Mamytei irgi oda visa nusilupo. Kaip "gyvačiukė" pakeitė į naują odą. Rankų nagučiai buvo juodi (kai kur eidavo - nusilakuodavo), bet po chemijos nuaugo. Nuo kojų nagiukai nukrito, kai maudėsi vonioje. Taip ir išplaukė į paviršių, o kitoms moterims su kuriomis šnekėjau ir lašino tokius pat vaistukus nagiukai nenukrito. Čia kaip sureaguoja organizmas. Kai buvo kiti cheminiai vaistukai - nieko panašaus nebuvo.
Kad ir kokie nepatogumai bus - jie laikini ir būtinai praeis.
Mamytei irgi oda visa nusilupo. Kaip "gyvačiukė" pakeitė į naują odą. Rankų nagučiai buvo juodi (kai kur eidavo - nusilakuodavo), bet po chemijos nuaugo. Nuo kojų nagiukai nukrito, kai maudėsi vonioje. Taip ir išplaukė į paviršių, o kitoms moterims su kuriomis šnekėjau ir lašino tokius pat vaistukus nagiukai nenukrito. Čia kaip sureaguoja organizmas. Kai buvo kiti cheminiai vaistukai - nieko panašaus nebuvo.
Kad ir kokie nepatogumai bus - jie laikini ir būtinai praeis.
Laba diena Naktis praejo gerai,tik viena karta iki 38.5 sukilo temperatura,o ryte jau tik 37.5 buvo ir dabar.Tik labai silpna,vienu momentu vos nenualpau is virtuves i lova parsliauziau tiesiog As namie viena,telefonas kitam kambaryje buvo,tai ojoj kaip isigandau.Bet pagulejau valanda ir dabar atsikeliau - normaliai.
Sveikos mergaitės, Štai ir aš, jau atsigavusi po antro chemoterapijos lašinimo. Antras kartas buvo lengvesnis, po paklitakselio lašinimo, Jūsų ir gydytojos patarimu, gėriau deksametazoną dar tris dienas, taip išvengiau didelių skausmų. Antakiai išretėjo , blakstienos taip pat - dažyti jau neturiu ką, tik stipriai paryškinu akis kontūriniu pieštuku. Daug diskutavote forume per šias beveik dvi savaites. Dažnai pamąstydavau, kas taip Adis paveikė Jūsų diskusijose? Aš, kaip buvau minėjusi, gydausi ketvirtą kartą. Patyriau ir visišką apetito nebuvimą, kai negali net sriubos šaukšto nuryti dėl nežmoniško pykinimo ir uždarytos" stemplės, kai gydžiausi limfomą. Sekantis gydymas FAC schema, man jau toks baisus nebuvo. Baisus buvo trečias - kaip ir Arūnei leido docetakselį (taxoterą) ir gėriau tabletėmis xelodą. Teko iškęsti panašius skausmus kaip ir nuo paklitakselio, plaštakų ir pėdų žiaurų deginimą, kuris trukdavo beveik dvi savaites, rankų nagų atšokimą, odos trūkinėjimą ir lupimąsi. Plaukai kaip nekeista nuslinko tik į gydymo pabaigą. Dažnai vyrui sakydavau, kad geriau jau slinktų plaukai, negu kankintų tas košmariškas plaštakų ir pėdų deginimas, nes nieko namuose veikti negalėdavau, buvo sunku apsirengti, paeiti, negalėjau miegoti dėl skausmo...Po viso to manęs visai neerzina, kai rašote apie gydymo šalutinius poveikius. Aš manau, kad šis forumas tam ir yra, kad galėtume pasidalinti visais tais sunkumais, kuriuos tenka patirti, sulaukti patarimo, kaip elgtis vienu ar kitu atveju, nes čia rašo visos einančios tuo pačiu keliu. Dėl vėžio žymenų iš savo patirties galiu pasakyti, kad mano atveju jis neinformatyvus - jis visada buvo normos ribose, nors liga jau buvo.
laba diena, aš esu Ugn*inės draugė. Žinojau, kad ji čia lankosi, dabar susiradau jos žinutes, skaitinėju, čia ji rado paguodą ir palaikymą. Dabar kaip niekada jei reikia jūsu maldų. Ji šeštadienį pasijuto labai gerai, pasikalbėjom, planavom susitikti. Sekamdienį jos tėtis pasakė, kad ji guli lovoj ir nieko nenori. Pirmadienį naktį ją išvežė į ligoninę, nes užsikišo žarnos. Nieko negalėjo daktarai vietiškai padėti, tai operavo. Po operacijos būklė buvo sunki, todėl su greitąją išvežė į Santariškės. Šiuo metu ji renimacijoje, prisidėjo sepsis. Jos mamytė nesenai buvo ilesta pas ją, tai mažytė sąmonėje, prašė perduoti visiems linkėjimus ir pasimelsti už ją. Gydytojų prognozės........dabar viskas priklauso nuo jos ir nuo maldų. tai labai prašau pasimelskit, kad Dievas jai suteiktų šansą.
laba diena, aš esu Ugn*inės draugė. Žinojau, kad ji čia lankosi, dabar susiradau jos žinutes, skaitinėju, čia ji rado paguodą ir palaikymą. Dabar kaip niekada jei reikia jūsu maldų. Ji šeštadienį pasijuto labai gerai, pasikalbėjom, planavom susitikti. Sekamdienį jos tėtis pasakė, kad ji guli lovoj ir nieko nenori. Pirmadienį naktį ją išvežė į ligoninę, nes užsikišo žarnos. Nieko negalėjo daktarai vietiškai padėti, tai operavo. Po operacijos būklė buvo sunki, todėl su greitąją išvežė į Santariškės. Šiuo metu ji renimacijoje, prisidėjo sepsis. Jos mamytė nesenai buvo ilesta pas ją, tai mažytė sąmonėje, prašė perduoti visiems linkėjimus ir pasimelsti už ją. Gydytojų prognozės........dabar viskas priklauso nuo jos ir nuo maldų. tai labai prašau pasimelskit, kad Dievas jai suteiktų šansą.
O dieve,as kiekviena diena vis apie ja pagalvoju,dar norejau rasyti,kur Ugne*Ine dingo.Perduok jai didziausius ir nuosirdziausius linkejimus greiciau pasveikti Mes visos manau pasimelsim,tegul tik nepasiduoda. Papildyta: NBA ,gerai kad antras kartas buvo lengvesnis Bet kai perskaiciau,kiek tu jau iskentejei Laikykis.
Šiuo metu net perduoti linkėjimus negaliu, jos mamytę įleidžia tik valandėlei, būklė labai sunki, bet aš ją pažįstu, ji nepasiduos, tokio stipraus ir gyventi trokštančio žmogaus daugiau nepažįstu.
Šiuo metu net perduoti linkėjimus negaliu, jos mamytę įleidžia tik valandėlei, būklė labai sunki, bet aš ją pažįstu, ji nepasiduos, tokio stipraus ir gyventi trokštančio žmogaus daugiau nepažįstu.
Ugn* Ine - meldžiuosi už Tave. Kantrybės Tau ir ištvermės. Nepasiduok. Tu atlaikysi šį išbandymą. Tebūna Dievulis su Tavimi ir Angelai Sargai. Teišveda jie Tave į STIPRYBĖS IR SVEIKATOS KELIĄ. Laukiame sugrįžtančios pas mus.
Tai, kaip suprantu, Jūs nieko nuo tirpimo nevartojote. Mamytė irgi sakė nutrauks tuos vaistukus, ir žiūrės kas darosi, jei nieko neblogės, tai ir nebegers. Ačiū.
Man taip pat užtirpę padų pagalvėlės jau po pirmojo gydymo. Gydytoja sakė, kad nuo gydymo. Vartoti nieko nevartojau, nes gyventi netrukdo, o ir taip visko gaunu per akis. Papildyta:
SVETA, ačiū už gerus žodžius. Laikausi kaip tik galiu. Tiesa, prie visų savo vargų dar nepaminėjau 5 operacijų.
Sveikos mergaitės,
Štai ir aš, jau atsigavusi po antro chemoterapijos lašinimo. Antras kartas buvo lengvesnis, po paklitakselio lašinimo, Jūsų ir gydytojos patarimu, gėriau deksametazoną dar tris dienas, taip išvengiau didelių skausmų. Antakiai išretėjo , blakstienos taip pat - dažyti jau neturiu ką, tik stipriai paryškinu akis kontūriniu pieštuku.
Dėl vėžio žymenų iš savo patirties galiu pasakyti, kad mano atveju jis neinformatyvus - jis visada buvo normos ribose, nors liga jau buvo.
Sveika, NBA, jau atsigavusi po chemijos.
Puiku, kad taip ramiai žvelgiate į savo ligelę. Ir toliau kuo Dideliausios sveikatos Jums.
O Jums lašina tik Paklitakselį, ar kartu su Gemzaru? Ir markerio Jūs jau nebedarote niekad? Tai kaip vėl "sučiumpate", kad reikalingas gydymas?