Keletas mano bandytų receptukų.
Gal ką nors prisitaikysit sau.Prieskonius, druską, jogurtą, grietinę, aliejų galima keisti pagal savo poreikius.
Špinatų sriuba (virdavau mamytei, kai blogas kraujukas buvo, bet ir mes su vyru dabar dažnai išsiverdame): Šlakelyje aliejaus sumetu smulkiai pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas,truputi druskos, patroškinu tik kol išsiskiria karotinas(ta geltona spalva). Pilu vandens. Kai užverda, dedu lauro lapelį kvep. pipirų ir grikių kruopų. Baigiant išvirti grikiams sudedu špinatus. Vasarą žalius, nes auginam pas tėvelius, o dabar šaldytus. Truputi paverda, kelias min. Išplaku kiaušinį ir lėtai su šakute maišydama sriubą , supilu į ją. Gaunasi tokie "siūliukai". Jie sutirština sriubą. Dedu smulkintų krapų, jei turiu. Galima baltinti grietine, parūgštinti citrinos sultimis, arba visai nieko nedaryti. Galima vietoj vandens pilti daržovių ar mėsytės sultinuką. Geriau natūralų.
Jogurtas su bulvėmis. Į paprastą be nieko jogurtą supjaustau arba sutarkuoju nuluptą žalią agurką, įpjaustau petražolių, krapų, svogųnų laiškkų arba poro , arba česnakų. Pagal pomėgį. Truputi druskos, pipiriukų. Viską išmaišome. Skaniau, kai truputi pastovi. Subręsta
. Valgom su karštom bulvėm.
Mėsos salotos 1. Virta jautiena, ar liesa kiauliena (kubeliais), paprika, obuolys, koncervuoti ananasai ( tinka ir žali ), virta morka, aliejus.
2.Virta vištienos (kalakutienos) krūtinėlė, žalias agurkas (juostelėmis), graikiški riešutai, džiovintos slyvos, apelsinas (kubeliais), aliejus.
Kas valgo, aliejų galima keisti ir majonezu, ar jogurtu.
Žiedinių kopūstų salotos Žiedinį kopūstą supjautyti žiedynėliais. Naudojame žalius. Griešinėliais žalią agurką, razinos, graikiški riešutai, ananasas ir aliejus arba jogurtas.
Visi receptai, kur dedasi džiovinti vaisiai turi saldų prieskonį. Perspėju, nes gal kitas nepakenčia kitoniško skonio.
Varškė su morkomis 100 gr. varškės išplakti su šlakeliu mineralinio vandens. Įdėti burokine tarka sutarkuotų morkų, truputi druskos, apibarstyti pakepintomis lukštentomis saulėgražomis. Valgyti su duonos riekele , užtepta medumi.
Padažas salotoms. Alyvų aliejus, garstyčios, citrinos sultys, cukrus arba medus (truputėli), druska , pipiriukai. Kas gali vartoti, vietoj citrinos sulčių galima dėti vyno acto. Viską išmaišome gerai ir apšlakstome bet kokias salotas.
Bet, kaip sakoma - DĖL SKONIO NESIGINČYJAMA.