Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(citrute @ 2008 01 08, 14:44)
as maniau, kad reikia deti sildancius kompresus, kad geriau issivaiksciotu (nors dar taip nedariau), o jus saldotes?  g.gif  prie vaistu buvo toks saldantis maisiukas pridetas, tai gal jis skirtas saldyti durio vieta  g.gif
o i rankas ir slaunis normaliai? guzai nesidaro? as vat tik i sedyne dar bandziau, bet uzpakali po 6 duriu jau skauda nerealiai, siandien meginsiu pilva  verysad.gif
ziuresiu kaip bus, gal isdrysiu kaip nors  blush2.gif
Papildyta:

neteko... paimi bite uz kupros, pridedi prie nutirpusios vietos ir... injekcija  lotuliukas.gif  blink.gif

aciu uz info, pabandysiu doh.gif as bandziau durti ir i ranka (3 dienas skaudejo), ir i slaunis, bet didziuliai guzai susidaro ir kelias dienas nepraeina, taip kad nustojau eksperimentuoti ir leidziuos tik i pilva ir uzpakali. prie vaistu prideta instrukcija kurios vietos yra tinkamos, bet, matyt, kiekvienam individualiai smile.gif
Atsakyti
Sveikos! 4u.gif
tai va, jau trecia savaite leidziuos copaxone, tai leidziuos tik i kojas ir sedimaja, nes bandziau i pilva, tai ojojoj kaip skauda, o i rankas is viso baisu blink.gif
zodziu, nezinau kaip jums, bet manes tokios perspektyvos netenkina, sakyciau kaip kiekvienai dienai tai per daug skauda schmoll.gif
bet ne apie tai norejau...
Ar jums pradejus vartoti vaistus nebuvo kokiu pablogejimu: mane nuo savaitgalio eme metyti i sonus, sukasi galva.... galvoju ar cia vaistu salutinis poveikis, ar jau IS ataka parkeliauja, ar pasilpau g.gif nors pries pradedant vartoti vaistus kraujas buvo geras... ech... taip gerai viskas buvo, o dabar jau savaite kaip ne kas... gydytoja is karto siulo i reabilitacini, bet pas mane mazas vaikas, nera galimybiu verysad.gif
jei kam buvo ar yra taip, kad meto i sonus, ka darot? aciu uz pasidalinima info 4u.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Jei būtų galima norėčiau sužinoti kokie yra pagrindiniai šios ligos simptomai. Kur būtų galima apie tai paskaityti. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2008 01 17, 18:01)
Jei būtų galima norėčiau sužinoti kokie yra pagrindiniai šios ligos simptomai. Kur būtų galima apie tai paskaityti. Ačiū

tiesiog googlėj įvesk išsėtinė sklerozė ir rasi tikrai nemažai info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2008 01 17, 18:22)
Sveikos!  4u.gif
tai va, jau trecia savaite leidziuos copaxone, tai leidziuos tik i kojas ir sedimaja, nes bandziau i pilva, tai ojojoj kaip skauda, o i rankas is viso baisu  blink.gif
zodziu, nezinau kaip jums, bet manes tokios perspektyvos netenkina, sakyciau kaip kiekvienai dienai tai per daug skauda  schmoll.gif
Ar jums pradejus vartoti vaistus nebuvo kokiu pablogejimu: mane nuo savaitgalio eme metyti i sonus, sukasi galva.... galvoju ar cia vaistu salutinis poveikis, ar jau IS ataka parkeliauja, ar pasilpau  g.gif  nors pries pradedant vartoti vaistus kraujas buvo geras... ech... taip gerai viskas buvo, o dabar jau savaite kaip ne kas... gydytoja is karto siulo i reabilitacini, bet pas mane mazas vaikas, nera galimybiu  verysad.gif
jei kam buvo ar yra taip, kad meto i sonus, ka darot? aciu uz pasidalinima info  4u.gif
Sekmes  4u.gif

Pradžioj pasiskambinkit gydytojai ir pasikonsultuokit...

Man atrodo, kad tai šalutinis vaistų poveikis - organizmas reaguoja į svetimkūnį ir bando gintis... Jūs neseniai pradėjot leistis, taip kad labiau tikėtina, kad bus šalutinis poveikis....
Aš tai siūlyčiau nebesileisti kelias dienas vaistų ir pažiūrėti, kas bus. Jei viskas aprims, tai tikrai vaistų šalutinis poveikis.

Esu girdėjusi kitų ligonių skundus, kad leidžiantis ir esant šalutiniam poveikiui jie jaučiasi apduję kaip narkomanai....
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2008 01 17, 18:22)
Sveikos!  4u.gif
tai va, jau trecia savaite leidziuos copaxone, tai leidziuos tik i kojas ir sedimaja, nes bandziau i pilva, tai ojojoj kaip skauda, o i rankas is viso baisu  blink.gif
zodziu, nezinau kaip jums, bet manes tokios perspektyvos netenkina, sakyciau kaip kiekvienai dienai tai per daug skauda  schmoll.gif
Ar jums pradejus vartoti vaistus nebuvo kokiu pablogejimu: mane nuo savaitgalio eme metyti i sonus, sukasi galva.... galvoju ar cia vaistu salutinis poveikis, ar jau IS ataka parkeliauja, ar pasilpau  g.gif  nors pries pradedant vartoti vaistus kraujas buvo geras... ech... taip gerai viskas buvo, o dabar jau savaite kaip ne kas... gydytoja is karto siulo i reabilitacini, bet pas mane mazas vaikas, nera galimybiu  verysad.gif
jei kam buvo ar yra taip, kad meto i sonus, ka darot? aciu uz pasidalinima info  4u.gif
Sekmes  4u.gif

labai keista g.gif man kaip tik pradejus vartoti vaistus koordinacija atsistate ir jokiu salutiniu poveikiu nepajutau schmoll.gif zinoma, tas badymas kiekviena diena - labai nemaloni procedura, daznai ir skausminga doh.gif , bet kad tik padetu, ne tik tai istvertum cool.gif
o tau, manau, cia vaistu salutinis poveikis, gal organizmui reikia laiko prie ju priprasti g.gif bet geriausias patarejas, zinoma, cia butu gydytoja, kuri tuos vaistus tau skyre unsure.gif
norejau pasiteirauti kaip jus kovojat su nuovargiu, nes paskutine savaite tik atsikelus vel noriu griut i lova, visai neturiu jegu g.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2008 01 18, 14:36)
norejau pasiteirauti kaip jus kovojat su nuovargiu, nes paskutine savaite tik atsikelus vel noriu griut i lova, visai neturiu jegu g.gif

Aš tai taip ir kovoju - lovoj vartausi hihihi.gif Arba po namus maklinėju. Ir džiaugiuosi, kad į darbą nereikia, o tai nežinau, ką reikėtų daryti.

Sako, kad sportas padeda, bet aš po jogos dar labiau pavargus jausdavausi. Bandžiau ir bičių duonelę ir žiedadulkes, bet visvien tie nuovargio etapai tokie neprognozuojami: tai užeina, tai praeina.
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2008 01 18, 15:36)

Na, aš pirmiausia stengiuosi laikytis miego poilsio rėžimo. Keliuosi ne vėliau 7, einu gult ne vėliau 10 val. vakare. Anksčiau ryte dar darydavau visokius pratimus iš kineziterapijos (kiek prisiminiau, kai reabilitavausi). Geriu B grupės vitaminus. Stengiuosi nesinervuoti ir gerai maitintis. smile.gif

Nežinau, kiek tai padeda ar nepadeda, bet lyg ir gerai jaučiuosi nuo ryto iki vakaro....
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2008 01 18, 12:10)
Pradžioj pasiskambinkit gydytojai ir pasikonsultuokit...

Man atrodo, kad tai šalutinis vaistų poveikis - organizmas reaguoja į svetimkūnį ir bando gintis... Jūs neseniai pradėjot leistis, taip kad labiau tikėtina, kad bus šalutinis poveikis....
Aš tai siūlyčiau nebesileisti kelias dienas vaistų ir pažiūrėti, kas bus. Jei viskas aprims, tai tikrai vaistų šalutinis poveikis.

Esu girdėjusi kitų ligonių skundus, kad leidžiantis ir esant šalutiniam poveikiui jie jaučiasi apduję kaip narkomanai....

tai va, pasidariau kraujo tyrimus, tai jie idealus. antradieni einu pas gydytoja, ziuresim ka pasakys. labai tikiuosi, kad tai salutinis poveikis ir praeis. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(dalmatinas @ 2008 01 18, 14:36)

as geriu zuvu taukus, etapais vitamina b, memoryl forte. i joga jau antras menuo tingiu eiti, turbut ziema veikia blush2.gif bet pradejau prisiversti pora valandu pasivaikscioti po miska, nors oi kaip tingisi rolleyes.gif bet sako reikia judeti g.gif bet nuovargis vistiek jauciasi, nors atsigulus diena pamiegot niekaip nepavyksta schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(IlonaMutis @ 2008 01 18, 15:28)
Na, aš pirmiausia stengiuosi laikytis miego poilsio rėžimo. Keliuosi ne vėliau 7, einu gult ne vėliau 10 val. vakare. Anksčiau ryte dar darydavau visokius pratimus iš kineziterapijos (kiek prisiminiau, kai reabilitavausi). Geriu B grupės vitaminus. Stengiuosi nesinervuoti ir gerai maitintis.  smile.gif

Nežinau, kiek tai padeda ar nepadeda, bet lyg ir gerai jaučiuosi nuo ryto iki vakaro....

vat cia ideali kova su nuovargiu ir su liga thumbup.gif wub.gif
man taip nepavyksta blush2.gif
Atsakyti
Labas visiems 4u.gif
nagi pabandpm vėl padiskutuot apie vaikelio gimdymą sergant IS.
Kaip manot kiek tai yra įmanoma? Kiek laiko reikai negerti vaistų, kad kraujas "išsivalytų" ir būtų nepavojinga pastoti? ar kas nors bandėt rizikuot ir kokie rezultatai? Pasidalinkit, prašau, patirtimi labai aktualiu klausimu ax.gif
Atsakyti
citrute, matau, kad skaitinėji mirksiukas.gif Kaip jautiesi? Buvai pas gydytojus? Gal apsiprato organizmas?

QUOTE(Baltas @ 2008 01 25, 10:12)
Labas visiems  4u.gif
Kaip manot kiek tai yra įmanoma? Kiek laiko reikai negerti vaistų, kad kraujas "išsivalytų" ir būtų nepavojinga pastoti? ar kas nors bandėt rizikuot ir kokie rezultatai? Pasidalinkit, prašau, patirtimi labai aktualiu klausimu ax.gif

Man irgi labai aktualu blush2.gif Gydytojos klausiau, tai sakė mėnesį prieš planavimą reikėtų nustoti vaistus naudoti.
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2008 01 25, 11:12)
Labas visiems  4u.gif

Jeigu dar nepradėjot vartot vaistų, tai geriau ir nepradėkit, o jei jau vartojat, tai prieš "gaminimą" reiktų kokį mėnesį nebevartoti....

Mano variantas buvo pirmasis... "Pasigaminau" prieš vaistų vartojimą..... blush2.gif
Atsakyti