Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

[quote=Baltas,2008 02 19, 13:15]
Nematau cia nieko ikyraus...Juk sis forumas tam ir yra,kad rastum ats i sau rupimus klausimus...O kuo daugiau zinosi,tuo geriau jausies... drinks_cheers.gif
[/quote]
Nu taip, tik pasikartojantys klausimai gali ka nors suerzinti blush2.gif
Labai dziaugiuosi uz jus, kad jums viskas gerai 4u.gif , ar zinot ko laukiates? biggrin.gif
[/quote]
Nezinom,nes ilgai nesirode,o paskui patys nusprendem,kad jei nenori,tai ir nereikia...Juk mums tas vaikiukas ir taip kaip stebuklas...Svarbu,kad gimtu sveikutis... wub.gif
Atsakyti
[quote=ausrap11,2008 02 19, 15:10]
Nu taip, tik pasikartojantys klausimai gali ka nors suerzinti blush2.gif
Labai dziaugiuosi uz jus, kad jums viskas gerai 4u.gif , ar zinot ko laukiates? biggrin.gif
[/quote]
Nezinom,nes ilgai nesirode,o paskui patys nusprendem,kad jei nenori,tai ir nereikia...Juk mums tas vaikiukas ir taip kaip stebuklas...Svarbu,kad gimtu sveikutis... wub.gif
[/quote]

4u.gif laikysim kumscius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2008 02 19, 14:13)
4u.gif laikysim kumscius  biggrin.gif

Oi labai aciu... drinks_cheers.gif Butinai informuosiu apie naujienas... mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
[quote=Baltas,2008 02 19, 10:09]
Norejau pasiteirauti ka UK gydytojai patarineja sergancioms IS ir planuojancioms pastoti ? Na, kiek tau pataria nevartoti vaistu, kad organizmas issivalytu?

As siame forume turbut jau "uzknisau" visas merginas su savo klausinejimais apie planavima pastoti blush2.gif , bet taip norisi viska isgirsti is isgyvenusiu ta momenta mamu biggrin.gif .

Gaila, bet kazkaip nieko "nesutinku" kas planuotu pastoti sergant teciui... schmoll.gif

La,
Uk gydytojai nieko naujo nepasake. Lt patare nutraukti vaistus po dvieju men, UK po triju - tai as palaukiau 2,5 men biggrin.gif. Po gimdymo rekomenduojama vel pradeti po 6 men (taip pat ir LT). Negaliu pasakyt kad labai cia kas nors kitaip butu, gal tik daugiau daroma susitikimu, paskaitu apie IS, yra terapijos centras su hiperbarine deguonies kamera, masazai, reflekso terapija, joga ir pan. Labiau sergantys bendrauja tarp saves ir palaiko vienas kita.
O kas del sergancio tecio, tai konkrecios informacijos nezinau, bet si liga kaip ir nepaveldima, tik vaikas didesnes rizikos grupej bus. O juk gimdyt teciui nereikes, hormonu audru jam nebus tai kaip ir viskas normaliai manyciau smile.gif.
Edita
Atsakyti
QUOTE(eddukas @ 2008 02 19, 20:52)

La,
Uk gydytojai nieko naujo nepasake. Lt patare nutraukti vaistus po dvieju men, UK po triju - tai as palaukiau 2,5 men biggrin.gif. Po gimdymo rekomenduojama vel pradeti po 6 men (taip pat ir LT). Negaliu pasakyt kad labai cia kas nors kitaip butu, gal tik daugiau daroma susitikimu, paskaitu apie IS, yra terapijos centras su hiperbarine deguonies kamera, masazai, reflekso terapija, joga ir pan. Labiau sergantys bendrauja tarp saves ir palaiko vienas kita.
O kas del sergancio tecio, tai konkrecios informacijos nezinau, bet si liga kaip ir [/COLOR[COLOR=red]]nepaveldima, tik vaikas didesnes rizikos grupej bus. O juk gimdyt teciui nereikes, hormonu audru jam nebus tai kaip ir viskas normaliai manyciau smile.gif.
Edita

Si liga tikrai nera paveldima!!!!!!Pries pastojant labai daug domejausi apie tai ir nei vienas daktaras,nei viena literatura nerase,kad yra bent 1% vaikui paveldeti... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrap11 @ 2008 02 20, 10:32)
Si liga tikrai nera paveldima!!!!!!Pries pastojant labai daug domejausi apie tai ir nei vienas daktaras,nei viena literatura nerase,kad yra bent 1% vaikui paveldeti... schmoll.gif

Na paveldimumas manes kaip ir negasdina, nes ir as skaiciau apie tai, kad neirodyta, kad butu paveldima. Mane tik labai domina ar tevu vartoti nuo IS vaistai negali itakoti kokiu nors...kudikelio apsigimimu? Butent tai mane labiausiai gasdina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2008 02 20, 09:51)
Na paveldimumas manes kaip ir negasdina, nes ir as skaiciau apie tai, kad neirodyta, kad butu paveldima. Mane tik labai domina ar tevu vartoti nuo IS vaistai negali itakoti kokiu nors...kudikelio apsigimimu? Butent tai mane labiausiai gasdina  verysad.gif

Man kazkaip atrodo,kad didesne itaka vaisiui daro motina... g.gif Bet reiketu tiesiogiai savo gines tau pasiklausti... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrap11 @ 2008 02 20, 12:26)
Man kazkaip atrodo,kad didesne itaka vaisiui daro motina...  g.gif  Bet reiketu tiesiogiai savo gines tau pasiklausti...  mirksiukas.gif

taip ir padarysiu biggrin.gif
uzsirasiau pas ginekologe kovo 5 d. ir gryzus visoms besidominancioms ir visai nesidominancioms papasakosiu kaip ten viskas yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2008 02 20, 08:51)
Na paveldimumas manes kaip ir negasdina, nes ir as skaiciau apie tai, kad neirodyta, kad butu paveldima. Mane tik labai domina ar tevu vartoti nuo IS vaistai negali itakoti kokiu nors...kudikelio apsigimimu? Butent tai mane labiausiai gasdina  verysad.gif

manyciau kad cia reiktu ne ginekologes klausti, o neurologo. Tiesiog reiktu pasikonsultuot su vyra gydanciu neurologu, gal but rekomenduos jam vaistus irgi nutraukti keliems men. Kaip bebutu juk puse genu moters, o kita puse vyro.
Yra moteru kurios pastojo vartodamos vaistu, bet apsigimimu nebuvo. O jei vyras serga, tai rizika turetu buti dar mazesne. Bet pasikonsultuot su neurologu visgi vertetu. Atsarga gedos nedaro.
Sekmes
Atsakyti
Sveikute,as tik norejau paklausti,kaip dabar jauciates,kaip nutraukete vaistus?As taip pat leidziuosi Avonex,apie metai su puse,vis galvoju apie antra vaikuti,tik vis ryzto pritruksta blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,
norejau paklaust tu, kurios leidziasi vaistus, ypac Copaxone.
Vakar man po durio (leidziuos antra menesi) pasidare bloga ir nualpau. Ar yra kam taip buve? Bijau siandien vel leistis, nes nezinau ar cia po dvieju menesiu pasireiske alergija ar tik ne ten pataike (dure i koja) g.gif Ar yra kam taip buve? Savaitgalis, gydytojos telefono neturiu, nera ko paklausti blush2.gif
Labai bijau naujos injekcijos, nes maniau, kad numirsiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2008 02 24, 18:42)
Sveikos,
norejau paklaust tu, kurios leidziasi vaistus, ypac Copaxone.
Vakar man po durio (leidziuos antra menesi) pasidare bloga ir nualpau. Ar yra kam taip buve? Bijau siandien vel leistis, nes nezinau ar cia po dvieju menesiu pasireiske alergija ar tik ne ten pataike (dure i koja)  g.gif Ar  yra kam taip buve? Savaitgalis, gydytojos telefono neturiu, nera ko paklausti  blush2.gif
Labai bijau naujos injekcijos, nes maniau, kad numirsiu  verysad.gif

As buvau beveik nualpus. Is pradziu toks kaip nemalonus jausmas skrandyje atsirado, lyg skauda, lyg spaudzia. Po to sirdis stipriai plakti pradejo, galva svaigti, ispyle prakaitas ir veida sutrauke. Bet as is karto galva zemyn nuleidau, mama balkona atidare, tai ir nenualpau, o kitaip buciau irgi nualpus. Bet jau tuo momentu galvojau, kad uzsilenksiu.

Klausiau ir BP, ir savo neurologes, tai atseit normalu cia. Buna taip, ypac, jei i stambesne kraujagysle pataiko ir vaistai greiciau i krauja patenka. Nelabai mane itikino toks paaiskinimas blush2.gif O leistis po to irgi kuri laika bijojau, nors jau kita diena leido, bet baime kelias savaites buvo.
Atsakyti