Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

QUOTE(romantikė @ 2009 01 16, 10:28)
arune, tu vartoji Tamoksifena dabar? Jei vartoji, ar daznai tikriniesi pas ginekologe?

Ne,aš nevartoju. Mano v.nejautrus hormonams. Aš tikrinuosi pas gin.kas pusę metų. Tos,kurios vartoja Tamoksifeną,žinau,taip pat kas pusę metų.
4u.gif
Atsakyti
Oi, merginos..... kokia man problema iskilo grozio klausimais blush2.gif Po nauju visuomenej pasirodziau jau be peruko, vakar net Operos ir baleto teatre buvom. Na, niekas i mane ypatingo demesio nekreipia.... Plaukai apie 1,5 cm ilgio ir labai dziaugiuosi pagaliau atsikraciusi peruko.

Zodziu, situacija tokia - pazistama nori pakviesti mane i pokalbi del naujo darbo, nemaza imone, darbas geras, bet sako "tu geriau ateik su peruku, nes kalbu bus visokiu, zmones nesupras". As grieztai uzprotestavau, kad pasirodysiu tik be peruko, o paskui susimasciau.... Na, is tikruju sukuosena ne pati graziausia... bet po "basos" galvos... smile.gif Dabar esu visiskai pasimetusi - nesinori del plaukuosenos prarasti beveik uztikrintos darbo vietos, o ir peruko detis visai nebenoriu. O jei ji ir detis - tai kokiam laikui? Kol ataugs ilgi plaukai? g.gif Absurdas kazkoks gaunasi g.gif

Klausimas praejusioms visa tai, dabar sveikoms ir grazioms mirksiukas.gif O kaipgi buvo jums? Kaip darbe pasirodet? Kada atsisveikinot su tuo beveik privalomu tapusiu atributu? Koks zmoniu poziuris?

Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2009 01 16, 11:42)

dabar sveikoms ir grazioms mirksiukas.gif 

oi, tai čia apie mane........ lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
prieš nusiimdama peruką, apsilankiau pas kirpėją ir truputį aplygino mano „garbanas“. O ataugo tai net gražesni nei anksčiau buvę plaukai ir net truputį garbanoti. Peruką nusiėmiau džiaugsmingai, nes nauja šukuosena buvau labai patenkinta. Na ir kas, kad trumpi plaukai, o gal aš taip specialiai nusikirpau plaukus ir tokią šukuoseną pasidariau. Juk kai kurios moteriškės specialiai nusiskuta plaukus, pasidaro tokias šukuosenas (o jos tai sveikos). Čia tik mes sergančios taip stresuojam ir galvojam, kad mums ant kaktos parašyta, kad mes sergam. O nežinantys, tai ir dėmesio nekreipia. Taip, kad aš eičiau be peruko....
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2009 01 16, 12:42)
Oi, merginos..... kokia man problema iskilo grozio klausimais blush2.gif Po nauju visuomenej pasirodziau jau be peruko, vakar net Operos ir baleto teatre buvom. Na, niekas i mane ypatingo demesio nekreipia.... Plaukai apie 1,5 cm ilgio ir labai dziaugiuosi pagaliau atsikraciusi peruko.

Zodziu, situacija tokia - pazistama nori pakviesti mane i pokalbi del naujo darbo, nemaza imone, darbas geras, bet sako "tu geriau ateik su peruku, nes kalbu bus visokiu, zmones nesupras". As grieztai uzprotestavau, kad pasirodysiu tik be peruko, o paskui susimasciau.... Na, is tikruju sukuosena ne pati graziausia... bet po "basos" galvos... smile.gif  Dabar esu visiskai pasimetusi - nesinori del plaukuosenos prarasti beveik uztikrintos darbo vietos, o ir peruko detis visai nebenoriu. O jei ji ir detis - tai kokiam laikui? Kol ataugs ilgi plaukai? g.gif  Absurdas kazkoks gaunasi g.gif 

Klausimas praejusioms visa tai, dabar sveikoms ir grazioms mirksiukas.gif  O kaipgi buvo jums? Kaip darbe pasirodet? Kada atsisveikinot su tuo beveik privalomu tapusiu atributu? Koks zmoniu poziuris?

Sveika, Ryke. 4u.gif
Pirmiausia sveikinu išsiritus iš perukinio lukšto. Aš čia patirties neturiu, bet irgi parašysiu savo nuomonę. Man atrodo, kad pokalbyje turėtum pasirodyti TIK be peruko. Apie save žinai tik Tu pati ir Tavo pažįstama. Kam vėl save varžyti kažkokiais saitais, kurie jau nebereikalingi. Ir kiek laiko Tu benešiosi tą peruką - mėnesį ? Juk plaukučiai augs, ir kaip Jį paskui nusimesi? Ateisi į darbą - tada tikrai kai kuriems iškils klausimų, kaip čia viskas buvo. Noriu pasakyti, kad yra labai pastabių žmonių. smile.gif (Nors ir koks perukas būtų natūralus). Toks gali atsirasti ir pokalbyje dėl darbo. Todėl , manau, jei dabar puikiai jautiesi su tokia šukuosena, tik tokia ir rodykis. Nedaryk to, ko nenori - kada būsi pati savimi užtikrinta - tai "kiečiau" ir prieš kitus jausiesi. Egzaminą jau išlaikei - buvai teatre. thumbup.gif Na, gal galima dar nueiti pas kirpėją tai ji gal ir trumpučius plaukučiu kaip nors "sustatytų, supūstų". Jos gi žino visokių gudrybių. Ar tiesiog pasitarti. Svarbiausia - pasitikėti savimi. Ir sėkmės gaunant naują darbą, ir sveikatos. 4u.gif wub.gif

Ugn*Ine - group.gif victory.gif

Visoms Mergaitėms labas, ir gerų rezultatų, ir sveikatos , ir geros dienos. wub.gif
Mamytė pas akių gydytoją eis kitą penktadienį. Žiūrėsim. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2009 01 16, 10:42)

Klausimas praejusioms visa tai, dabar sveikoms ir grazioms mirksiukas.gif  O kaipgi buvo jums? Kaip darbe pasirodet? Kada atsisveikinot su tuo beveik privalomu tapusiu atributu? Koks zmoniu poziuris?

Mano patirtis tokia,kai nusiėmiau peruką,tai daugiau ir nebesidėsiu.Duok Dieve,kad taip ir būtų. : rolleyes.gif
O Jūs neįgalumą turite? g.gif Tada protingas darbdavys supras, kodėl tokia šukuosena ir manau,kad nekils dėl jos problemų.
Atsakyti
Plaukai apie 1,5 cm ilgio ir labai dziaugiuosi pagaliau atsikraciusi peruko.

Jei susirastum mano nuotraukas, kur buvau įkėlusi iš Barselonos, tai ten panašaus ilgio mano plaukai. Visiškai pritariu rasų lankai. Žygiuok į kirpyklą, kad suteiktų formą (nors tau atrodo, gal, kad nėra ką aptvarkyti, aptvarkys ras, o 1,5 cm jau visai nemažai) ir su žele ar kitokia priemone pakelk plaukus nuo šaknų.
Aš esu labai akyla ir matau visus perukus, kokie jie ten neprasti ar natūralūs būtų. Taip, galiu pasakyti:
—Oj: kaip gražiai atrodot. – Ką, Jūs sakot! Čia perukas, aš neatskyriau.
Nesąmonė: matosi, matosi. „Nematom“, kai nenorim matyti ir sakom, kad nematom, kai norim padrąsinti.
Su peruku tik dar daugiau klausimų kils.
O aš tik šiandien nusidažiau plaukus ir jau gailiuosi. Man visai patiko būti natūraliai: žilas, pilkas, žilas pilkas, palša, bet su prieskoniu... Juo labiau, kad žilumas ne sendino, teikė tam tikro pikantiškumo.
Atsakyti
Mano leukocitai vel 2.6...nainainai...Kazkokie sokiai su leukocitais gaunasi.

Turbūt visos žinote, bet gal kas primiršote Ruolios patarimus sumažėjus leukocitams, eritrocitams. Rekomenduoja vartoti 10 dienų viską kartu:
1. Bičių duonelė 2-4 v. š. /d 1 val prieš valgį
2. Jūros kopūstai 4 v.š/d laike valgio
3. Šaltalankio aliejus 1 v.š./d
4. Allkymer po 2 kaps 4k.d
5. Ežiuolės preparatai
Sėkmės keliant leukocitus, pas mane jų irgi ne per daugiausia - 3,9.
Atsakyti
Del regejimo pasikeitimo i neaiskia puse galiu pasakyt, kad irgi nuo to kenciu.

Man taip pat su regėjimu vyksta keisti dalykai. Iki ligos viskas buvo OK. Dabar skaitymui turiu akinius. Kartais būna, kad ir su akiniais nematau raidelių, o kartais pagaunu save skaitant be akinių, ir nieko, viską matau. Nesuprantu, kaip tai gali būti.
Jei vartoji, ar daznai tikriniesi pas ginekologe?

Vartoju tamoksifeną, pas ginekologą lankausi kas 6 mėn. Kadangi tamoksifenas sukelia ginekologinių problemų (ne man, aplamai), tai vis dažniau pagalvoju, kad gal užtenka būti moterim. Nebus organų, nebus problemų. Teko girdėti, kad kartais pašalinti kiaušides neoficialiai rekomenduoja ir onkologai. Tą patį kartais pamastau ir apie kitą krūtį - nebus krūties, nebus kur draugeliui metastazuoti. Apie tokią praktiką taip pat teko girdėti.
Viena sena pažįstama po krūties operacijos laimingai pragyveno 10 metų. Prieš savaitę išoperavo piktus darinius kiaušidėje. Ačiū dievui, nedidelius ir laiku. Chirurgas prasitarė, kad buvo tai galima padaryti ir nesant piktiems dariniams. Su daktaryte šia tema pasikalbėti dar nepribrendau.
Mergaitės, kokios jūsų žinios apie tai? Kokia nuomonė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZoVi: 16 sausio 2009 - 17:06
Laba diena 4u.gif

rasu lanka ,aciu uz sveikinimus oro_buckis.gif

Ugne*Ine ,kokios geros naujenos thumbup.gif

O man dar uzpraeita nakti sukylo temperatura iki 39,pradejau iskart gerti antibiotikus dveju rusiu (taip gydytuoja lepe),tai pragulejau praktiskai 2 dienas,dabar nukrito iki 37.5 tai atsikeliau.Jeigu dar bus temperatura virs 38 tai rytoj i ligonine verysad.gif Nenoriu.Tikiuosi kad praeis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 16 sausio 2009 - 18:13

Kadangi maciau tave gyvai, mano nuomone - be peruko.

QUOTE(ZoVi @ 2009 01 16, 17:33)
Turbūt visos žinote, bet gal kas primiršote Ruolios patarimus sumažėjus leukocitams, eritrocitams. Rekomenduoja vartoti 10 dienų viską kartu:
1. Bičių duonelė 2-4 v. š. /d 1 val prieš valgį
2. Jūros kopūstai 4 v.š/d laike valgio
3. Šaltalankio aliejus 1 v.š./d
4. Allkymer po 2 kaps 4k.d
5. Ežiuolės preparatai
Sėkmės keliant leukocitus, pas mane jų irgi ne per daugiausia - 3,9.

Aciu. Pabandysiu.

QUOTE(ZoVi @ 2009 01 16, 18:04)
Vartoju tamoksifeną, pas ginekologą lankausi kas 6 mėn. Kadangi tamoksifenas sukelia ginekologinių problemų (ne man, aplamai), tai vis dažniau pagalvoju, kad gal užtenka būti moterim. Nebus organų, nebus problemų. Teko girdėti, kad kartais pašalinti kiaušides neoficialiai rekomenduoja ir onkologai. Tą patį kartais pamastau ir apie kitą krūtį - nebus krūties, nebus kur draugeliui metastazuoti. Apie tokią praktiką taip pat teko girdėti.
Viena sena pažįstama po krūties operacijos laimingai pragyveno 10 metų. Prieš savaitę išoperavo piktus darinius kiaušidėje. Ačiū dievui, nedidelius ir laiku. Chirurgas prasitarė, kad buvo tai galima padaryti ir nesant piktiems dariniams. Su daktaryte šia tema pasikalbėti dar nepribrendau.
Mergaitės, kokios jūsų žinios apie tai? Kokia nuomonė?

Man siule operacija, nes esu labai "estrogenine".
Atsisakiau. Bijau. Gaila venu.

Del to, kad nupjovus kruti, ner kur metastazuot, yra kita nuomone - kad reikia palikt, kad butu kur metastazuot, jei taip atsitiks, nes kitaip eis kitur...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 16 sausio 2009 - 18:19
QUOTE(rasų lanka @ 2009 01 16, 13:20)
Egzaminą jau išlaikei - buvai teatre.

Na.... visu pirma jokio egzamino nelaikiau.... gyvenu iprasta gyvenima ir tiek smile.gif jus pati to nepatyrusi... bet po visu gydymo "malonumu", pvz, kai plaukus saujom nusirenki, tiesiog dziaugiesi tais ataugusiais plaukais. Visgi ne "basa" galva. O jei kam nepatinku, tegul neziuri lotuliukas.gif Gerai nesijauciu kol kas nei taip, nei taip smile.gif
Siaip norejau suzinoti tai praejusiu patirtis. Aisku, kiekvienam kitaip rolleyes.gif

Adis, atsimenu tas nuotraukas. Na, tada jusu plaukai buvo daug veslesni, nei mano dabar.

Neigaluma turiu, bet kol kas jo nerodysiu. Paskui - bus matyt.
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Sveikinu Ugne*Ine , tegul ir toliau tave globoja tavo Angelas Sargas. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Dabar pasidalinsiu savo kruopų lesimo rezultatais , nes šiandien pirma normali diena.Nors atrodo šiandien labai ribojau maistą, bet reikėjo atsargiau su riebalais, nors atrodo , kad jų buvo tikrai nedaug.
Kas įvyko teigiamo?
Išlipus iš mašinos jau nereikia mindžiukuoti kol išsilankstys sąnariai ir galėsiu pradėti eiti.Sąnarių skausmo gal trečdalis liko.
12 cm buvo padidėjusios kepenys, jau išėjusios už šonkaulių lanko, taip rodė gruodžio echoskopas.Dabar kompiuterinė nuotrauka rodo , kepenys normalios.
Pusę dietos laiko buvo nukritęs kraujospūdis, kartais svaigo galva, vėliau stabilizavosi spaudimas ir jėgų padaugėjo.
Nukritau 3 kg ir labai lengva susilenkti.
Štai tiek žinių
Atsakyti