Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

QUOTE(carvel @ 2009 01 11, 22:02)
As tai is vis chemijos metu ,kada ieidavau i mesos parduotuve,man labai kvepedavo zalia mesa,tiesiog sukeldavo apetita ,kaip vilkui  biggrin.gif
.O valgyti gal buciau ir nevalgiusi jei ne mano vyras,vis tempdavo per pietus i kokia kavinuke,nu ir bevalgant apetitas pasitaisydavo,uz tat hemoglobinas 137 iki pat cemijos pabaigos buvo.

Tai va , ir mano mamytė dabar nebegali pažiūrėti į makaronus , per chemijas vienu tarpu bulvių visai nebenorėjo, paukštienos. Dabar nori. Ir netgi prieina iki man nesuprantamų subtilybių. Pirmo chemo kurso metu be perstojo norėjo silkės. taisydavome naminiu būsu įvairiais pavidalais. Valgė vos ne kas antrą dieną. Dabar į ją nė žiūrėti nenori, bet nori sūdytos strimelės. blink.gif blink.gif Perku ją turguje šviežią ir pati sūdau su prieskoniais. Na, čia į skonius aš jau nebeįkertu. lotuliukas.gif Arba nebenorėjo visai lašišos, o valgė tik baltą žuvį arba atvirkščiai. Ir tokių pas mus pavyzdžių dešimtys.

P.s.Turiu klasiokę vaistininkę, kurios dukrelė sirgo onko liga, tai ji labai domisi mityba ir dukros racionas yra ypatingai atidžiai parinktas. Bet kai pašnekėjau apie savo mamytės mitybą, ji pasakė, kad vyresnių žmonių organizmas daug sunkiau reaguoja ir perneša mitybos pasikeitimus, net tam pačiam ligoniukui nežinant, jei jis yra visą gyvenimą pripratęs taip maitintis. Mums gydytoja irgi pasakė , kad galite viską valgyti su saiku. Tiesą pasakysiu, tada nepatikėjau, dar ir gydytojos nepažinau, pagalvojau, kad ji mano "ai, senas žmogus..." blush2.gif blush2.gif Todėl ir dar kitur klausinėjausi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 11 sausio 2009 - 20:29
Nieks nezinom nuo ko susirgom,nieks nesuzinosim nuo ko pagyjama...tik zinau viena atveji,mano dede nuo jaunystes labai save mokejo priziureti, niekada neruke,stikliuka pakeldavo tik per didziasias sventes ir tai simboliskai,dar maza budama vis prisimenu,kai pas mus atvaziuodavo ,niekada nevalgydavo jokios kiaulienos,per sventes mano mama specialiai jam ruosdavo jautiena arba vistiena,nu zodziu ,ziurejo ka deda i burna ir ka sau jus manot ,net nuo kedes vos nenukritau kai suzinojau,dede susirgo sunkios formos cukralige,pries kekviena maitinimasi leidziasi insulina ,uzeina priepuoliai .
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 01 11, 21:43)
SVETA K. 4u.gif  Taigi, jau gal esat atsigavusi po chemijos, tai ir išgerkit taurę šampano. Tuo labiau, kad proga yra - ĮPUSĖTAS GYDYMAS IR LAIKAUSI VISAI PUIKIAI . bis.gif  flirt.gif

Gal si karta negersiu tongue.gif Ir dabar neturiu namuose nei vyno nei sampano smile.gif Ir dar ryoj man vel gultis i ligonine bus 4 chemija,ir dar neaisku ar kraujas atsistate.Nu vz bijau as kazkodel isgerti unsure.gif O dar as kiekviena diena vartoju vaistus verysad.gif Nuo skrandzio omeprazoli 2 tabl.,nu o herpeso acikloviro 2 tabletes doh.gif nes jau buvo ir dabar turesiu tikriausiai visa gydyma gerti,du kartus per savaite po 4 tabl.biseptolio taip pat visa gydyma,neupogena 6 kartus (vakar paskutinis buvo),pries neupogena -2paracetamolio,neskaitant kad 5 dienas geriu po 20 tabl.prednizalono,paskui pertrauka 9 dienos.Mane jau pykina nuo tu vaistu.

Tai jau geriau as po gydymo irnesakyk.gif
Atsakyti
mano hemoglobinas zemokas biskutuka 89, noreciau kad tai nepakenktu mano gydymui. Vnz mergytes aciu jums labai myliu jus .... wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 01 11, 21:54)
Kai baigsis visi gydymai , jei turi atliekamų pinigų , bus geras kraujas ir imunitetas, gali keliauti.Pamatysi naują šalį ir patirsi įspūdžių.Jei labai sugebi sau įsiteigti ir tikėti tuo gydymu , gal padės psichologiškai.
Tame pačiame reportaže dievas Džonas pavargęs ruošėsi pas tradicinį gydytoją.
Kažkodėl kosminiu srautu pats nesinaudoja.
Man Džonas protinga , stipri asmenybė, fantastiškas psichologas, kuris maitina visą miestelį.Juk jo dėka klesti viešbučiai, kavinės, vertėjai.O jie maitina Džonį.
Tai mano netikinčios tokiais stebūklais nuomonė.
O kodėl niekas nevertina  Lietuvos šventų vietų.Yra ir krikščioniškų ir pagoniškų.
Nėra vadybininkų ir reklamos? doh.gif

Aciu Gabija uz issakyta nuomone 4u.gif As net nezinau ka apie tai galvoju ax.gif Niekada netikejau tokiais dalykais,bet kai ta mergina papasakojo apie savo mama (jai kiausidziu vezys,jau ne viena chemija praejo,vezio lasteles vis kyla) ,kad jai pagerejo ir kitiems as vaziavo kartu,nu net nezinau.Gal cia jau kai nebeturi kitos iseites.
Ir vis pagalvoju - juk buna stebuklu,kuriu nepaaiskins pats racionaliausias protas.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 11, 22:27)
Gal si karta negersiu tongue.gif Ir dabar neturiu namuose nei vyno nei sampano smile.gif Ir dar ryoj man vel gultis i ligonine bus 4 chemija,ir dar neaisku ar kraujas atsistate.Nu vz bijau as kazkodel isgerti  unsure.gif O dar as kiekviena diena vartoju vaistus verysad.gif Nuo skrandzio omeprazoli 2 tabl.,nu o herpeso acikloviro 2 tabletes doh.gif nes jau buvo ir dabar turesiu tikriausiai visa gydyma gerti,du kartus per savaite po 4 tabl.biseptolio taip pat visa gydyma,neupogena 6 kartus (vakar paskutinis buvo),pries neupogena -2paracetamolio,neskaitant kad 5 dienas geriu po 20 tabl.prednizalono,paskui pertrauka 9 dienos.Mane jau pykina nuo tu vaistu.

Tai jau geriau as po gydymo  irnesakyk.gif

Tai jau tikrai - Jūsų racionas turtingas. Na, nieko - atsigersite kai baigsit gydymą. bigsmile.gif Vartojant Prednizoloną man atrodo, kad alkoholis nepageidaujamas? O Jūs negeriat jokios arbatėlės , kad kepenis valytų.?
Papildyta:
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 11, 22:33)
mano hemoglobinas zemokas biskutuka 89, noreciau kad tai nepakenktu mano gydymui. Vnz mergytes aciu jums labai myliu jus .... wub.gif  wub.gif

Hemoglobiną galima pakelti geriant laaaabai stiprų dilgėlių nuovirą, bet jis ir trombocitus kelia. Mano mamytei visas chemijas krisdavo hemoglobinas . Jei domins galiu parašyti paruošimą. Gėrėme beveik visą laiką po chemo, kai atsigaudavo. Gydytoja buvo prirašiusi Ferretab comp. Tai ir tuos dar papildomai vartojo. Prieš tai dar vartojo Feroglobin ar panašiai. bet ten yra B grupės vit. Kai kurie prieš B.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 11 sausio 2009 - 20:44
Sveikutės mergaitės,
Ooo kokios diskusijos vyksta, kaip smagu skaityti. Adis kaip visada stebina savo išmintimi ir logišku minčių dėstymu. Jau iš aš galvojau, kad rašysiu, tai rašysiu, bet kad man tokie trumpi sausi sakiniai gaunasi, be jokių pagražinimų.
Beskaitant Jūsų mintis, aš galvoju apie save, ką gi aš valgiau ir valgau, kaip aš čia su tomis mintimis tvarkausi. Aš stengiuosi valgyti daug daržovių, vaisių, žuvies, rytais geriu morkų sultis. Aišku sugriešiju su kava, lašinukais rūkytais, torčiuku. Labai jau sunku taip save apriboti. Vyno raudono taurę gydymosi laikotarpiu man taip pat leisdavo išgerti, aišku praėjus kelioms dienoms po vaistų leidimo. Kažkaip to vyno anksčiau norėdavau, bet dabar tie laikai jau praėjo. Tiesa, vietoje raudono vyno man Ruolia rekomendavo tokį maisto papildą RESVERASOR, apie jį rašoma tinklapyje gamtosproduktai.lt.
Su blogomis mintimis dabar kažkaip susitvarkau pati, tačiau kai sužinojau diagnozę, turėjau didžiulę depresiją, kurios pati įveikti jau nesugebėjau, todėl gėriau antidepresantus beveik tris metelius. Gydanti gydytoja primygtinai siųsdavo pas psichoneurologus, atvažiavus leistis vaistus pirmas klausimas būdavo apie emocinę būseną.
Sąnarių, raumenų skausmai mane lydi jau nuo pirmojo gydymo - buvo laikas kai iš lovos išlipus ryte kaip medinukas tripinėdavau kol čiurnų sąnariai prasimankštindavo. Gydytojams pasiskūsdavau, tai kadangi kaulų scintigramos nieko nerodydavo, visa bėda būdavo degenaciniams pakitimams. Tie skausmeliai taip ir išliko, tai silpnesni, tai stipresni būna pastoviai, bet nestiprėja.
Adis, noriu Jūsų paklausti. Jums nuo Paklitakselio+Gemzaro plaukai greitai nuslinko? Man Per tris ankstenius gydymosi etapus plaukai laikydavosi iki gydymo pabaigos, nukirpdavau tik todėl, kad išretėdavo ir išsausėdavo, o šį kartą, po pirmo lašinimo praėjus dviems savaitėms praktiškai visi iškrito. Nors tam ruošiausi, bet ne taip greitai. O antakiai ir blakstienos? Kaip su jais?
Atsakyti
QUOTE(NBA @ 2009 01 11, 22:47)

Adis, noriu Jūsų paklausti. Jums nuo Paklitakselio+Gemzaro plaukai greitai nuslinko? Man Per tris ankstenius gydymosi etapus plaukai laikydavosi iki gydymo pabaigos, nukirpdavau tik todėl, kad išretėdavo ir išsausėdavo, o šį kartą, po pirmo lašinimo praėjus dviems savaitėms praktiškai visi iškrito. Nors tam ruošiausi, bet ne taip greitai. O antakiai ir blakstienos? Kaip su jais?

Sveika, NBA, 4u.gif
Mano mamytės buvo tokia schema. Taip, visi plaukučiai po pirmo lašinimo nuslinko. Na, net nebelaukėme - nukirpome. Nuslinko nuo viso kūno, ir antakiai, ir blakstienos, ir visur.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 01 11, 23:00)
Sveika, NBA4u.gif
Mano mamytės buvo tokia schema. Taip, visi plaukučiai po pirmo lašinimo nuslinko. Na, net nebelaukėme - nukirpome. Nuslinko nuo viso kūno, ir antakiai, ir blakstienos, ir visur.

Nu jo, dėl blakstienų ir antakių tai nelabai smagu, kad taip, o šiaip tai aš iš tų, kur nešioja perukus, nes stengiuosi gyventi normalų gyvenimą, gal ne stengiuosi, o noriu gyventi. Ligos neignoruoju, tačiau kol leidžia sveikata dirbu, einu į įvairius renginius, lankau gimines, dainuoju miesto chore ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(NBA @ 2009 01 11, 23:12)
Nu jo, dėl blakstienų ir antakių tai nelabai smagu, kad taip, o šiaip tai aš iš tų, kur nešioja perukus, nes stengiuosi gyventi normalų gyvenimą, gal ne stengiuosi, o noriu gyventi. Ligos neignoruoju, tačiau kol leidžia sveikata dirbu, einu į įvairius renginius, lankau gimines, dainuoju miesto chore ir t.t.

Tai Jūs antakius nusipiešite kosmetiniu pieštuku. Lyg tai SVETA K. buvo žadėjusi, kad pirmą kartą nueis pas kosmetologę ar kirpėją , kad nupieštų, o paskui jau pati žinosite, galite pradėti ryškinti po truputi ir dabar. Mamytė visą laiką kai piešdavo ( iš pradžių aš pati jai nupiešdavau), tiesiog toje vietoje atsirado tamsesnė žymelė. Jokios bėdos. Niekas nepastebėdavo jau taip, o kadangi Jūs mėgstate perukus tai išvis jokios problemos. 4u.gif Nuostabu, kad esate tokia aktyvi. O kaip jautėtės po pirmos , chemo dozės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 11 sausio 2009 - 21:22
[quote=rasų lanka,2009 01 11, 22:16]
Tai va , ir mano mamytė dabar nebegali pažiūrėti į makaronus , per chemijas vienu tarpu bulvių visai nebenorėjo, paukštienos. Dabar nori. Ir netgi prieina iki man nesuprantamų subtilybių. Pirmo chemo kurso metu be perstojo norėjo silkės. taisydavome naminiu būsu įvairiais pavidalais. Valgė vos ne kas antrą dieną. Dabar į ją nė žiūrėti nenori, bet nori sūdytos strimelės. blink.gif blink.gif Perku ją turguje šviežią ir pati sūdau su prieskoniais. Na, čia į skonius aš jau nebeįkertu. lotuliukas.gif Arba nebenorėjo visai lašišos, o valgė tik baltą žuvį arba atvirkščiai. Ir tokių pas mus pavyzdžių dešimtys.

Aš taip pat ir per ankstenius, ir dabar besigydydama nepaprastai noriu silkės, žuvies, nesvarbu kokios. Būna tokių dienų, kai save pagaunu, jog žuvį valgiau per pietus ir vakarienei vėl jos nusipirkau. Bet tai gal ir neblogai. Saldumynų kol gydausi gali nebebūti. Labai noriu sriubų įvairių, išskyrus pieniškas. Skonis tikrai pasikeičia.
Atsakyti
Merginos, na negaliu tvirtinti, kad kategoriskai nepakeiciau maitinimo iprociu.
Daug maziau valgau saldumynu (esu ju megeja). Mesos nevalgau, bet ir nesinori. Zuvi dazniau valgau. Brokolius kas antra diena - labai patinka. Arbata zalia geriu jau kokius 10 metu.
Kava - kasdienine pertraukele nuo visu reikalu, butinai su gabaliuku sokolado wub.gif
Koses visokiausias megsta visa mano seimyna, tai ir valgom kasdien.
Kai tik mane isoperavo, kraciausi maisto kaip baubo. Nusistaciau pries ji, nes maniau, kad visos problemos ir bedos nuo jo...Susideliojau viska per kazkoki laikotarpi ir sustaciau taskus ant I.
Na kas dar...Gera nuotaika!!! Geriausias vaistas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 11 sausio 2009 - 21:30