Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 24, 00:34)

o tau nepaskyrė Gelclair, man jos iškart paskyrė, nuo opų, burnos skausmo ir visų kitų "kakių burnoje".

Mano mama irgi šitą naudojo, kai jau žinojo po kažkelintų chemo - vos tik pradėdavo rastis "punksnos burnoje" - kai ji pati sakė, tai ir tepdavosi. Veiksmingiau negu visokie Kamistad, hexoral...
Atsakyti
Mergaites ,butina valgyti,nes prie visu bedu prisides dar ir issekimas.

Labas vakaras 4u.gif .
Atsakyti
Radau ta Gelclair per Vaistai.lt,nu bet kaina jo blink.gif 287 lt.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 24, 19:49)

Dėžutėj 21 pakelis (atrodo). Galima iš karto pirkt keletą. Bet vaistinės mažesnės tiktai neužsakinės, jei visos dėžutės nepirksit....Sesė mamai Kaune prie klinikų buvo pirkusi gal 2 pakiukus...
Tai nebet rastumėt, kas po kelis parduoda arba keliom forumietėm ar palatos kaimynėm susimetus kas išeitų.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 01 24, 21:51)
Dėžutėj 21 pakelis (atrodo). Galima iš karto pirkt keletą. Bet vaistinės mažesnės tiktai neužsakinės, jei visos dėžutės nepirksit....Sesė mamai Kaune prie klinikų buvo pirkusi gal 2 pakiukus...
Tai nebet rastumėt, kas po kelis parduoda arba keliom forumietėm ar palatos kaimynėm susimetus kas išeitų.... blush2.gif

Aisku 4u.gif Pirmadieni vaziuosiu i ligonine,paklausiu gydytuojos,paskui vaistineje,ar parduoda po kelis maiselius.O as jau pradejau svajoti,gal kompensojami rolleyes.gif
Atsakyti
laba diena, mergaites,
Gal ne visai dabar i tema, bet as labai norejau paklausti, po gydymo kokie tyrimai yra daromi ir kas kiek laiko.
Foruma skaitau pastoviai ir viska, zinau, kad tikrai buvo rasoma apie tai, tik, va beda ta, kad nerandu kur sad.gif
Aciu labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gruode33 @ 2009 01 25, 00:29)
laba diena, mergaites,
Gal ne visai dabar i tema, bet as labai norejau paklausti, po gydymo kokie tyrimai yra daromi ir kas kiek laiko.
Foruma skaitau pastoviai ir viska, zinau, kad tikrai buvo rasoma apie tai, tik, va beda ta, kad nerandu kur sad.gif
Aciu labai smile.gif

Laba.

Galiu tik papasakot kas buvo man daroma, nes bendros tvarkos irgi neprisimenu.
Dare echo, kraujo tyrima bendra, kraujo markerius, rentgena, mamograma. Pagal nusiskundimus dare dar kaulu scintigrama.

Skaitau apie apetito praradima ir suprantu, kad man nebuvo tokiu problemu. Visa laika valgiau. Gal kitoki maista, gal maziau, bet noras nebuvo dinges...

Laikykites! Butinai palaikykit savo fizini kuna...Valgykite unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gruode33 @ 2009 01 25, 01:29)

Sveika, Gruode, 4u.gif
Mamytė maždaug kas 3 savaitės darosi bendrą kraujo tyrimą, nes geria Tamoksifeną. Bet tai mes savo nuožiūra darome. Jei kas būtų, pasidarytume ir tankiau. Baigus chemiją, po 3 mėnesių reikia darytis vėžio žymenį ( markerį), nes tik po 3 - 4 mėnesių išsivaikšto cheminiai vaistukai ir atsistato organizmas. Jei darytume anksčiau, gali rodyti netikslius duomenis. Bet Gabija pažįsta savo organizmą ir markerį darosi dažniau. Taip pat praėjus pusmečiui darysime vidaus organų echoskopiją, eisime pas ginekologą. Tai tiek žinau. Visa tai mums irgi bus pirmą kartą po gydymo. Šiuos tyrimus paskyrė mūsų onkogydytoja. Apie plaučių rentgeną nežinau, bet kai atvažiuosime pas gydytoją, gal dar irgi sakys. g.gif Bet jeigu turite kokių nusiskundimų, aišku, reikia kreiptis anksčiau. Pvz. mamytei suprastėjo regėjimas, tai iš šeimos gydytojos pasiėmėme siuntimą pas akių gydytoją. Arba, truputi buvo žemi leukocitai, tai skambinau onkogydytojai ir klausiau, ar reikia ką nors šiuo atveju daryti. Tada iškart yra ramiau, arba žinome , kaip toliau reikia elgtis. Sėkmės ir sveikatėlės 4u.gif wub.gif

Visoms Mergaitėms geros dienos ir geros sveikatėlės. wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 25 sausio 2009 - 13:24
QUOTE(Gruode33 @ 2009 01 25, 00:29)
laba diena, mergaites,
Aciu labai smile.gif

[QUOTE]laba.man tai po chemo du kartus per savaite daro kraujo tyrimus,o kai kraujas atsistato ,tada vienakart per savaite iki kitos chemo ax.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif

Manęs barti nereikia, manau, kad valgydama ir kišdama sau per prievartą maistą, tik pabloginčiau padėtį, nes dar ir vemčiau, tad tuomet prie mano ir taip jau išsekinto organizmo prisidėtų ir kiti blogi dalykai. Apetitas atsiras po biškutuką, svarbu neprievartauti organizmo (to laikiausi ir būdama sveika, valgydavau tik tiek kiek norėdavau ir nei kąsnio daugiau ir tik tada kai norėdavau, o ne kai reikėdavo).
Aš nuo vakar jau valgau po truputėlį, šiandien manau jau valgau tikrai gerai. Jau ir daugiau ko noriu. Per tas kelias dienas numečiau tris kg, atrodau tikrai kūūūūūūda, nes iki tol tesvėriau 52. Tačiau svoris atsistatys, nes valgyti jau pradedu, kaip normalus žmogus smile.gif tik gal kiek išrankesnė pasidariau biggrin.gif
Plaukučiai dar visi savo vietose, tiesiog nei vienas nekrenta, viskas kaip seniau, tad gal man tas kritimas prasidės labai labai staigiai ir gausiai g.gif Na tai manau mažiausias rūpestis.
Leidžiuosi sau į pilvuką vaistus, atstatančius kaulų čiulpus, ryt kaip tik einu tyrimus kraujo daryti, tikiuosi jie bus labai geri rolleyes.gif

QUOTE(arune @ 2009 01 24, 13:03)
Ugn*Ine, už nevalgymą tai  user posted image
Kur tai matyta,nevalgyti nuo antradienio?

Paskaityk čia,gal ką padės http://www.loc.lt/index.php?2143980895

ui ne, manęs mušti nereik biggrin.gif viskas gerai, aš buvau ir anksčiau tokia, jei valgau tik tada kai noriu. Dabar tiesiog valgyti visai nenorėjau, tad...

QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 24, 14:58)
Labas smile.gif Ne nepaskyre unsure.gif Reikes paklasusti,man sake su Hexoraliu skalauti.

Kaina gal ir didžiulė, tačiau efektas thumbup.gif vos pajunti kad kas ima rastis, praskalauji ir nebėr po nakties.

QUOTE(ifauru @ 2009 01 24, 17:19)
Mano mama irgi šitą naudojo, kai jau žinojo po kažkelintų chemo - vos tik pradėdavo rastis "punksnos burnoje" - kai ji pati sakė, tai ir tepdavosi. Veiksmingiau negu visokie Kamistad, hexoral...

veiksmingumas superinis tikrai thumbup.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 24, 19:49)

na taip, kaina didžiulė, bet efektas toks tikrai jau stebuklingas man pasirodė, nes vakare pajutau, kad opelės susidarė ant gomurio keliose vietose ir giliai gerklėj, tai puoliau skalauti prieš miegą, na ir ryte pabudau jau be skausmo ir visiškai nebejutau jokių žaizdelių.
Atsakyti
Ugne*Ine ,saunuole,kad valgai thumbup.gif Del to vaisto paklausiu ir gyd.ir vaistineje,nes kai man liko 2 chemijos,tai man gal ir nebereikia 21 pakelio.Ir iki siol viskas buvo pakenciama su ta burna,tik si karta doh.gif Bet manau gal cia dar del infekcijos,del aukstos tempos ir del stipriu antibiotiku man taip pablogejo.
O vaistus i pilva tau iskart reikia leistys? Matyt pruklauso nuo gydymo irgi,man tai tik 7 diena po chemijos reikia pradeti,tik tada pradeda kraujas "kristi".

rasu lanka mano mamai irgi sedeti ilgai negalima,jai labai rimtos problemos su stuburu verysad.gif Bet netgi po operaciju ja vezdavom is Vilniaus ir is Kauno iki Klaipedos su masina,padarydavom gulima padeti-nuleisdavom priekine sedyne ir jinai vaziavo guledama.Gal ir jums taip pabandyti,nes operuotis vis geriau arba Klaipedoje,arba Kaune g.gif

Gabija ,primenu kad jeigu galesi - paklausk del vesbucio prie ligonines,arba tel. uzrasyk rolleyes.gif Nes as rytoj i ligonine,tai negaleiu jau priminti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 25 sausio 2009 - 18:53
QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 25, 19:49)
Ugne*Ine ,saunuole,kad valgai thumbup.gif Del to vaisto paklausiu ir gyd.ir vaistineje,nes kai man liko 2 chemijos,tai man gal ir nebereikia 21 pakelio.Ir iki siol viskas buvo pakenciama su ta burna,tik si karta  doh.gif Bet manau gal cia dar del infekcijos,del aukstos tempos ir del stipriu antibiotiku man taip pablogejo.
O vaistus i pilva tau iskart reikia leistys? Matyt pruklauso nuo gydymo irgi,man tai tik 7 diena po chemijos reikia pradeti,tik tada pradeda kraujas "kristi".

nu tai, chemiją aš baigiau ketvirtadienį, o pradėjau leistis nuo šeštadienio, daktarė pasakė, kad nenoriu laukti, kol tau kraujas pablogės unsure.gif va ir leidžiuosi, tai čia visos gauname leistis tuos pačius ane?

o kodėl taip blogai jautiesi?? aš nelabai susipažinau su tavo situacija dabar po savo pačios chemo, tad keliais žodeliais aprašyk ką būtent man ax.gif
Atsakyti