Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(eddukas @ 2008 04 18, 00:36)
as vartojau Avonex'a. Pradzioj kol organizmas paprato tai baisu naktim budavo: ir temperatura, ir saltkretis, ir raumenu skausmai, ir traukuliai... Baisu buvo. Gerdavau ibuprofena. Kai organizmas apriprato - kartais ir be vaistu ismiegodavau, bet visada ibuprofenas prie lovos. Mazom dozem po 200 mg tabletes gerdavau, kai po poros metu kazkodel vel saltkretis naktim prasidejo. Tai jei nakti prabusdavau ir kankindavausi, tai ikaldavau tablete. Nes nepailsejus ir prasikankinus visa nakti dar ir is ryto kaulus lauzydavo, toks jausmas kaip gripui uzejus.
Siaip tai pabandykit durio vieta pasaldyt. Zinau kad po interferono injukciju ne silgyt, o saldyt reikia. Tik nzn ar tas padeda durio vietos skausma sumazint, ar ir naktinius kosmarus...  g.gif

Durio vieta daznai saldom vysniu kauliuku pagalvele, pries tai ja atsalde saldiklyje, bet kad...nepadeda schmoll.gif
MB taip svajoja apie tai, kad Lietuvoje patvirtintu geriamus vaistus nuo IS, bet manau greitai to dar nebus...
Dabar kai reikia leistis, tai ieskom ieskom kokios "naujos vietukes" kur dar neskauda... verysad.gif
Na, bet viska galima iskenteti...svarbu kad nepasikartoja nauji priepuoliai thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Baltas,2008 04 18, 07:27]

del geriamu vaistu ir as klausiau gydytojos smile.gif, turejau tokia vilty. Deja... kol kas teks kankintis, nors jau kazkur girdejau kazkokius gandus apie geriamus vaistus, bet tik kad jie dar tik tyrimu stadijoj. Taip kad kol kas ju ner, bet manau ateity gal ir sulauksim. Viltis daugumos motina wink.gif, bet ji mirsta paskutine. smile.gif
Atsakyti
Sveikos, na gal sitoje temoje ne pats tinkamiausias zodis g.gif IS "oficaliai" sergu jau 5 metai. Jau 3 metai leidziuosi Beta Interferona, pirma pusmeti su temperaturos kilimu buvo labai daug bedu. Kol organizmas priprato kiekviena nakti po vaistu jausdavausi baisiai, saltis kresdavo taip kad miegot eidavau su siltais rubais ir dar pora apklotu pasiimdavau, o viduri nakties kai nukrisdavo temperatura nusivilkinedavau viska smile.gif tada gerdavau vaistus nes kitaip negaledavau iskesti, gerdavau paracetamoli ir kokius nors nuskausminamuosius nuo kaulu lauzymo. Aciu Dievui dabar jau viskas praejo ir tik labai retais atvejais jauciu koki nors salutini poveiki.
Atsakyti
Mano tetis serga nuo 16metu sia liga,jam dabar virs 50.Nieko labai nezinojau apie sia liga tik kad ji neisgydoma,dabar pradejau dometis,nes teciui tikrai jau blogai,kojos nebeklauso,vos paeina iki toleto,kiek atsimenu visda smarkiai slubuodavo,bet dabar jau reikia vezimelio verysad.gif .Nezinojau as apie jokius vaistus,nes jis pats tvirtino kad jokiu nera kad isgyditu,ir nieko nedare nei kad pristabdytu,na tik senai gal prie 10metu kas met guldavos i ligonine, tai ligtais tam tam kartui pageredavo.
O dabar niekaip negaliu priversti gyditis,vis kartoja kad nieko nebepadarysi.
Gal galit pasakakyti kaip manote ar mano teciui padetu dar tie leidziami vaistai,kiek valstybe konpesnuoja nes uz pilna suma ju neipirktumem.ir ar sunku gauti?Ar seimos gyditoja juos gali israsyti ir kompensuoti ar reikia vaziuoti i vilniu kad tau nustatytu kad ju reikia,tada stoti i eile ir tik tada gausim?
Atsakyti
QUOTE(mondze @ 2008 05 19, 15:07)
Mano tetis serga nuo  16metu sia liga,jam dabar virs 50.Nieko labai nezinojau apie sia liga tik kad ji neisgydoma,dabar pradejau dometis,nes teciui tikrai jau blogai,kojos nebeklauso,vos paeina iki toleto,kiek atsimenu visda smarkiai slubuodavo,bet dabar jau reikia vezimelio verysad.gif .Nezinojau as apie jokius vaistus,nes jis pats tvirtino kad jokiu nera kad isgyditu,ir nieko nedare nei kad pristabdytu,na tik senai gal prie 10metu kas met guldavos i ligonine, tai ligtais tam tam kartui  pageredavo.
O dabar niekaip negaliu priversti gyditis,vis kartoja kad nieko nebepadarysi.
Gal galit pasakakyti kaip manote ar mano teciui padetu dar tie leidziami vaistai,kiek valstybe konpesnuoja nes uz pilna suma ju neipirktumem.ir ar sunku gauti?Ar seimos gyditoja juos gali israsyti ir kompensuoti ar reikia vaziuoti i vilniu kad tau nustatytu kad ju reikia,tada stoti i eile ir tik tada gausim?

labas, siu vaistu seimos gydytojai skirti negali, tik neurologas su spec. komisijos palaiminimu. jei skiria komisija - vaistai 100 proc. kompensuojami. kiek zinau, vaistus skiria tik iki tam tikros ligos stadijos, veliau jie jau nebeveikia, nes vaistai negydo, jie tik pristabdo ligos progresavima...
taigi tavo tetis pirmiausia turetu kreiptis i neurologa ir sis viska paaiskintu...
yra ir kitu pagalbos budu: hormonai, reabilitacija ir pan., kas labiausiai padetu - patars gydytojai. sekmes.
Atsakyti
Sveikos,
kazkokia info radau, "anglistes" gal padesit blush2.gif
http://www.firstword...02147A9CE88AC8D
gal kas idomaus apie IS g.gif
Atsakyti
panasu kad kazkada gal turesim geriamus vaisuts nuo IS smile.gif. Bet dar neaisku kada...
Atsakyti
QUOTE(eddukas @ 2008 05 27, 20:08)
panasu kad kazkada gal turesim geriamus vaisuts nuo IS smile.gif. Bet dar neaisku kada...

Mano vyras vakar buvo pas Kizlaitiene ir uzklause apie tuos geriamus vaistus. Sako, kad galbut kitais metais juos jau atves ir i Lietuva, tik dar nezino kam juos skirs... g.gif .
Sako, gal skirs naujies ligniams... g.gif
Atsakyti
Svaikutes smile.gif

visai netycia aptikau, kad yra sukurta ir temele sios ligos garbe....
Aisku juokai juokais, bet jei rimtai, tai ir as ja sergu... sad.gif
Oficialiai nustatyta, kad sergu nuo 2006 metu gruodzio men. t.y. palyginus neseniai.... Man gyd Kizlaitiene israse leidziamus vaistus Avonex.... Bet siuo metu esu nutraukusi ju vartojima, nes laukiuosi leliuko blush2.gif

paprasciausiai neramu del nestumo... Gal esate kuri jau pagimdziusi sergant sia liga?
Labai pergyvenu, kad tik leliukui nieko nebutu. Nors gydytoja sako, kad viskas gerai... bet....

dekui 4u.gif
Atsakyti
as sergu ir mano viena pazystama turi tokia liga,bet visai neperseniausiai pasigimde dukryte ax.gif Buvo pablogejimu,bet dabar jau neblogeja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrova @ 2008 05 28, 15:08)
as sergu ir mano viena pazystama turi tokia liga,bet visai neperseniausiai pasigimde dukryte  ax.gif Buvo pablogejimu,bet dabar jau neblogeja  thumbup.gif

o pablogejimai buna po gimdymo?
nes internete skaiciau, kad nestumo metu viskas gerai, bet po gimdymo gali pablogeti.... verysad.gif
bet juk vaistu vartoti negalima ir maitinant kudikeli....
Atsakyti
QUOTE(varniukas @ 2008 05 28, 16:51)
o pablogejimai buna po gimdymo?
nes internete skaiciau, kad nestumo metu viskas gerai, bet po gimdymo gali pablogeti....  verysad.gif
bet juk vaistu vartoti negalima ir maitinant kudikeli....

laba vakara,as labai noreciau jusu paklausti ar pirma nutraukete vaistus po to pastojote ar leidziantis vaistus.As ketinu nutraukti vaistus tada truputi palaukti ir lauktis,as taip pat leidziuosi Avonex.Siame forume yra moteru kurios neseniai susilauke vaikeliu,gal jos ir parasys kaip dabar jauciasi,nes kazkaip seniai berase,o labai noretusi,kad parasytu,zinoma jai gali. ax.gif
Atsakyti