Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 25, 22:39)
o kodėl taip blogai jautiesi?? aš nelabai susipažinau su tavo situacija dabar po savo pačios chemo, tad keliais žodeliais aprašyk ką būtent man  ax.gif

Ai,nezinau,kodel man taip blogai visada.Pirmadieni,antradieni man leidzia chemija ir5 dienas geriu prednizalona.Tai po pacios chemijos jauciuosi visai normaliai (tik si karta buvo iskart blogai,nes sukylo temperatura) tik pykina, skonis pasikeicia nu ir gerkle - burna paskauda.O mazdaug 7-8 diena pradeda kristi kraujas ir dar baigiu gerti prednizalona nuo 6 dienos,tai tada prasideda visi "malonumai",kazkoks stuporas uzeina,guliu i lubas ziuriu - taip blogai jauciuosi,nemoku paaiskinti,negaliu nei skaityti,nei teleko ziureti,pradeda pilvas skaudeti,silpnumas.panasi savijauta kaip po geros pjankes.Sestadieni,sekmadieni kitos savaites tik atsigaunu - o pirmadieni vel i chemija.Gydytuoja sako - taip ir turi buti.Kai normaliai jauciuosi - ir su dukryte visa diena pabunu (vakar buvo ji pas mane wub.gif ) ir vaziuoju visur (siandien su sese visa akropoly isvaiksciojom doh.gif ),labai nemegstu guleti,anksciau visur tik lekdavau,bet kai bloga - nu tikrai,vos iki tualeto paeinu.O tos geros savijautos per 14 dienu buna tik 3-4.Bet as tikiuosi jau beveik atkentejau,liko tik 2 kartai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 25, 22:06)
Ai,nezinau,kodel man taip blogai visada.

laikykis....tu klaipėdoj ane? dar klausimėlis besikartojantis, kur tau "tasai" yra??? Kokia rūšis? kokios prognozės?
Atsakyti
Sveikutės, Mergaitės, 4u.gif 4u.gif
Visoms geros dienelės, gerų tyrimų rezultatų ir viso kito geriausio. wub.gif

Saulėlydi, kaip laikosi Jūsų vyras? Ar jau pataisė "figūrą" nuo Jūsų patiekalų? tongue.gif Kokia jo savijauta ? Tikiuosi, kad viskas gerai... rolleyes.gif

Mieloji , Ugn*Ine. wub.gif Jei jau pradėjai valgyti, tai puiku. Jau tikriausiai žvitresnė esi? Kantrybės Tau... rolleyes.gif Ir gerų kraujo tyrimukų.

SVETA K. - friends.gif
Atsakyti
sveikutes merginos, skaitau Jusu foruma, laikas nuo laiko. Visoms linkiu daaaug sveikatos ir tikejimo! viskas bus gerai...
turiu klausima
tikiuosi galiu uzduoti. tikiuosi nuosirdaus atsakymo...
gimdos vezys.4 stadija. metastaze i kaulus. chemioterapija. kokia prognoze?viskas bus ok?kiek % isgyvenama sergant sia liga?
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 01 26, 12:25)
Sveikutės, Mergaitės, 4u.gif  4u.gif
Visoms geros dienelės, gerų tyrimų rezultatų ir viso kito geriausio. wub.gif

Saulėlydi, kaip laikosi  Jūsų vyras? Ar jau pataisė "figūrą" nuo Jūsų patiekalų? tongue.gif  Kokia jo savijauta ? Tikiuosi, kad viskas gerai... rolleyes.gif

Rasų lanka wub.gif vis neliedžiate man tyliai skaityti. Juokauju, žinoma, ačiū, kad prisimenate.
Užuojauta dėl močiutės....
Mano vyras laikosi gerai thumbup.gif Šiuo metu vėl Santariškėse. Šiuokart tiek ilgai nereikės gulėti. Gydimas duoda gerus rezultatus - liga sustabdyta. Transplantacija bus reikalinga, jei atkris. Tikiuosi ir meldžiuosi, kad to nebūtų. Dabar teks važinėtis beveik metus, kol tęsis gydimas chemoterapija doh.gif Bet susitaikėm ir nepanikuojam. Svarbiausia, kad jis gerai toleruoja vaistus - apart nuslinkusių plaukų, daugiau nieko blogo ir nebuvo. Na, dar energijos trūkumas....Mergaitės rašo, kad skausmingos kaulų čiulpų ėmimo procedūros, o maniškis sako, kad kai krauja iš venos ima, jaučia labiau nei imant kaulų čiulpus. Tai ir džiaugiuosi, ir daug nesipasakoju, nes matau, kad visoms skirtingai, ir kiekvienas turi nešti savo "kryželį"...
Tiesa, mano vakarai virtuvėje davė puikių rezultatų - per 3 savaites namuose MB priaugo 7kg 4u.gif

Mačiau, kad diskutuojate dėl Gelclair - tai taip pat individualu. Vyro palatoje gulėjo vienas, kurima tik gelclair padėjo, o kitam niekas negelbėjo - tik kažkokias vaistais užšaldė burną, kad galėtų pavalgyti, bet tada liežuvį susikandžiojo doh.gif Beja, Santariškių vaistinėje I-ame aukšte pardavinėja jį ir po 1 pokiuką, bet dienai reikia bent 3-jų.

Laikykitės visos 4u.gif Jau ir pavasaris ne už kalnų oro_buckis.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 25, 22:06)
ir vaziuoju visur (siandien su sese visa akropoly isvaiksciojom doh.gif ),

aš vengčiau tokių vietų, nes gali pasigauti kokią infekciją - o ji šiuo metu nepageidautina. Rinkčiausi pasivaikščiojimus parke
Atsakyti
QUOTE(miss_ @ 2009 01 26, 14:03)
gimdos vezys.4 stadija. metastaze i kaulus. chemioterapija. kokia prognoze?viskas bus ok?kiek % isgyvenama sergant sia liga?

Sveika, miss, 4u.gif
Manau, kad čia visų atsakymai ar pasisakymai nuoširdūs - kitokių ir nėra. tongue.gif O apie 4 st. ką galima pasakyti? Gydytojai niekada ,esant tokiai stadijai nekrykštauja ir kaži kokių vilčių neteikia. O prognozės... g.gif Vienos yra statistikoje, kitos realiuose pavyzdžiuose, o trečios mumyse pačiuose. Kaip Adis kažkada mane ramino:" 4 st. gera tuo, kad nebereikia bijoti, kad pereisi į dar aukštesnę." Dabar svarbu kuo kokybiškiau ir ilgiau gyventi. Tokia užduotis. Ir visa tai daroma ne be Dievo, gydytojų ar paties ligoniuko pagalbos. Tikėti, tikėti...

Saulėlydi tongue.gif tongue.gif Džiugu dėl Jūsų. 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 26 sausio 2009 - 13:27
QUOTE(rasų lanka @ 2009 01 26, 15:24)
Sveika, miss, 4u.gif
Manau, kad čia visų atsakymai ar pasisakymai nuoširdūs - kitokių ir nėra. tongue.gif O apie 4 st. ką galima pasakyti? Gydytojai niekada ,esant tokiai stadijai nekrykštauja ir kaži kokių vilčių neteikia. O prognozės...  g.gif  Vienos yra statistikoje, kitos realiuose pavyzdžiuose, o trečios mumyse pačiuose. Kaip Adis kažkada mane ramino:" 4 st. gera tuo, kad nebereikia bijoti, kad pereisi į dar aukštesnę." Dabar svarbu kuo kokybiškiau ir ilgiau gyventi. Tokia užduotis. Ir visa tai daroma ne be Dievo, gydytojų ar paties ligoniuko pagalbos. Tikėti, tikėti...

Saulėlydi tongue.gif  tongue.gif  Džiugu dėl Jūsų. 4u.gif  wub.gif

aciu labai, skaitysiu 10 kart i diena 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(miss_ @ 2009 01 26, 14:03)

sveikutes merginos, skaitau Jusu foruma, laikas nuo laiko. Visoms linkiu daaaug sveikatos ir tikejimo! viskas bus gerai...
turiu klausima

Vilties,tikejimo ir begalinio ryzto iveikti liga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(miss_ @ 2009 01 26, 13:03)
turiu klausima

Tai gali žinoti tik dievas.Gydytojai ir tai ne visi imasi prognozių.Statistikos galima pasiieškoti internete, bet tai ir yra statistika.Vienas išgyvena 10 metų, kiti 10 po metus , daliname iš 11-jų , gaunasi 1 metai ir 8 mėnesiai.Jei esi pirmasis nusirausi plaukus iš nevilties.O kas gali paneigti , kad nesi pirmas?
Nereikia prarasti vilties.Daug priklauso nuo organizmo imuniteto, o ir auglys yra kelių rūšių, vienos gerai pasiduoda gydymui ir žmogus gali gyventi ilgai, kitos yra labai piktos, jas blogai veikia chemo greit metastazuoja.
Pavyzdžiui mano "draugelis" iki šiol taip ir elgėsi, jo dėka per tris metus laukia 4 operacija ir 4 chemo ciklas.

Pas mane pražydo žibutė.Labai šviesūs žiedeliai- maža saulutės.
Pernai parsinešiau iš miško ir pasisodinau į vazoną, leidau lauke pažiemoti, o prieš savaitę padėjau ant palangės.
Kas gali paneigti , kad nesulaukiau pavasario?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 26 sausio 2009 - 19:10
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 01 26, 21:04)
Pas mane pražydo žibutė.Labai šviesūs žiedeliai- maža saulutės.
Pernai parsinešiau iš miško ir pasisodinau į vazoną, leidau lauke pažiemoti, o prieš savaitę padėjau ant palangės.
Kas gali paneigti , kad nesulaukiau pavasario?

Su pavasariu , Gabija 4u.gif wub.gif
Nors ir šviesūs žiedeliai - vis tiek gyvybė. Tai geras ženklas
Atsakyti
Su šviesiais žiedeliais,Gabija! 4u.gif
-----------

Pasiilgom Adis.
Kurgi tie mūsų Švelnukai,mergaitės...?
Ūkanota,daryk tvarką,reikia visas apdalinti. mirksiukas.gif

Jei kas buvo ne taip,kviečiu užmiršti.
Mūsų gyvenime ir taip užtenka emocijų,nebedauginkime jų bent čia.

Kviečiu draugystei visas,mergaitės. Nes nepatinka man ta stojusi nejauki tyla. schmoll.gif
Sustatykime viską į savo vietas user posted image
user posted image
Atsakyti