QUOTE(emanuele12 @ 2008 08 01, 17:21)
Jeigu nepaslaptis ar brangiai kainavo gauti ta interferona?Labai man aktualus klausimas.Sergu jau 4metai o skirt man jo niekas nezada.Iki siol nesuprantu ar man jis nereikalingas ar tiesiog per mazai sumoketa.Uzveskite prasau ant kelio.
as naudoju ne interferona, o Copaxona, bet tai tas pats, t.y. tai paciai IS gydyti. kad gauti vaistus niekam kysio nedaviau, kai buvo patvirtinta diagnoze, jau kita savaite buvo komisija, kuri ir nusprende, kad vaistu man reikia, taigi jau kita diena as juos pradejau vartoti. gydausi as Santariskese, ir kai bandziau gydytojai, jau po visko, "atsidekoti", tai manes su vyru vos pro duris neisgrudo
vaistu skyrimas isties priklauso nuo ataku skaiciaus, MR nuotrauku ir daug kitu dalyku. mano ziniomis, sie vaistai, jei skiriami, kompensuojami visiems ir eilese laukti nereikia. taip buvo pries keleta metu, kai kompensuodavo tik daliai pacientu, tada pacientus uzrasydavo i eile ir, jai atejus, skirdavo vaistus. dabar to nebera.
tu turi tiesiog tiesiai sviesiai paklausti savo gydytojos, kodel negauni vaistu, kokios yra tam priezastys ir pan., kad galetum ieskoti kitos nuomones.
zinau tik tiek, kad mano situacijoj, intrferono man skirti negalejo, nes turiu problemu su skydliauke, todel skyre Copaxona, bet gydytoja viska labai normaliai isaiskino, nes buvau isibaiminus, girdejus tik apie interferona ir maniau, kad tik jis padeda, bet taip, laime, nera