QUOTE(rasų lanka @ 2009 01 11, 23:21)
Tai Jūs antakius nusipiešite kosmetiniu pieštuku. Lyg tai SVETA K. buvo žadėjusi, kad pirmą kartą nueis pas kosmetologę ar kirpėją , kad nupieštų, o paskui jau pati žinosite, galite pradėti ryškinti po truputi ir dabar. Mamytė visą laiką kai piešdavo ( iš pradžių aš pati jai nupiešdavau), tiesiog toje vietoje atsirado tamsesnė žymelė. Jokios bėdos. Niekas nepastebėdavo jau taip, o kadangi Jūs mėgstate perukus tai išvis jokios problemos.
Nuostabu, kad esate tokia aktyvi. O kaip jautėtės po pirmos , chemo dozės?
Dabar kol kas antakiai ir blakstienos savo vietoje, bet jeigu prireiks, būsiu pasiruošusi ir tikrai pasinaudosiu Jūsų patarimu. Nelabai aš tuos perukus mėgstu, bet kažkaip gal nelabai moku ar noriu skaras nešioti.
Aš visada buvau aktyvi, mėgau dainuoti, šokti, organizuoti susiėjimus ir iki ligos, tik susirgus buvo depresija mane sustabdžiusi, buvau labai išsigandusi. Tas mano aktyvumas truputį sumažėjo, tačiau visiškai nedingo. Aš neblogai visą laiką jaučiausi, gydantis niekada nebuvo atidėtas lašinimas dėl kraujo problemų.
Po pirmos dozės paklitakselio+gemzaro pasijaučiau prastai į trečią dieną - labai skaudėjo stuburą, čiurnas, pėdų sąnarius, tiesiog kaustė skausmas. Viskas pamažu nurimo į penktos dienos vakarą. Aš deksametazoną gėriau tik prieš lašinimą 80 tablečių, o gydytoja neužankcentavo, kad po lašinimo jį taip pat gerti, tai gal dėl to man taip skaudėjo. Nepadėjo nei ibumetinai, nei ibuprofenai. Po savaitės lašino vieną gemzarą, tai po jo jaučiau nelabai stiprius peršalimo požymius, akių negalėjau pasukti į šoną, skaudėjo. Trečią dieną po pietų pakilo temperatūra, išbėrė alkūnes ir kojas, o ketrvirtą jau buvo kaip ir nieko. Gal nelabai sunkiai aš pernešiau.
Papildyta:
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 01 11, 23:37)
Antakius nusipiešdavau, o blakstienas kompensuodavau pravedimais, o kadangi nešioju akinius su šešėline danga, taip ir užsimaskuodavau.Galima akinius optikoje nusipirkti ir be dioptrijų.
Apie sąnarius
O sąnarius skauda visus ir kojų ir rankų.Dėl jų ir kruopas lesu.Dar liko 4 dienos.
Kam užtirpsta kojų pirštai, o ir šeip geras masažas, priminsiu apie mano atradimą.Tai Senukuose parduodamas spygliuotas , lyg žvaigždutės, kilimėlis prie lauko durų.Kainuoja apie 24 Lt.Ryte kol kojos būna medinės labai gerai ant jo pamindžiukuoti.Aš jį laikau prie lovos.Geras masažas, nes kojų paduose visi aktyvieji taškai.
Aš nežinau ar turėčiau kantrybės tiek kiek Jūs kruopas lesti. Man, galima sakyti, visus sąnarius pamaudžia, bet dar kol kas pakenčiamai. Pasibaigus gydymui kažkaip paaštrėja skausmai, po to truputį nurimsta. Po šio gydymo tikriausiai bus taip pat, nes deksą taip pat geriu.