Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Insomnia @ 2008 02 25, 10:00)
As buvau beveik nualpus. Is pradziu toks kaip nemalonus jausmas skrandyje atsirado, lyg skauda, lyg spaudzia. Po to sirdis stipriai plakti pradejo, galva svaigti, ispyle prakaitas ir veida sutrauke. Bet as is karto galva zemyn nuleidau, mama balkona atidare, tai ir nenualpau, o kitaip buciau irgi nualpus. Bet jau tuo momentu galvojau, kad uzsilenksiu.

Klausiau ir BP, ir savo neurologes, tai atseit normalu cia. Buna taip, ypac, jei i stambesne kraujagysle pataiko ir vaistai greiciau i krauja patenka. Nelabai mane itikino toks paaiskinimas blush2.gif O leistis po to irgi kuri laika bijojau, nors jau kita diena leido, bet baime kelias savaites buvo.

Labai aciu uz atsakyma. As vakar sukaupus visas jegas leidaus vel ir viskas buvo thumbup.gif bet visa vakara iki injekcijos vaiksciojau strese blush2.gif
siandien jau baimes maziau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2008 02 25, 11:56)
Labai aciu uz atsakyma. As vakar sukaupus visas jegas leidaus vel ir viskas buvo  thumbup.gif  bet visa vakara iki injekcijos vaiksciojau strese  blush2.gif
siandien jau baimes maziau  4u.gif

Ikisiu ir as savo trigrasi vaistu leidimosi klausimu smile.gif .
Mano dziaugsmui tai taip pat buna visokiu nesamoniu po vaistu suleidimo...kartais kyla tempa - tokiomis naktimis jis visas degantis spaudziasi prie manes noredamas pasisildyti, o as kaip zuvis ismesta ant kranto lekuoju - karsta juk smile.gif)). O kartais skauda, tada krapsto zmogus mano vasaros atsargas ar uzsaldytas mesas ir deda ant minstos vietos jautienos pjausnius ... biggrin.gif... arba duoda man paminkyti kaip reikalas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Nu ka...ir minkau...bet zinot kaip tie vyrai...tik paminkyk jiems ka nors ir is karto velniai akyse sukinejasi lotuliukas.gif wub.gif .
Bet siaip tai stengiuosi leisti jam vaistus LABAI LETAI... nu is tikruju taip letai, kad net ranka pradeda drebeti is nuovargio, bet tokiu atveju jam visiskai neskauda. Duriu staciai ir letai letai leidziu...
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2008 02 25, 15:02)
Ikisiu ir as savo trigrasi vaistu leidimosi klausimu  smile.gif .
Mano dziaugsmui tai taip pat buna visokiu nesamoniu po vaistu suleidimo...kartais kyla tempa - tokiomis naktimis jis visas degantis spaudziasi prie manes noredamas pasisildyti, o as kaip zuvis ismesta ant kranto lekuoju - karsta juk smile.gif)). O kartais skauda, tada krapsto zmogus mano vasaros atsargas ar uzsaldytas mesas ir deda ant minstos vietos jautienos pjausnius ... biggrin.gif... arba duoda man paminkyti kaip reikalas  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif . Nu ka...ir minkau...bet zinot kaip tie vyrai...tik paminkyk jiems ka nors ir is karto velniai akyse sukinejasi  lotuliukas.gif  wub.gif .
Bet siaip tai stengiuosi leisti jam vaistus LABAI LETAI... nu is tikruju taip letai, kad net ranka pradeda drebeti is nuovargio, bet tokiu atveju jam visiskai neskauda. Duriu staciai ir letai letai leidziu...

wub.gif man leidzia MB tai irgi stengias kaip igaledamas letai, bet sakysiu, kad leistu dar leciau ax.gif
ech kiek vargo del tokios smulkmenos kaip vaistu leidimas doh.gif Bet tikiuos, daugiau tokiu nesamoniu nebus, nes jausmas tai tikrai nekoks unsure.gif
Bet svarbu, kad issiaiskinau, kad tai ne alergija, o tik ne ten pataikyta thumbup.gif
Aciux mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eddukas @ 2008 02 23, 15:05)
manyciau kad cia reiktu ne ginekologes klausti, o neurologo. Tiesiog reiktu pasikonsultuot su vyra gydanciu neurologu, gal but rekomenduos jam vaistus irgi nutraukti keliems men. Kaip bebutu juk puse genu moters, o kita puse vyro.
  Yra moteru kurios pastojo vartodamos vaistu, bet apsigimimu nebuvo. O jei vyras serga, tai rizika turetu buti dar mazesne. Bet pasikonsultuot su neurologu visgi vertetu. Atsarga gedos nedaro.
Sekmes

Vyras taip pat konsultuosis su savo gydytoja.
Tik siek tiek neramina ar pas mus Lietuvoje nebus problema nutraukti vaistu vartojima ir po to vel pradeti vartoti be jokiu papildomu tyrimu? Juk tie vaistai gana "sunkiai" kompensuojami...
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2008 02 24, 19:42)
Sveikos,
norejau paklaust tu, kurios leidziasi vaistus, ypac Copaxone.
Vakar man po durio (leidziuos antra menesi) pasidare bloga ir nualpau. Ar yra kam taip buve? Bijau siandien vel leistis, nes nezinau ar cia po dvieju menesiu pasireiske alergija ar tik ne ten pataike (dure i koja)  g.gif Ar  yra kam taip buve? Savaitgalis, gydytojos telefono neturiu, nera ko paklausti  blush2.gif
Labai bijau naujos injekcijos, nes maniau, kad numirsiu  verysad.gif

Taip pat leidziuosi Copaxone, irgi yra buves nemalonus jausmas. Ta karta leidausi i koja. Susileidus pasunkejo kvepavimas, pradejau dusti, sirdis sparciau pradejo plakti ir ismuse veida raudonis verysad.gif labai issigandau, nes tuo metu buvau viena namuose. Bet pagulejau ir praejo. Gydytoja sako, kad gal but per aukstai leidausi t.y. buvo maziau nei 5 cm zemiau kirksnies. O kaip jums ar buna patinimai, paraudimai injekcijos vietoje? Gal zinote kaip to isvengti?
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2008 02 26, 08:19)
Vyras taip pat konsultuosis su savo gydytoja.
Tik siek tiek neramina ar pas mus Lietuvoje nebus problema nutraukti vaistu vartojima ir po to vel pradeti vartoti be jokiu papildomu tyrimu? Juk tie vaistai gana "sunkiai" kompensuojami...

la, kiek zinau moterims nutraukus vaistus LT nera problemu juos vel pradeti leistis. Nemau kad vyrams turetu buti kitaip, bet tikrai siulyciau pasitarti su neurologu pas kuri lankosi.

kas del savijautos nutraukus vaistus, tai tiesiog ant sparnu skraidau smile.gif. Psichologiskai ypac daug geriau. Anksciau kiekvieno ketvirtadienio su baime laukdavau, o dabar galvos nesuku ir visai ligonis nesijauciu lotuliukas.gif . Tik neramina per kiek laiko pastosiu, kad per ilgai neuztruktu, nezinai kada ir koks blogumas vel uzeis. O ir vitaminu tik kieki padidinau ir poilsio rezimo bei dietos sveikesnes stengiuosi laikytis. Taip kad jei tik noro ir ryzto vakiukui yra siulyciau nedelsti. Ligos eiga su metais juk tikrai negeryn eina...
Atsakyti
QUOTE(IngaStr @ 2008 02 28, 21:12)
Taip pat leidziuosi Copaxone, irgi yra buves nemalonus jausmas. Ta karta leidausi i koja. Susileidus pasunkejo kvepavimas, pradejau dusti, sirdis sparciau pradejo plakti ir ismuse veida raudonis verysad.gif labai issigandau, nes tuo metu buvau viena namuose. Bet pagulejau ir praejo. Gydytoja sako, kad gal but per aukstai leidausi t.y. buvo maziau nei 5 cm zemiau kirksnies. O kaip jums ar buna patinimai, paraudimai injekcijos vietoje? Gal zinote kaip to isvengti?

Man tas blogumas (jausma labai taikliai aprase Insomnia, tik man dar ir samone aptemo) irgi buvo po durio i koja, bet tikrai leido nei per aukstai nei per zemai, pagal visas taisykles schmoll.gif ir dabar irgi manau, kad pataike i kokia didesne kraujagysle... o isvengti neimanoma, manau, tik tiketis, kad taip daugiau nebus ax.gif
o del reakcijos injekcijos vietoje... galiu pasakyt, kad visko buna.. vat ir vakar taip surakino koja, kad visa vakara vos vaiksciojau, bet buna, kad po durio visai nieko, nei skauda, galiu lakstyt... cia jau kaip pasiseka mirksiukas.gif
tik pastebejau, kad skauda, po dvieju menesiu leidimosi, tikrai maziau thumbup.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eddukas @ 2008 02 29, 02:07)
la, kiek zinau moterims nutraukus vaistus LT nera problemu juos vel pradeti leistis. Nemau kad vyrams turetu buti kitaip, bet tikrai siulyciau pasitarti su neurologu pas kuri lankosi.

kas del savijautos nutraukus vaistus, tai tiesiog ant sparnu skraidau smile.gif. Psichologiskai ypac daug geriau. Anksciau kiekvieno ketvirtadienio su baime laukdavau, o dabar galvos nesuku ir visai ligonis nesijauciu lotuliukas.gif . Tik neramina per kiek laiko pastosiu, kad per ilgai neuztruktu, nezinai kada ir koks blogumas vel uzeis. O ir vitaminu tik kieki padidinau ir poilsio rezimo bei dietos sveikesnes stengiuosi laikytis. Taip kad jei tik noro ir ryzto vakiukui yra siulyciau nedelsti. Ligos eiga su metais juk tikrai negeryn eina...

Nu mano dziaugsmelis ir labai laukia kada gales nebesileisti tu vaistu biggrin.gif .
Tik jis tai dar susirades kazkokius papildus kinietiskus, kuriais baisiai tiki ir bandys tais papildais kompensuoti vaistu nutraukima.
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2008 02 29, 10:36)
Nu mano dziaugsmelis ir labai laukia kada gales nebesileisti tu vaistu  biggrin.gif .
Tik jis tai dar susirades kazkokius papildus kinietiskus, kuriais baisiai tiki ir bandys tais papildais kompensuoti vaistu nutraukima.

O kas per kinietiški papildai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2008 02 29, 11:39)
O kas per kinietiški papildai? ax.gif

Ir mane domina blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2008 02 29, 12:44)
Ir mane domina  blush2.gif  4u.gif

Negaliu kol kas, merginos, pasakyt ... neprisimenu pavadinimo...
Na ten istisas pasakojimas turetu buti del tu papildu...ir mane vyras kalbina, kad bandyciau tom zolem susitvarkyt skrandi ar pabandyt mazinti PMS metu atsirandancia galvos migrena...

Va paklausiau vyro ... tie papildai Cordicepsas vadinasi. Skatina lasteliu atsinaujinima ir t.t. ...
Siaip brangus malonumas, nes 100 tableciu kainuoja apie 140 Lt, o jas reikia gerti po 2-3 per diena valgio metu. Ale tai tu matai, kur mano vyras pinigus kisa..? lotuliukas.gif
Jis kazkaip tiki tais papildais, nes jam rekomendavo zmogus, kuris sirgo IS ir buvo nustojes vaikscioti, o dabar gyvena pilnaverti gyvenima.

Jei susidometumet galesiu vyro telefona duot, pasiklausinetumet placiau, tik prasom nenunest mano vyro, bo jis man pats geriausias biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2008 02 29, 13:30)
Negaliu kol kas, merginos, pasakyt  ... neprisimenu pavadinimo...
Na ten istisas pasakojimas turetu buti del tu papildu...ir mane vyras kalbina, kad bandyciau tom zolem susitvarkyt skrandi ar pabandyt mazinti PMS metu atsirandancia galvos migrena...

Va paklausiau vyro ... tie papildai Cordicepsas vadinasi. Skatina lasteliu atsinaujinima ir t.t. ... 
Siaip brangus malonumas, nes 100 tableciu kainuoja apie 140 Lt, o jas reikia gerti po 2-3 per diena valgio metu. Ale tai tu matai, kur mano vyras pinigus kisa..?  lotuliukas.gif
Jis kazkaip tiki tais papildais, nes jam rekomendavo zmogus, kuris sirgo IS ir buvo nustojes vaikscioti, o dabar gyvena pilnaverti gyvenima.

Jei susidometumet galesiu vyro telefona duot, pasiklausinetumet placiau, tik prasom nenunest mano vyro, bo jis man pats geriausias  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Labai girdetas pavadinimas. reikes pasidomet placiau. Aciu 4u.gif
Atsakyti