Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Mano mama sirgo šia liga, ir, manau, pats kvailiausias dalykas atsitiko tada, kai po III paūmėjimo ji nusprendė gydytis netradiciniais metodais... Po to karto ji ir nebepakilo nuo lovos schmoll.gif ... O, manau, jeigu nebūtų užsispyrusi, ir būtų leidusi gydyti normaliems gydytojams, būtų buvę daug geriau....
Gaila, kai žmogus griebiasi bet ko, moka krūvas pinigų už beprasmius akmenis ar "stebuklingus" vaistus... Aš pritariu, kad reikia sveikai maitintis, bet kritiniu atvejus būtinai reikėtų kvalifikuotos daktarų pagalbos...
Beje, pažįstu moterį, kuri jau 15 metų serga IS ir jokių požymių jai nesimato... Ji renka kažkokias žoleles, tariasi su hm, Balvočiute (ar tokia jos pavardė, kur prie Mažeikių žolininkė), kiekvienais metais važiuoja pasistiprinti į sanatoriją....Ir viskas jai OK...
Dėl gimdymo g.gif .... kuzia, manau, šneka iš asmeninės patirties... Man irgi būtų skaudu pasakoti mano, o ypatingai mano sesers išgyvenimus g.gif .... Labai sunku patarti kažką iš šalies, tai bet kokiu atveju priklauso nuo pačių apsisprendimo...
Papildyta:
QUOTE(citrute @ 2006 07 25, 09:06)
Sveiki,

as irgi turiu ta nelemta liga IS. Ir dabar esu susidurusi su dilema: labai noriu antro vaikucio ir zadu rizikuoti, gal kas turit patirties? visai neblogai jauciausi, o kai pradejom "gamyba" pradejau jausti kaip kojos silpsta ir keliai tirpsta, net nebezinau ka galvoti ir daryti...

Citrute, ką nusprendei dėl vaikučio? Ar pasiryžai?
Stiprybės tau 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,
prirashiau daug ir nuobodziai, taciau viska ishtryniau ir paklausiu trumpai - ar encefolograma yra kaip vienas ish tyrimu diagnozuojant IS?... Klausiu, kadangi shiandien man ja atliko, ir ji buvo "kaip sveiko zmogaus", anot gydytojos, taciau kai kurie simptomai sutampa..
Atsakyti
QUOTE(Maja maja @ 2006 12 13, 00:20)
Sveikutes,
prirashiau daug ir nuobodziai, taciau viska ishtryniau ir paklausiu trumpai - ar encefolograma yra kaip vienas ish tyrimu diagnozuojant IS?... Klausiu, kadangi shiandien man ja atliko, ir ji buvo "kaip sveiko zmogaus", anot gydytojos, taciau kai kurie simptomai sutampa..

Pagrindinis tyrimas yra magnetinis rezonansas. paskui Santariskese daro punkcija i stubura ir ima likvora (skysti). apie encefalograma negirdejau.
Papildyta:
QUOTE(carlabella @ 2006 12 12, 21:58)
Mano mama sirgo šia liga, ir, manau, pats kvailiausias dalykas atsitiko tada, kai po III paūmėjimo ji nusprendė gydytis netradiciniais metodais... Po to karto ji ir nebepakilo nuo lovos schmoll.gif ... O, manau, jeigu nebūtų užsispyrusi, ir būtų leidusi gydyti normaliems gydytojams, būtų buvę daug geriau....
Gaila, kai žmogus griebiasi bet ko, moka krūvas pinigų už beprasmius akmenis ar "stebuklingus" vaistus... Aš pritariu, kad reikia sveikai maitintis, bet kritiniu atvejus būtinai reikėtų kvalifikuotos daktarų pagalbos...
Beje, pažįstu moterį, kuri jau 15 metų serga IS ir jokių požymių jai nesimato... Ji  renka kažkokias žoleles, tariasi su hm, Balvočiute (ar tokia jos pavardė, kur prie Mažeikių žolininkė), kiekvienais metais važiuoja pasistiprinti į sanatoriją....Ir viskas jai OK...
Dėl gimdymo g.gif .... kuzia, manau, šneka iš asmeninės patirties... Man irgi būtų skaudu pasakoti mano, o ypatingai mano sesers išgyvenimus g.gif .... Labai sunku patarti kažką iš šalies, tai bet kokiu atveju priklauso nuo pačių apsisprendimo...
Papildyta:
Citrute, ką nusprendei dėl vaikučio? Ar pasiryžai?
Stiprybės tau 4u.gif

jauciuosi gerai. esu 23 savaite nescia. gydytojai palaimino ir tikiu, kad viskas bus ok. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2006 12 13, 18:54)
jauciuosi gerai. esu 23 savaite nescia. gydytojai palaimino ir tikiu, kad viskas bus ok.  thumbup.gif

Na, tai ir į sveikatą drinks_cheers.gif ... Nežinau, kodėl, bet šiandien vis kažkaip prisimindavau tave ir maniau, parašysiu, kad tavo dukrytei smagu būtų turėti sesutę ar broliuką rolleyes.gif
Sekmės thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos.
Labai nedziugu buna i tokius skyrelius uzsukti, bet turbut toks jau gyvenimas..broliui diagnozavo issetine skleroze. O jam tik 24 metai. Diagnoze suabejoti sunku, nes pozymiai tai gana akivaizdus. Seimoje dabar tai praktiskai katastrofa, o kai pasiskaitai apie liga tai net nezinai kaip ir ko tiketis..
Gal is cia esanciu kas galetu ka praktisko patarti - del gydymo metodu pasirinkimu ar nesirinkimu ar dar konors . Ir apskritai, ko realiai galima tiketis del darbingumo, del paumejimu, pablogejimu..? ar apskritai bus galima gyvent iprastu ritmu?
Atsakyti
QUOTE(saulitta @ 2006 12 22, 23:20)
Sveikos.
Labai nedziugu buna i tokius skyrelius uzsukti, bet turbut toks jau gyvenimas..broliui diagnozavo issetine skleroze. O jam tik 24 metai. Diagnoze suabejoti sunku, nes pozymiai tai gana akivaizdus. Seimoje dabar tai praktiskai katastrofa, o kai pasiskaitai apie liga tai net nezinai kaip ir ko tiketis..
Gal is cia esanciu kas galetu ka praktisko patarti - del gydymo metodu pasirinkimu ar nesirinkimu ar dar konors . Ir apskritai, ko realiai galima tiketis del darbingumo, del paumejimu, pablogejimu..?  ar apskritai bus galima gyvent iprastu ritmu?

Labai sunku pasakyt kaip bus tavo broliui, nes praktiskai nieks negali pasakyt, kas kiek laiko ir kokio stiprumo bus paumejimai, kokie vaistai tiks kokie ne, rekomenduociau draugaut su zolininkais derint mityba, o vaistai tai cia pats turi apsisprest verysad.gif
as galiu pasakyt kad mano mama tai praktiskai si liga per 2-3 metus pakirto visiskai, desine ranka sutraukta visiskai, kojos taip pat, tik ji yra uzsispyrus, ir is paskutiniujų juda pati neseda i vezimuka,nepasiduoda pesimizmui, o tai yra labai sbarbu,kantrybes jums
Atsakyti
QUOTE(gutė pinkutė @ 2006 12 23, 01:13)
tik ji yra uzsispyrus, ir is paskutiniujų juda pati neseda i vezimuka,nepasiduoda pesimizmui

Turbūt tai ir yra svarbiausia wub.gif . Nes jeigu pasiduosi, liga nugalės blink.gif .
Mano mamą liga įveikė per maždaug 5 metus unsure.gif , kuo toliau darėsi vis blogiau ir nebeišeidavo iš namų. Nors net tuomet stengdavos iš paskutiniųjų laikydamasi sienų pavaikščiot po namus rolleyes.gif . Žinoma, būdavo ir tokių dienų, kad net nepajėgdavo pakilt iš lovos unsure.gif .
Atsakyti
Mano mama sirgo apie 6 metus. 1 metus vaikščiojo, bet po to, kai užėjus eiliniam paūmėjimui, užsispyrė važiuoti į klinikas, taip ir nebepakilo iš lovos. 5 metus pragulėjo....Kol liga ją visai pribaigė schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(carlabella @ 2006 12 23, 17:16)
Mano mama sirgo apie 6 metus. 1 metus vaikščiojo, bet po to, kai užėjus eiliniam paūmėjimui, užsispyrė važiuoti į klinikas, taip ir nebepakilo iš lovos. 5 metus pragulėjo....Kol liga ją visai pribaigė  schmoll.gif

Jo, po ligoninių visada pablogėdavo unsure.gif . Nes ten neturėjo jokio stimulo judėt unsure.gif . Viskas paduota, paruošta, atnešta....
Atsakyti
QUOTE(saulitta @ 2006 12 23, 00:20)
Sveikos.
Gal is cia esanciu kas galetu ka praktisko patarti - del gydymo metodu pasirinkimu ar nesirinkimu ar dar konors . Ir apskritai, ko realiai galima tiketis del darbingumo, del paumejimu, pablogejimu..?  ar apskritai bus galima gyvent iprastu ritmu?

Sveika,
uzjauciu del brolio unsure.gif Liga neprognozuojama, bet tikrai neverta nukabinti nosies. Mano vyras serga jau daugiau nei 7 metai. Susirgo irgi jaunas (26 metu). Bet jo liga eina be dideliu kriziu/nuosmukiu. Blogeja letai. Leidziasi interferona. Turi I-a invalidumo grupe (25prc. darbingumo), bet dirba siek tiek, nes kitaip turbut isprotetu verysad.gif
Linkiu kantrybes tavo broliui "susidraugauti" su liga, kad ir kaip sunku tai bebutu. Ir dar didesnes kantrybes artimiesiems, nes gyvenimas salia tokio ligonio yra itin sunkus..
Atsakyti
Labutis....
Siaip nesiruosiau rasyt, bet pasiskaiciau, kad pasisakymaivien tokie...na, labai jau pesimistiski, ir nusprendziau "ikist" savo trigrasi...smile.gif
Turiu artim zmogu, kuris IS serga jau daugiau nei 10 metu. Ir gyvena visiskai iprastu rimtu, tiesa sakant, su sia liga gal net per intensyviai (tur savo versla, o ten, kaip zinia, nei valandu savo skaiciuoja, ir stresas, ir t.t.). Jo variantas - vadinamoji "atkryciu - pagerejimu" IS eiga (jei domejaisi, zinai, kad buna 4 variantai). Aisku, pasitaiko tie vadinamieji priepuoliai, ir nieko cia nepadarysi, bet, aciu Dievui, kol kas jie praeidavobe didesniu pasekmiu. Is cia pasisakiusiuju daugumos artimo zmones susirgo visgi nebe jauni, kaip suprantu, na, ir ligos eiga , ko gero, pasitaike ta pati sunkiausia... As tikrai nenoriu cia vyniot visko i vata ir suteikinet nerealiu vilciu, bet IS diagnozavimas dar tikrai nereiskia gyvenimo pabaigos, ir yra tikrai daug sansu, kad pasistengus ir save priziurint galima bus gyvent daugiau ar maziau normalu gyvenima. Suprantama, gali pasitaikyti ir ta sunkiausia eiga, betkol kas jums patarciau kuo daugiau issiaiskint, ir svarbiausia, neprarast vilties...
Geru ir ramiu svenciu.... heart.gif
Atsakyti
QUOTE(carlabella @ 2006 12 23, 17:16)
Mano mama sirgo apie 6 metus. 1 metus vaikščiojo, bet po to, kai užėjus eiliniam paūmėjimui, užsispyrė važiuoti į klinikas, taip ir nebepakilo iš lovos. 5 metus pragulėjo....Kol liga ją visai pribaigė  schmoll.gif

ne taip parašiau- ji užsispyrė NEvažiuoti į klinikas, todėl be interferono dozės ir nebepakilo....

Beje, mano buvusi kolegė (buvusi todėl, kad aš persikrausčiau gyventi kitur) serga IS jau 15 metų ir viskas jai neblogai... Vaikšto, juda, į sanatorijas kasmet važiuoja...
Žinoma, linkiu stiprybės ir optimizmo, nes viską suėda nervai
beje, gerų švenčių
Atsakyti