tai va lyg ir esu mediku prieziuroj, nes dializuojamiems kas menesi kraujo tyrimai daromi, laiks nuo laiko kompas ir echoskopas unsure.gif
As is Klaipedos
Atsakyti
QUOTE(DONRA @ 2009 01 31, 20:04)
Pas mane autoimunine vilklige, nuo imunosupresijos issivyste limfoma( labai sunkiai gydziaus, einant hemijai i pabaiga perpilinejant krauja gavau uzkretima, auksini stafilokoka, turbut supranti ka tai reiskia po chemijos, visiskai sunyko raumeni, ne tik kad nevaiksciojau bet ir ranka nieko paimt negalejau) doh.gif po visu komplikaciju galutinai subirejo inkstai, nuo tada man yra atliekamos dializes, dar kad mazai nepasirodytu medikai mane hepatitu uzkrete doh.gif
Bet nuo depresijos neteko gydytis tongue.gif salia manes nuostabus zmogus, kuris uz ausu mane tempia is visu bedu wub.gif Tikrai dabar jauciuosi gerai, geriu tam tikrus papildus, tki i dializes kas 2 diena reik varyt doh.gif o apie persodinima inkstu man tik pasvajot su tokia puokste schmoll.gif

Sveikute, DONRA, 4u.gif
Taigi, ir Jums kuo dideliausios stiprybės. Gerai, kai yra kas palaiko, padeda, arba kai reikia sustato viską į vietas jausmuose. Gal galėčiau paklausti, kokius papildus vartojate?
Atsakyti
QUOTE(kavyte @ 2009 01 31, 17:26)

Po žarnyno operacijos leidžia labai stiprius nuskausminamuosius ir raminamuosius vaistus, tad ligoniukai kurį laiką vos įgali akis pramerkti ir prakalbėti. Kadangi operacija vyksta vietoje, kur švaros sunku prisilaikyti, dažnai išsivysto sepsis. Tai labai rimtas žmogaus imuninės sistemos išbandymas. Jei šioji atlaikys, viskas bus gerai. Apie kitokią baigmę geriau nešnekėkim. Jei pavyks susidoroti su sepsiu, gerokai klius vėžinėms ląstelėms. Jau kažkada rašiau, jog beviltiškai sergantys vėžiu ligoniai neretai po sepsio išsveiksta, nes organizmas kovodamas su kraujo užkrėtimu ir jo pasekmėmis, įpuola į beprotybę ir sunaikina savyje nemažai gero, bet ne mažiau ir blogo. Tikėkimės, jog Ugninės atveju taip viskas ir gausis. Atkentės, bet ne veltui. Dabar jai nėra sunku, nes visus pojūčius slopina vaistai. Iš reanimacijos žmonės išeina dažniausiai tik su keliomis prisiminimų nuotrupomis. Sunkiausia dabar jos mamai - ir matyti savo dukrą tokioje būsenoje, ir nematyti, o tik laukti nekalbių gydytojų kokio žodelio, yra beprotiškai sunku. Stiprybės joms.

Atsakyti
QUOTE(DONRA @ 2009 01 31, 20:04)
Matai ne tu viena tokia puokste turi group.gif
Tai va lyg ir esu mediku prieziuroj, nes dializuojamiems kas menesi kraujo tyrimai daromi, laiks nuo laiko kompas ir echoskopas unsure.gif
As is Klaipedos

Tikrai, pas tave puokštė gera. Gal, kad esi pastovioj gydytojų priežiūroj, todėl kažko papildomo ir nesiūlo. Sekant ligonius po limfomos gydymo, tyrimai tie patys, kaip ir tavo. Na ką, komanda, laikykimės!
Atsakyti