Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Tiesa norėjau pasiteirauti gal kas susidūrė, ar vartojant interferoną įmanomas bent jau minimalus alkoholio kiekis, nu pvz. atsiradus progai.? g.gif
[/quote]

Na kiek man zinoma, tai jei ta diena vartoji alkoholi tai ta diena reik praleisti ir nesileisti vaistus. biggrin.gif Tik zinome proto ribose, nes jis mums kenkia. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(emanuele12 @ 2008 08 02, 15:50)
Man nustate liga Kaune,ten tai tik duok,niekas net nebutu paguldes i ligonine tytimams jei ne pinigai.Siuo metu gyvenu Anglijoj todel nelabai turiu galimybe kreiptis Lietuvoj.Kreipiuosi Ang.bet jie tik tikrina,padare MR pakartotinai ir dar kazkoki tyrima evoked potential (zinau tik angliska pavad.)Dabar buvai pries pora dienu  pas gydytoja,tai tik pasake,kad MR pakitimu nera,kad man yra gerai,nors taip nesijauciu,vaiksciot galiu vis trumpesnius atstumus.Maniau jau apie vaistus kalbesim,bet jis ne zodzio apie tai.Tik skyre susitikima vel uz 2 men.Nezinau kaip cia yra is tiesu,tik jauciu,kad labai jau nervina buti tokioj nezinioj.Baisu,kad nebutu paskui per velu.

Taigi UK labai stipri MS organizacija. Yra daug MS centrų. Ten ir naujienų visokių gali sužinoti, ir tyrimuose dalyvauti, ir sportai, ir užsiėmimai, ir bendravimo grupės, ir psichologai. Nepatingėk ir pasieškok mirksiukas.gif Gal susižinosi, kaip vaistus UK gauti, nes atsibos į Lietuvą kas 3 mėn. grįžinėti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2008 08 03, 15:07)
Taigi UK labai stipri MS organizacija. Yra daug MS centrų. Ten ir naujienų visokių gali sužinoti, ir tyrimuose dalyvauti, ir sportai, ir užsiėmimai, ir bendravimo grupės, ir psichologai. Nepatingėk ir pasieškok mirksiukas.gif Gal susižinosi, kaip vaistus UK gauti, nes atsibos į Lietuvą kas 3 mėn. grįžinėti ax.gif

Gal ir galima visur dalyvauti,bet pirmiausia reikia tureti laisvo laiko.As auginu vaika.Del vaistu as laukiu atsakymo,kurio jie man neskuba duoti.
Atsakyti
Ačiū už atsakymą suvokiu kad daug alkoholio rūkymas viskas kenkia , tik pasiteravau ar kartais galima, jai būna proga. Šiaip visai neturėjau nieko burnoj apie 2 metus nors buvo vaiko krikštynos, pirmoji komunija nebuvo noro.

Šiaip manau Vilniuje galima greitai gauti vaistus, bent jau kreipiantis pas neurologus kurie randasi greituškei Lazdynuose, o dalins Santariškėse poliklinikoje daktarė Kizlaitiene, yra dar porą kitų.
Atsakyti
QUOTE(eglema @ 2008 08 02, 22:48)
Tiesa norėjau pasiteirauti gal kas susidūrė, ar vartojant interferoną įmanomas bent jau minimalus alkoholio kiekis, nu pvz. atsiradus progai.? g.gif

Kiek man daktarai sake del alkoholio ir kitu blogybiu, tai viska su saiku galima 4u.gif Sake gyvenk iprasta gyvenima, labiau mylek save, nepervark ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
Mane domina toks klausimas: tos mergaites, kurios vartoja vaistukus, ar turejote ataku rimtesniu juos vartojant? As kazko rimtesnio per ta pusmeti neturejau (3*tpfu), tai sakau gal vaistai tikrai veikia g.gif ir siaip, galvoju, juk jei visi tyrimai rodo, kad yra IS, bet gal vistiek nors kazkiek sansu yra, kad visgi nea blush2.gif
Zodziu, tikesiu, kad vaistai padeda arba, kad is viso esu sveika tongue.gif 4u.gif
Sekmes thumbup.gif
Atsakyti
kiek as issiaiskinau,tai alkoholis nereaguoja su tais vaistais schmoll.gif
o TIKRAS IR GERAS PASAKIMAS-VISKAS SU SAIKU ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebrova: 03 rugpjūčio 2008 - 21:51
As vartoju vaistukus po gimdymo apie metus, buvo siaubinga ataka, kai buvau peršalus, negalėjau pirmą dieną iš lovos atsikelti, galva taip sukosi kad eiti negalėjau. Praėjo, bet kiek žinau vartojant vaistus atakų nelabai turėtų būti, jei būna reiškia kad tas interferonas nelabai tinka, jų yra nemažai rūšių. Bet šiaip žiūrint kokios tos atakos ar būtent išaukiant kažko tai, ar ligos progresavimo.

Žinau tik vieną kad ataka man prasidėjo po gimdymo ir šiaip jau 8 mėn. kapanojuosi, bet jau geriau bet dalinai pablogėjo bet aš nepasiduodu.
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2008 08 03, 15:10)
Kiek man daktarai sake del alkoholio ir kitu blogybiu, tai viska su saiku galima  4u.gif  Sake gyvenk iprasta gyvenima, labiau mylek save, nepervark ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
Mane domina toks klausimas: tos mergaites, kurios vartoja vaistukus, ar turejote ataku rimtesniu juos vartojant? As kazko rimtesnio per ta pusmeti neturejau (3*tpfu), tai sakau gal vaistai tikrai veikia  g.gif  ir siaip, galvoju, juk jei visi tyrimai rodo, kad yra IS, bet gal vistiek nors kazkiek sansu yra, kad visgi nea  blush2.gif
Zodziu, tikesiu, kad vaistai padeda arba, kad is viso esu sveika  tongue.gif  4u.gif
Sekmes  thumbup.gif

man gyd. Kizlaitiene sake, kad vartojant vaistus, reik gyvent normalu gyvenima, galima ir alkoholi vartoti (zinoma ir sveikiem zmonem reikia saiko)...
o del ataku, vartojant vaistus, tai tokiu stipriu man nebuvo, tik dabar po zarnyno infekcijos jauciu pablogejima: pavargus, blogai miegu, padidejo tirpimas, bet tai yra normalu, nes ir sveikas zmogus jaucia tokiu dalyku padarinius,o musu, serganciu IS, imunitetas yra silpnesnis, tai ir reakcijos stipresnes. bet as tikiuosi, kad pageres smile.gif
beje, gal kas nors girdejo apie gydyma kamieninemis lastelemis sergant IS?
Atsakyti
Kiek as girdejau kad ataku buna nors ir vartojam interferonus. Mums labiausiai reikia saugotis stresu ir persalimu, na dar sienliges tada gresia atakos. Netgi vartojant interferonus gali net ir visa gyvenima nugyvent be pablogejimu, viskas priklauso nuo musu paciu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2008 08 05, 15:00)

Man atrodo, rašiau šitoj temoj g.gif Vienas pažįstamas važiavo į kažkurią P.Amerikos šalį, kad "sušvirkštų" jam tų kamieninių ląstelių (veiksmas turbūt prieš kokius 4 m. vyko). Sakė, kad pokyčių kaip ir nejaučia. Jis ir šiaip labai prisižiūri, pastoviai dietos laikosi, daug plaukioja, bėgioja, todėl ir sveikata nebloga.
Atsakyti
QUOTE(eglema @ 2008 08 04, 12:35)
As vartoju vaistukus po gimdymo apie metus, buvo siaubinga ataka, kai buvau peršalus, negalėjau pirmą dieną iš lovos atsikelti, galva taip sukosi kad eiti negalėjau. Praėjo, bet kiek žinau vartojant vaistus atakų nelabai turėtų būti, jei būna reiškia kad tas interferonas nelabai tinka, jų yra nemažai rūšių. Bet šiaip žiūrint kokios tos atakos ar būtent išaukiant kažko tai, ar ligos progresavimo.

Žinau tik vieną kad ataka man prasidėjo po gimdymo ir šiaip jau 8 mėn. kapanojuosi, bet jau geriau bet dalinai pablogėjo bet aš nepasiduodu.

As kaip naudojau vaistus,man pablogedavo ir rupeny ir pavasari,labai sukosi galva ir pykindavo,net atsikelti budavo sunku.Po to geriau vaistus po kokiu dvieju men pagerejo,gydytoja sake,kad tai nelabai gerai.Taip ir nesu tikra ar jie man tiko ar ne.Naudojau interferonus,viena k.sav.Ar jus naudojot vaistukus jau ir pries antra gimdyma?
Atsakyti
QUOTE(VilmuteGG @ 2008 08 05, 18:52)
As kaip naudojau vaistus,man pablogedavo ir rupeny ir pavasari,labai sukosi galva ir pykindavo,net atsikelti budavo sunku.Po to geriau vaistus po kokiu dvieju men pagerejo,gydytoja sake,kad tai nelabai gerai.Taip ir nesu tikra ar jie man tiko ar ne.Naudojau interferonus,viena k.sav.Ar jus naudojot vaistukus jau ir pries antra gimdyma?

Taip vartojau prieš antrą gimdymą mečiau vartoti tik 4 mėn.iki pastojimo, o prieš pirmą gimdymą IS dar nebuvo diagnozuota. Tinka jie man ar ne nežinau tik kitą dieną po susileidimo didelis šalutinis poveikis atsiranda. Nu šiaip su jais man nėra labai blogai , bet atakos kartais būna gal po gimdymo dar neatsistatė.
Papildyta:
QUOTE(dalmatinas @ 2008 08 05, 16:00)
man gyd. Kizlaitiene sake, kad vartojant vaistus, reik gyvent normalu gyvenima, galima ir alkoholi vartoti (zinoma ir sveikiem zmonem reikia saiko)...
o del ataku, vartojant vaistus, tai tokiu stipriu man nebuvo, tik dabar po zarnyno infekcijos jauciu pablogejima: pavargus, blogai miegu, padidejo tirpimas, bet tai yra normalu, nes ir sveikas zmogus jaucia tokiu dalyku padarinius,o musu, serganciu IS, imunitetas yra silpnesnis, tai ir reakcijos stipresnes. bet as tikiuosi, kad pageres smile.gif

Girdėjau ir skaičiau kad tai bandymo stadijoje dar pokolkas mūsų lietuviai daktarai labai skeptiškai į tai žiūri nors vakcinuoja nelabai oficialiai.
Maskvoje ir Novosibirske tai vyksta aišku kainuoja , bet kad tik padėtų. Labai domėjau ,net skambinausi, rašiau emeilus, bendrauju su Rusijos forumais liktai tikra, bet šiek tiek dar abejoju. Vokietijoje ir šiaip Europoje yra panašių dalykų bet manau kad tai irgi daugiau dar bandymai. Manau pažįstama su tokia pačia liga po Novosibisko pradėjo pati jau valgyti , gali sms telefonu rašyti ko negelėjo šiek tiek pagerėjo, bet ją gydė mūsų daktarai 9 m. nuo kitų ligų. Tai nežinau gal per vėlai pradėjo, nes gan didelius procentus apgyjimui maskviečiai duoda t.y. normaliam gyveni mui , išgydyti šiai minutei negali bet apie 15-20 m. gyvensi normaliai.
Atsakyti