Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(citrute @ 2008 04 11, 15:41)
Reiks taip ir daryt, aciu  4u.gif  Mano maziui kaip tik rytoj metai  wub.gif
O gal kas bande i Druskininku kokia sanatorija vaziuot sergant IS? kazi kokios galimybes ten???

Druskininkuose nebuvau, bet man reabilitologe sake, kad ten galima i dvi sanatorijas: Egle ir Draugyste, nieko nezinau apie ten esancias proceduras ir sanatoriju bendra lygi, bet turiu Druskininkuose giminiu, galiu paklaust jei nori ax.gif
beje, sveikinu su 1-uoju gimtadieniu, smagu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
maniskiui jau 2 kita menesi bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dalmatinas: 11 balandžio 2008 - 15:05
sveikutes, reikia patarimo. Planuoju nestuma, bet dabar truputi atkritau, nelabai stipriai, tik kaires kojos peda patirpus. Bet gyvent galima. Buvau pas gydytoja, bet is dalies ejau kitu klausimu, tai pilnai kaip ir neapziurejo. Galvoju ar bandyt ir toliau pastot ar visgi atidet ir kreiptis kad rimtai apziuretu, kad ir hormonais jei reikes issigydyt, bet kad tik butu ramu. Nes, zinau, kad jei pastosiu tai tikrai jokiu vaistu negersiu, kad nepakenkti. Kaip manot? Zinau, kad nestumo metu savijauta pagereja, bet nezinau kiek smarkiai ji pagereja ir ar tureciau viltis kad mano kojos tirpimas praeis.
Babar tai kai nestresuoju, kai pailsejus, tai atrodo lyg ir praeidineja, bet pasigavau NORO virusa, ir vel sustiprejo. Pasveikau - vel lyg gereja... Tai taip ir nesuprantu, ar praeina ar ne.. g.gif
Kokios jusu nuomones? Gal kam yra buve panasiai?
Atsakyti
QUOTE(eddukas @ 2008 04 14, 11:30)
sveikutes, reikia patarimo. Planuoju  nestuma, bet dabar truputi atkritau, nelabai stipriai, tik kaires kojos peda patirpus. Bet gyvent galima. Buvau pas gydytoja, bet is dalies ejau kitu klausimu, tai pilnai kaip ir neapziurejo. Galvoju ar bandyt ir toliau pastot ar visgi atidet ir kreiptis kad rimtai apziuretu, kad ir hormonais jei reikes issigydyt, bet kad tik butu ramu. Nes, zinau, kad jei pastosiu tai tikrai jokiu vaistu negersiu, kad nepakenkti. Kaip manot? Zinau, kad nestumo metu savijauta pagereja, bet nezinau kiek smarkiai ji pagereja ir ar tureciau viltis kad mano kojos tirpimas praeis.
Babar tai kai nestresuoju, kai pailsejus, tai atrodo lyg ir praeidineja, bet pasigavau NORO virusa, ir vel sustiprejo. Pasveikau - vel lyg gereja... Tai taip ir nesuprantu, ar praeina ar ne.. g.gif

sveika, del nestumo, tai tau gydytoja geriausia patareja, o del tirpimo, as turiu ta pacia problema - nutirpe abi pedos ir rankos, kartais maziau, kartais daugiau, bet dar nebuvo taip kad visiskai praeitu. tai nervina, bet ilgainiui apsipranti. kai daugiau pasinervini - paastreja, pailsi, lyg ir lengviau. klausiau gydytojos, bet visiskai aiskaus atsakymo negavau - praeis ar ne. geriau trentali, gordius, PK merz ir pan., hormonu nebandziau, gal truputeli ir bijociau, juk, kiek zinau, jie turi nemenka salutini poveiki, gydytoja sake, kad juos vartoti reiktu jei situacija rimtai pablogetu, tai as susilaikau. as vis tikiuosi, kad ilgainiui tai praeis, bet si liga tokia jau yra - neprognozuojama schmoll.gif
jei planuoji nestuma, geriau hormonu negerk, o nestumo metu savijauta tikrai turetu buti puiki mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=dalmatinas,2008 04 14, 13:29]

dekui uz atsakyma. O kiek tau laiko tie tirpimai jau tesiasi? Negi niekad taip jau ir nepraeis? As kol vaistus vartojau tai visiskai nieko blogo nebuvo. Kaip sveikas zmogus buvau. Dabar tik po avarijos pastresavau ir se tau kad nori. Apsiprast su tuo tirpimu tai gal ir apsiprasciau nesunkiai, ne taip jau ir blogai yra. Tik baisu kad nestumo metu nepablogetu tiek kad reiktu hormonu. Nes daktarai minejo kad jei pablogeja nestumo metu vartojamos pulsines hormonu dozes. O to tai as jau tikrai nenoriu. Tai dabar ir dvejoju ka daryt. Gal tikrai nekreipt demesio, ilsetis daugiau ir viltis kad nepabloges dar labiau verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(eddukas @ 2008 04 14, 11:30)
sveikutes, reikia patarimo. Planuoju  nestuma, bet dabar truputi atkritau, nelabai stipriai, tik kaires kojos peda patirpus. Bet gyvent galima. Buvau pas gydytoja, bet is dalies ejau kitu klausimu, tai pilnai kaip ir neapziurejo. Galvoju ar bandyt ir toliau pastot ar visgi atidet ir kreiptis kad rimtai apziuretu, kad ir hormonais jei reikes issigydyt, bet kad tik butu ramu. Nes, zinau, kad jei pastosiu tai tikrai jokiu vaistu negersiu, kad nepakenkti. Kaip manot? Zinau, kad nestumo metu savijauta pagereja, bet nezinau kiek smarkiai ji pagereja ir ar tureciau viltis kad mano kojos tirpimas praeis.

Labukas man buvo aptirpe padai,kaip pasakiau apie tai gydytojai ji israse man Gordius.Ir pasake kad su sia liga taip buna.po to lyg tai praejo,bet buna,kad tai pasikartoja,nenaudoju jokiu vaistu savaime praeina.Gal geriau pasikonsultuok su gydytoja,manau jis net nepatartu naudoti harmonu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(eddukas @ 2008 04 14, 10:30)

Sveika,
na man pries antraji nestuma buvo prasideje tirpimai visokie, tai as i masazus vaiksciojau, jokiu vaistu negeriau. kai pastojau viskas praejo ir per nestuma tikrai jokiu pablogejimu nebuvo 4u.gif
Sekmes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2008 04 11, 15:04)
Druskininkuose nebuvau, bet man reabilitologe sake, kad ten galima i dvi sanatorijas: Egle ir Draugyste, nieko nezinau apie ten esancias proceduras ir sanatoriju bendra lygi, bet turiu Druskininkuose giminiu, galiu paklaust jei nori ax.gif
beje, sveikinu su 1-uoju gimtadieniu, smagu 4u.gif  4u.gif  4u.gif
maniskiui jau 2 kita menesi bigsmile.gif

As Druskininku Egleje esu buvusi, bet kaip komercinis klientas. man visai nieko ten buvo, bet, gal su IS nera ten tinkamu proceduru g.gif Na ziuresim, jei vasara vaziuot, tai geriau i Palanga, bet jei MB nepavyks su darbais, tai tada kitu metu laiku ir tada jau galima link Druskininku paplanuoti ax.gif
Aciu uz sveikinimus, laikas bega neraliai wub.gif
Atsakyti
Merginos,
kaip kovojat su pakylancia temperatura nuo vaistu?
Kai MB suleidziu vaistus i pilva, o daznai ir i koja, tai nakti jam stipriai pakyla temperatura...tada jis lenda, glaudziasi prie manes - silumos iesko lotuliukas.gif ... ir mane dusina blink.gif
...kiekviena karta juk negers zmogus vaistu... g.gif
Atsakyti
[quote=eddukas,2008 04 14, 15:36]
[quote=dalmatinas,2008 04 14, 13:29]

dekui uz atsakyma. O kiek tau laiko tie tirpimai jau tesiasi? Negi niekad taip jau ir nepraeis? As kol vaistus vartojau tai visiskai nieko blogo nebuvo. Kaip sveikas zmogus buvau. Dabar tik po avarijos pastresavau ir se tau kad nori. Apsiprast su tuo tirpimu tai gal ir apsiprasciau nesunkiai, ne taip jau ir blogai yra. Tik baisu kad nestumo metu nepablogetu tiek kad reiktu hormonu. Nes daktarai minejo kad jei pablogeja nestumo metu vartojamos pulsines hormonu dozes. O to tai as jau tikrai nenoriu. Tai dabar ir dvejoju ka daryt. Gal tikrai nekreipt demesio, ilsetis daugiau ir viltis kad nepabloges dar labiau verysad.gif .
[/quote]
su tais tirpimais visaip buna, viena diena geriau, kita tirpsta labiau, bet kad visai praeitu, tai dar taip nebuvo. man viskas tesiasi jau antrus metus unsure.gif
bet visiems sie dalykai vyksta skirtingai, o nestuma planuok be baimes, nes besilaukiancia moteri saugo angelai angel.gif cia man taip vienas draugas pasake mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Baltas @ 2008 04 17, 16:08)
Merginos,
Kai MB suleidziu vaistus i pilva, o daznai ir i koja, tai nakti jam stipriai pakyla temperatura...tada jis lenda, glaudziasi prie manes - silumos iesko  lotuliukas.gif ... ir mane dusina  blink.gif

man tai niekad nebuvo temperaturos ir negirdejau, kad taip kam nors butu buve g.gif viena karta buvo bloga, ispyle karstis, pradejo stigti oro, bet tai truko keleta minuciu ir manau, kad pataikiau i kraujagysle verysad.gif
o ka taviskis leidziasi? interferona ar copaxona?
Atsakyti

man tai niekad nebuvo temperaturos ir negirdejau, kad taip kam nors butu buve g.gif viena karta buvo bloga, ispyle karstis, pradejo stigti oro, bet tai truko keleta minuciu ir manau, kad pataikiau i kraujagysle verysad.gif
o ka taviskis leidziasi? interferona ar copaxona?
[/quote]

MB leidziasi interferona Rebif
Gydytoja jam sake, kad gali buti toks poveikisi ir siule vartoti vaistus nuo skausmo ir temperaturos...
bet keisciausiai, kad leidziant vaistus i ranka ar i uzpakali viskas tvarkoje, o blogiausiai sureguoja kai leidziu i pilva arba i koja...
Atsakyti
[/quote]
MB leidziasi interferona Rebif
Gydytoja jam sake, kad gali buti toks poveikisi ir siule vartoti vaistus nuo skausmo ir temperaturos...
bet keisciausiai, kad leidziant vaistus i ranka ar i uzpakali viskas tvarkoje, o blogiausiai sureguoja kai leidziu i pilva arba i koja...
[/quote]
aaaa g.gif
as vartoju copaxone, tai gal todel man taip nebuna blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2008 04 17, 14:08)
Merginos,

as vartojau Avonex'a. Pradzioj kol organizmas paprato tai baisu naktim budavo: ir temperatura, ir saltkretis, ir raumenu skausmai, ir traukuliai... Baisu buvo. Gerdavau ibuprofena. Kai organizmas apriprato - kartais ir be vaistu ismiegodavau, bet visada ibuprofenas prie lovos. Mazom dozem po 200 mg tabletes gerdavau, kai po poros metu kazkodel vel saltkretis naktim prasidejo. Tai jei nakti prabusdavau ir kankindavausi, tai ikaldavau tablete. Nes nepailsejus ir prasikankinus visa nakti dar ir is ryto kaulus lauzydavo, toks jausmas kaip gripui uzejus.
Siaip tai pabandykit durio vieta pasaldyt. Zinau kad po interferono injukciju ne silgyt, o saldyt reikia. Tik nzn ar tas padeda durio vietos skausma sumazint, ar ir naktinius kosmarus... g.gif
Atsakyti