QUOTE(ZoVi @ 2009 01 16, 18:04)
Kartais būna, kad ir su akiniais nematau raidelių, o kartais pagaunu save skaitant be akinių, ir nieko, viską matau. Nesuprantu, kaip tai gali būti.
Tamoksifenas daro įtaką regėjimui, bet aš jo nevartoju. O man, būtent taip ir yra, kaip tu ZoVi rašai. Nesuprantami regėjimo šokinėjimai tai suskaitai smulkų raštą, tai normalaus nesuskaitai...po pusvalandžio skaitai viskas gerai. Matyt, chemijos liekamasis poveikis. Iki šiol akimis nesiskundžiau. Kažkada ilgai (3 m.) teko dirbti mikroskopu, akys vargdavo, bet tokio pobūdžio problemų nebuvo.
QUOTE(ZoVi @ 2009 01 16, 18:04)
kartais pamastau ir apie kitą krūtį - nebus krūties, nebus kur draugeliui metastazuoti.
Mergaitės, kokios jūsų žinios apie tai? Kokia nuomonė?
Klausi apie požiūrį antros krūties ir kiaušidžių pašalinimas. Mano neigiamas. Net sakyčiau, labai neigiamas. Man siūlė ją antros operacijos metu pašalinti. Nesutikau. Galvojau spėsiu bet kada, juo labiau, jog nebuvo aišku, ką toje krūtyje echoskopas mato. Pašalino tai ką matė, nieko nerado, jokio vėžio. Kodėl buvau labai prieš?
1) Man blogai su limfotaka (dešinėje nėra nei krūties nei pažastinių bei poraktikaulinių limfmazgių), turiu su kuo palygint...Krūtyje yra limfos kanalai, limfagyslės kaip ir bet kurioje kitoje žmogaus kūno dalyje, jie dalyvauja limfos apykaitoje.
Pašalinus antrą krūtį limfos tekėjimas bus dar labiau sutrikdytas. Jai nebus vėžio ląstelių krūtyje, manot nebus jų ir kitoje pažastyje? Bet man kaip tik taip ir buvo: antroje pažastyje limfmazgiuose yra, o krūtyje ne. Dėl ko tą Petą dariau, nes buvo neaišku kaip taip gali būti: metai po gydymo: operuotoje pusėje nėra jokių vėžio požymių, jie yra kitoje pažastyje, bet ne krūtyje. Tai va, norint išvengti vėžio, tada reikėtų šalinti ne tik antrą krūtį, bet ir kitos rankos pažastinius limfmazgius. O jei plitimas eitų per užkrūčio limfmazgius, taip vadinamąją vidurio liniją, (be peto niekas nepasakys ar tuose užkrūčio limfmazgiuose buvo ar ne vėžinių ląstelių, o tokia galimybė visada yra, ypač kai stadija ne 0 ir ne I). kur jis nueitų, kai nebūtų krūties, kažkur toliau... Šiuo atveju antroji krūtis tampa lyg barjeru, nesustabdančiu vėžio plitimą, bet jį priimančiu, tokiu būdu lengviau diagnozuojamu ir pašalinamu tada, kai reikia šalinti. Tada ir šalinama ta antroji krūtis, su visomis iš to sekančiomis pasekmėmis: randu, limfos nenutekėjimu ir t. t. Net pašalinus abi krūtis visada išlekia recidyvo galimybė pradinio židinio vietoje (arunei taip buvo, dar vieną moterį buvau sutikusi su recidyvu. Tai ne taisyklė, bet ir ne išimtis). Taip, kad išankstinis antros krūties šalinimas nėra visiškas garantas, jog liga nesugrįš. Islandijoje moterys šalina abi krūtis, bet dėl didelės genetinės rizikos, kai dar išvis neserga jokiu. Tokią praktiką taiko, kai yra ligos pati pradžia: 0I, ir galbūt II stadija, bei labai didelė rizika: genetinis vėžys arba nustatytas ypatingas jo aktyvumas. Diferencijos laipsnis 34.
2) dar viena priežastis prieš. Randą skauda, gali būti didelė fibrozė, dėl limfos nenutekėjimo gali operuota zona tinti. Operuota vieta yra operuota...
Kiaušidžių pašalinimas, vėlgi, kam? Nebent būtina, moteris yra premenopauzėje ir kiaušidžių veiklos, esant išreikštam hormoniniam vėžiui, nepavyksta nuslopinti medikamentais, ji yra per aktyvi. Tamoksifenas sukelia endometriumo, t. y. gimdos gleivinės vėžį, todėl logiška būtų ne tik kiaušides, bet tada ir gimdą šalinti. Taigi ganėtinai didelės apimties operacijos: krūtis, limfmazgiai, kiaušidės ir gimda. O žiūrėk, po 10 m. dėl taikyto gydymo (chemijos ar spinduliavimo, vėlyvieji šalutiniai reiškiniai) susirgsi kraujo vėžiu ar plaučių. Labai retai būna, bet būna. Rašo, jog gydymas gali sukelti bet kokį kitą...skaičiau ir nekartą tokią informaciją. Šalinti antrą krūtį tik vienoje vietoje matau naudą: išvengiama svorio disbalanso, jei nenešiojamas proteziukas. Jeigu vietoj savų krūtų, bus 2 proteziukai, patikėkit nebus labai patogu. Gal tik dabar atrodo, jog nieko tokio. Neišvengsit nuolainio spaudimo į randus ir randų dirginimo. Stambesniam žmogui gal tai nėra aktualu, bet kai pas mane tik skūra ir šonkauliai žinau tai.
geresniam įsivaizdavimui: plitimo keliai per limfą: