Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 12

QUOTE(carvel @ 2009 01 11, 20:34)
O,kas del mitybos,tai is savo patirties galiu pasakyti,nei as laikiausi susirgusi kokiu nors dietu,nei as stengiausi kaip nors ypatingai maitintis,valgau viska,daug  ivairiai paruostos mesos,megstu visokiausius saldumynus,tortus pyragus,geriu grynas sultis,sampano atsidariusi galiu isgerti visa buteli per viena vakara,karsta vasaros diena pasilepinu sviesaus alaus bokaliuku ir visiskai nevalgau jokiu sriubu schmoll.gif Aisku,buna ,kad sustreikuoja virskinimas,bet tik  tiek.Bandziau viena syki maitintis kruopomis,darzovemis ir kitu sveikuolisku maistu,pastebejau ,kad vos bepavelku kojas,vyras pasiuto ir baigesi mano dietos,manau ,kad visko organizmui reikia,tik aisku visko su saiku,nes kartais persivalgydami nebejauciame saiko.                                                                                                          Jei jau mityba gyjime uzimtu svarbiausia vieta ,tai as tikrai buciau viena is pirmuju sarasiuke ,atkritusiuju del netinkamos mitybos.

thumbup.gif As irgi taip manau.Kaip baigsis chemeoterapija - isgersiu buteli sampano,kaip noriuuuuuser posted image
Atsakyti
[quote=romantikė,2009 01 11, 20:49]

.
Uzsiimu dvasinem praktikom. Padeda psichologiskai. Sustiprino mane dvasiskai.
O gyvenu taip, lyg ligos nebuvo...
]

Tavo zodziai,ligai -peilis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 01 11, 19:39)
dabar ieškausi info apie chemoterapija, kas tai per dalykas, įdomu, kaip gi aš reaguosiu

Nepabandęs nesužinosi smile.gif Kai po pirmo chemoterapijos kurso prisistačiau pas gydytoją savimi patenkinta, ji palingavo galvą "pirmo karto smalsumas ir įdomumas..." Supratau, kad toliau bus "įdomiau". O toliau darėsi darbas - iškęsti ir atsigauti kitam kartui. Čia (ir ne tik čia) visos iškentė. Mes, moterys, juk turim nemažai kantrumo repeticijų. Tos repeticijos ir Tau pravers. Iškęsi. Svarbu, kad vaistukai tą žvėrį naikintų.

ZoVi, kojų ir sąnarių skausmai buvo užėję gydymo pabaigoje ir tęsėsi kelis mėnesius. Bet aš ir gydytojai įtarinėjo stuburą. Praeiti pradėjo sanatorijoje po nugaros masažų. Druskininkuose surizikavau nueiti pas gydytoją Puzinovą (manualinė ir fizioterapija), kuris tik vieno seanso metu (po to tiesiog išvažiavau iš sanatorijos) beveik nuėmė šlaunies tirpimą. Tiesa, po to savaitę skaudėjo ten kur neskaudėjo biggrin.gif Bet viskas po truputį atslūgo ir praėjo.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 11, 21:01)
thumbup.gif As irgi taip manau.Kaip baigsis chemeoterapija - isgersiu buteli sampano,kaip noriuuuuuser posted image

O kas Jums sake,kad jo negalima gerti dabar? Zinoma,buteliais nereikia,bet taure sampano tikrai nepakenks,o visu geriausiai raudonojo vyno,tai labai padeda salinant chemijos blogus pojucius.Mano gydytoja tai tik rekomendavo,sakydama ,kad alkocholike jau nebetapsiu,nes ko neisgeriau per savo gyvenima,to jau ir nebeisgersiu,o vyna ypac rekomenduojama gerti visoms motrims norincioms buti sveikomis,ne tik chemijos metu,bet ir po jos.
Atsakyti
As irgi su ta chemija nelabai draugauju smile.gif Po jos blogai,o po prednizalono nutraukimo ir kai kraujas silpneja-labai blogai.Is 14 dienu turiu gal 4 kai jauciuosi normaliai,kai galiu iki parduotuves pvz.pati nueiti ir su dukrele pazaisti,bet nieko nepadarysi,taip reikia,svarbu kad padetu.Plaukai man pradejo slinkti kokstais jau 9 diena po 1s chemijos,10 jau nusiskutau.
Papildyta:
QUOTE(carvel @ 2009 01 11, 21:11)
O kas Jums sake,kad jo negalima gerti dabar? Zinoma,buteliais nereikia,bet taure sampano tikrai nepakenks,o visu geriausiai raudonojo vyno,tai labai padeda salinant chemijos blogus pojucius.Mano gydytoja tai tik rekomendavo,sakydama ,kad alkocholike jau nebetapsiu,nes ko neisgeriau per savo gyvenima,to jau ir nebeisgersiu,o vyna ypac rekomenduojama gerti visoms motrims norincioms buti sveikomis,ne tik chemijos metu,bet  ir po jos.

Man leido per sventes bokala isgerti vyno smile.gif Isgeriau.O kai savijauta bloga,reikia gerai "pasiruosti" net tam kad suvalgyti ka nors,o gerti vyno kazkaip nesinori unsure.gif Kazkur skaiciau kad sergant limfoma labai blogai jauciasi zmogus po alchogolio ,bet kazkaip neuzfiksavau. g.gif Kazkodel manau kad man nelabai galima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 11 sausio 2009 - 19:18
QUOTE(romantikė @ 2009 01 11, 19:58)
man ziauriai skauda vieno kelio sanari.
Onkologai nieko siuo klausimu man padet negali. Irgi nurasineja Tamoksifenui ir anksciau patirtai traumai. Vaiksciot sunku, ypac leistis laiptais zemyn. Kai miegu skauda.

Labai panašias bėdas turėjau prieš kelis metus. Ypač pablogėdavo žiemą, "šlapiuoju" periodu. Iš 5-to aukšto tiesiog šokinėdavau ant vienos kojos. Galiausiai grįžusi iš Tatrų po vieno nusileidimo su skaudama koja, nuėjau pas gydytojus. Tada chirurgai įtarė trūkusį meniską. Šiek tiek apgydė (terliojosi kokį mėnesį). O kai galiausiai pasiūlė operaciją, "pagijau" visiškai. Sakiau, kol galiu peilio nebandysiu. Ir po to ši bėda pasitraukė (tuk tuk tuk į stalą).

Toks skausmas gali būti ir tada, kai sanario (?) liauka nebesutepa sanario. Tik nesuprantu, kodėl viskas gerai kopiant į viršų.

Beje, ar prigijo tas stebuklingas augalas biggrin.gif Įtariu, kad auksinis ūsas ir šiose ligose pagelbėja.
Atsakyti
bigsmile.gif Sveikutės, brangiosios Mergaitės, 4u.gif 4u.gif
Na, ir pavarėt Jūs šiandien kalbos. blink.gif bigsmile.gif Eisiu nuodugniau perskaitysiu. Man irgi ramiau paliko, kai perskaičiau , kad Romantikė ir Carvel parašė, kad beveik nekeitė mitybos, nes maniau, kad mano mamytė viena čia tokia. blush2.gif Na, yra , ko ji nebenori, kitko, ko anksčiau nenorėjo - dabar kaip tik valgo. Ir pati stebisi. Gal organozmas reikalauja vieno ar kito maisto.

Mieloji,Ugn*Ine 4u.gif Žinau, kaip skausmas išvargina, bet tikrai linkiu tau stiprybės ir ištvermės, ir tikrai tikiu, kad jis atlėgs. Ir manau, kad greitai - kai pradėsi gydymą. Noriu tik pasiųlyti - kai eisi pas chemoterapeutą, būtinai pasiklausk , kokius vaistukus gausi (jų pavadinimus), taip pat, kokie gali dažniausi būti šalutiniai poveikiai. Kaip elgtis vienu ar kitu atveju. Viską , ypatingai vaistukų pavadinimą, būtinai užsirašyk. Ir pasiklausk gydytojo telefono numerio - gal duos. Sėkmės, sėkmės Tau. wub.gif wub.gif group.gif

SVETA K. 4u.gif Taigi, jau gal esat atsigavusi po chemijos, tai ir išgerkit taurę šampano. Tuo labiau, kad proga yra - ĮPUSĖTAS GYDYMAS IR LAIKAUSI VISAI PUIKIAI . bis.gif flirt.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 11 sausio 2009 - 19:46
[quote=SVETA K.,2009 01 11, 21:17]

Man leido per sventes bokala isgerti vyno smile.gif Isgeriau.O kai savijauta bloga,reikia gerai "pasiruosti" net tam kad suvalgyti ka nors,o gerti vyno kazkaip nesinori unsure.gif Kazkur skaiciau kad sergant limfoma labai blogai jauciasi zmogus po alchogolio ,bet kazkaip neuzfiksavau. g.gif Kazkodel manau kad man nelabai galima.
[/quote

Aisku,jeigu jauciates blogai ir visiskai to nenorite ,nereikia saves prievartauti,bet jei sukyla noras sampano stiklui ar vyno laseliui, manau nieko tokio baisaus neiskresite mirksiukas.gif .

Del kaulu skausmo,man labai skaudejo koju ******,tiesiog kaip is to filmuko "kekvienas zingsnis-peilis" .Apejau visus gydytojus,visu nuomones buvo skitrtingos,apsistojau ties kalcio vartojimu .Nezinau kas padejo,tiesiog kaip uzejo taip ir praejo tas skausmas ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2009 01 11, 21:31)
Labai panašias bėdas turėjau prieš kelis metus. Ypač pablogėdavo žiemą, "šlapiuoju" periodu. Iš 5-to aukšto tiesiog šokinėdavau ant vienos kojos. Galiausiai grįžusi iš Tatrų po vieno nusileidimo su skaudama koja, nuėjau pas gydytojus. Tada chirurgai įtarė trūkusį meniską. Šiek tiek apgydė (terliojosi kokį mėnesį). O kai galiausiai pasiūlė operaciją, "pagijau" visiškai. Sakiau, kol galiu peilio nebandysiu. Ir po to ši bėda pasitraukė (tuk tuk tuk į stalą).

Toks skausmas gali būti ir tada, kai sanario (?) liauka nebesutepa sanario. Tik nesuprantu, kodėl viskas gerai kopiant į viršų.

Beje, ar prigijo tas stebuklingas augalas biggrin.gif Įtariu, kad auksinis ūsas ir šiose ligose pagelbėja.

Nu jei blogai kopiant zemyn, o i virsu gerai, tai cia tikrai menisko plysimo pozymis. Tik neatsimenu, kurio: soninio ar vidinio. O jeigu atvirksciai, tai kito is siu dvieju.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 11, 14:33)
adis ,visskai sutinku ir del mitybos ir del streso ir gyvenimo dziaugsmo drinks_cheers.gif

Papildyta:
Dar noriu paklausti jusu nuomones apie gydytuoja is Brazilijos,kur rode per LNK? Vienos pazistamos mama vaziavo i Brazilija,su jos dukra bendravom internetu,zmogus labai tiki,sako kad pades,vazios vasari dar karta,dare jai 4 taip vadinamos "operacijos".nu labai idomiai viskas ten. g.gif Savo nuomones kol kas nerasysiu  blush2.gif

Kai baigsis visi gydymai , jei turi atliekamų pinigų , bus geras kraujas ir imunitetas, gali keliauti.Pamatysi naują šalį ir patirsi įspūdžių.Jei labai sugebi sau įsiteigti ir tikėti tuo gydymu , gal padės psichologiškai.
Tame pačiame reportaže dievas Džonas pavargęs ruošėsi pas tradicinį gydytoją.
Kažkodėl kosminiu srautu pats nesinaudoja.
Man Džonas protinga , stipri asmenybė, fantastiškas psichologas, kuris maitina visą miestelį.Juk jo dėka klesti viešbučiai, kavinės, vertėjai.O jie maitina Džonį.
Tai mano netikinčios tokiais stebūklais nuomonė.
O kodėl niekas nevertina Lietuvos šventų vietų.Yra ir krikščioniškų ir pagoniškų.
Nėra vadybininkų ir reklamos? doh.gif
Atsakyti
[B][quote=rasų lanka,2009 01 11, 21:43][/B]: Na, yra , ko ji nebenori, kitko, ko anksčiau nenorėjo - dabar kaip tik valgo. Ir pati stebisi. Gal organozmas reikalauja vieno ar kito maisto.

As tai is vis chemijos metu ,kada ieidavau i mesos parduotuve,man labai kvepedavo zalia mesa,tiesiog sukeldavo apetita ,kaip vilkui biggrin.gif
.O valgyti gal buciau ir nevalgiusi jei ne mano vyras,vis tempdavo per pietus i kokia kavinuke,nu ir bevalgant apetitas pasitaisydavo,uz tat hemoglobinas 137 iki pat cemijos pabaigos buvo.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 01 11, 20:43)
bigsmile.gif Man irgi ramiau paliko, kai perskaičiau , kad Romantikė ir Carvel parašė, kad beveik nekeitė mitybos, nes maniau, kad mano mamytė viena čia tokia.  blush2.gif

Nors senovės lietuviai neleido žiniuoniui gydyti piršto, jei šis jo neturėjo, tad lyg ir negalėčiau aiškinti kaip gydytis nuo vėžio kol nepagijau (dar laukti 9 metus iki 10 metų), bet ir aš maitinuosi senoviškai.

Kažkada domėjausi, ko reikia mūsų organizmo atskiroms dalims. Nuo tada yra užsifiksavę, kad šiauriečiams smegenų veiklai reikia cukraus ir mėsos. Šiltų kraštų gyventojai gali tą kompensuoti savo vaisiais, kurie iki mūsų atkeliauja nelabai kokios kokybės. Beje, šiaurės ir pietų gyventojų racionai skiriasi. Ir tai jau įaugę į kraują.

Susirgusi bandžiau rasti pagrindimų, kodėl turėčiau atsisakyti šių produktų. Pliusų ir minusų radau vienodai. Blogai valgyti, blogai nevalgyti. Yra atliktų tyrimų ir dėl vegetarų susirgimų onkologinėmis ligomis. Vienintelėje srityje - storosios žarnos onkologiniai susirgimai - vegetarai serga mažiau. Todėl nieko ir neišbraukiau iš savo raciono, gal tik kiaulieną daugiau keičiu vištiena. O ar taip teisinga, ateitis parodys...
Atsakyti