Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

QUOTE(lora++ @ 2009 01 19, 14:48)
sveikos,  noriu paklausti, daktares nedrystu klaust, ar galima alchogoli vartot, ar nebus nieko blogo nuo pora tauriu vyno? unsure.gif

Pora taurių? g.gif po kiek? Jeigu po 200 ml, tai 200x2=400 ml, truputį daugiau nei pusė butelio. Daug. Jei po 100 ml, tai dar, dar. Aš išgerdavau vieną - 100 ml, dažniausia balto, nors jis ne toks naudingas kaip raudonas, tiesiog tokio norėdavau ir taip švęsdavau pagerėjimą, kai pristatydavau kraują, ir jis būdavo puikus. tongue.gif
Ragnez pusė taurės ir yra 100 ml. Atskiesti visuomet sveika, net ne chemijos metu (pvz. norisi vyno, o rūgštį Jums jis kelia). Tik atskiesti arba geriamu vandeniu arba „nusigaravusiu“ mineraliniu., be CO2.
Jei išgerti, tai tik tuomet, kai „krizės“ baigėsi ir vaistų veikimas nebe toks aktyvus. Kitaip rizikuojate savo kepenimis.
Atsakyti
Vilniaus ligoniukams, besigydantiems VOI ,jų artimiesiems, visiems kitiems, kam įdomu:
Paciento mokyklos renginiai vyksta kas antrą trečiadienį 15 val. VU Onkologijos instituto patalpose, Didžiojoje salėje. Kilus klausimų skambinkite 8-5-278-68-02

Preliminarus 2009 metų „Paciento mokyklos“ renginių planas:
Paskaitos onkologijos institute

Data
Tema
Pranešėjas

Sausio 21 d.
Spindulinio gydymo planavimas. Paciento pasirengimas švitinimui.
Romualdas Mickevičius

Vasario 4 d
Biologinė onkologinių ligų terapija
Monika Drobnienė

Vasario 18 d.
Vaistažolės ir papildai, stiprinantys imunitetą ir gerinantys kraujodarą
Ruolia

Kovo 4 d.
Kaip gyventi su dirbtine išange
Mitybos ypatumai po žarnyno operacijų
Liudmila Visockienė
Lilija Jasevičienė

Kovo 18 d.
Apie onkologinių pacientų socialines garantijas, reabilitacinį bei sveikatą grąžinantį gydymą
Irina Puslienė

Balandžio 1d
Chemoterapija ir galimybės sušvelninti jos šalutinius reiškinius
Joana Rutkauskiene

Balandžio 15 d.
Mitybos ypatumai sergant onkologine liga
Lilija Jasevičienė

Balandžio 29 d.
Vis tiek sakau gyvenimui: "Taip!"
Remigijus Juškėnas

Gegužės 13d.
Krūties vėžio gydymas ir pacienčių gyvensenos ypatumai sergant šia liga.
Savimasažas ir gydomoji mankšta po krūties vėžio operacijos.
Saulius Bružas
Aurelija Cicėnienė

Gegužės 27d.
Prostatos vėžio gydymo ir stebėsenos po gydymo ypatumai
Algimantas Sruogis

Birželio 10 d.
Vaistažolių vartojimas sergant onkologine liga
Juozas Ruolia

Liepa 8 d.
Gyvenimo kokybės palaikymas, kai onkologinė liga įsisenėjusi
J. Bartusevičiūtė

Liepos 22 d.
Radiologinių metodų taikymas nustatant ir stebint onkologinę ligą
Onkologinių ligonių stebėsenos po gydymo ypatumai
Rūta Grigienė
Jūratė Tamošauskienė

Rugpjūčio 5 d.
Psichologinis prisitaikymas susirgus onkologine liga
Sandra Birbilaitė

Rugpjūčio 19d.
Patarimai, kaip elgtis spindulinio gydymo laikotarpiu
Romualdas Mickevičius

Rugsėjo 2 d.
Chemoterapija ir galimybės sušvelninti jos šalutinius reiškinius
Joana Rutkauskienė

Rugsėjo 16 d.
Prostatos vėžio gydymo ypatumai
Algimantas Sruogis

Rugsėjo 30 d.
Mitybos ypatumai sergant onkologine liga
Lilija Jasevičienė

Spalio 14 d
Krūties vėžio gydymas ir pacienčių gyvensenos ypatumai sergant šia liga
Savimasažas ir gydomoji mankšta po krūties vėžio operacijos.
Rasa Vansevičiūtė
Aurelija Cicėnienė

Spalio 28 d
Apie onkologinių pacientų socialines garantijas, reabilitacinį bei sveikatą grąžinantį gydymą
Irina Puslienė

Lapkričio 11 d.
Biologinė onkologinių ligų terapija
Edita Baltruškevičienė

Lapkričio 25 d.
Onkologinių pacientų skausmo gydymo ypatumai
J. Buterlevičiūtė

Gruodžio 9 d.
Vaistažolės ir papildai, pasižymintys antioksidaciniu, detoksikuojančiu bei medžiagų apykaitą gerinančiu poveikiu. Homeopatija onkologijoje.
Juozas Ruolia

Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 01 18, 17:20)
Gabija,
jei nesunku, kokios tos 4 kruopos ir jų eiliškumas?: avižos, grikiai, soros ir......?

Labas
Autorę parašiau ne tą.Sklerozė.
Filomena Taunytė „9/10 laimės: apie fizinę ir psichinę sveikatą“
115 psl.
1.Avižiniai dribsniai-1 stiklinė dribsių- 3 stikl vandens, užpilti verdančiu vandeniu, valgyti kiek nori, 3 dienas.valo žarnyną.
2.Grikiai - užvirinti, aš iš vakaro užmerkdavau, ryte nupildavau vandenį , nugarindavau , nes vandenyje labai neskanūs.Valgoma 5-7 paras kiek nori. Valo kraujo indus.Aš valgiau 3 paras .Feeeee
3.Sorų dieta Virti 20 min.Aš dariau kaip grikius.Reikia labai ilgai kramtyri ir užgerti arbata kitais paspringsi, tai mano patirtis.
4.Ryžių ir miežių kruopų dieta.
Aš valgiau ryžius.Juos jau aš virdavau normaliai.
Aš visas kruopas naudojau po 3 dienas.Ilgiau iškentėti su viena rūšimi sunku, atsikąsi taip , kad po ketvirčio kartoti nesinorės.
Nenaudojau druskos ir cukraus.Kai labai įkyrėdavo , kelis grūdelius druskos užbarstydavau, bet kai jau visai nebelįsdavo.
Dar sugriešinau per laikotarpį suvalgiau 3 obuolius ir porą mandarinų.
Dieną prieš kruopų dietą valgiau vien obuolius ir daržoves.
Po dietos nekibkite į cepelinus ir karbonadus.
Gėriau daug vandens ir arbatų nes labai troškina.
Rašo, kad gali būti acetono kvapas, tai rodo , kad valosi organizmas.Man nebuvo.
Jau vien dėl sąnarių aš rezultatais patenkinta.Dar negrįžo ir alerginė sloga.
Tiesa reikia turėti laisvinančių, nes kam kieti viduriai , bus problemų.
Atrodo viską surašiau.
Atsakyti
adis ,kaip pavydziu vilneciams rolleyes.gif Kiek paskaitu,labai idomu butu paklausyti.Pas mus Klaipedoje negirdejau,tik buvo seminaras Kraujas lt.organizavo gruodzio men. ir viskas verysad.gif

Noriu vel paklausti smile.gif Man po chemiju bus spinduliavimas,nu sakykim po 1-1,5 menesio as taip galvoju.Anksciau man sake i Vilniu,o dabar mano gydytuoja sako geriau i Kauna,bet daugiau nieko neklausiau,nes buvo dar toli.Kaip suprantu nereikes guleti stacionare.Gal kas zino,kur geriau gyventi -ar nuomotis buta,gal koks vesbutis prie ligonines yra? Nes pazistamu Kaune nera,miesto nezinau,o vazinetis kelis kartus per savaite i Klaipeda irgi gal neapsimoka. g.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 19, 20:33)
bus spinduliavimas,..
Anksciau man sake i Vilniu,o dabar mano gydytuoja sako geriau i Kauna,bet daugiau nieko neklausiau,nes buvo dar toli.Kaip suprantu nereikes guleti stacionare.Gal kas zino,kur geriau gyventi -ar nuomotis buta,gal koks vesbutis prie ligonines yra? Nes pazistamu Kaune nera,miesto nezinau,o vazinetis kelis kartus per savaite i Klaipeda irgi gal neapsimoka. g.gif

Aš spinduliavimo metu gulėjau stacionare, nes taip pat kaip tu neturėjau kur gyventi. Sunku. Pats spinduliavimas trunka apie 30 min., o tenka visas dienas leisti ligoninėje. Tik penktadienį paprašydavau, kad spinduliuotų ryte, o pirmadienį po piet. Važiuodavau namo. Nelabai norėdamos spinduliuotojos sutikdavo. Spinduliuojama kiekvieną dieną ir nustatytu laiku pagal ligas: pvz. krūtys, tada galvos, skydliaukės ir t. t. Matyt, prietaisus sureguliuoja taip. Viešbutukas (privatus) prie ligoninės yra, mačiau – užrašas nuomojama kambariai: prieš pat troleibusų sustojimą, kai man taikė spinduliavimą jo nebuvo. Duotas mob. tel., bet bus labai brangu, nes spinduliavimas trunka 1-1,5 mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 19 sausio 2009 - 20:27
adis ,kaip pavydziu vilneciams rolleyes.gif Kiek paskaitu,labai idomu butu paklausyti.Pas mus Klaipedoje negirdejau,tik buvo seminaras Kraujas lt.organizavo gruodzio men. ir viskas verysad.gif

Noriu vel paklausti smile.gif Man po chemiju bus spinduliavimas,nu sakykim po 1-1,5 menesio as taip galvoju.Anksciau man sake i Vilniu,o dabar mano gydytuoja sako geriau i Kauna,bet daugiau nieko neklausiau,nes buvo dar toli.Kaip suprantu nereikes guleti stacionare.Gal kas zino,kur geriau gyventi -ar nuomotis buta,gal koks vesbutis prie ligonines yra? Nes pazistamu Kaune nera,miesto nezinau,o vazinetis kelis kartus per savaite i Klaipeda irgi gal neapsimoka. g.gif

Šalia Kauno Klinikų mačiau kuklaus viešbūčio iškabą.27-ą d. važiuosiu kompiuterinę darytis , galėčiau paklausiti kas ir kaip, tik primink.
Atsakyti
viskas aisku, geriau negert, siandien mamai is noses kraujas bego, ar yra kam buve po chemijos? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 01 19, 20:54)
Po dietos nekibkite į cepelinus ir karbonadus.
Gėriau daug vandens ir arbatų nes labai troškina.
Rašo, kad gali būti acetono kvapas, tai rodo , kad valosi organizmas.Man nebuvo.
Jau vien dėl sąnarių aš rezultatais patenkinta.Dar negrįžo ir alerginė sloga.
Tiesa reikia turėti laisvinančių, nes kam kieti viduriai , bus problemų.
Atrodo viską surašiau.

Sveika, Gabija, 4u.gif
Ot tai ačiū už receptus tongue.gif . Ir už patirtį. Viena yra paskaityti, o kita - išgirsti iš tai pabandžiusio. Bet po tokių dietų, kam ir normalūs viduriai , gali būti problemėlių.

Adis - Jūs kaip visada visas laiku informuojate. 4u.gif Aš kiek žinau, seniau ir Šiauliuose vykdavo kažkokios paskaitos , ar tai būdavo pacientų mokykla. g.gif
Bet dabar, kiek ieškau - arba nebėra, arba aš per mažai ieškau. blush2.gif Seniau kažkaip tuo nelabai ir domėjausi, o dabar kaip ir būtų gerai. ax.gif Gal ir apie tai turite kokios informacijos?

4u.gif Sveikutės, Mergaitės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lora++ @ 2009 01 19, 23:10)
viskas aisku, geriau negert, siandien mamai is noses kraujas bego, ar yra kam buve po chemijos? verysad.gif

Gali taip būti, jei yra mažai trombocitų. Arba kraujo spaudimas padidėjęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 19 sausio 2009 - 21:19
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 01 19, 19:54)
Labas
Autorę parašiau ne tą.Sklerozė.
Atrodo viską surašiau.

Ačiū thumbup.gif

O kur - klinikose ar Panemunėje? Skirtumas yra. Dažniausiai iš kitų rajonų (buvo Šiaulių, Klaipėdos) tai guli stacionare: ir maistas nekainuoja (tiksliau, mažiau kainuoja), ir pragyvenimas. Panemunėje viskas apremontuota, aplinka jau visai nieko (nežinau, tiesa, ar iki pat viršaus su remontais "užlipo". Klnikose kukliau. Nors, jei aplinka slegia, tai galima ir nuomotis. Be to, ne visi venodai tą spindulinį pakelia: kai kam (daugumai) nieko, o kai kam ir sunkiau būna. Tėvukas 2 mėn. kasdien važinėjo po 70 km. thumbup.gif
O per tą laiką tai ir pažįstamų galit susirasti: gal prisiminsit, kad dra ugų, pažįstamų turit...g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 19 sausio 2009 - 21:48
Aciu uz atsakymus visoms 4u.gif Ar klinikose ar Panemuneje tai nezinau,reikes paklausti kita karta gydytuojos g.gif O as galvojau kad neguldo i ligonine unsure.gif Jeigu tiek ilgai tas spinduliavimas tai savaitgaliais tikrai namo vaziuosiu.Gabija ,kada tu vaziuosi?
As priminsiu.
Papildyta:
QUOTE(lora++ @ 2009 01 19, 23:10)

Man pastoviai dabar pakraujoja,bet nebega.Pvz Neupogeno instrukcijoje raso kad gali kraujoti is noses.Mama nesileidzia Neupogeno?

P.S.Gabija ,nepamaciau kad parasej 27 to doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 19 sausio 2009 - 22:55
QUOTE(lora++ @ 2009 01 19, 21:10)

man ne tai kad begtu, bet nuolat pakraujuoja - visa laika tokia kaip kruvina sloga...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 20, 10:07)
man ne tai kad begtu, bet nuolat pakraujuoja - visa laika tokia kaip kruvina sloga...

Man kraujuodavo ir pastoviai būdavo šašeliai, greičiau tai šašai, atrodo, gleivinė atsisluoksniuotų, džiūdavo. Jei kam taip yra, padeda tepalas Nisita.
Atsakyti