Na pas mane taip buvo. Nutirpo vienos rankos pirshtai..po savaites peda tos pacios puses. Pradejo shalti kazkaip galunes keistai, drebulys. Ta ranka skaudejo, pirshtu sanarius, raumenys spazmavo. Uzeidavo silpnumas, bet tik puse kuno tos. Nugara skaudejo. Po kiek laiko tirpimas praejo. Tik liko silpnumas, nugara skauda ir viena koja silpnesne atrodo, bet nevisada. Tai ir atejo mintis...
Papildyta:
Gal cia pirma tokia ataka?
[/quote]
la, gali buti ir ataka, o gali buti ir siaip stuburo problemos. Gal kur koks slankstelis koki nervuka uzspaude ir pan. Labai jau tiketina, nes nes simptomai tik vienoj kuno pusej. geras fizioterapistas tai galetu panaikinti. Zinoma bus matyt matyt po tyrimu.
Galiu rekomenduoti labai gera knuga toms kurios skaito angliskai: Susie Cornell "The Complete MS Body Manual" - kaip gyventi sergant IS, praktiniai patarimai. Autore pati serga jau virs 30 metu, dabar uzsiima tuo kad padeda sergantiesiems naturaliais gydymo metodais. Jos praktikoj yra buve labai daug atveju kaip geras kaklo masazas, specialus pratimai, dietos ir panasiai visiskai panaikina esamus simptomus. Ir issaiskeja kad pasirodo ten visai ne IS.
Labai gera praktiska knyga, galeciau paskolint besidominciom. PS busiu kaune nuo kovo 29 iki bal 9
Eddukas@gmail.com
Sveiki,
gal toms, kurios vartoja copaxone bus idomu:
http://www.firstword...5F08C04E1A3FC67
as nedidele "angliste", bet kiek supratau tai nieko paguodziancio
QUOTE(citrute @ 2008 03 14, 18:23)
Sveiki,
Ten rašo, kad IS vaistukas Copaxone nepasitvirtino sergantiems kita liga - amyotrophic lateral sclerosis (nežinau, kaip išversti teisingai). Tai visiškai kita liga negu IS, nors ir yra panašių simptomų. Bet dėl jos ligoniukus paralyžiuoja ir jie miršta 3-5 metų laikotarpyje
Taip kad mūsų tai neliečia Toliau badomės ir džiaugiamės, kad mums Copaxone veikia
QUOTE(Insomnia @ 2008 03 14, 18:53)
Ten rašo, kad IS vaistukas Copaxone nepasitvirtino sergantiems kita liga - amyotrophic lateral sclerosis (nežinau, kaip išversti teisingai). Tai visiškai kita liga negu IS, nors ir yra panašių simptomų. Bet dėl jos ligoniukus paralyžiuoja ir jie miršta 3-5 metų laikotarpyje
Taip kad mūsų tai neliečia Toliau badomės ir džiaugiamės, kad mums Copaxone veikia
Nu ir aciu Dievui!!!! nes as vokieciu mokiausi, tai anglu kai issiverciu tai viskas antraip
Aciu uz vertima
na as irgi pasiskaiciau ir siek tiek info radau, musu, su IS, tai neliecia, o ta liga, tai:
Amyotrophic lateral sclerosis
dažna degeneracinė I-jo (piramidės ląst.centr.regiono) ir II-jo (nugaros sm. priekinių ragų) motorinių neuronų liga: 60-70 m.amž., progr. skeleto raumenų silpnumas su atrofija, fascikuliacija, spąstika, sustiprintais refleksais, mirštama per 2-3 m.
dažna degeneracinė I-jo (piramidės ląst.centr.regiono) ir II-jo (nugaros sm. priekinių ragų) motorinių neuronų liga: 60-70 m.amž., progr. skeleto raumenų silpnumas su atrofija, fascikuliacija, spąstika, sustiprintais refleksais, mirštama per 2-3 m.
QUOTE(dalmatinas @ 2008 03 14, 18:11)
na as irgi pasiskaiciau ir siek tiek info radau, musu, su IS, tai neliecia, o ta liga, tai:
Va man silpnumas ir traukuliuoja raumenis ishtisai... Tokiais smulkiais traukuliais. Prie visu kitu simptomu.
QUOTE(Kirmelius @ 2008 03 15, 19:19)
Va man silpnumas ir traukuliuoja raumenis ishtisai... Tokiais smulkiais traukuliais. Prie visu kitu simptomu.
na, bet tau, tikriausiai, ne 60-70 metu
man irgi kartais buna raumenu spazmai, bet praeina manau, cia ir nesergantiems pasitaiko nuo pervargimo ir pan.
ar jau greitai tau darys MR?
QUOTE(dalmatinas @ 2008 03 15, 17:14)
na, bet tau, tikriausiai, ne 60-70 metu
man irgi kartais buna raumenu spazmai, bet praeina manau, cia ir nesergantiems pasitaiko nuo pervargimo ir pan.
Na jau dare man.Rezultatai pirmadieni..Man ir spazmai, ir tokie smulkus be skausmo. Kaip virpejimas, bet matosi per oda kaip virpa raumenys.
QUOTE(Kirmelius @ 2008 03 15, 20:29)
Na jau dare man.Rezultatai pirmadieni..Man ir spazmai, ir tokie smulkus be skausmo. Kaip virpejimas, bet matosi per oda kaip virpa raumenys.
kokia nesamone ne, kad zmogui iskart pasakytu kas ir kaip, tai dar laukti
man rodos, kad tau cia is baimes viskas virpa
QUOTE(dalmatinas @ 2008 03 15, 17:35)
kokia nesamone ne, kad zmogui iskart pasakytu kas ir kaip, tai dar laukti
Manai? Nu gal....
Laba diena. Ar yra cia klaipedieciu? Koki patartumet gera neurologa?