Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

QUOTE(Jonavietis @ 2009 01 21, 20:53)
aš šiandien savo šeimos daktarės vos iš proto neišvedžiau dėl to .Ji paaiškino kad šitie vaistai yra tik kompensuojamų vaistų saraše.Ir jų be kompensuojamų vaistų paso nenusipirksi doh.gif O kadangi tėvas ligoninėj tai ji nei kompensuojamų nei nekompensuojamų rašyt negali.Įstatymas neleidžia.Šitas mane ir išmušė iš vėžių.Vaistų yra pirkt ,aš sutinku mokėti visą kainą,bet jų man nerašo,nes negali.
O kas liečia Romainius aš taip ir padarysiu drinks_cheers.gif niekad nebuvom susidūrę su tokia problema užtai ir klausiu.Labai ačiū už patarimą .

Jūsų šeimos gydytoja, kaip ir mano – popierinė. Svarbu: pagal įstatymą, kad viskas būtų. Jei Romainiai atsisakys, tiesiu taikymu pas onkologą, gydžiusį Jūsų tėvą su atsisakymo „lapuku“, skirti nuskausminamus pleistrus.
ragnez, nežinau nė vienų nekaltų vaistų. Mano dukrai atsirado ant rankos kelios mažytės karpytės. Tenka deginti azotu. Kliūna ir aplink, skauda, bet ne taip kaip skaudėjo prieš 10 m., kai buvo pirmokėlė. (Tiesiog ji didesnė ir kantresnė). Tada karpų buvo daug, nusilpęs imunitetas sėjosi ir apsisėjo. Nepasidavė jokiam gydymui, kokį tik nebuvom išbandę: liaudišką, (net užkalbėjimus doh.gif supermodernius vaistus , kur 1 flakonėlis 60 Lt kainavo, homeopatinius. Padėjo pats paprasčiausias azotas. „Deginom“ azotu, kas trečią dieną gal kokį gerą mėnesį, jei ne daugiau. Išlipdavom sustojime (paeiti iki dispanserio reikėdavo galiuką) ir ji verkdavo, sakydama, kad tie vaikai žinotų kaip man skauda, gal nesijuoktų. Išsigydėm, praėjo. Tai tokie pat nuodai, kodėl gi ne, tik veikimo spektras siauresnis, paviršinis, nes naikinamas virusas, kliūna ir sveikiems aplinkiniams audiniams, sakysit – rado ką palygint. Radau, kai yra motyvas gyti, tai ir kančia pakeliama, kokia ji bebūtų. Kai kančia suvokiama kaip kančia, o ne laikina gydymo pasekmė, ji pavirsta švino rutuliu...

P.s. pagal vėžio registrą 2005 m. (vėlesnio nėra) onkologinėmis ligomis sirgo 16124 žmonių. Vien įvairiomis kraujo 635. Galvos 258, mot. lyt. org. 1531, krūtų: 1342, žarnyno: 1491. Didžioji dalis iš 16124 anksčiau ar vėliau buvo GYDOMI chemoterapija. Jūs esate ne išimtys. Daliai jų teko gydytis ne pirmą ir ne antrą kartą, jau žinant, kas yra šis gydymas. Rimtos ligos - rimtai gydomos. Teko dalia susirgti nelengva liga, bet tai ne pagrindas ištižti. Galvojat man nebūdavo: nebegaliu, buvo ir ne kartą...dabar tarsi lenktynės, kam blogiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 21 sausio 2009 - 20:40
QUOTE(adis @ 2009 01 21, 21:21)
Nesat nei vieninteliai sunkūs ligoniai, nei vieninteliai kenčiantys...Ryžtamės ir antram ir trečiam gydymui, kai reikia. O jei žiūrėsit kaip į kankinimą ir nuodijimą, tai taip ir bus...Kažkada, .GABIJA. kitame forume save vaikščiojančiu lavonu pavadino, vos nenugriuvau nuo kėdės...Niekad net sunkiausiomis akimirkomis apie save taip negalvojau ir tikiuosi negalvosiu.

Nu kazkaip ir negalvoju kad as vienintele kencianti g.gif Zinau kad yra zmoniu,kuriems zymiai blogiau,nei man.Va ir dabar kai gulejau ligonineje mano kaiminei be chemijos dar reikejo 4 kartus i savaite vaziuoti i dialize.Bet man sunkumu metu nebus geriau nuo to jeigu as galvosiu kad kazkam yra blogiau. schmoll.gif Kiekvienam yra duota to skausmo pagal stiprybe.Aisku mes iskentesim ir atlaikysim ir jeigu reikes bus ir tolesnis gydymas mirksiukas.gif

Galvodama apie vaikus sergancius as visada verkiu,kaip jie atlaiko tokie maziukai as nesuprantu,visai maziems juk ir nepaaiskinsi KODEL ,cia labai skaudi tema.
Atsakyti
adis, pripazindama, kad man skauda, liudna, pikta, kad bijau mirti, as nepasiduodu. atvirksciai, duodu sau galimybe pasidalinti savo jausmais ir juos isgyventi - o tada pereiti i kita etapa. kalbantis apie jausmus, ypac apie "negatyvius", juos isgyventi lengviau...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 21, 22:08)
adis, pripazindama, kad man skauda, liudna, pikta, kad bijau mirti, as nepasiduodu. atvirksciai, duodu sau galimybe pasidalinti savo jausmais ir juos isgyventi - o tada pereiti i kita etapa. kalbantis apie jausmus, ypac apie "negatyvius", juos isgyventi lengviau...

ragnez, visiškai sutinku, bet...Iš kur SVETOS K. baimės dar nepradėjus gydymo (pameni), Ugn*ines, tavo nenoras pradėti chemiją iš tokių pat ligonių. Savo pasakojimais, savo išsisakymais, belengvindami savo „maišelį“ tik įaudrina ir išgąsdina kitus. Manęs klausė Ryke apie chemiją, tokią pat gavo, pasakiau, bus problemų, tada kalbėsim. Jos kūnas pernešė visai kitaip nei mano. Pati SVETA K. sako nenorėjau gąsdinti, bet rašydama apie kraują po liežuviu, gal ramina? Taip: chemija ne operacija, ir ne spinduliavimas, ten išvis atostogos. Ar pasiskundimas sumažina skausmą, ar guodimas jį nuima? Gal burna mažiau skauda? Pasėjam baimę tiems, kurie kažkada skaitys šiuos puslapius. Aišku, kas mums tie kiti. Pagalbos reikia šiandien – MAN. Bet tiesiai šviesiai betergeiz pasakė, man čia per sunku. MAMAlama susitikusi – geras forumas, bet negaliu jame būti ir skaityti, per daug sunku. Kokia forumo esmė? Išsilieti jausmus kaip dienoraštyje ir uždarius x palikti visa tai virtualioje erdvėje. Kitas perskaitys... Gal geriau išrašyti (ne forume) tuos užgiruvusius jausmus ir suplėšyti tai ką parašei, sudeginti. Išrėkti, išriaumoti duše. (Cypiau ir ne kart užsidarius duris ir vėl cypsiu, kai reikės).
Yra galimybė pasakyti man blogai: nedetalizuojant ir nesismuklinant. Visi suprantam apie ką kalba eina...Kitas dalykas, kai konkrečiai klausiama patarimo, tada atsakydami tarsi patvirtiname; visi „dalykėliai“ daugiau mažiau išsprendžiami, daugiau mažiau kontroliuojami. Ragnez, ar jau tau labai lengva su savo priedu gyventi, gal detalizuosi savo jausmus? Esi jauna, labai jauna moteris. Kažkodėl nedarai to...mačiau aš vyresnes raudant. Teko gulėti su trimis „pilviukėmis“.

Kažkada buvau onk. paskaitoje, kai gydytoja išsitraukė skaidres skirtas medikams. Keiktis pradėjau (aš iš tų nesikeikiančių). Panašiai jaučiuosi dabar čia. Esu jautruolė (SVETA K. kūnu, o aš jausmais): va taip reaguoju, o aš jau po dviejų alinančių chemijų, (kaip reaguoja tas, kuris nežino, kas yra chemija?). Puikiai suprantu: I grupės invalidumo už dyką neduoda. Vien tas pasakymas leidžia man suvokti, koks sunkus Svetos K. gydymas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 21 sausio 2009 - 21:56
QUOTE(Jonavietis @ 2009 01 21, 19:35)
Labas visoms 4u.gif Kreipiuosi į jus nes nežinau ką daryt,gal jums teko susidurt su tokia problema verysad.gif
Mano tėtis onkologinis ligoniukas trečia stadija prostatos vėžio.Negana to dar prikibo ir TBC.Dabar guli Romainių TBC ligoninėje dvi savaitės.Ir atsirado tokia problema.Jam nuo skausmo rašė nuskausminamus pleistriukus.Dabar jis guli ligoninėje ir ligoninė turėtų jam juos duot,bet deja jie tokių vaistų negauna ir neturi verysad.gif Vakar užkiljavom paskutinį.Prasidėjo kryžiaus keliai ,šeimos daktaras jų išrašyt negali,nes jis logoninėj ir turi ten jų duot.Ligoninė neturi ir neduos.Nusipirkt už visą kainą taip pat negalim nes tie pleistriukai įeina į kompensuojamų vaistų sąrašą ir juos gali gaut tik su kompensuojamų vaistų pasu.Jokių kitų nuskausiminamų vartot negali,jo inkstai ant ribos .Neaišku ar šitą gydymą ištems be dializės.Uždaras ratas vieni neturi ir neduos ,kiti negali.O ką daryt nežinau po kokių dviejų dienų jis nepaeis ,nes nuo skausmo jam atima kojas.Vienintelis vaistas tai pleistiukai  ir morfinas ,bet mums šiai dienai jie nepasiekiami.Kol neišeis iš ligoninės .O iš ligoninės išeis jis tik po 3 mėn. verysad.gif

Arba bandykite dar taip "apgaut" įstatymus: tegul tėvelį popieriškai "išrašo" namo, kad ir vienai dienai, per tą dieną išsirašykite pleistriukus ir tuomet "atgal į ligononę" - šitą išeitį panašioje situacijoje su mano dėde pasiūlė gydytoja iš Kauno onkologinio....
Atsakyti
adis, kas tave vercia taip jautriai reaguoti?

kam per sunku - renkasi neskaityti. ne jos pirmos, kurios neigia liga, bijo realybes ir savo jausmu... tai irgi isgyvenama, per tai pereinama - tai vienas is gydymosi ir sveikimo etapu.

o su stoma susitvarkau smile.gif pradejau erotiskus apatinius devet, i lova korsetu ir prisegamomis kojinemis pasipuosiu smile.gif nuogo kuno maziau, bet visa kita - kaip turi but tongue.gif be to, jau buvau ir baseine, ir operoje, o rytoj iskrendu su visa seima i prancuzija slidineti. kol gyva - gyvenu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 21, 22:54)
adis, kas tave vercia taip jautriai reaguoti?

kam per sunku - renkasi neskaityti. ne jos pirmos, kurios neigia liga, bijo realybes ir savo jausmu... tai irgi isgyvenama, per tai pereinama - tai vienas is gydymosi ir sveikimo etapu.

o su stoma susitvarkau smile.gif pradejau erotiskus apatinius devet, i lova korsetu ir prisegamomis kojinemis pasipuosiu smile.gif nuogo kuno maziau, bet visa kita - kaip turi but  tongue.gif be to, jau buvau ir baseine, ir operoje, o rytoj iskrendu su visa seima i prancuzija slidineti. kol gyva - gyvenu  tongue.gif

Ir aš galvoju, kodėl? Nerandu atsakymo...gal rasiu, bet tikrai ne todėl, kad galėčiau ir aš taip „guostis“. Aš sukandu pagalvės kampą, kai man blogai ir liaujuosi šnekėjus. Kai man bloga aš tyliu...Vyrui taip ir sakau jei zyziu, man visai nebloga (taip pusėtina), tik dėmesio trūksta tongue.gif .
Esi šaunuolė, tokio atsakymo ir tikėjausi. Pasisekė, kad ne su Flylalu tongue.gif . gerai pasibūk, taip, kaip dar niekad.
P. s.
Niekad negalvojau, jog su stoma ir į baseiną galima. Su krūties protezais tai taip, yra spec. maudomukų su kišenėle.
Atsakyti
adis, matau, kad rasai - jauciu, kad tave kazkuo kabinu. nezinau, kuo. nedarau to tycia. atsiprasau, jei tave skaudinu ar pykdau.

grynaja info apie savo liga imu is medicinines literaturos. pvz., man pussesere chirurge buvo atnesusi maza vadoveli apie stomas - ju chirurginius suformavimo budus, prieziura, etc., o brolis - atsiunte UpToDate duomenu bazes naujausius straipsnius apie tiesiosios zarnos gydyma amerikoje - chirurgini bei adjuvantine (ir neoadjuvantine) chemo/radioterapija. siame forume tokios info nera ir negali buti, nes bendrauja ne medikai, ne profesionalai...

galime tik dalintis praktiniais patarimais ir savo isgyvenimais einant siuo keliu.

labanakt, rytoj manes laukia ilga diena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 21, 22:54)
o su stoma susitvarkau smile.gif pradejau erotiskus apatinius devet, i lova korsetu ir prisegamomis kojinemis pasipuosiu smile.gif nuogo kuno maziau, bet visa kita - kaip turi but  tongue.gif be to, jau buvau ir baseine, ir operoje, o rytoj iskrendu su visa seima i prancuzija slidineti. kol gyva - gyvenu  tongue.gif

Kiek kartų per savaitę tu keiti maišiuko pagrindą? Maniškis turi stomą (amžiną) ir kažkaip sunkiai beįsivaizduojam, kaip nuo namų nutolti bent 100 km, nes konstrukcija gali bet kuriuo momentu nuplyšti. Ir nuplyšta kartais, kai to mažiausiai reikia...

Atsakyti
ragnez ,geros keliones 4u.gif

O man dingo noras rasyti apie savo problemas.adis ,del lezuvio as rasiau ne tam kad gasdinti - as pati issigandusi.Taip,as atviras zmogus ir man lengviau kai issipasakoju.

Visiems stipribes ir vilties 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 21, 23:10)
adis, matau, kad rasai - jauciu, kad tave kazkuo kabinu. nezinau, kuo. nedarau to tycia. atsiprasau, jei tave skaudinu ar pykdau.

Neskaudini ir nepykdai. Laiku uždavei klausimą ir atrodo radau atsakymą. Man visi smulkūs nupasakojimai pakelia dumblą, kurio negaliu pamiršti, kad ir kaip norėčiau.
Gali paklausti, kodėl aš čia, jei man kartais taip sunku. Priklausomybė, apie ją jau rašiau. Jokiais būdais ne savęs sureikšminimas, ar dėmesio siekimas. Tikrai ne..Įprasminu savo ligą, bent tokią naudą „pešu“ iš jos, kad galiu kažkam padėti savo žiniomis, patirtim, pagaliau pavyzdžiu, kad net beviltiški gyvena. Eidama į Grasalvos studiją ir „prasminau“ savo ligą, bent taip...Galvojau net jei numirisu, kažkoks rezultatas bus (pripažins tą vaistą ar ne. Norėjau, kad pripažintų, biochemikų kūrinys, gal koks kursiokas rankas prie to pridėjo smile.gif Mokėjo ch. fakultetas įsodinti meilę ne tik chemijai: chemoterapijai taip pat. tongue.gif
ATSIPRAŠAU.

SVETA K. ATSIPRAŠAU-emocijos. verysad.gif Nesusivaldžiau. Tik nepabėk, būk gera
. Čia toks NIU NIU nono.gif ir nepiktas. Nepikta aš. Pasiskambink gydytojai. Gali būti tik dantenų uždegimas ir todėl kraujuoja, arba labai kritę trombocitai, galbūt reikia tau juos sulašinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 21 sausio 2009 - 22:58
Merginos!?! Na, jus cia ir debatus uzvedet g.gif Adis, o kam jums reikia savo liga iprasminti? Liga yra liga.... ir tiek... ne jus pirma, ne jus ir paskutine, kaip saket pilnos Santariskes, Kauno onkologinis ir kitos ligonines tokiu paciu ligoniu. O tos informacijos apie visus skausmelius, jei ne cia, tai kitur galima susirasti. Vieni juos prakencia tyliai, kiti dalinasi su visais, norinciais klausyti. Mano nuomone internetiniai forumai skirti turintiems daug laiko, kad malti ta pati per ta pati. Visos cia tame paciame katile verdam, visu panasios problemos. Net neturejau ka rasyti, kai 3 dienas po chemijos klaikiai pykino. Na, ir ka? Anksciau patyrusios toki "malonuma" Gabija ir Romantike dave patarimu ir uzteko. Nors reikia pripazinti, kad be sio forumo ju ir nepazinciau. Na, cia kaip kam... Mano nuomone irgi kaip Ragnez -chemija yra nuodijimas. Deja, be to niekaip. Ar padeda, bus matyt:). Bet cia tik mano nuomone.
Visos esat fainuoles, saunuoles ir stipruoles 4u.gif

Beje, i darba manes neprieme - sake per daug tvirto charakterio esu, galiu savo virsininke pradet skriausti blink.gif biggrin.gif Buna ir taip... biggrin.gif Nepergyvenu, kol kas mano gyvenimas nuostabus ir veiklos uztenka:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ryke: 22 sausio 2009 - 00:09