Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(ausrap11 @ 2008 02 14, 09:17)
Su nuostabiu sauletu rytu Jus    4u.gif  Ir su meiles diena!         
oro_buckis.gif  oro_buckis.gif  oro_buckis.gif  oro_buckis.gif  oro_buckis.gif

wub.gif heart.gif oro_buckis.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidaccc @ 2008 02 13, 13:00)
Kas zino, kokie yra interferonu skirimo-neskirimo kriterijai? Jie skiriami visiems ar tik lengvos stadijos ligai???

Kadangi interferonai yra valstybės kompensuojami vaistai, tai jų skyrimo tvarka yra labai griežtai reglamentuota. Toje tvarkoje ir yra viskas aprašyta. Pasiskaitykit internete http://is.santa.lt/d...lt.asp?pusl=n04

Iš visų 3 interferonų Betaferonas yra stipriausias pagal savo veiksmingumą, bet labiau tikėtina, kad ir pasireikš šalutiniai veiksniai (nors man taip nėra). Populiariausias yra Rebif, bet jis ne toks stiprus. Iš ne interferonų yra Copaxan (atrodo taisyklingai parašiau blush2.gif ), jis dėl Izraelio agresyvaus marketingo darosi labai populiarus, bet jo gydomosios savybės, palyginti su Betaferonu, yra silpnesnės, nors jis ir saugesnis.....

Bet kuriuo atveju reikia tartis su medikais, ieškotis papildomos info literatūroj, pasiklausinėti ligonių....

Atsakyti
Man iskilo toks klausimas - ar jus visi turit neigaluma? g.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Stiprybes visoms ir visiems 4u.gif 4u.gif
Paskaitinejau temele, nes turiu drauge, kuriai irgi diagnozuota IS. Atsirado kaip ir persirgtos ligos komplikacija, bet labiausiai isryskejo pries 10 metu, kai sunu jau turejo ant ranku. Vaikelio tevas dabar jau negyvena kartu, verciasi viena, turi neigaluma ir dar 0.5 etato dirba mokykloj...Bet kol kas tryksta optimizmu 4u.gif Tiesa, betaferona nutrauke pati savo noru po turbut beveik 2 metu...Nes ataku ne tik kad nesumazejo vartojant (budavo 1-2 per metus), bet gal net ir pablogejo...Dabar lankosi pas homeopata ir kol kas tfu tfu....Neskraido ant sparnu, bet....
Sunku jai, neturi kam padet visus vyriskus darbus padaryt, bet....Kambarys neremontuotas, is koridoriaus i buta pucia, bet ji laikosi, skayciau net sauniai...Manau, mielai prisijungtu i kompanija, bet internetas kainuoja, todel verysad.gif
O visiems tik stiprybes ir sveikatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrap11 @ 2008 02 18, 09:10)
Man iskilo toks klausimas - ar jus visi turit neigaluma?  g.gif

Nea, neturiu ir purtaus kiek imanoma... juk psichologiskai lengviau, kai esi sveikas mirksiukas.gif ir kitiems lygus. bet, aisku, jei dirbt negaleciau, imciau invaliduma, o kur dingti blush2.gif

Sekmes!!!! 4u.gif
Atsakyti
sveikutes,
man IS diagnozuota pries 6 metus. pries 3 metus pradejau vartoti Avonex, dabar kaip tik nutraukiau, nes planuojam savo pirmaji. Dabar esam UK, bet kai buvau lietuvoj pasidariau invaliduma, tiesiog kad financiskai butu lengviau, nes dirbti pilnu etatu - greit pavargstu. Ir be to pagalvojau, kad jau liga manim naudojasi, tai kodel gi ir man ja nepasinaudojus blush2.gif . O kad psichologiskai del to blogai jaustis, tai kas savaitinis vaistu vartojimas labiau vercia jaustis ligone. Dabar kai nutraukiau tai net ir pamirstu kartais biggrin.gif. Taip kad jei tik yra galimybe tai siulau gauti grupe, ir geriau daugiau laiko pasilikti pailseti namuose, nes nuovargis, stresas ir karstis- trys didziausi musu priesai!
Atsakyti
Na,as irgi neigalumo neturiu,bet man mama vis pataria,kad gal eik tvarkytis...O as ziauriai nenoriu...Ziuriu ne as viena tokia,tad kol kas nieko nedarysiu.... mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(eddukas @ 2008 02 18, 20:25)
sveikutes,
, nes planuojam savo pirmaji.

Sveikinu su tokiu apsisprendimu drinks_cheers.gif Pamatysi,viskas bus gerai thumbup.gif Mums jau 37 sav. ir kol kas jauciuos kaip ir visos nestukes,o neurologe sake,kad IS netgi nusiraminusi...Tikiu,kad viskas bus gerai.To linkiu ir tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eddukas @ 2008 02 18, 21:25)
sveikutes,
man IS diagnozuota pries 6 metus. pries 3 metus pradejau vartoti Avonex, dabar kaip tik nutraukiau, nes planuojam savo pirmaji. Dabar esam UK, bet kai buvau lietuvoj pasidariau invaliduma, tiesiog kad financiskai butu lengviau, nes dirbti pilnu etatu - greit pavargstu. Ir be to pagalvojau, kad jau liga manim naudojasi, tai kodel gi ir man ja nepasinaudojus blush2.gif . O kad psichologiskai del to blogai jaustis, tai kas savaitinis vaistu vartojimas labiau vercia jaustis ligone. Dabar kai nutraukiau tai net ir pamirstu kartais biggrin.gif. Taip kad jei tik yra galimybe tai siulau gauti grupe, ir geriau daugiau laiko pasilikti pailseti namuose, nes nuovargis, stresas ir karstis- trys didziausi musu priesai!

Atsakyti
Sveikutes,as vis skaitau jusu zinutes ir stebiuosi jusu ryztingumu.Man pries metus nustate IS.Iki tos diagnozes vis galvojau apie antra vaikeli.O dabar nesiryztu.Leidziuosi Avonex.Bet,kaip paskaitau,kad jus normaliai jauciates tada ir man nuotaika pakyla.Linkiu jums sveikatos ir tokios stiprybes visada!!!
Atsakyti
QUOTE(eddukas @ 2008 02 18, 21:25)
sveikutes,

Norejau pasiteirauti ka UK gydytojai patarineja sergancioms IS ir planuojancioms pastoti ? Na, kiek tau pataria nevartoti vaistu, kad organizmas issivalytu?

As siame forume turbut jau "uzknisau" visas merginas su savo klausinejimais apie planavima pastoti blush2.gif , bet taip norisi viska isgirsti is isgyvenusiu ta momenta mamu biggrin.gif .

Gaila, bet kazkaip nieko "nesutinku" kas planuotu pastoti sergant teciui... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(VilmuteGG @ 2008 02 19, 10:45)
Sveikutes,as vis skaitau jusu zinutes ir stebiuosi jusu ryztingumu.Man pries metus nustate IS.Iki tos diagnozes vis galvojau apie antra vaikeli.O dabar nesiryztu.Leidziuosi Avonex.Bet,kaip paskaitau,kad jus normaliai jauciates tada ir man nuotaika pakyla.Linkiu jums sveikatos ir tokios stiprybes visada!!!

Stiprybes ir ryzto tau paciai drinks_cheers.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Baltas @ 2008 02 19, 11:09)
Norejau pasiteirauti ka UK gydytojai patarineja sergancioms IS ir planuojancioms pastoti ? Na, kiek tau pataria nevartoti vaistu, kad organizmas issivalytu?

As siame forume turbut jau "uzknisau" visas merginas su savo klausinejimais apie planavima pastoti blush2.gif , bet taip norisi viska isgirsti is isgyvenusiu ta momenta mamu  biggrin.gif .

Gaila, bet kazkaip nieko "nesutinku" kas planuotu pastoti sergant teciui...  schmoll.gif

Nematau cia nieko ikyraus...Juk sis forumas tam ir yra,kad rastum ats i sau rupimus klausimus...O kuo daugiau zinosi,tuo geriau jausies... drinks_cheers.gif
Atsakyti

Nematau cia nieko ikyraus...Juk sis forumas tam ir yra,kad rastum ats i sau rupimus klausimus...O kuo daugiau zinosi,tuo geriau jausies... drinks_cheers.gif
[/quote]

Nu taip, tik pasikartojantys klausimai gali ka nors suerzinti blush2.gif
Labai dziaugiuosi uz jus, kad jums viskas gerai 4u.gif , ar zinot ko laukiates? biggrin.gif
Atsakyti