Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

Brokolius kas antra diena - labai patinka.

Romantike, o kaip ruoši brokolius? Aš iš jų verdu trintas sriubas ir troškinu su morkom, moliūgais ar kalafiorais. Pabodo, norisi kažko naujo. O gal kas ką skanaus iš briuselio kopūstų gaminat? Pasidalinkit patirtim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZoVi: 12 sausio 2009 - 09:35
QUOTE(ZoVi @ 2009 01 12, 10:34)
Romantike, o kaip ruoši brokolius? Aš iš jų verdu trintas sriubas ir troškinu su morkom, moliūgais ar kalafiorais. Pabodo, norisi kažko naujo. O gal kas  ką skanaus iš briuselio kopūstų gaminat? Pasidalinkit patirtim.

Briuselo kopustu nekenciu blush2.gif
Brokolius perku uzsaldytus ir tiesiog trumpai verdu.
Valgau vienus arba su ryziais ir zuvim.
Nieko mandraus smile.gif Siaip, nemegstu ilgai virtuveje stebuklingu patiekalu gamint. Darau gana paprastai beveik viska.
Kelio sanari dabar tepu tepalu is Rusijos atveztu "Сабельник" vadinasi. Malsina skausma.
NBA, as po operacijos irgi vartojau antidepresantus...Labai sunku buvo susidurt su pasikeitusia realybe... Ir per chemija daznai uzeidavo panikos priepuoliai. Daznai kalbedavom telefonu su carvel, ji man biski smegenis praplaudavo teigiama ta zodzio prasme...
Turi praeit kazkiek laiko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 12 sausio 2009 - 10:14
QUOTE(rasų lanka @ 2009 01 11, 21:42)

Hemoglobiną galima pakelti geriant laaaabai stiprų dilgėlių nuovirą, bet jis ir trombocitus kelia. Mano mamytei visas chemijas krisdavo hemoglobinas . Jei domins galiu parašyti paruošimą. Gėrėme beveik visą laiką po chemo, kai atsigaudavo. Gydytoja buvo prirašiusi Ferretab comp. Tai ir tuos dar papildomai vartojo. Prieš tai dar vartojo Feroglobin ar panašiai. bet ten yra B grupės vit. Kai kurie prieš B.

labas rytukas, man jis nelabai koks....naktis skausminga ir bemiegė...rytas toks pat....jau kaip nežinau ko laukiu apsilankymo šiandien pas chemoterapeutą, tik bijau labai bijau, kad iškart neišvarytų dėl hemoglobino unsure.gif
panos ar jis parinkinės ir išrašinės vaistukus ar vis tiek reikės eiti pas šeimos daktarę g.gif aš pas ją nenoriu, ji visiškai nieko nesigaudo, pastoviai blogai apskaičiuoja vaistukus doh.gif
Atsakyti
Sveikos, Mergaitės, 4u.gif
Visoms geros dienos, gerų rezultatų ir sveikatėlės.

Šį kartą ir aš su klausimu. Gal kam taip yra buvę. Mamytei kartais vidinėje burnos pusėje (ant lūpos iš vidaus, vidinėj skruosto pusėj) iššoksta tokios kraujingos pūslelės, apie 0,5 cm dydžio, neskausmingos. Dažniausiai būna po vieną. Laikosi ilgiausiai parą, o po to vėl išnyksta. Atsiranda staiga, per keletą minučių. Per chemijas mes tai tapatindavome su sloga. g.gif Nes ir nosis pavarvėdavo. Gydytojai net nesakydavome, nes kažkaip net nesutapdavo tas laikas. Taip būna irgi retai, na per mėn po kartą, gal rečiau. Chemijų pradžioje galvojome , kad tai jau opelės atsivers nuo vaistukų, bet kai išnyko staiga , taip ir paliko šis reikalas. Dabar mamytė pradėjo manyti, kad tai nuo Befungino, nors tikrai taip aš negalvoju, nes pūslelės iššokdavo ir tada, kai dar jo nevartojome. Ir labai nenoriu, kad mamytė nutrauktų tą Befunginą vartoti gal visai ne dėl tos priežasties. Ieškojau internete, bet nieko nerandu. Vienas sakinys, kad kraujosrūvos burnoje gali rodyti vitamino C trūkūmą. g.gif Galvoju, gal gali būti trombikų mažai - bet juk ir kitur atsirastų kraujosrūvų. Na, gal kam yra taip buvę. Kažkaip gydytoją dėl pūslelės , kuri jau vėl išnyksta, trukdyti nesinori. Nors jei mamytė pradės nerimauti - teks. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 12, 12:21)
labas rytukas, man jis nelabai koks....naktis skausminga ir bemiegė...rytas toks pat....jau kaip nežinau ko laukiu apsilankymo šiandien pas chemoterapeutą, tik bijau labai bijau, kad iškart neišvarytų dėl hemoglobino  unsure.gif
panos ar jis parinkinės ir išrašinės vaistukus ar vis tiek reikės eiti pas šeimos daktarę g.gif aš pas ją nenoriu, ji visiškai nieko nesigaudo, pastoviai blogai apskaičiuoja vaistukus doh.gif

Laikykis, mieloji, kaip tik begali. 4u.gif Visus vaistukus Tau parinks chemoterapeutas, ir dėl papildomų vaistukų kalbėkis tik su juo. Jis turėtų pasakyti ir kaip vartoti, kokią dozę visų papildomų vaistukų. Šeimos gydytoja išrašo tik tuos vaistukus , kuriuos ligoniukas vartojo ir anksčiau. Pvz. mamytei - nuo kraujo spaudimo ir kraują skystinančius. Bet ir dėl jų mes tarėmės su chemoterapeute. Ji kraują skystinančius vienu tarpu buvo visai nuėmusi, nes trombocitų per mažai turėjo. Žodžiu apie bet kokius vaistukus turi kalbėti su savo chemoterapeutu. Dabar jis tave ves sveikimo link. Sėkmės, mieloji. Mes visos už Tave. 4u.gif wub.gif wub.gif

P.s. Jei šeimos gydytoja tokia nekompetetinga, tai būtinai pagalvok apie jos pakeitimą, nes bendrauti vis tiek teks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 12 sausio 2009 - 10:50
Keletas mano bandytų receptukų. flirt.gif Gal ką nors prisitaikysit sau.Prieskonius, druską, jogurtą, grietinę, aliejų galima keisti pagal savo poreikius.
Špinatų sriuba (virdavau mamytei, kai blogas kraujukas buvo, bet ir mes su vyru dabar dažnai išsiverdame): Šlakelyje aliejaus sumetu smulkiai pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas,truputi druskos, patroškinu tik kol išsiskiria karotinas(ta geltona spalva). Pilu vandens. Kai užverda, dedu lauro lapelį kvep. pipirų ir grikių kruopų. Baigiant išvirti grikiams sudedu špinatus. Vasarą žalius, nes auginam pas tėvelius, o dabar šaldytus. Truputi paverda, kelias min. Išplaku kiaušinį ir lėtai su šakute maišydama sriubą , supilu į ją. Gaunasi tokie "siūliukai". Jie sutirština sriubą. Dedu smulkintų krapų, jei turiu. Galima baltinti grietine, parūgštinti citrinos sultimis, arba visai nieko nedaryti. Galima vietoj vandens pilti daržovių ar mėsytės sultinuką. Geriau natūralų.

Jogurtas su bulvėmis. Į paprastą be nieko jogurtą supjaustau arba sutarkuoju nuluptą žalią agurką, įpjaustau petražolių, krapų, svogųnų laiškkų arba poro , arba česnakų. Pagal pomėgį. Truputi druskos, pipiriukų. Viską išmaišome. Skaniau, kai truputi pastovi. Subręsta tongue.gif . Valgom su karštom bulvėm.

Mėsos salotos 1. Virta jautiena, ar liesa kiauliena (kubeliais), paprika, obuolys, koncervuoti ananasai ( tinka ir žali ), virta morka, aliejus.

2.Virta vištienos (kalakutienos) krūtinėlė, žalias agurkas (juostelėmis), graikiški riešutai, džiovintos slyvos, apelsinas (kubeliais), aliejus.
Kas valgo, aliejų galima keisti ir majonezu, ar jogurtu.

Žiedinių kopūstų salotos Žiedinį kopūstą supjautyti žiedynėliais. Naudojame žalius. Griešinėliais žalią agurką, razinos, graikiški riešutai, ananasas ir aliejus arba jogurtas.

Visi receptai, kur dedasi džiovinti vaisiai turi saldų prieskonį. Perspėju, nes gal kitas nepakenčia kitoniško skonio.

Varškė su morkomis 100 gr. varškės išplakti su šlakeliu mineralinio vandens. Įdėti burokine tarka sutarkuotų morkų, truputi druskos, apibarstyti pakepintomis lukštentomis saulėgražomis. Valgyti su duonos riekele , užtepta medumi.

Padažas salotoms. Alyvų aliejus, garstyčios, citrinos sultys, cukrus arba medus (truputėli), druska , pipiriukai. Kas gali vartoti, vietoj citrinos sulčių galima dėti vyno acto. Viską išmaišome gerai ir apšlakstome bet kokias salotas.

Bet, kaip sakoma - DĖL SKONIO NESIGINČYJAMA.
Atsakyti
Oi oi oi mergaitės, koks aktualus dalykas tas maistelis g.gif
Aš irgi bandau vyrą sveikai maitinti, renku informaciją ką galimą, ko negalima. Bet nelabai man sekasi. Jo apetitas labai geras, valgo "ūkiškai", virškinimu nesiskundžia, tai negi atimsi tą malonumą... Siūlau paskaityti Jūsų rekomendacijas, bet jis kreivai į visokias dietas žiūri. Sako, kad reikia įsiklausyti į save, tai aš jam ir nebeprieštarauju schmoll.gif
O apie maistą ir VI_ įžymųjį troškinto liežuviuko receptą rašoma šitoj temoj

Laikykitės visos 4u.gif Jūs šaunuolės wub.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 01 11, 23:58)
JAUTIENOS liežuvio receptas - autorinis, užpatentuotas Vi_. tongue.gif  Vi_, ką tik buvai, nespėjau pakalbinti, kaip sekasi, tau ir tavo vyrui?

Mūsų fronte – nieko naujo. Kas, aišku, nėra blogai, nes naujienos tokiais atvejais būna žinia kokios... Dvasinę būseną MB palaiko gausiu darbu ir... skaniais patiekalais, dėl ko, mano akimis, tapo, švelniai tariant, kiek per didelis. smile.gif Tiek jau tos, geriau jau per didelis nei per mažas, ypač kai sumažėji dėl ligos, kas mums jau buvo nutikę...

O kuom tu gardini savo gyvenimą? Turiu omenyje ne tik maistą.

Ačiū visoms už manyje tūnančios šeimininkės uodegos pakėlimą. smile.gif

Mano nuomone, gal ne tiek valgis, kiek valgymas turi gydomąjį poveikį. smile.gif Todėl pasivalgymui galiu pasiūlyti skanų ir mūsų atveju nekenksmingą bei kūno apimčių nedidinantį dalyką – garų puode garintą lašišą arba lašišinį upėtakį arba tuną su daržovėmis (brokoliais, pomidorais, morkomis ir baklažanais). Porcijos dydžio žuvies gabalaičius reikia pamarinuoti su žuvies prieskoniais, o paguldžius puode, paslėpti po šv. krapų ir petražolių koldra. Su daržovėmis dar paprasčiau – supjaustai taip, kad lėkštėje gražiai žiūrėtųsi, tik ant pusiau paskersto pomidoro reikia užberti jam skirtų prieskonių (tokių būna pardėje). Morkas ir baklažanus galima spec. tarkos pagalba paversti netgi meno kūrinukais – tokiais skritulėliais su bangele ar tinkliuku ant skruostelio. Kai viskas gatava, žuvį pasišlakstome citrinos sultimis ir valgome pasičepsėdamos, užgerdamos baltu vynu bei palydėdamos kiekvieną patiekalo ingredientą žodeliais, kad gyvenimas yra nuostabus. Kas ir taip aišku, bet šitaip elgiantis aiškumas atkiša ypatingai aiškų šoną. smile.gif

Atsakyti
Ugn*Ine,laikykis sirdele ,mes su tavim 4u.gif
Atsakyti
Gabija, 4u.gif wub.gif - gerų ir palankių tyrimo rezultatų Jums rytoj. victory.gif
Atsakyti
Gal labai nesupyksit, kad pas jumi lendu ax.gif bet panasios temos neradau blush2.gif
Tai vat.... gal jus galesit man truputuka padet. Pries keleta dienu mano draugui diagnozavo leukemija. Tiksliai nezinau kokia, nes jis nenori bendrauti su niekuo. Sunkiai su tuo susitaiko. Tikriausiai reikia daugiau laiko. Bet psichologiskai jis tikrai labai blogai jauciasi. Suprantu, kad jam dabar labai reikalingas palaikymas, juo labiau, kad to nesulaukia is tevu. Bet tiesiog nezinau kaip su juo bendrauti. Ka pasakyti. Tiek as, tiek kiti draugai bijom kazka pasakyti, kad nepasijaustu dar blogiau.
Tiesiog norejau paklausti, kas jums padejo priimti liga? Gal bendravote su psichologu? Jei taip, tai gal galit koki nors rekomenduoti?
Buciau labai dekinga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(katydid @ 2009 01 13, 03:50)
Gal labai nesupyksit, kad pas jumi lendu  ax.gif bet panasios temos neradau  blush2.gif
Tai vat.... gal jus galesit man truputuka padet. Pries keleta dienu mano draugui diagnozavo leukemija. Tiksliai nezinau kokia, nes jis nenori bendrauti su niekuo. Sunkiai su tuo susitaiko. Tikriausiai reikia daugiau laiko. Bet psichologiskai jis tikrai labai blogai jauciasi. Suprantu, kad jam dabar labai reikalingas palaikymas, juo labiau, kad to nesulaukia is tevu. Bet tiesiog nezinau kaip su juo bendrauti. Ka pasakyti. Tiek as, tiek kiti draugai bijom kazka pasakyti, kad nepasijaustu dar blogiau.
Tiesiog norejau paklausti, kas jums padejo priimti liga? Gal bendravote su psichologu? Jei taip, tai gal galit koki nors rekomenduoti?
Buciau labai dekinga  mirksiukas.gif

Labas katydid , pataikei čia. Prieš porą mėnesių ir aš čia papuoliau, ir panašiai rašiau....Mano vyrui taip pat kraujo liga. Čia tikrai rasi patarimų, visos labai geranoriškos ir su didele patirtim, kuria dalinasi tarpusavyje. Vien čia pabuvus, norisi gyventi 4u.gif
Ko gero esi teisi, sakydama, kad reikia daugiau laiko. Nes iš pradžių tikra sumaištis galvoje. Asmeniškai man palengvėjo tada, kai susiradau daugiau informacijos, kai susipažinau su panašaus likimo žmonėmis, kad supratau, jog liga PAGYDOMA . Papasakok daugiau, kokio amžiaus tavo draugas, kur gydosi, kaip nustatė ligą?
Daugiau informacijos rasi čia

Laikykitės 4u.gif . Čia ne pabaiga, bet naujo gyvenimo etapo pradžia. Lengva nebus, bet gyvenimas juk tęsiasi.
Atsakyti
Gaila,nežinau nieko,Rasų lanka,dėl Jūsų mamytės pūslyčių. Man to nebuvo. Gal tik norėčiau patarti pasikonsultuoti su gydytoja,jei neramina,ir ne telefonu,o pasirodyti tada,kai jos būna iškilusios. Aš irgi savo gydytojai skambinu tik tada,kai jau tikrai kas nors rimta. Ir telefonu kai bandau apibūdinti vieną ar kitą dalyką,ji dažniausiai sako: "Man reikia pamatyti.Atvykite" Žinoma,Jums toli,neprilakstysi.
Dar gal su šeimos gydytoja pasikonsultuokit,parodykit tą pūslelę. Nors aš nemėgstu pas šeimos gyd.lankytis,taip jau gavosi kelis kartus,kad ji "į lankas" mane gydė. blink.gif Mano onkologė visada viską sustato į vietas. Gal išspręsite kaip nors šį klausimą. 4u.gif
Atsakyti