Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

Ačiū , brangios , SVETA K. ir Arūne. Močiutė iškeliavo, bet visi išlikome ramūs.Visame ore tvyrojo nuojauta, kad jai dabar labai gerai. Pasišnekėjus su kitais - tai jautė visi. Ir tai dar guodė, kad ji labai norėjo iškeliauti. Net dar prieš mirtį sugebėjo juokauti: " VISKAS jau artėja... kad tik mano Pranciškus (jos vyras 30 metų už ją vyresnis) TENAI nebūtų kitos susiradęs. Ką tada darysiu." O senelis jau senai miręs - prieš 30 metų. Taip pasibaigė ūkininko ir dvarelio mergos meilės istorija čia. Dabar ji tęsiasi kitur.

Kur operuotis , mes dar nežinome. Ir ar išvis galėsime? g.gif Ką rodys markeris, echoskopija...
Gydytojas kalbėjo apie Klaipėdą. Bet mums būtų geriau dar arčiau - Šiauliuose, nes mamytei nugarą reikia saugoti, negalime ilgai sėdėti. Bet nežinau ar daro Šiauliuose? Reiks išsiaiškinti. SVETA, ačiū už info.
Atsakyti
vysniuke, priesh kelis puslapius mergaites apie tai shnekejo... berods Adis sake, kad ar verta pasidaryti genetini tyrima, ir paskui neramiai su ta zinia gyventi....

Ash jauciu, kad pas mane gal but irgi Tas genas yra (musu sheimoj beveik visos mociutes diedukai mire nuo vezio nesulauke nei 60 metu, mano mamyte net 55 nesulauke, tetis opreuotas bet tikrinames kas puse metu)... ash nezadu nei sau, nei savo sheimai nervu gadinti, kas duota, tas duota, o geriausia pagalba, mano maynmu, sveikai gyventi ir kas metus ar puse, jei labai neramu sveikata tikrintis... ash taip ir darau, bent jau stengiuosi...

Sveikateles visoms, neapleidziu jusu, nes man vis rupi, kaip gyvuojat, kaip kovojat, palaikau kumshtukus patylom ax.gif 4u.gif

Rasu lanka, uzuojauta... 4u.gif zmogus nemirshta, jis tik tampa nematomu... bent ash taip save nuteikiu, ir kasdien shenkuosi su mama uzsidegusi zvakute.

Atsakyti
QUOTE(vysniuke1 @ 2009 01 23, 23:18)
nes as tikiu, jei sia liga pradzioje  rasti, tai galima padet zmogui..

Sveika, 4u.gif
Na, kad Jūs viską teisingai ir žinote. Reikia tikrintis ir tikrintis. Pradinė stadija beveik visada išgydoma bet kokios rūšies. Tik svarbu sugauti pradžioje. O dėl paveldimumo. Tai galima susirgti , o galima ir nesusirgti. Gali būti taip, kad kelios kartos paveldi ligą, po to viena ar kelios nepaveldi, dar po kurio laiko vėl tai atsikartoja. Tikrintis reikia, bet nereikia galvoti, kad "aš jau tikrai susirgsiu"...

Sveikute, Pinacea 4u.gif 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 23 sausio 2009 - 21:35
[quote=Pinacea,2009 01 23, 22:30]
vysniuke, priesh kelis puslapius mergaites apie tai shnekejo... berods Adis sake, kad ar verta pasidaryti genetini tyrima, ir paskui neramiai su ta zinia gyventi....

Ash jauciu, kad pas mane gal but irgi Tas genas yra (musu sheimoj beveik visos mociutes diedukai mire nuo vezio nesulauke nei 60 metu, mano mamyte net 55 nesulauke, tetis opreuotas bet tikrinames kas puse metu)... ash nezadu nei sau, nei savo sheimai nervu gadinti, kas duota, tas duota, o geriausia pagalba, mano maynmu, sveikai gyventi ir kas metus ar puse, jei labai neramu sveikata tikrintis... ash taip ir darau, bent jau stengiuosi...

nepamaciau, kad kalbeta..
nervu gadint nesinori.. bet kai myli zmogu noris, kad jam butu gerai,,
labai sunku priverst vyra nueit pasitikrint..vyrai kaip mazi vaikai.. jam gydytoja patare tik plauciu rentegena daryt g.gif pries tris menesius dares..
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 01 23, 20:21)
Sveikos, visos Mergaitės 4u.gif  4u.gif 
Visoms kuo geresnės sveikatos, geros nuotaikos, stiprybės, ramybės, tikėjimo, užsispyrimo, žinojimo, galėjimo, vilties.......... wub.gif

Buvome pas akių gydytoją. Katarakta. unsure.gif Reikia operacijos.  verysad.gif
Paklausėme, ar tai nuo chemijos. Tai pasakė, kad jokiu būdu. Chemija gal galėjo šiek tiek priartinti ją, bet ir tai mažai tikimybės. Dešinės akies lęšiukas labai susidrumstęs, o kairės dar nedaug. Bet jei nebus operuojama, galima susilaukti ir blogesnio. Operacijų atliekama daug. Kaip gydytojas pasakė - "mes visi turime kataraktas, tik vieniems tai pasirodo anksčiau, kitiems vėliau. Yra ir trisdešimtmečių išoperuotų." Akiniai čia išvis nieko nepadės. Skubėti labai nereikia, bet ... Tai mes dabar palauksime, kol kitą mėnesį susitiksime su savo onkogydytoja, bus nuodugnesni tyrimai, žiūrėsim, ką jie mums rodys, tai ir apie tai pašnekėsim. Gal kam nors yra daryta tokia operacija, ar kokiam artimam ? Ar labai sudėtinga operacija? Jei kas žinote - gal galite pasidalinti ? Kada jau sugalvosime, tai vėl turime eiti pas jį ir gauti siuntimą. Sakėme, kad vartojame ir Tamoksifeną. Pasakė - nesvarbu.

Ši savaitė mūsų šeimoje nebuvo rami. Vakar į Kelionę palydėjome močiutę (tėtės mamą) . Gyveno šalia tėvelių. 16- os metų pagimdė mano tėtę. Nuo 18 m. galvoje turėjo auglį. Gydytojai atsisakė operuoti. Taip ir nesikreipė daugiau. Nuo jaunystės kalnai vaistų dėl kitų ligelių. Nepaisant to, pagimdė dar tris vaikus. Taigi 3 sūnus ir dukrą. Juos užaugino.  Sulaukė 86 metų. Ir ramiai ir tyliai paliko šį pasaulį visai ne dėl auglio... Mamytė pačiose laidotuvėse nedalyvavo (tik pirmą vakarą), nes sukilo kraujo spaudimas, savijauta buvo visai nekokia. Neramu buvo ir mums dėl jos. Mylėjo ji savo anytą.  O dar vakar po gedulingų pietų, mamytę aplankė visas būrys giminaičių. Visa troba spinduliavo Šviesa, palaikymu, meile, prisiminimais,šypsenomis. Šypsojosi ir mamytė. Ir svečiams išėjus dar ilgai pasakojo savo įspūdžius. ..Ir vėl ramu.  wub.gif

Gal nesupyksit už mano  "literatūrą". Visoms kuo geresnio vakaro.

sveika,mano dieduliui dare kataraktos op.buvo vienintelis budas islikti matanciam,op.nebaisi komplikaciju beveik nebuna,o ir greit is ligonines isleido,labai dziaugesi atsimenu sako as vel matau visus,dabar jam A+A,likit sveiki 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 01 24, 00:34)
sveika,mano dieduliui dare kataraktos op.buvo vienintelis budas islikti matanciam,op.nebaisi komplikaciju beveik nebuna,o ir greit is ligonines isleido,labai dziaugesi atsimenu sako as vel matau visus,dabar jam A+A,likit sveiki 4u.gif  4u.gif

Ačiū. 4u.gif O Jūs nežinote, ar jam lazeriu darė ar kaip? Ar visam narkozę , ar vietiškai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 23 sausio 2009 - 22:38
QUOTE(rasų lanka @ 2009 01 23, 22:38)
Ačiū.  4u.gif O Jūs nežinote, ar jam lazeriu darė ar kaip? Ar visam narkozę , ar vietiškai?

jam dare jau senokai ir pilna narkoze buvo smile.gif
Atsakyti
Labu visoms 4u.gif
Tai va mergytės šiandien antra diena, kai aš jau namučiuose....vos judėjau iki dabar....ogogogo kaip veikia ta chemoterapija blink.gif
Daktarai, man sakė, kad mano sarcomai gydyti reikia stipriausios chemoterapijos, ir jos reikės jei viskas ok, visus pusė metų, na savijauta tragiška buvo tas dienas kai lašino, miegojau ir kitą laiką laksčiau šlapintis....kol kas plaukučiai vietoje, tik dar neplauti rolleyes.gif šiandien visą dieną pragulinėjau nes tik atsikėlus jausdavausi laaaabai silpnai, dabar vakaras, savijauta geresnė, taip tikiuosi, kad ryt jausiuosi taip, kaip aš dabar jaučiuosi, nes atvažiuos mano sūnėnas :)ir šaip aš taip savo mažosios pasiilgusi, taip norėčiau, kaip senais laikais su ja voliotis ant žemės ir dūkti, dūkti, dūkti....dėl to ir laikau save už "pavaduko" žinot, kai antrą dieną varė chemo šnekėjausi jau su Dievuliu...tiesiog jo kviečiausi...savijauta buvo baisi, dabar šalutiniai poveikiai kuriuos jaučiu yra: visiškas apetito nebūvimas, tiksliau nuo antradienio nieko nevalgau...nu neina nei kąsnio paimt į burną, skonis burnoje labai pasikeitęs, visoks šokinėja tai kartu, tai saldu, bet esmė , kad labai neskanu. Ką panos galite patarti dėl apetito ir dėl skonio?

QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 21, 19:22)
***** si karta taip skauda burna,nepraeina,lezuvis labai skauda,sunku valgyti,dabar paziurejau po lezuviu - ten kraujas unsure.gif Nors skalauju ir su soda ir su medetkom,ryte ir vakare su Heksoraliu.

o tau nepaskyrė Gelclair, man jos iškart paskyrė, nuo opų, burnos skausmo ir visų kitų "kakių burnoje".

QUOTE(adis @ 2009 01 21, 22:43)
ragnez, visiškai sutinku, bet...Iš kur SVETOS K. baimės dar nepradėjus gydymo (pameni), Ugn*ines, tavo nenoras pradėti chemiją iš tokių pat ligonių. 

aaaaa, čia aš gal ką ne taip pasakiau unsure.gif
Atsakyti
Ugn*Ine, už nevalgymą tai user posted image
Kur tai matyta,nevalgyti nuo antradienio?

Paskaityk čia,gal ką padės http://www.loc.lt/index.php?2143980895
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 24, 01:34)
Labu visoms 4u.gif

o tau nepaskyrė Gelclair, man jos iškart paskyrė, nuo opų, burnos skausmo ir visų kitų "kakių burnoje".

Labas smile.gif Ne nepaskyre unsure.gif Reikes paklasusti,man sake su Hexoraliu skalauti.

Vargsiuke,laikykis 4u.gif 4u.gif 4u.gif Ta savijauta praeis.Del skonio tai man irgi fuuu,viskas neskanu,bet stengiuosiu nors buna nenoriu vis tiek valgyti,nors po truputi,kitaip visai nusilpsim mirksiukas.gif As jau trecia diena valgau tik skysta maista ir beveik nekalbu,del to lezuvio,kad greiciau uzgytu.Tai turiu sriubas 3 rusiu,kad neatsibostu biggrin.gif Viska su blenderiu sumalu,kad ne vien vanduo butu.Ryte tokia skysta varske darau irgi su blenderiu varske+kefiras.Dar pataria valgyti daugiau salto maisto.Valgyk,nors po sauksta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 24, 01:34)
Labu visoms 4u.gif
visiškas apetito nebūvimas, tiksliau nuo antradienio nieko nevalgau...nu neina nei kąsnio paimt į burną, skonis burnoje labai pasikeitęs, visoks šokinėja tai kartu, tai saldu, bet esmė , kad labai neskanu. Ką panos galite patarti dėl apetito ir dėl skonio?

Mieloji, Ugn*Ine, 4u.gif wub.gif
Negalima nevalgyti. Tu privalai save "perlaužti ". Kaip SVETA sako - nors po šaukštelį . Nusistatyk, kad pvz, kas pusvalandį ar 20 min. suvalgai nors trupinėlį. Nors ir neskanu, nors ir pykina ar dar kokie "šlykštukai" darosi. Taip darė mamytė, kai visai negalėjo valgyti. Dar chemoterapija lt. skaičiau, kad galima prieš valgį išgerti lašiuką vyno. Jis truputi sužadina apetitą. Bet apie tai reikia šnekėti su gydytoju. Dar žinau, kad yra geras toks kaip syrupas apetitui kelti. Labai gaila, kad pavadinimo nepasižiūrėjau. Jį gerdavo ligoninėje kūdos ligoniukės, ir valgydavo normaliai. Jos sakydavo, kad visai nevalgė, tai gydytoja liepė jį nusipirkti. Joms padėdavo. Mamytei kaip tik reikėjo mažinti svorį, tai ir neužsifiksavo, bet vaistinėj paklausus gal pasakytų ką nors. Skonio mamytė irgi neturėjo puse metų, kol lašino. Tik šiek tiek atsirasdavo prieš sekantį lašinimą. Dėl to jau nieko nepadarysi.

SVETA K. 4u.gif wub.gif - ŠAUNUOLĖ, kad stengiesi valgyti, ir dar sugalvojai sau palankių būdų, kaip tai daryti. bigsmile.gif O mano mamytei burną skalauti gydytoja liepė su Tantum Verde. Tai su juo skalaudavo , kai būdavo ligoninėje, o namie virdavom medetkų nuovirą kasdien.

Taip, dar prisiminiau, kad yra Balvočiūtės arbata, gerinanti apetitą, skatinanti skrandžio sulčių išsiskyrimą, kepenų ir kasos veiklą - Nr. 1

Laikykitės, brangiosios ir sveikit. wub.gif
Ir visoms Mergaitėms laba diena, ir gero savaitgalio. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 24, 00:34)
Labu visoms 4u.gif
dabar šalutiniai poveikiai kuriuos jaučiu yra: visiškas apetito nebūvimas, tiksliau nuo antradienio nieko nevalgau...nu neina nei kąsnio paimt į burną, skonis burnoje labai pasikeitęs, visoks šokinėja tai kartu, tai saldu, bet esmė , kad labai neskanu. Ką panos galite patarti dėl apetito ir dėl skonio?

Tokia problema buvo per pirmą chemo.Tiesiog gulėdavau ir mintyse vartydavau menių , ko aš norėčiau.Po ilgo galvojimo atsirasdavau produktą , kuris atrodydavo , kad tinka.Dažnai tai būdavo kokių nors kruopų košė.
O ką naudoti apetito skatinimui reiktų paklausti onkologo.Vanduo su citrina , spanguolių sultys manau nepakeks.
Be to atsižvelgiant į tokį ilgą badavimą , valgyti ir gerti sultis reikia pradėti dažnai ir po truputį, gerti daug vandens.
Atsakyti