Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

QUOTE(vagiedre @ 2009 01 13, 23:36)
Laba diena, norėčiau prisijungti prie jūsų ir paprašyti pagalbos.

Atvažiavę chemoterapijai paklauskit registartūroje , kas Jūsų gydantis gydytojas ir pas jį lankykitės, jei toks nepaskirtas, paprašykit, pasakykit, kad norit bendrauti su vienu, net gal konkrečiu, jei tokį žinote. Greičiausiai ir paskirs.
Gulint ligoninėje, patenki į tą palatą, kur yra laisvų vietų. Todėl ir gydytojai kinta. KMUK tai net ne gydytojai, rezidentai paltas turi, kiek gulėdavau, tai vis su jais tekdavo susidurti, beje, labai nuoširdūs ir atidūs. Dabar jau mano rezidentė daktarė. Susitinku vis smile.gif

P. s. ne visi dienos chemoterapijos gydytojai savo palatas ar rezidentus turi.

Dėl HER, jis teigiamas, t. y. kokia jo išraiška ++ ar +++? Nes kartais ++ vadina teigiamu, o toks yra abejotinas ir turi būti daroma papildomi tyrimai.
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 13, 18:39)
Klausiau gydytuojos del arbatos valancios,del Befungino,del vitamino C-nieko negalima.Befungina negalima del ten esanciu bakteriju.

SVETA K. jei naudosi linų sėmenis, tau juos BŪTINA virinti. Gali užmerkti, pamaišyti kelis kart, kol išsiskirs gleivės, vėliau 10 min. pavirti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 14 sausio 2009 - 11:05
QUOTE(adis @ 2009 01 14, 13:02)
SVETA K. jei naudosi linų sėmenis, tau juos BŪTINA virinti. Gali užmerkti, pamaišyti kelis kart, kol išsiskirs gleivės, vėliau 10 min. pavirti.

O,gerai kad pasakei,as tik viena karata viriau,o taip tik uzpildavau vandieniu.Linu semenis tai leido gerti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2009 01 14, 11:34)
Mano atvejis smile.gif  ir stadija, ir HER... ir sokas buvo ne mazesnis.  Pas gydytojus taip pat pakliuvau su extra siuntimu. As vilniete. Tik situacija su gydytojais kitokia. Pakliuvau pas nuostabia chemoterapeute. Ji mane itrauke i tema, taigi visa laika esu tik pas ja. Del "fabriko" yra dalis tiesos, bet matai, kokios minios zmoniu toj istaigoj. Gydytojai tiesiog fiziskai negali skirti tiek demesio, kiek jo noretusi ligoniams. As jau praejusi visa gydyma ir Vilniaus onkologinio gydytojams galiu sakyti tik komplimentus uz nuostabu darba. Na, gal man tiesiog pasiseke. Paprastai prie aukstesniu stadiju skiria chemija, kad sumazintu augli, paskui - operacija, paskui vel chemija, paskui spinduliavimas. Pakliuvot pas skirtingus gydytojus tik todel, kad viena karta gulde i ligoine, o kita - ne. Pries chemijas daro kraujo tyrimus, jei jie geri - lasina chemija. Kadangi mama gerai jautesi, tai kita karta nebegulde. As taip pat po chemiju sesdavau i masina ir namo. Faktas, del HER nieko nekeicia. Herceptina paprastai skiria po viso gydymo metams laiko. Gal po E.Umbrasaites knygos susidare ispudis, kad HER tai kazkas tooookioooo? Ir tokius ligonius reikia kitaip gydyti... tokiu yra daug... Jei yra MILIJONAS KLAUSIMU IR NEGALI SEDETI SUDEJUS RANKU, tai patarciau paskaityti sito forumo temas, tikrai surasi atsakymus maziausiai i puse milijono klausimu  rolleyes.gif
Linkiu sekmes mamai! Patikek, gyvenimas diagnoze tikrai nesibaigia, o tesiasi toliau. Kai kam netgi geresnes kokybes, nes pasikeicia poziuris  i ji mirksiukas.gif  Jei bus kokiu klausimu, gali klausti, bet as nedidele patareja, nes tokiu blogumu, kaip kitoms, man nebuvo. Nebent del gydytoju, bet gal pavardziu cia nelabai galima minet, tai tada per AZ.  Dar karta sekmes!

Labai ačiū už patarimus ir palaikymą. Vakar parsivežiau mamytę po trečios chemijos. Tai šiandien baisūs galvos skausmai, tai ir nuotaika ne kokia, bet tikiuosi jie greit praeis. O dėl gydytojų, šį kart pakliuvom pas tą pačią dienos stacionare dirbančią chemoterapiautę, tai taip supratau, kad ji dabar ir yra ta gydanti gydytoja, tai dabar paskyrė kitam kartui kaulų skenavimą ir jeigu neras metastazių ir ten, nes kitur nėra kaip ir, tai gal galima bus galvoti ir apie operaciją. Tikiuosi, kad visgi pasveiksim, nors tikriausiai visi galvoja kitaip. Ačiū dar kartą už pagalbą. Gera čia su jumis, nes čia daug vilties...
Atsakyti
QUOTE(vagiedre @ 2009 01 14, 13:36)
Tikiuosi, kad visgi pasveiksim, nors tikriausiai visi galvoja kitaip. Ačiū dar kartą už pagalbą. Gera čia su jumis, nes čia daug vilties...

Pasveiksit, pasveiksit, kur gi jus dingsit 4u.gif o kiti tegul galvoja, kaip jiems patinka, cia jau ne jusu problema! O del kitko atsakiau i AZ.
Atsakyti
Labas
Naujienos ..., geriau neįvardinsiu.
Vasario 9 , rezervuota operacijai, gana rimtai , nes metastazė vėl ataugo žarnyne, pernai buvo operuota balandžio viduryje, tai vėl toje pačioje vietoje.Chirurgas sakė, kad labai nemėgsta tokių pakartotinų operacijų.Suprantu , juk toje pačioje vietoje surandėjimai ir kitokie pakenkimai.
Lendu į savo urvelį.
Ate

user posted image
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 01 14, 21:04)
Vasario 9 , rezervuota operacijai, gana rimtai , nes metastazė vėl ataugo žarnyne, pernai buvo operuota balandžio viduryje, tai vėl toje pačioje vietoje.Chirurgas sakė, kad labai nemėgsta tokių pakartotinų operacijų.Suprantu , juk toje pačioje vietoje surandėjimai ir kitokie pakenkimai.
Lendu į savo urvelį.
Ate

.GABIJA. heart.gif heart.gif heart.gif :Ar nenorėtumėt pabūti MARIJOS AUŠRINĖS MOTERŲ VIENUOLYNE Paparčiai, Kaišiadorių r. priima pasauliečius, tel. (256) 4 26 16. Iš kur žinau, kažkada skaičiau jog žurnalistė Audronė Urbonaitė buvo. Tik ten visiška vienatvė, apgyvendina nameliuose, vieną, ir su seserimis bendraudavo rašteliais, tylėjimo įžadai kelias dienas. ir susivokimo galimybė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 14 sausio 2009 - 20:50
Mieloji, Gabija, console.gif wub.gif
Žinios rimtos, bet ir Jūs ne pėsčia - esate stipri, mokate "pasikrauti" ir pozityviai "užsiprogramuoti". Tikrai įveiksit ir šį barjerą. Juk gydytojams bet kokia operacija sudėtinga, tad palikit jiems šį reikalą ir jis bus tikrai sutvarkytas, kaip turi būti. Ir sveikatos. Ir kantrybės. Ir apsaugos... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 14 sausio 2009 - 21:01
Labas vakariukas,
mergytės aš jau Vilniuje santariškėse ligoninėj, vakar skubiai atlėkėm...šia visą savaitę darys tyrimus, toliau prasidės chemo ir tada kaulu čiulpų translantacija..

pasakyk man kad aš nebūčiau tokia nemokša ir bailė, juk viskas bus ok ane????

aš šnd labi stresavau, kai ėmė mano kaulu čiulpus, galvojau kad numirsiu iš skausmo...
jau galvojau važiuot į klaipėdą pas savo vaiką ir ten nugyvent likusį gyvenimą....

Atsakyti
Gabija,stiprybes,pasimelsiu uz Jus wub.gif
Papildyta:
Ugn*Ine,viskas taip ir bus kaip tu sakai ok,kuo greiciau prasides gydimas tuo greiciau pasveiksi 4u.gif

p.s ...ir jokiu" bijau",jokiu ten "nugyvent likusį gyvenimą....",spesi dar ta gyvenima su tuo vaiku nugyvent ir uzaugint spesi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 15, 00:25)
Labas vakariukas,
mergytės aš jau Vilniuje santariškėse ligoninėj, vakar skubiai atlėkėm...šia visą savaitę darys tyrimus, toliau prasidės chemo ir tada kaulu čiulpų translantacija..

pasakyk man kad aš nebūčiau tokia nemokša ir bailė, juk viskas bus ok ane????
aš šnd labi stresavau, kai ėmė mano kaulu čiulpus, galvojau kad numirsiu iš skausmo...
jau galvojau važiuot į klaipėdą pas savo vaiką ir ten nugyvent likusį gyvenimą....

Sveikute, mieloji Ugn*Ine, 4u.gif wub.gif
VISKAS BUS LABAI GERAI ok.gif TU LAIMĖSI. Sulankstyk savo baimę į mažulytį ryšuliuką ir užkišk ten kokiam nuošaliam kampelyje, kad netrukdytų. Na, pasistenk. Ir gerų Tau tyrimų rezultatų. Savo kasdienėje maldoje ir Tave paminiu. Stiprybės, Angelų globos Tau, ir visada prisimink , dėl ko verta gyventi, ir šiuo laikotarpiu pakentėti. wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 14 sausio 2009 - 22:46
Gabija net nezinau,ka pasakyti unsure.gif As irgi pasimelsiu uz tave.Bus sunku,bet po to VISKAS BUS GERAIuser posted image

Ugne*Ine ,viskas BUTINAI BUS OKuser posted imageJo,ta procedura,kaulu trepanobiopsija, nelabai maloni,gerai tik kad labai trumpai skauda unsure.gif Jau daug bendravau su tais,kam buvo atlikta kaulu ciulpu transplantacija.Visi sake kad labai sunku po jos,reikes pakenteti,isgyventi ta pragara.Bet labai didele tikimybe pasveikti 4u.gif O tau persodins savo kaulo ciulpus,ar jeskosi donoro?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 14 sausio 2009 - 23:45
user posted image
SVETA. K. - SU PRAĖJUSIU GIMTADIENIU.
SVEIKATĖLĖS, SVEIKATĖLĖS, NA, IR DAR KO LABAI REIKIA. wub.gif Geriau vėliau negu niekad.
Atsakyti