Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

QUOTE(ragnez @ 2009 01 21, 23:10)
brolis - atsiunte UpToDate duomenu bazes naujausius straipsnius apie tiesiosios zarnos gydyma amerikoje - chirurgini bei adjuvantine (ir neoadjuvantine) chemo/radioterapija. siame forume tokios info nera ir negali buti, nes bendrauja ne medikai, ne profesionalai...

O gal galėtume ta info pasidalinti - tais straipsniais - pas šiuo metu situacija tokia, kad vėl kažko radikalaus reikės....O dar vakar mama sukarčšiavo - virusas, aiškiai, tėtis užkrėtė, bet vis tiek negera ir dar už pusantro šimto kilometrų tik patarimais ir tegaliu padėt....
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 01 22, 09:45)
O gal galėtume ta info pasidalinti - tais straipsniais - pas šiuo metu situacija tokia, kad vėl kažko radikalaus reikės....O dar vakar mama sukarčšiavo - virusas, aiškiai, tėtis užkrėtė, bet vis tiek negera ir dar už pusantro šimto kilometrų tik patarimais ir tegaliu padėt....

Aš irgi tik užsieniečių moksliniais straipsniais domiuosi, kad žinoti kaip yra ir ko tikėtis. Ir žinai, optimizmo jie neprideda. Kaip dangui (i.e. USA), taip ir ant žemės (i.e. LT), o viskas vis vien Dievo valioje. Straipsniai straipsniais, o paskaičius amerikonų onko-forumus, kaip jie ten su stomomis ir jų atsikratę gyvena ar kupini vilties, bet, deja, labai trumpam, bandomose studijose dalyvauja, norisi žliumbti.

Maniškis, šiaip už mane žymiai gudresnis, pradžioje onko-informacijos vengė, bet po to prisėdo ir sužinojo tiek, kiek dar ne kiekvienas gydytojas žino. Optimizmo tai jam nė kiek nepridėjo, užtat atsirado kažkiek beprotybės, kuri, ačiū Dievui, jam kažkaip padeda gyventi. Šalia jo būti dabar sunku, bet be jo būtų dar sunkiau...

Gydytojai, kurie mus gydo, tuos straipsnius yra irgi skaitę ir dėl mūsų padaro viską, kas įmanoma padaryti Marijos žemėje ar USA. Tik, deja, jų galimybes dažniausiai riboja mūsų neduodami pinigai, o kartais, bet retai, - instrukcijos. Instrukcijų jie neperlips už jokius pinigus, t.y. jei LT kokie vaistai ar gydymo schema nėra patvirtinti, jie jų neskirs. Kai maniškiui buvo sepsis ir aš per inetą sužinojau, kad pasaulyje yra vienintelis šios ligos gydymui skirtas vaistas, naudojamas beveik visame pasaulyje, bet ne EU ir LT, reanimacijos gydytojai, beje, gerai pažįstami, pasakė, jog jie TIKRAI šių vaistų nenaudos ir net kalbų apie tai negali būti.

Tai ką daryti - skaityti tuos straipsnius ar ne? Rinkis pati. Nemažai jų, nemokamų, voliojasi inete, ir jie ten nesunkiai randami.

Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 01 22, 00:35)

SVETA K. ATSIPRAŠAU-emocijos. verysad.gif Nesusivaldžiau. Tik nepabėk, būk gera
.

Nieko tokio 4u.gif Bet neslepsiu,vakar man buvo"zliumbimo vakarelis" prie kompo.Mano emocijos dabar nestabilios,pati suprantu kad buna neadekvaciai reaguoju i viska doh.gif doh.gif doh.gif

QUOTE(vi_ @ 2009 01 22, 15:27)
Šalia jo būti dabar sunku, bet be jo būtų dar sunkiau...

Vi,kaip man patiko sis sakinys,kokia tiesa jame wub.gif
Atsakyti
Sveikutės, Mergaitės, 4u.gif wub.gif

QUOTE(Joma @ 2009 01 21, 20:52)
laba diena, as cia rasau pirma karta, ir apskritai forume rasau pirma karta, todel prasau nepykti, jei ne cia pataikiau, bet matau kaip jus cia graziai bendraujate, matote turiu tokia problema mano mamyte serga kruties vežiu 4 stadija, as del to labai pergyvenu savyje, visai neturiu su kuo pasikalbeti, gal galetumete parasyti, gal cia yra tokia tema snekama, labai aciu už atsakyma verysad.gif

Labas,Joma,
Pataikei ten, kur tau reikia. Mano mamytė serga krūties IV stadija, su mts. stubure. ax.gif Net nežinau, kas tave domina, neramina ir ką norėtum išgirsti. Klausk ir pasipasakok. Vien pergyvenant problemos nesisprendžia. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 22 sausio 2009 - 22:24
atsiprasau, kad isiterpsiu. turiu klausimuka. kazkada teko guleti kauno onkologiniam, prisiminimai labai niurus, pamenu, kaip buvo liudna ir nyku. pas mane namie yra didziausia kruva zurnalu, kaip manot, gal vertetu ten nuvezti?
Atsakyti
Baikit kariaut, kazkaip labai daug destrukcijos atsirade, taip niekad sitoj temoj nebuvo

Galiu tik pakomentuoti chemija bus tokia kaip jai nusiteiksite, pvz ragnez gimdyt buvo malonumas, todel kad jus apie gimdyma taip ir mastet, daba apie chemija taip mastykit, nes tai vienintelis budas pasveikti, todel ne nuodai ti lasa, o aciu dievui, kad sitie nuodai yra 4u.gif

Visoms stiprybes, visada apie jus pamislinu, tik aciu dievui siandieninis mano laikas skirtas mano maziausiajam, nes tie nuodai isgelbejo ne tik mano gyvybe, bet leido atsirasti ir dar vienai wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Aiva. @ 2009 01 23, 17:51)
atsiprasau, kad isiterpsiu. turiu klausimuka. kazkada teko guleti kauno onkologiniam, prisiminimai labai niurus, pamenu, kaip buvo liudna ir nyku. pas mane namie yra didziausia kruva zurnalu, kaip manot, gal vertetu ten nuvezti?

Drasiai, pasiskambinkit i alma draugija:
Kauno apskrities moterų sveikatos draugija "Alma"
Volungių g. 16, LT-45434 Kaunas tel. (8-37) 438602
el. paštas kol@mail.balt.net
Pirmininkė Regina Malžinskienė

kiek zinau jos renkasi onkologinej ligoninej, jei zurnalus perduosite joms, jie tikrai nepasimes ir pasieks adresatus 4u.gif
Atsakyti
Labas,
Mergaitės, ar kuri bandėte dėti ant patinusios rankos, kai pralaša vaistai pro šalį, spiritinį kompresą? Kažin ar gerai, juk spiritinis kompresas "šildo" ar nepadidės nuo to patinimas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūkanota @ 2009 01 23, 20:49)
Labas,
Mergaitės, ar kuri bandėte dėti ant patinusios rankos, kai pralaša vaistai pro šalį, spiritinį kompresą? Kažin ar gerai, juk spiritinis kompresas "šildo" ar nepadidės nuo to patinimas?  g.gif

Mamytė dėjo ir dabar deda. thumbup.gif Jei odai per stiprus - galima praskiesti vandeniu.

Papildyta:
QUOTE(Deganti @ 2009 01 23, 20:36)
Baikit kariaut, kazkaip labai daug destrukcijos atsirade, taip niekad sitoj temoj nebuvo

Taip, net nedrąsu buvo įsiterpti, kad ko neužgauti... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 23 sausio 2009 - 19:32
Sveikos, visos Mergaitės 4u.gif 4u.gif
Visoms kuo geresnės sveikatos, geros nuotaikos, stiprybės, ramybės, tikėjimo, užsispyrimo, žinojimo, galėjimo, vilties.......... wub.gif

Buvome pas akių gydytoją. Katarakta. unsure.gif Reikia operacijos. verysad.gif
Paklausėme, ar tai nuo chemijos. Tai pasakė, kad jokiu būdu. Chemija gal galėjo šiek tiek priartinti ją, bet ir tai mažai tikimybės. Dešinės akies lęšiukas labai susidrumstęs, o kairės dar nedaug. Bet jei nebus operuojama, galima susilaukti ir blogesnio. Operacijų atliekama daug. Kaip gydytojas pasakė - "mes visi turime kataraktas, tik vieniems tai pasirodo anksčiau, kitiems vėliau. Yra ir trisdešimtmečių išoperuotų." Akiniai čia išvis nieko nepadės. Skubėti labai nereikia, bet ... Tai mes dabar palauksime, kol kitą mėnesį susitiksime su savo onkogydytoja, bus nuodugnesni tyrimai, žiūrėsim, ką jie mums rodys, tai ir apie tai pašnekėsim. Gal kam nors yra daryta tokia operacija, ar kokiam artimam ? Ar labai sudėtinga operacija? Jei kas žinote - gal galite pasidalinti ? Kada jau sugalvosime, tai vėl turime eiti pas jį ir gauti siuntimą. Sakėme, kad vartojame ir Tamoksifeną. Pasakė - nesvarbu.

Ši savaitė mūsų šeimoje nebuvo rami. Vakar į Kelionę palydėjome močiutę (tėtės mamą) . Gyveno šalia tėvelių. 16- os metų pagimdė mano tėtę. Nuo 18 m. galvoje turėjo auglį. Gydytojai atsisakė operuoti. Taip ir nesikreipė daugiau. Nuo jaunystės kalnai vaistų dėl kitų ligelių. Nepaisant to, pagimdė dar tris vaikus. Taigi 3 sūnus ir dukrą. Juos užaugino. Sulaukė 86 metų. Ir ramiai ir tyliai paliko šį pasaulį visai ne dėl auglio... Mamytė pačiose laidotuvėse nedalyvavo (tik pirmą vakarą), nes sukilo kraujo spaudimas, savijauta buvo visai nekokia. Neramu buvo ir mums dėl jos. Mylėjo ji savo anytą. O dar vakar po gedulingų pietų, mamytę aplankė visas būrys giminaičių. Visa troba spinduliavo Šviesa, palaikymu, meile, prisiminimais,šypsenomis. Šypsojosi ir mamytė. Ir svečiams išėjus dar ilgai pasakojo savo įspūdžius. ..Ir vėl ramu. wub.gif

Gal nesupyksit už mano "literatūrą". Visoms kuo geresnio vakaro.
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

rasu lanka ,uzuojauta del mociutes mirties console.gif
Del kataraktos,nezinau ar skaitote rusiskai http://www_artoks_ru...katarakta.shtml
raso kad gali buti nuo prednizalono blink.gif

O kur operuos? Cia raso kad kazkoks naujas metodas g.gif http://www.eyes.by/l...p/services4.php

Atsakyti
Ačiū už "literatūrą", Rasų lanka.Kaip visada,ramiai ir šiltai mokate viską aprašyti. Katarakta gal ne blogiausias variantas mamytei? Operacija nelabai smagu,tačiau įveikiama,ar ne? Pasitarkit su onkologe,ką ji pasakys.

Užuojauta dėl močiutės. Viena paguoda ta,kad nugyveno ilgą ir gražų gyvenimą,vaikus užaugino unsure.gif

Tegul sugrįžta ramybė į jūsų namus.
Atsakyti
Rasau ir tikiuos nesupyksit uz isibrovima i jusu skyreli.. ax.gif bet gal padesit ..
labai neseniai artimuju rate teko susidurti su sia liga.. vyro tevelis susirgo..plauciu vezys, bet deja jau niekas nepadejo.. nenoriu gilintis ir rasyt smulkiau kaip kas manau jums neidomu..
gal kas zinot? ar labai didele vezio paveldejimo tikymybe? kartais kyla negeru minciu del savo vyro.. o dar tik neseniai mete rukyt..
Mat mano vyro tevelis ir mama mire nuo vezio. Baisiausia, kad vyro tevelis turejo tris brolius.. visi jie mire nuo vezio... gaunas, kad visa seima - sesi zmones nuo vezio.. vyrams - plauciu, vyro mama - kruties..
As kiek domejaus,nebutinai paveldejama si liga, bet polinkis i ja, tai taip...
gal kas zinot..
nes as tikiu, jei sia liga pradzioje rasti, tai galima padet zmogui..
Atsakyti